Ko je bio Josip Broz Tito?

izgleda da sluzbena americka istorija ne deli tvoje dubokoumno misljenje( bazirano na casopisu "trece jaje", ili nesto slicno)

acruyunumbers.jpg

:hahaha:

daj kiseli pa o ovom smo pricali milion puta....koja sluzbena americka istorija....ti imas potrebu da se ponavljas, ja ne...jasno, jer si u svakoj diskusiji bio srozan na najnize grane....malo je reci porazen pa se iznova i iznova posle svakog bana i razotkrivanja kacis ovde pod novim nalozima i spamujes prevazidjenim pricama u nadi da ti neko nece odgovoriti...

Da, o spasavanju americkih pilota od strane partizane danas se snimaju emisije, pisu knjige....:lol:

Sluzbena americka misija danas kaze da je misija Haljard najveca akcija spasavanja saveznickih snaga iza neprijateljskih linija u II sv.ratu....A o spasavanju pilota od strane partizana ne zna nista....

Da li je Tito dobio neku pohvalu ili odlikovanje za spasavanje toliko pilota....eeeej spasio ih 2000, a nista?hehehehe

Piloti su rekli svoje: Tito - ubica pilota

Sad ce da ti koca kaze da si to sam otkucao a pecat napravio od krompira.
:mrgreen:

ma jok, nema potebe...o ovome smo davno raspravljali dok je sabljar bio kiseli, tj dok jos nije bio banovan zbog falsifikovanja....

pa pazi, s obzirom da smo jednom na delu dokazali da je falsifikator, zasto bi bilo sta sto on iznese uzeo zdravo za gotovo....nikako....vidis da nije sposoban ni izvore da postavi....kopira neke tekstice, stavlja neke papirice....nigde izvora...

ali sto se tice ove teme ona je davno prezvakana....kiseli je ocigledno frustriran njenim ishodom pa ima potrebu da je ponovo pokrece :mrgreen:

A ti efendija sam razmisli...otkud toliki izlivi zahvalnosti americkih pilota, clanci, emisije, knjige, pohvale, ordenje....a o spasavanju od strane partizana niko ni da bekne?

kiseli ne razume ni sta znaci iza neprijateljskih linija, kamoli nesto dalje....

Poslednja izmena:
ma jok, nema potebe...o ovome smo davno raspravljali dok je sabljar bio kiseli, tj dok jos nije bio banovan zbog falsifikovanja....

pa pazi, s obzirom da smo jednom na delu dokazali da je falsifikator, zasto bi bilo sta sto on iznese uzeo zdravo za gotovo....nikako....vidis da nije sposoban ni izvore da postavi....kopira neke tekstice, stavlja neke papirice....nigde izvora...

ali sto se tice ove teme ona je davno prezvakana....kiseli je ocigledno frustriran njenim ishodom pa ima potrebu da je ponovo pokrece :mrgreen:

A ti efendija sam razmisli...otkud toliki izlivi zahvalnosti americkih pilota, clanci, emisije, knjige, pohvale, ordenje....a o spasavanju od strane partizana niko ni da bekne?

kiseli ne razume ni sta znaci iza neprijateljskih linija, kamoli nesto dalje....

Meni da je crni djavo izvukao guzicu iz balkanskog pakla i ja bih kao majmun hodao sa transparentom po Njujorku ili gde vec.
I koga to spasavanje vise zanima uopste?
Knjige koje se pisu su avanturisticke za siroku populaciju u americi.A za dokumentarac nisam cuo.
I sad pazi-ja sam svestan da se o spasavanju pilota od strane partizana ne prica.I oni kao i cetnici su otisli u istoriju.
Samo sto se ti malo vise primas i neces da prihvatis da je tito zahvaljujuci podrsci u narodu u svojoj sposobnosti zavrsio na Brionima a Draza u septickoj jami.
Ruzno je sto to kazem-ali tako je.
Uostalom ako je drazu zeznuo zapad-pa zali se njima.zeznuli ga a mases nekim oredencima ovde i jos se hvalis time.

pa ajd ponovo da priupitamo....

Da li imate neku pohvalu ne daj Boze orden za spasavanje americkih avijaticara od strane partizana.....neke slike....postojili o tome neki clanak, emisija, knjiga....govori li o tome neki spaseni avijaticar, zahvaljuje li se...

da li znate sta znaci iza neprijateljskih linija? :D

da li znate sta znaci iza neprijateljskih linija?

ne znamo , koco. ti nam objasni...ajde , ucini nam to. prosvetli nas sa tvojim ekstenzivnim ratnim iskustvom...

nego, nesto ne vidim da si nesto rekao na sluzbenu americku istoriju. nisi je direktno proglasio falsifikatom, nego si hladno presao (ignorirao sa visine), i nastavio dalje da baljezgas...po tvom dobrom obicaju...

pa ajd ponovo da priupitamo....

Da li imate neku pohvalu ne daj Boze orden za spasavanje americkih avijaticara od strane partizana.....neke slike....postojili o tome neki clanak, emisija, knjiga....govori li o tome neki spaseni avijaticar, zahvaljuje li se...

da li znate sta znaci iza neprijateljskih linija? :D

Hebali te vise piloti.
Pa ***-sta je tu uradjeno toliko maestralno.Jak stvar-pali piloti, draza kao i obicno stacioniran u blizini kazana rakije i sta sad?da ih pobije?
Mene cudi da su partizani koliko su pokretni bili uspeli da spasu ijednog.verali se po cukama i vrletima krvareci gace dok je draza plandovao.
Kako te bre nije sramota. Jos su imali i aerodrom.
Najbolje da je tito napravio aerodrom i cepao viski i cekao da mu padne amer u sake.

Hebali te vise piloti.
Pa ***-sta je tu uradjeno toliko maestralno.Jak stvar-pali piloti, draza kao i obicno stacioniran u blizini kazana rakije i sta sad?da ih pobije?
Mene cudi da su partizani koliko su pokretni bili uspeli da spasu ijednog.verali se po cukama i vrletima krvareci gace dok je draza plandovao.
Kako te bre nije sramota. Jos su imali i aerodrom.
Najbolje da je tito napravio aerodrom i cepao viski i cekao da mu padne amer u sake.

e ovako te volim....kad priznas da nisi bio u pravu, ostanes bez argumenata i nastavis diskusiju u stilu ''Hebali te vise piloti....hehehhe....i nastavis da lupas o rakijama, kazanu, gibanici....

he he he

sto Koca pi.zdi

jes mu krivo :mrgreen:

After World War II the Department of the Air Force made public top secret files pertaining to American military air operations in and over wartime Austria, Hungary, Romania and Yugoslavia. Many American bombing missions were to Romanian oil fields and refineries. Losses were extremely heavy.

Air Force archives reveal a total of approximately 2400 American Air Force crewmen rescued in Yugoslavia. Many were then returned by Croatian and Bosnian Partisans, allied with America and England, to American airbases in Italy. Most were flown out by American C-47 transport planes from primitive air strips prepared by Croatian and Bosnian Partisans.

Slovene Partisans claim up to 700 American crewmen rescued from Slovene territory. There is no documentation of Partisan airfields located in Slovenia. At least half of those rescued were taken by Croatian Partisans to Croatian and Bosnian air evacuation centers. Those American airmen rescued were in fact a joint effort of both Slovene and Croatian Partisans.

Serbian Chetnik Royalist and Fascists forces rescued approximately 500 American airmen. This figure is valid and documented. The commentary of American Air Force Intelligence in this study is interesting and revealing.

Macedonia does not appear in American Air Force Archives as involved with American crewmen rescue operations.

Croatian, Bosnian and Hercegovinan Partisan rescue of American crewmen would be at least 1600 out of 2400 rescued based on available documentation.

http://www.croatians.com/MILITARY-AIRMEN-PILOTS.htm

:plez:

:rotf:

:hahaha:

pogledaj samo koji izvor koristis ....pajac

jos od tih partizana koji su spasili pilote nije bilo ni jednog Srbina...sve sami hrvatski spasioci, u duhu hrvatskog antifasizma....hehehe

ebiga, sta da vam kazem....Piloti su jasni: Tito ubica pilota

Poslednja izmena:
e ovako te volim....kad priznas da nisi bio u pravu, ostanes bez argumenata i nastavis diskusiju u stilu ''Hebali te vise piloti....hehehhe....i nastavis da lupas o rakijama, kazanu, gibanici....

Da li je ikad iko sporio da ta operacija nije postojala?
Nemoj da lupas.
Nego si je ti podigao na takvu visinu kao da je ne znam sta.
Pa da je draza prelazio kao tito 200-300 km nedeljno tesko da bi spasao ijednog.
Nego je cekao povoljnu priliku.
To sam ti vec rekao jednom.
A ti si to mudro ocutao.
;)

Da li je ikad iko sporio da ta operacija nije postojala?
Nemoj da lupas.
Nego si je ti podigao na takvu visinu kao da je ne znam sta.
Pa da je draza prelazio kao tito 200-300 km nedeljno tesko da bi spasao ijednog.
Nego je cekao povoljnu priliku.
To sam ti vec rekao jednom.
A ti si to mudro ocutao.
;)

ja je podigao na toliku visinu?

8V.jpg

34V.jpg

Спашени Амерички пилоти за време посете Стејт Департменту у Вашингтону у циљу лобирања да Америчка влада ургира код Тита у корист генерала Михаиловића.

Draza-medal1.GIF

y1pq8HdJsHuPr38SnSZQs4IgYmuSuGSwvbCc3QupeDZiEpObdgg7BUvfpL7RWJU4xbAbYi_xRJMt3Y

Forgotten500.jpg

itd....itd

Saveznici su znali da cene onog ko im je vise pomogao :mrgreen:

Pa sto ga ne odlikovase?

Tito je hteo da te iste saveznike napadne zajedno sa Nemcima, u slucaju da se iskrcaju, jer bi eventualno mogli da podrze cetnike....

na tvoju zalost za to postoje nemacka dokumenta....

Cercil odma posle rata priznaje da je podrska Titu i napustanje Mihailovica njegova najveca greska u II sv.ratu, a Staljin ga 48. naziva fasistom...

Da ponovimo da su navedena nemacka dokumenta koja sam postavio skenirana upravo iz knjige partizanskog istoricara Mise Lekovica :mrgreen:

http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.msg17453.html#msg17453

Ad 3. Politicko pitanje

Ova pitanja su vec jednom bila tretirana i to 17. novembra 1942. godine u pismu upucenom Glezu Horstenauu. Delegacija je misljenja da se tada o ovom pitanju moglo razgovarati. Trenutno oni ne vide nikakvog razloga da vode rat sa nemackim oruzanim snagama. Oni zele da vode borbu samo protiv cetnika i do sada su se samo branili jer su ih nemacke trupe napadale. Delegacija izjavljuje da oni predstavljaju potpuno samostalan i nezavisan nacionalni pokret. U propagandi se pozivaju na sovjetsku Rusiju jer ne zele da imaju nikakve veze sa Londonom. Delegaciji je poznato da Italijani favorizuju cetnike i da ih snabdevaju naoruzanjem. Cetnici su u poslednje vreme jako ojacali i predstavljaju u stvari samo organe izbeglicke vlade u Londonu i spremni su da u svakom momentu izvrsavaju njena naredjenja. Narodnooslobodilacka vojska bi, medjutim, vodila borbu i protiv Engleza ukoliko bi se oni ovde iskrcali. Cetnici, naprotiv, ne bi jer se oni samo i cekaju na tu priliku, imaju sa Englezima radio-vezu, primaju kurire, a sve to uz precutni pristanak Italijana. Delegacija upozorava na to da sve ovo ne predstavlja predlog za kapitulaciju (njih se ne moze unistiti, oni imaju dovoljno mogucnosti za izvlacenje, nakon svake ofanzive postajali su jaci, spremni su da umru, uvek su izdrzavali, bez smestajnih uslova, hrane i municije), vec zele da svoj glavni udar usmere na cetnike i zbog toga predlazu da se obostrano odradi interesna zona. Umoljavaju da se tacka 3. drzi u tajnosti. Pitanje primirja obazrivo je nagovesteno. Delegacija ima zadatak da se vrati sto pre.

Martovski pregovori 1943. Miso Lekovic
str. 254

Pa sto ga ne odlikovase?

Tito je hteo da te iste saveznike napadne zajedno sa Nemcima, u slucaju da se iskrcaju, jer bi eventualno mogli da podrze cetnike....

na tvoju zalost za to postoje nemacka dokumenta....

Cercil odma posle rata priznaje da je podrska Titu i napustanje Mihailovica njegova najveca greska u II sv.ratu, a Staljin ga 48. naziva fasistom...

Da ponovimo da su navedena nemacka dokumenta koja sam postavio skenirana upravo iz knjige partizanskog istoricara Mise Lekovica :mrgreen:

http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.msg17453.html#msg17453

Martovski pregovori 1943. Miso Lekovic
str. 254

Da li si ti glup ili se pravis glup.
Lepo je objasnjeno na netu ko dobija to odliikovanje koje je draza dobio.
pa prouci.

Back