Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako pod "Biblijom" misliš na Elenina tumačenja Biblije onda da, baš sve potvrđuješ njima to je istina. Istinu više ne možete sakriti Glasniče. Vi niste sola skriptura.
Pa ne mozes ti da mi iskrivljujes i revc u usta.
Toliko si zao da i zo pokusavas.
Kako tek iskrivljujete istinu o Bogumilima.

Ne na Elenina vec to mora da da potvrdi biblijom.

Ja na primer ne znam ni jedno njeno tumacenje.
Mozda nesto delimicno.
Ili se negde podsetim.

Pa ne mozes ti da mi iskrivljujes i revc u usta.
Toliko si zao da i zo pokusavas.
Kako tek iskrivljujete istinu o Bogumilima.

Ne na Elenina vec to mora da da potvrdi biblijom.
Da, Elenina jer što bi ona rekla to bi se smatralo potvrđenim od "duha proroštva" i u to se nije smjelo sumnjati. Ona sama je za sebe napisala da njeni spisi nikada nisu protivrječili Bibliji. Kakva oholnost. E vidiš to nijedan Otac nikad ne bi napisao.

Ja na primer ne znam ni jedno njeno tumacenje.

Mozda nesto delimicno.
Ili se negde podsetim.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Da, Elenina jer što bi ona rekla to bi se smatralo potvrđenim od "duha proroštva" i u to se nije smjelo sumnjati. Ona sama je za sebe napisala da njeni spisi nikada nisu protivrječili Bibliji. Kakva oholnost. E vidiš to nijedan Otac nikad ne bi napisao.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Ako se nije potvrdilo Bilijom nije se smatralo.
Ne praktikujem laz kao ti.
Sluzim se samo istinom.
I tada ne dolazis u iskusenje da ceo dan lazes kao ti.

Radiša Antić od 49:00 do 52:00 govori da su adventistički pioniri raspravljali o Bibliji pa kad im nešto ne bi bilo jasno Elen Vajt bi ih usmjeravala šta to znači i onda govori da bez duhovnog dara Elen Vajt ne bi bilo adventističkih učenja o duši, suboti i zdravoj ishrani. Sola skriptura?

Ellen White je 'radila po narudžbi'. U pravilu, u svojim 'vizijima' je vidjela ono što joj 'gazda' naruči, a glavni i stalni naručitelj viđenja i Svjedočanstava bio je njezin muž James White a onda visokopozicioniradi u vodstvu 'crkve'. Evo jednog slučaja, iz njega će sve biti jasno:

1867. godine u Battle Creek-u, Michigan, građena je prva zgrada za Zavod zdravstvene reforme (Sanatorij). James White je bio bolestan i daleko od kuće. Gradnja je napredovala i s poslom se otišlo daleko, međutim, nedostajao je novac za plaćanje graditelja. Kao i obično, starješina Loughborough i još neki otišli su do Ellen White i tražili svjedočanstvo za braću da doniraju sredstva. I stiže svjedočanstvo ravno s Neba. Evo nekoliko redaka iz tog svjedočanstva:

"Evo, pokazano mi je, vrijedan pothvat za Božji narod da se uključi u njega. Naši ljudi bi trebali imati svoju vlastitu instituciju. Posebno treba one koji imaju sredstva za uložiti u ovaj pothvat" (Svjedočanstva za Crkvu, god. I., str 492, 494).

Ovdje Ellen White na nekoliko stranica svjedočanstva poziva braću da doniraju novac kako bi se zgrada podigla. Što više, ona kaže, "Pokazano mi je." Dakle - jasna, od Boga nadahnuta objava. Evo nekoliko interesantnih detalja koji pokazuju kako Ellen White agitira za "Božju stvar":

Zdravstvena reforma predstavlja, kako mi je pokazano, sastavni deo poruke trećeg anđela i povezana je sa njom kao ruka s telom. Pokazano mi je da kao narod moramo krenuti napred u ovom velikom delu. .... Pripadnici Božjeg naroda nisu pripremljeni za glasni poklič trećeg anđela. Pred njima je zadatak koji svako za sebe sam mora da izvrši, ne čekajući da to Bog učini za njega. To Bog stavlja pred svakoga kao lični zadatak, i to niko ne može da učini za drugoga.
Pokazano mi je da nam je u zdravstvenoj reformi naš nebeski Otac podario veliki blagoslov da bismo - ispunjavajući zahteve koje je postavio pred nas - proslavljali Njega i telom i duhom, kako bi se na kraju bez mane našli pred Njegovim prestolom. .....
Pokazano mi je da među adventistima sedmog dana nema oskudice što se sredstava tiče. Za sada im najveća opasnost preti od nagomilavanja imovine. ......
U našem narodu pokazalo se da
velika materijalna sredstva nanose samo štetu onima koji su nerazdvojno vezani za to. Naš narod raspolaže obiljem sredstava, i kada bi svi uvideli značaj i važnost ovog dela, ovaj veliki poduhvat bi se mogao ostvariti bez ikakvih teškoća. .....
Mnogi koji ispovedaju istinu postaju tvrdice i robovi lakomstva. Oni treba da se ozbiljno zabrinu zbog takvog svog stanja. ....
Oni koji lakomo zadržavaju svoja sredstva osvedočiće se da će im to poslužiti samo
na prokletstvo a ne na blagoslov.
(Ellen White, Svjedočanstvo za Crkvu br.11)
Sve je ovo napisala Ellen White u „Svjedočanstvu za Crkvu br. 11“, 1867. godine, prilikom gradnje prvog adventističkog lječilišta u Battle Creek-u. Novac se prikupljao i gradnja je napredovala. U to vrijeme njezin suprug James White bio je na liječenju daleko od kuće. Prava priča tek počinje povratkom James-a White-a s liječenja u Battle Creek. Najvjerojatnije, James White je bio nezadovoljan zbog toga što on nije upravljao ovako velikim graditeljskim i financijskim podhvatom. Bilo kako bilo, činjenica je da je do temelja srušeno sve što je do njegova povratka bilo izgrađeno. Nakon toga pod vodstvom James-a White-a sve je po drugi put ispočetka građeno. Naravno, ovakvo nešto nije moglo proći nezamijećeno, nisu ubili vrapca nego srušili zgradu. Jasno, nije se mogla oglušiti ni Ellen White, morala je bar pokušati objasniti kako se moglo dogoditi nešto što po svakom normalnom čovjeku mogu napraviti samo luđaci, pa u „Svjedočanstvu za Crkvu br. 12“ piše:

Stav koji podržavam u pogledu ovog poduhvata zahteva od mene da slobodno izrazim svoje poglede. Koristim ovu priliku da svima zainteresovanima za ovaj predmet govorim otvoreno. Ono što se o Zdravstvenom institutu pojavilo u Svedočanstvu br. 11 nije trebalo objavljivati sve dok nisam bila u mogućnosti da napišem sve što mi je pokazano o tome. Nisam nameravala da u broju 11 pišem bilo šta o ovom predmetu, a kompletan rukopis planiran da uđe u ovo svedočanstvo je iz Otave, gde sam tada radila, poslan u naš ured u Batl Krik, s napomenom da treba požuriti sa štampanjem tog malog dela pošto je postojala velika potreba za tim. Uskoro izlazi Svedočanstvo br. 12, u kojem nameravam da otvoreno i opširno pišem o Zdravstvenom institutu. Vodeći ljudi u Batl Kriku koji su bili veoma zainteresovani za Institut znali su da mi je pokazano da podizanje takve institucije treba da potpomogne narod svojim prilozima. Stoga su mi pisali da je uticaj moga svedočanstva bio neodložna potreba da bi se članovi pokrenuli za taj projekat, i da će objavljivanje broja 11 biti odloženo sve dok ja ne budem stigla da pišem.

Evo, tko zna čitati sve mu je jasno. Ellen White sama otkriva kako su nastajala njena „Svjedočanstva“, po narudžbi. Kaže: „Vodeći ljudi u Batl Kriku koji su bili veoma zainteresovani za Institut znali su da mi je pokazano da podizanje takve institucije treba da potpomogne narod svojim prilozima. Stoga su mi pisali da je uticaj moga svedočanstva bio neodložna potreba ....“ Gradnja lječilišta je bilo Božje djelo, Bog ga je zapovijedio i blagoslovio, a onda je na zahtjev James-a Whita-a sve srušeno. Nije na zahtjev James-a White-a samo lječilište srušeno. Očito je i ovo Svjedočanstvo (br 12) na njegov zahtjev napisano.

Primjeri za to "svako". Koje učenje adventizma nije bilo njeno i usvojeno je protivno njoj?
Pa eto ovo o pocetku subote.

Nije ona odredjivala ucenja.
To je bilo samo po nekssa kada nisu znali dalje.
Onda im je dala smernicu pa su dalje istrazivali.

Nije ona kazala, ovo ucenje trebate prihvatiti.
Vec samo malu pomoc da su na dobrom ili losem putu.

I to samo po nekada.

Pa eto ovo o pocetku subote.

To je bilo samo po nekssa kada nisu znali dalje.
Onda im je dala smernicu pa su dalje istrazivali.

Nije ona kazala, ovo ucenje trebate prihvatiti.
Vec samo malu pomoc da su na dobrom ili losem putu.

I to samo po nekada.
A ipak je njena "vizija" presudila. Dakle ona je bila konačni arbitar u razmimoilaženjima. To je klasična taktika. Praviš se da se protiviš nečemu a zapravo to podržavaš i onda kao dobiješ to u viziji. Tako se Muhamed javno protivio da se oženi sa ženom svog posinka a onda je dobio "viziju" od Allaha da je treba uzeti za ženu.

Osam godina Ellen White, i pioniri, vjerovali su i naučavali ovako - zatvorena vrata:

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Ali sada (1851.), njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. (James White, Present Truth, 1850. god.)

A onda, 1852. odbacuju ovo svoje vlastito vjerovanje i potpuno 'okreću ploču.

Dakle, jest ona određivala što će subotari vjerovati.

Pitanje za tebe. Vjeruješ li ti, danas, da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnika, ili prihvaćaš vjerovanje koje su 'instalirali' nakon odbacivanja zatvorenih vrata 1852.?

Da provjerim tko je sljedbenik Isusa i apostola a tko utemeljitelja svoje sekte.
I koji je pi tebi taj parametar koji ukazuje da neko sledi Hrista ?
Crkva već dva tisućljeća to čini svaki dan, a nedjeljna okupljanja na Euharistiju su brojnija i svečanija, točno onako kako su to činili apostoli s prvim kršćanima.
U kom smislu brojnija iu svecanija,jel se to vidi po dress code-u vasih clanova ? :D
A apostoli htjedoše svakim danom a posebno svečane i brojne Euharistije u prvi dan u tjednu - u nedjelju.
Biblijski dokaz ???
P.S. Na jednom drugom forumu još prije desetak godina ponudio sam subotarima, a i svima drugima, nagradu. U međuvremenu sam nagradu podigao na 250 tisuća Eura, moja ponuda vrijedi i dalje i ovdje, pa je izvoli osvojiti ti. Ovako:

Nađi samo jedno mjesto u Novom zavjetu gdje se navodi da su se u subotu apostoli sastali s kršćanima na Euharistiju,
A kakve sad veze ima subota sa euharistijom ?
Jel znas ti uopste kako glasi 4-ta Bozja zapovest ?
ili na neki drugi oblik svetkovanja subote na koje su apostoli okupljeni s kršćanima.
Dopreciziram pitanje - KAKVE VEZE IMA OKUPLJANJE sa odredbama 4-te Bozje zapovesti ?

Poslednja izmena:
A ipak je njena "vizija" presudila. Dakle ona je bila konačni arbitar u razmimoilaženjima. To je klasična taktika. Praviš se da se protiviš nečemu a zapravo to podržavaš i onda kao dobiješ to u viziji. Tako se Muhamed javno protivio da se oženi sa ženom svog posinka a onda je dobio "viziju" od Allaha da je treba uzeti za ženu.
Opet mi podmeces sto nisam kazao.
Uvek je Biblija konacni.
Bez toga niko ne bi prihvatio.

Da je tako kako kszes lako bi to adventiste demantovao onda.
Zato moras da se bavis pljuvanjem po njima i blacenjem, laganjem, izvrtanjem. .😎

Pa eto kod vas kada se ljudi mole Bogorodici dodje sotona.
To je dokaz kome se molite.
Ali ja vam to ne prebacujem iako je to dokaz kome sluzite.

Opet mi podmeces sto nisam kazao.
Uvek je Biblija konacni.
Bez toga niko ne bi prihvatio.

Pa eto kod vas kada se ljudi mole Bogorodici dodje sotona.
To je dokaz kome se molite.
Ali ja vam to ne prebacujem iako je to dokaz kome sluzite.
Nisi ti rekao ali tako je bilo. Elena Vajt je oduvijek za vas bila najveći autoritet. Što ona "presudi" se ne preispituje.

Osam godina Ellen White, i pioniri, vjerovali su i naučavali ovako - zatvorena vrata:

"Tada sam vidjela da je Isus molio za svoje neprijatelje. Ali to nije obvezivalo nas da se molimo za pokvareni svijet, kojeg je Bog odbacio. Ali sada (1851.), njegov duh i naklonost napustili su svijet, i naša naklonost mora biti s Isusom, i mora biti povučena od bezbožnih... Vidjela sam da pokvareni svijet više ne može biti opravdan našim molitvama." (Ellen White, viđenje u Camden-u, New York, 29. lipnja 1851. god.)

"Mi razumijemo da je on (Krist) bio posrednik za sve na svijetu, služeći u Svetinji (Hebrejima 9,26), u Šatoru nazvanom Svetište, od dana Pedesetnice (31. godine) do određenog vremena, kraja 2300 dana, odnosno godina - jeseni 1844. godine. U tom vremenskom trenutku dakle, zatvorena su vrata za odbačenu Crkvu i pokvareni svijet." (Joseph Bates, The Review and Herald, 19. 1851. god.)

"Od uzašašća do zatvaranja vrata, u listopadu 1844., Isus je stajao raširenih ruku punih ljubavi i milosti; spreman primiti, i zastupati u parnici svakog griješnika koji bi došao pred Boga po njegu. Na deseti dan sedmoga mjeseca 1844., On je prešao u Svetinju nad svetinjama, gdje je odonda milosrdni veliki svećenik nad domom Božjim. ... Ja mislim da se slijedeće proročanstvo ispunilo listopada 1844. (James White, A Word to the Little Flock", 1847. god.)

"Mislim da ćemo jasno vidjeti kako ne postoji ni jedno drugo vrijeme za zatvaranje vrata, osim u jesen 1844. god. .... Kad smo došli do te točke vremena sve naše suosjećanje, odgovornost i molitve za grešnike su prestale, i naš jednodušni osjećaj i svjedočanstvo bilo je da je naš rad za svijet bio zauvijek završen. (James White, Present Truth, 1850. god.)

A onda, 1852. odbacuju ovo svoje vlastito vjerovanje i potpuno 'okreću ploču.

Dakle, jest ona određivala što će subotari vjerovati.

Pitanje za tebe. Vjeruješ li ti, danas, da je 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnika, ili prihvaćaš vjerovanje koje su 'instalirali' nakon odbacivanja zatvorenih vrata 1852.?
I kada se vrata otvorila znas li?
Ako znas onda si ti ovo otkrio.
Ako ne, znaci samo iskopirao i trazis da neko cita sto sam nisi?

I koji je pi tebi taj parametar koji ukazuje da neko sledi Hrista ?

Vrlo jednostavan. Onaj tko slijedi apostole i prvu Crkvu slijedi Krista.

U kom smislu brojnija iu svecanija,jel se to vidi po dress code-u vasih clanova ? :D

Brojnija i svečanija. Ako ovo ne razumiješ traži pomoć.

Biblijski dokaz ???

Bibliju u ruke i čitaj, neće ti kruna pasti s glave.

A kakve sad veze ima subota sa euharistijom ?
Jel znas ti uopste kako glasi 4-ta Bozja zapovest ?

Dopreciziram pitanje - KAKVE VEZE IMA OKUPLJANJE swa odredbama 4-te Bozje zapovesti ?

Euharistija je ono što je Krist ostavio nama kršćanima, a subota je preko Mojsija data Židovima. I subota (zapovijed iz Dekaloga) baš ničim ne obvezuje nas kršćane.

Poslednja izmena:
I kada se vrata otvorila znas li?

Valjda im netko između njih rekao - ljudi bogohulite.

Ako znas onda si ti ovo otkrio.
Ako ne, znaci samo iskopirao i trazis da neko cita sto sam nisi?

Je li zabranjeno čitati i kopirati?

Ostaje pitanje: Koja je nauka od Boga - Bog je 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet (naučavali od 1844.-1852.) ili Nije Bog je 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet (nakon 1852.)?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back