Odgovaram zbog slučajnog dobronamernog čitaoca, ne Slavena.
Tu su ti, pravila, da oni koji ne slove (nisu Sloveni) nego grcaju (Grci) ili muče iliti nemče (Nemci) me mogu da izgovore samoglasno L i R (tzv. likvida), već umeću samoglasnike ispred ili iza slovenske likvide. Tako ne kažu RT nego rat, ne kažu rb nego arb, ne kažu Lbъn nego Albona i sl. pa se onda na osnovu tih podataka kao obrasca sve normalne slovenske reči rekonstruišu pogrešno npr. lakat umesto lkt pišu pod prasl. *olkъtь iako je to, kako IgarJ kaže, potpuna izmišljotina.
Нетачно. Слоготворни *r и *l настали су код Чеха, Словака и Јужних Словена од старијих прасловенских скупина ьr, ьl, rь, lь и ъr, ъl, rъ, lъ, а они од старијих *ir, *il, *ri, *li и *ur, *ul, *ru, *lu. То је утврђено, измађу осталога, на основу писаних споменика старословенскога и других словенских језика, упоређивањем с балтским језицима и њиховим скупинама ir, il, ri, li и ur, ul, ru, lu те изучавањем прасловенских позајмљеница у другим језицима. Доказ другачијега вида били би нпр. односи између речи са спроведеном палатализацијом испред ьр, ьл и речи без спроведене палатализације испред ър, ъл.
Немаш никакве доказе за своје тобожње реконструкције и тврдње, пишеш ни на чем засноване измишљотине и представљаш их као чињенице, не умеш, штавише, ни поштено ставити звездице на своје тобожње реконструкције него их пишеш као посведочене облике. Твоје тврдње су протувуречне и пуне рупа, али немаш знања како би то увидео.
Ниси, пак, ни оригиналан, па да те човек поштује колико због домишљатости као нпр. Сребрену, него само обрћеш научне тврдње.
Узгред, замолио бих да не пишеш више ништа у моје име, као малочас на крају објаве. Није први пут да ти ово морам рећи, буди добар гари.
Umesto nešto da naučiš od mene, da mene ti nešto naučiš, da zajedno razmišljamo, pokušavaš nekome čiji ti se argumenti ne dopadaju da tražiš materijalne propuste. Shvataš li koliko me pa bole uvo za toj?
Imaš , bre kod Mihaljevića 1 i 2 pa proštij.
https://www.scribd.com/doc/230799267/Slavenska-Poredbena-Gramatika-1-Dio
Нема у Михаљевићевој Славенској поредбеној граматици ничега што би поткрепило твоје тврдње, али има за њихово обарање.
Nisu "nekakvi", nego antički Južnosloveni iliti - Srbi.
Odavno sam te obavestio da odbacujem dobar deo sistema prikazivanja slovenskih reči (antičkoslovenskih) npr. nominativni nastavak debelo jer, budući da imam razvijenu svoju mapu fonoloških vrednosti antičkosrpskih glasova tj. reči.
Ne mogu pogrešnim sistemom ići na dokazivanje njegove pogrešnosti. Mora se primeniti novi sistem, a stari - u đubre. Jel tako, ili treba "dokaz za ovu nepotkrepljenu tvrdnju."
Другим речима, одбацујеш све што не одговара твојим измишљотинама. Заборавио си прво доказати како је "систем" погрешан, те и свој "нови" систем заправо засновати на доказима.