Ко је коме скупљао потписе?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
90.200
Правилник форума каже да тема мора да буде актуелна и новински чланак из претходних неколико дана, те да наслов теме буде у складу са насловом новиснког чланка.

Као актуелну тему, стављам новински чланак о јеремићевој изјави од пре неколико дана

Jeremić: Ne možemo sarađivati sa onima kojima je Vučić skupljao potpise, a Šapić overavao
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta stranka u borbi za bolje izborne uslove sarasjivati „isključivo sa onima koji su bojkotovali izbore 21. juna“ i kojima, kako je naveo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije skupljao potpise, a predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić overavao.
15Piše: Beta21. decembra 2020. 10.23 Izmenjeno: 10.25
Istinomer
Jeremić: Ne možemo sarađivati sa onima kojima je Vučić skupljao potpise, a Šapić overavao 1
Foto: Beta/Miloš Miškov

„Ko hoće da sarađuje sa njima, i od njih dobije savet kako sakupiti potpise po naprednjačkim bastionima u unutrašnjosti ili kako ih overiti kod Šapića, neka ide na tu stranu“, kazao je Jeremić za televiziju NovaS.
Kako je danas saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je rekao da će ta stranka saradjivati sa „onima koji su se žrtvovali da bi pokazali da u politici nisu svi isti“.
Upitan o promeni rukovodstva Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Jeremić je kazao da su pojedinci u tom pokretu za koje se može vezati 5.000 potpisa kod Šapića na Novom Beogradu i dalje ključni ljudi PSG-a.
Na pitanje da li bi Narodna stranka mogla da na izborima nastupi na istoj listi sa Strankom slobode i pravde (SSP), Jeremić je odgovorio da je SSP bojkotovao izbore 21. juna i da je zbog toga Narodna stranka „spremna na saradnju sa SSP, ali ne i sa Mišom Vacićem i PSG“.
Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uručivanjem skupocene pravoslavne ikone ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, po svoj prilici pribavljene na problematičan način, napravio „diplomatski skandal i čin samopovređivanja na svetskoj pozornici“.
„To je bila izuzetna glupost ljudi iz Dodikovog okruženja, koji su taj poklon verovatno zamislili kao simboličnu podršku stavovima Ruske Pravoslavne Crkve u vezi sa Ukrajinom i aluziju na težnje ka samoopredeljenju Republike Srpske. To je bilo potpuno razvedeno od pameti – da su Rusi unapred znali da je po sredi artefakt iz Donbasa, skamenili bi se“, rekao je Jeremić.
Jeremić je ocenio da „skandal sa ikonom“ neće proizvesti veće posledice osim velike neprijatnosti, jer su ruski interesi u BiH „postojani i jasno definisani“.
„Nisam se priključio zahtevima za ostavku Dodika, jer bi njegovo naglo povlačenje moglo da bude štetno po interese Srba u BiH. Izborni zakoni u BiH imaju izvesne manjkavosti i ako se član predsedništva povuče, postojala bi opasnost da izbor njegove zamene bude opstruiran. To bi moglo dovesti do situacije da duže vreme ne bude predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH, kada na papiru još postoje široka ovlašćenja visokog predstavnika, dok se istovremeno čuju glasni zahtevi za reviziju Dejtonskog sporazuma“, rekao je Jeremić.

https://www.danas.rs/politika/jerem...a-je-vucic-skupljao-potpise-a-sapic-overavao/

Тема о томе ко је коме скупљао потписе је ипак шира од изјаве Јеремића, па дајем и други новински чланак, од пре неколико месеци и из њега извлачим наслов теме, а уско је повезан са претходним чланком.

Burno u Utisku – ko je kome skupljao potpise
POLITIKA Autor:Gordana Petkovic07. Jun. 202021:56 > 00:5780 Komentara
Podeli

Sukob Trifunovića i Radulovića u Utisku nedelje

Foto: Nova S
Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović i predsednik Dosta je Bilo Saša Radulović žestoko su se večeras raspravljali u emisiji "Utisak nedelje" oko toga ko je za koga prikupljao potpise za predstojeće parlamentarne izbore.
U emisiji se povela diskusija da li je tačno da je jedini način da stranke skupe 10.000 potpisa potrebnih za učestvovanje na izborima da im pomogne Aleksandar Vučić.
Radulović je rekao da je Dosta je bilo jedini koji je samostalno skupio potpise, a da je svima ostalima u tome pomogla vlast, na šta je Trifunović burno reagovao.
Na pitanje gde je skupljao potpise, Trifunović je odgovorio: “Na ulici, hoćete da vam pokažem snimke. U Kosovskoj 8, Zelenom vencu 2…”.
Sergej Trifunović Utisak nedelje
Radulović je zatim upitao gde je najviše skupio potpisa i na kojoj opštini, ali Trifunović nije znao da mu odgovori.
Lider PSG je zatim optužio Radulovića da je danas poslao svoje ljude u RIK da proveravaju njihove potpise.
“Šta ste pronašli tamo?”, upitao je Trifunović, ponovivši da je potpise lično skupljao na ulici i odbacio optužbe da je to za njih ” radio Aleksandar Vučić”.
Pošto nije znao da odgovori na kojoj opštini je PSG skupio najviše potpisa, Radulović je naveo:
“Najviše potpisa skupili ste na Novom Beogradu i to 5.002 potpisa, na svakih dva minuta za osam dana vam je dat potpis, a na toj opštini i ne idete na izbore”.

Zatim, nastavio je da nabraja Radulović, “na Čukarici ste skupili 1.200, a ne izlazite na izbore na Čukarici, preko 1.000 u Novom Sadu a ne izlazite tamo na izbore, u Šidu preko 500 potpisa”.
“To je gnusna podmetačina i laž” rekao je Trifunović, dodajući da on nije proveravao Radulovića u RIK-u, kao on njega.
“Vidim da se Dosta je bilo dosta bavi drugim ljudima”, dodao je Trifunović.
Radulović je ukazao da je “vlast prikupljala potpise svima osim Dosta je bilo”, napominjujući da će to i dokazati.
“Ja imam tačno za svaki dan i lokaciju gde smo prikupili potpise oko 100, 120 na dan”, rekao je lider Dosta je bilo.
Sasa Radulovic Utisak nedelje
Trifunović mu je na to odgovorio da to možda on može da skupi 100 potpisa na dan ali da on, kako je rekao “prebacuje normu” i naveo da je “na Zelenom vencu sa Srbijankom Turajlić skupio 280 potpisa”.
Na pitanje Olje Bećković zašto se Dosta je bilo fokusira na PSG, a ne na Aleksandra Vučića, Radulović je odgovorio da se ne fokusira na PSG nego na čitav sistem prikupljanja potpisa, odnosno način na koji pojedine stranke dolaze do potpisa.
“Ako ne prikupite potpise samostalno nego vam Zavetnici za dva dana prikupe preko 10.000 potpisa, pa vam Šapićev ‘Spas’ na Vračaru prikupi potpise, građani zaslužuju to da znaju”, rekao je Radulović.
Nakon rasprave kada je Bećković najavila reklame, produkcija je slučajno ostavila uključen zvuk iz studija pa smo mogli da čujemo kako Trifunović vređa Radulovića.
“Vi ste lažovčina ozbiljih razmera”, rekao je Trifunović, na šta mu je Radulović rekao: “Sram vas bilo”.
O bojkotu
Govoreći o odluci da na izbore ipak izađe, iako je ranije zastupao stav da izbore treba bojkotovati, Radulović je rekao da je ranije govorio da je bojkot sredstvo da se dođe do cilja a to su pošteni izbori, ali kada se SZS rasprao bojkot je izgubio smisao jer ne može da postigne cilj.
“Bili smo uz bojkot dok on nije počeo da se raspada… Cilj bi mogao da se postigne da je cela opozicija, Savez za Srbiju, PSG, DJB bojkotovali izbore. Tada bi izlaznost bila ispod 40 odsto. Bojkot je izgubio smisao obzirom da ne može da postigne cilj. Ja razumem ljude koji žele”, rekao je Radulović.
Trifunović je rekao da se odlučio za izlazak na izbore nakon maltertitranja građana tokom vanrednog stanja zbog korone, kada se videlo “šta se dešava kada Vučiću date kompletnu vlast u ruke”.
“Ja sam ušao u politiku pre nekih 15 meseci. Ušao sam ponižen. Ja se ponižavam već 15 godina i tukli su me i polivali vodenim topovima. Najviše sam ponižen kad je došla ekipa DOS-a, ja sam otišao u Ameriku, pa sam se vratio i video da je krenulo survavanje. Trebalo je neko novo lice i pristao sam da to budem ja”, rekao je Trifunović.
“Promenio sam odluku zbog toga jer sabornici i saveznici sa kojima sam deset meseci raspravljao o tome kako je i koliko Vučić loš, nisu dali nijednu ‘mrvu’ nečega napred”, rekao je Trifunović, dodajući da je shvatio da sedi sa “gomilom bezidejnih likova”.
“Ne želim da dajem svoju potvrdu njihovoj agendi u kojoj treba da se desi ne znam šta. Da onemoća Vučić pa da ga oni sruše ‘nokautom’ na pitanju Kosova. To su gluposti”, zaključio je lider PSG.
Pored Trifunovića i Radulovića u “Utisku nedelje” gost je bio i Đorđe Vukadinović urednik “Nove srpske političke misli” i samostalni poslanik u Skupštini Srbije koji je rekao da je bojkot opasno oružje.
Djordje Vukadinovic Utisak nedelje
“Navodio sam sve slabe tačke, koje sada neki ljudi pominju”, istakao je Vukadinović, dodajući da je izlazak na izbore pod ovakvim uslovima stvar lične procene i osećaja, a za njega “političko poniženje”.
Prema njegovim rečima, u parlament će ući “samo ko Vučiću treba”, a strankama i pokretima koji će učestvovati na izborima, “iako možda imaju najbolju nameru, raduje se samo Vučić”.
“Vučić ne želi da bude sam i radio je sve da namami kredibilne učesnike, da li mu je cilj da prođu svi nisam siguran ali je očigledno da ne želi da ostane sam sa Ivicom Dačićem”, rekao je Vukadinović.
On je dodao da je bojkot parlamenta sadašnjih članica SzS bio “greška”, ali da je to trenutno “najbolja opcija” s obzirom da su izborni uslovi “šest puta gori nego što su bili”.
Pretnja bojkotom, kako kaže, davala je rezultate dok je bila kredibilna, odnosno mogla je da da više rezultata da je opozicija istrajala u tome.

https://nova.rs/vesti/politika/burno-u-utisku-ko-je-kome-skupljao-potpise/

Дакле, ко је коме скупљао потписе и да ли је заиста опозиција неко коме је СНС скупљао потписе?

Tvrdnja da je vlast prikupljala potpise za opoziciju pokrenula lavinu komentara
http://rs.n1info.com/journalist935/Nenad-Nesic
AUTOR:
Nenad Nešić
Podeli:
Link je kopiran

Izvor: N1
Sinoćni verbalni duel Saše Radulovića i Sergeja Trifunovića u Utisku nedelje, posle tvrdnje lidera pokreta "Dosta je bilo" da će njegov pokret dokazati da je vlast prikupila potpise za predstojeće izbore svim opozicionim listama, osim njegovoj - pokrenuo je lavinu komentara. Priča sa prikupljanjem potpisa - nije čista, zaključuje urednik Bete Dragan Janjić. U Cesidu objašnjavaju da se eventualne nepravilnosti mogu proveriti podnošenjem zahteva lokalnim samoupravama.
Opozicija koja ne bojkotuje izbore, već otvorila glasanje i to javno. Na listiću pod rednim brojem jedan piše: Ko je za koga, gde i kako, prikupljao potpise. Svih 14.017 imena koja je predao PSG, na rentgenu su Pokreta "Dosta je bilo".
Trifunović: Ja sam ih skupio na ulici, niste ih vi skupili.
Radulović: Da li znate gde?
Trifunović: Ne možete mi reći da mi ih je skupio Aleksandar Vučić i da ste vi jedina osoba koja je legitimno skupila potpise.
Bećković: Sergej, jel ima šansi da pustiš čoveka da kaže?
Trifunović: Nema, zato što je to laž u pitanju.
Radulović: Najviše potpisa skupili ste na Novom Beogradu, 5002 , gde im je na svaka dva minuta za osam dana dat po jedan potpis, a da pri tome ne izlazite na lokalne izbore u Novom Beogradu.
Trifunović: Ja nisam proveravao Radulovića u RIK-u, kao on mene.
Radulović: Možete slobodno.
Trifunović: Pošto se drugima ne bavim, nisam ni znao da DJB izlazi na izbore, dobro, ali vidim da se DJB dosta bavi drugim ljudima.
Radulović: Pa vi ste pokrenuli ovu temu,
Trifunović: Ne, ne, ne. Pa vi ste rekli da ste jedini koji ste regularno skupili potpise, ja tvrdim da je to gnusna i odvratna podmetačina i laž.
POVEZANE VESTI
Nezavisni posmatrači izbora poručuju da oni nemaju nikakav uvid u to kako se prikupljaju potpisi, ali da se eventualne nepravilnosti mogu otkriti.
"Teza koju smo sinoć čuli da ukoliko skupljate potpise na lokalnio nivou, u nekoj opštini da to znači i da treba da izađete na izbore i na tom lokalu nije uzročno posledična veza, dakle to nije povezano jedno s drugim. Ukoliko postoje sumnje, mogu da se otklone tako što bi se uputio zahtev jedinici lokalne samouprave, proverilo se koliko je bilo overivača, i proverilo se koliko koja stranka na kojoj opštini dobila stvarnih potpisa", naveo je Bojan Klačar, izvršni direktor nevladine organizacije Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID).
Opoziciji na Vračaru, Trifunoviću, Živkoviću i Tadiću sa poslednjim danom, nedostaju potpisi. Kažu, jesu prekasno počeli s prikupljanjem, ali taj minus objašnjavaju, kako kažu, opstrukcijom i režima i dela opozicije.
"Znaju vrlo dobro građani kako se skupljaju potpisi", rekao je Konstantin Samofalov, iz Socijaldemokratske stranke.
N1: Pa kako se skupljaju?
Samofalov: Pričaćemo o tome posle izbora.
N1: Zašto posle izbora?
Samofalov: Mislim da je važnije da građani koji dolaze kod nas, koji na pošten način skupljamo potpise, i koji otvoreno izlazimo na izbore.
N1: Mislite da nekome pomaže vlast?
Samofalov: Gledajte, za razliku od nekih iz opozicije koje ispod žita izlaze na izbore
N1: Kako je recimo Šapić prikupio potpise na Vračaru?
Samofalov: Pa ne znam.
N1: Pa je l' ste ga videli na Vračaru?
Samofalov: Ja nisam možda je to uradio u stranačkim prostorijama.
N1: Kažete da ste izgoreli da ste sve vreme na terenu
Samofalov: Pa, možda je skupljao u svojim stranačkim prostorijama.
Priča sa potpisima ima još jedno poglavlje: Koliko će izbornih lista 21. juna dobiti više glasova od skupljenih potpisa?
"Ne verujem da je sve čista priča kod sakupljanja potpisa, mislim da je bilo dosta pomoći i da je uvek bilo pomoći, važno je ko broji, a ne ko glasa. Važno je onda uspostaviti pravila. Ako dobijete manje glasova od potpisa ne možete da se kandidujete 10 godina", smatra Dragan Janjić, urednik agencije Beta.
Pojedini analitičari već sada zaključuju da će gotovo svaki izborni rezultat koji se bude merio sa 10 hiljada dobijenih glasova, biti, kako kažu, čudan. Treba li dodati: Kako za koga.
Sve o predstojećim izborima čitajte na stranici Izbori 2020.

http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a6...-za-opoziciju-pokrenula-lavinu-komentara.html

Nije nam SNS skupljao potpise
Ujedinjena demokratska Srbija je 11.000 potpisa skupila na fer, pošten i zakonit način.
3Piše: Ujedinjena demokratska Srbija16. juna 2020. 08.55
Istinomer
Nije nam SNS skupljao potpise 1
Foto: Freeimages/cierpki

Srbija 21, koja je inicirala okupljanje demokratske opozicije u UDS, još krajem prošle godine je okupila brojne grupe građana širom Srbije koje su želele da izađu na predstojeće izbore u svojim sredinama.
Nama su trebali partneri na lokalu koji isto misle kao mi, a njima oslonac u budućem sazivu Skupštine Srbije.
Dakle spojila nas je borba protiv protiv režima, ali i zajednička politika ka bržim evopskim integracijama.
Naravno naši partneri iz Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine su skupljali potpise za republičku, pokrajinsku, gradske i opštinske liste na teritoriji Vojvodine.
Ukupno smo skupili oko 40.000 potpisa. Uz 11.000 za Srbiju, 6.600 za pokrajinsku listu i preko 30.000 za gradske i opštinske liste.
Ove potpise smo skupili na znatno teži način od lista koje su to uradile posle ukidanje vanrednog stanja. Nama su potpise overavali notari, ostalima su overavani po opština. A znamo ko je tamo vlast.
Na brojne izmišljotine i podmetanja da nam je SNS skupljao potpise do sada nismo odgovarali.
Hteli smo da vreme i resurse u kampanji trošimo za predstavljanje našeg programa, a ne na svađe sa drugima.
Reagovali smo jedino na glupost koju su širili „uticajni tviteraši“ da smo u Lebanu skupili od 3.000 do čak svih 10.000 potpisa. Tačan broj je inače 208 potpisa.
Kad je „novi suverenista“ Radulović optužio PSG da su im Vučić ili Šapić skupljali potpise, tema se ponovo otvorila u javnosti, posebno u pojedinim medijima. Nama je Radulović našao primedbu „da smo 2.000 potpisa skupili na Čukarici“.
Radulović očito ne zna, ili svesno iznosi neistinu, da nadležnosti sudova obuhvataju više opština na kojima notari mogu da overavaju potpise.
Kao i da notari imaju više knjiga i da sa svojim pomoćnicima mogu da, uz saglasnost, overavaju potpise i van teritorije nadležnog suda na kome se nalazi registrovani notar.
Mi smo potpise skupljali na nekoliko mesta u Beogradu, a najviše u našim prostorijama na Terazijama.
Za republičku i neke opštinske liste, kao na primer za Stari grad, Zemun i Zvezdaru gde ćemo učestvovati na lokalnim izborima.
Dakle tih 2.013 potpisa su iz celog Beograda, a ne samo sa Čukarice.
Kao naš doprinos utvrđivanju istinitih činjenica oko sakupljanja potpisa, dostavljamo vam mapu Srbije sa tačnim brojem potpisa po gradovima i opštinama koji su predati za listu Ujedinjene demokratske Srbije.
Lični stav

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/nije-nam-sns-skupljao-potpise/

Čime se ti baviš nesrećniče :hahaha::hahaha::hahaha:

Бавим се Покретом слободних грађана коме је СНС скупљао потписе (и Шапић).

Бавим се Удруженом опозицијом Србије (Чома) којој је СНС скупио потписе.

Бавим се Завентицима којима је СНС скупљао потписе.

Бавим се свим пацовима који су се бавили изборним преварама и кривичним делима против изборних права.

Знам да ти волиш све изборне преваре СНС-а, али постоји читава Глава у Кривичном законику по којој ћете сви одговарати (осим појединих заштићених сведока).

Radulović je gostujući u Utisku nedelje naveo da je Pokret slobodnih građna (PSG) najviše potpisa, preko 5.000, prikupio u opštini Novi Beograd gde ne izlaze na izbore, a da su više od 1.000 potpisa prikupili na Čukarici i u Novom Sadu, gde takođe nisu predali listu.

Одкуд ПСЖ-у 5 000 потписа на Новом Београду, од 10 000 потребних за излазак на изборе?

Лажну опозицију 'ебе то што су заједно са републичким, били и локални избори. Ако неко дође да да потпис за неку партију у некој општини (рецимо, Новом Бијограду), онда он даје потпис за републичку листу али и за локалну листу. За локалну листу на Н. Београду је требало 30 потписа за сваког кандидата. Да би листа изашла на изборе, треба да покрије најмање 1/3 од укупног броја одборничких места. Дакле, Нови Београд има у скупштини општине 49 одборника. 1/3 од тога је 17 кандидата за одборнике. Седамнаест кандидата, пута 30 потписа за сваког од њих, то је 510 валидних потписа за локалну листу за новобеоградске изборе. Ако је ПСЖ могао да скупи 5 000 потписа на Новом Београду за републичку листу, онда је могао да скупи и 510 потписа (десет пута мање) за локалну листу за локалне изборе. Али тога није било? Зашто?

Бавим се свим пацовима који су се бавили изборним преварама и кривичним делима против изборних права.

Знам да ти волиш све изборне преваре СНС-а, али постоји читава Глава у Кривичном законику по којој ћете сви одговарати (осим појединих заштићених сведока).
Dobro,znači trebalo bi da bude suprotno.Da podržavam promenu vlasti.Da umesto njuški iz SNS dodju neki drugi pošteni i pametni iz opozicije.Da dodju oni kojima je stalo do Srbije i do interesa svakog građanina svakog čoveka u ovoj zemlji .Oni koji neće žaliti rada i truda da svima a ne samo njima bude bolje ?
Alterko,ako imaš više od 21 godinu života onda treba ozbiljno da se zamisliš nad sobom.

Ови побројани и ти са њима, пробајте са тим потписима ( а и гласањем) на КиМ који само што нису расписани. Харадинај вас очекује раширених руку.
ПС: Пожурите док је КиМ још у Србији. Читам да је неко потписао признање тзв.Косово Република.

Џаба дискутујете о детаљима, када изборни систем није како треба, па долазе на власт дијаболици.

Сад ће дијаболик променити политички, правни и изборни систем ?

Па неће.

А следећи ће бити још гори.

Dobro,znači trebalo bi da bude suprotno.Da podržavam promenu vlasti.Da umesto njuški iz SNS dodju neki drugi pošteni i pametni iz opozicije.Da dodju oni kojima je stalo do Srbije i do interesa svakog građanina svakog čoveka u ovoj zemlji .Oni koji neće žaliti rada i truda da svima a ne samo njima bude bolje ?
Alterko,ako imaš više od 21 godinu života onda treba ozbiljno da se zamisliš nad sobom.
Dobro razumljivo da je tebi kao starom titoističkom i slobističkom kadru strana i užasavajuća pomisao se vlast menja , zato recimo dobijaš i napade panike zbog činjenice da se recimo Dodik polako rastaje sa vlašću i sa zdravljem posle punih 15 godina ,Milo se isto klimav ,pa ti je sada ostao još samo Vučić da mu se klanjaš .
Tako si odgajan , u tom sistemu si služio i ostvario se kao čovek pa očekivano da imaš takve stavove i ne treba te apriori osudjivati , ali trebalo bi da prihvatiš da je u savremenom svetu smenjivost vlasti najnormalnija pojava i da je poželjna sa aspekta kotrole vlasti i razvoja demokratskih tekovina otvorenog društva . Nije kasno ni da čak ni sada, u cvetu starosti , takzovanoj poznoj jeseni života naučiš nešto novo i malo proširiš vidike .

Смрадуловић је све своје потписе сам сaкупио тј уз помоћ своје екипице звездочитача и прорицитеља судбине из кафеног талога. То се дало јасно видети по "посећености" њихових овогодишњих предизборних "скупова" по Србији:

Смрадуловић је све своје потписе сам сaкупио тј уз помоћ своје екипице звездочитача и прорицитеља судбине из кафеног талога. То се дало јасно видети по "посећености" њихових овогодишњих предизборних "скупова" по Србији:

Комшо,

иди чешај пи.чку.

Dobro razumljivo da je tebi kao starom titoističkom i slobističkom kadru strana i užasavajuća pomisao se vlast menja , zato recimo dobijaš i napade panike zbog činjenice da se recimo Dodik polako rastaje sa vlašću i sa zdravljem posle punih 15 godina ,Milo se isto klimav ,pa ti je sada ostao još samo Vučić da mu se klanjaš .
Tako si odgajan , u tom sistemu si služio i ostvario se kao čovek pa očekivano da imaš takve stavove i ne treba te apriori osudjivati , ali trebalo bi da prihvatiš da je u savremenom svetu smenjivost vlasti najnormalnija pojava i da je poželjna sa aspekta kotrole vlasti i razvoja demokratskih tekovina otvorenog društva . Nije kasno ni da čak ni sada, u cvetu starosti , takzovanoj poznoj jeseni života naučiš nešto novo i malo proširiš vidike .
Mene dnevna politika preterano ne interesuje.To je jedan glib u kojem nema čistih .Takav smo narod.Oni koji se stranački angažuju vide u tome put ka poboljšanju svog finansijskog i svakog drugog položaja.To im je u ogromnoj većini slučajeva jedini motiv za angažovanje u politici a i onima kojima nije jedini motiv kad osete blagodeti koje pruža vlast na sve drugo zaborave.
Forum ne bi trebalo da bude neka stranačka hronika.Suviše je dnevne politike a neki korisnici u svojoj ostrašćenosti i zapenašunosti ta dnevnopolitička pitanja predstavljaju malte ne kao pitanje opstanka Srbije iako svi znamo da je nije tako i da praktično od 2000-te sve vlade vode manje više istu politiku kao i da su se od 2000 promenile sve političke opcije koje i danas egzistiraju na političkoj sceni s izuzetkom Boška-Eto kao Boško da dodje,sve bi se promenilo. :mrgreen:

Mene dnevna politika preterano ne interesuje.To je jedan glib u kojem nema čistih .Takav smo narod.Oni koji se stranački angažuju vide u tome put ka poboljšanju svog finansijskog i svakog drugog položaja.To im je u ogromnoj većini slučajeva jedini motiv za angažovanje u politici a i onima kojima nije jedini motiv kad osete blagodeti koje pruža vlast na sve drugo zaborave.
Forum ne bi trebalo da bude neka stranačka hronika.Suviše je dnevne politike a neki korisnici u svojoj ostrašćenosti i zapenašunosti ta dnevnopolitička pitanja predstavljaju malte ne kao pitanje opstanka Srbije iako svi znamo da je nije tako i da praktično od 2000-te sve vlade vode manje više istu politiku kao i da su se od 2000 promenile sve političke opcije koje i danas egzistiraju na političkoj sceni s izuzetkom Boška-Eto kao Boško da dodje,sve bi se promenilo. :mrgreen:

Кад дођу Бошко и Млађа Ђорђевић, твоји и ти сте наебали.

Back