Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sotona je zadrhtao kada je vidio šta je uradio. Razmišljao je u samoći o prošlosti, sadašnjosti i o svojim budućim planovima. Njegovo veliko telo se treslo kao da je u oluji. Božiji anđeo je bio u prolazu. Pozvao ga je, i zatražio razgovor sa Hristom. Bilo mu je odobreno. Rekao je Sinu Božijem da se pokajao zbog svoje pobune, i da želi opet Božiju naklonost. Bio je spreman da zauzme mesto koje mu je Bog prethodno odredio, da bi bio pod Njegovom mudrom komandom. Hrist je plakao nad Sotoninom mukom, ali mu je rekao Božijim umom, da nikada više neće biti primljen na Nebo. Nebo više ne sme biti izloženo opasnosti. Sve bi se poremetilo na Nebu ako bi on bio primljen nazad; jer greh i pobuna potiču od njega. Seme pobune je i dalje bilo u njemu. Nije imao razloga za svoju pobunu, i ne samo da je nepovratno upropastio sebe, već takođe i anđele, koji bi bili srećni na Nebu da je on ostao nepokolebljiv. Zakon Božiji može da osudi, ali ne i da oprosti." (Elen Vajt, Duh proroštva I - Od Lucifera do Solomona).

Ima li igdje da išta od ovog piše u Bibliji da se Satana pokajao i imao razgovor sa Hristom?
Ona nihäje svetac.
Problem je kada cas svetac vama u amanet ostavi metodu prizivanja samog sotone.
I ni manje ni vise nego preko Marije.

Gde to pise u Bibliji?

Da cujemo to?

To je tek greh.
Biblija kaze protivite se sotoni dok Nikolaj kaze prizivajte ga.

To naravno nisi video to ti je ok?

Pa pitao sam da li pise da ce se sotona spasiti to mi nisi postavio?

Ona govori da se pokajao sto je izgubio polozaj ne zato sto se promenio.
Jer da se promenio ne bi bio opasnost za nebo.
On se nije pokajao uh necu vise bila je glupost.
Vec, uh moj super posao.

O tome je rec ne o iskrenom pokajanju.
A zar andjeo ne moze da se pokaje?

Ovaj tekst nije neka dogma ili ucenje.
Samo informacija.

VIse puta sam nailazio ba njene izjave mislevsi da ih bema u Bibliji.
PAma ih nusam prihvatao.
Ali vremenom kada mislis na to naidhes i na to.
Nekada indirektno nekada direktno.
Pa jel ima u Bibliji to što je ona napisala?

A sto ti smeta otkrivanje isusa hrista.To je glavna tema u otkrivenju.
то да ме пита овај нови дускут antilažov, али ти већ знаш да ја имам огромну тему о антихристу који је написао лажно откровење, што овде аргументујем
Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

to sto vi cekate mrtvog antihrista, ne samo macku o rep, nego ce planeta nadrljati, tesko si ga vama! nukl. rat samo sto nije zapoceo...

Pa pitao sam da li pise da ce se sotona spasiti to mi nisi postavio?
a zasto brines sa sotonu? imas svoj narod, ili sektu, ili decu, zato o njima ne brises, nego te zabole za sotonu da ona zavrsi u ognjenom jezeru?

zamisli ti kaznjen, a sotona se izvukla? - naravno, ne ide. tupadzijska logika, svi cemo da budemo osudjeni, samo da se sotona ne izviuce bez osude, a mi gorimo u paklu!?
jok more, nego neki i ne dolazimo na sud, Hristos rece u jevandjelju, a VAS SAMO LAZU SA LAZNIM OTKRIVENJEM - jel razumes ti sta ti pisem bratski, jel treba da ti nacrtam? - vama lazno otkrivenje treba kao uteha da je sotona osudjena, jer ste i sami osudjeni, jer ne bi imalo smisla da se sotona izvice a vama zapadnu vecne muke? a, jel bi bilo u redu?

Poslednja izmena:
то да ме пита овај нови дускут antilažov, али ти већ знаш да ја имам огромну тему о антихристу који је написао лажно откровење, што овде аргументујем
Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

to sto vi cekate antihrista, ne samo macku o rep, nego ce planeta nadrljati, tesko si ga vama! nukl. rat samo sto nije zapoceo...
Kakav crni antihrist te spopao.
On je prisutan svuda oko nas ne treba ti otkrivenje.I u skoli je prisutan.
Al.ovaj baja na kraju price on ce se otkriti.On se otkriva a ne antihrist.

Ima indirektno.
Iz dogadjaja borbe sa andjelima kada je sotona nije hteo da ide.
Da ga nisu izbacili ne bi otisao.
A jasno je znao da nije smeo da napravi problem.

Isaijja opisuje pad sotone:

On je ocigledno zamisljao da Bog sada nema gde i da ga je on stavio u sah poziciju i da ga Bog mora sada primiti nazad pa ce jos i vladati sa Bogom.

Isaija 14,10Svi će progovoriti i reći tebi: i ti li si iznemogao kao mi? izjednačio se s nama?
Isaija 14,11Spusti se u grob ponos tvoj, zveka psaltira tvojih; prostrti su poda te moljci, a crvi su ti pokrivač.
Isaija 14,12Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
Isaija 14,13A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
Isaija 14,14Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim.
Isaija 14,15A ti se u grob svrže, u dubinu grobnu.

Apostol Jovan:
Otkrivenje 12,7I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Otkrivenje 12,8I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.
Otkrivenje 12,9I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.

Ali i da nema u cemu je problem?

Ima li da treba da prizivamo sotonu u biböiji kakp ksze tboj wvetac Nikolaj?
Ima li?

Mesto da kaze kao Bog sto kaze: protivite se sotoni on jmäos kaze prizivajte ga i daje recept jos kako?
I to preko Bogorodice jos?

Ima li to u Bibliji?

Ne smeta ti ako nema?

Nije on čitao Bibliju, niti njemu to treba. Jer on i 'braća mu po proročici' ovako vjeruju:

"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)

Nije on čitao Bibliju, niti njemu to treba. Jer on i 'braća mu po proročici' ovako vjeruju:

"Stajalište je da će pitanje svjetlosti, koja je došla kroz Duh proroštva (spise Ellen White), biti prihvaćeno, kao što vjerujemo da je Duh proroštva jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa, odkako Krist kroz ovo posredovanje daje pravo značenje svojim riječima. (G.A. Irwin, Mark of the Beast, 1911. god.)
Ma to je jasna. Pa ona sama je napisala da ko se suprotstavi njenim spisima taj je jednako Koreju što znači da je ona moderni Mojsije.

Ali kad se krštavate morate obznaniti da prihvatete vjeru u Duh proroštva.
Ne kad se krstavaju.

To je dok se proucavaju biblijske istine za krstenje.
Da ce Bozja poslednja crkva imati i Duh prorostva kako kaze Jovan.

Otkrivenje 12,17I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.
Otkrivenje 19,10I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Sta vi nemate to?
Onda niste Bozja crkva.

Ne kad se krstavaju.

To je dok se proucavaju biblijske istine za krstenje.
Da ce Bozja poslednja crkva imati i Duh prorostva kako kaze Jovan.
Enormna razlika.

Otkrivenje 12,17I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.
Otkrivenje 19,10I padnuvši pred nogama njegovima poklonih mu se; i reče mi: gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svjedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.

Sta vi nemate to?
Onda niste Bozja crkva.
To nisu spisi Elene Vajt Glasniče. Ona im je pretenciozno dala to ime.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back