Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajmo:

A ovih 7 pre Epifaba nisi dao nigde?

Znaci 7 ne upises i ispadnu 10?
Inace bi Epifan ispsmao 18 ti.

A 4 Aleksandrova generala jos?
Onda bi Epifan ispao 22?

Ovakvu prevaru od religoznog coveka i kaze jos pravislacac, nisam nikada jos vidio?

Evo ih tih 7
Fino sam rekao vladari Judeje.

Postavio sam 10.
I opet cu cim stignem ovih dana.
A učestvovalo daleko više od 10.

Postavio sam i da je Epifan sedmi.
Sa izvorom a ne 10.
Jer Epifan nije deo starog grckog carstva vec Seleukida.
Ne mogu da se zbrajaju bave i zabe.
Mali rog dolazi iz grčkih carstava koja su nastala nakon podjele carstva velikog roga Aleksandra. Selevkidi su takvo carstvo.

Ne mozes da stavis 10 bez objasnjenja i izvora.

Onda gde su ti 4 Aleksandrova generala njih si potpuno izostavio jer dolaze pre Epifana?
Zato sto nikada ne bi mogao da uklopis 10
Jesu li oni vladali Judejom?

Tu sam te cekao!!!

Cetvrti put nisi odgovorio na ova pitanja:

1 Gde si u Bibliji uzeo deset koja glava?

2. Gde kaze Biblijski tekst da ce mali rog biti deseti vladar Judeje?

3. Ja sam tebi dao celu tabelu Vladara Seleukida pre i posle.
Dakle daj celu Sa izvorom.
Daj ti nama tu od Judeje, zasto ju do sada nisi dao??
I to sa izvorom!
Hfala.
Evo na sve ovo jos nisi odgovorio?
10 put trazim.
To su 3 pitanja.

Evo na sve ovo jos nisi odgovorio?
10 put trazim.
To su 3 pitanja.
1. Zato što Danilo piše sam da će biti deset grčkih careva a onda ide mali rog pri kraju vladavine grčkih carstava.

2. Knjiga proroka Danila je jevrejski spis pa govori o stvarima iz jevrejske perspektive. To ko vlada Makedonijom ili Persijom za proroka Danila je od sekundarnog značaja. Njegov fokus je na Jevrejima.

3. Ja sam ti naveo deset grčkih vladara koji su vladali Judejom. Ospori ako misliš da neki od njih nije vladao Judejom.

1. Zato što Danilo piše sam da će biti deset grčkih careva a onda ide mali rog pri kraju vladavine grčkih carstava.

2. Knjiga proroka Danila je jevrejski spis pa govori o stvarima iz jevrejske perspektive. To ko vlada Makedonijom ili Persijom za proroka Danila je od sekundarnog značaja. Njegov fokus je na Jevrejima.

3. Ja sam ti naveo deset grčkih vladara koji su vladali Judejom. Ospori ako misliš da neki od njih nije vladao Judejom.
Gde ti je izvor?
Od 28 si izvadio 10?
La...o si to je to.
Jos mi nisi odgovorio na pitanja?

11 put:

1 Gde si u Bibliji uzeo deset roga koja glava?

2. Gde kaze Biblijski tekst da ce mali rog biti vladar Judeje?

I to sa izvorom!
Hfala.

Istorija za 6 razred:
https://de.scribd.com/document/684239577/Istorija-6

Germanski narodi koji su podelili zapadno rimsko carstvo na 10 delova.
Screenshot_20240921_223240_Chrome.jpg
5858.jpg

Sada ti iznesi dokaze tvojih 10?
Ja cu jos o ovome.

1. BOvo je cista laz.
Gde to pise danilo da ce biti 10 grckih careva?
Bilo ih je vise id 28...

3. A 7 pre Epifana od kojih je primio to isto carstvo si skroz izostavio?
Zasto?
Ima se baca se ili?
Ne
Jer bi onda bili 22 to jest 28 a ne 10😄

Kako te nije sramota?
Da se'sluzis istinom ne bi se ovako brukao.

Gde ti je izvor?
Od 28 si izvadio 10?
La...o si to je to.

11 put:

I to sa izvorom!
Hfa
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hellenistic_Palestine
Tu se navode svi vladari koje sam spomenuo.

Germanski narodi koji su podelili zapadno rimsko carstvo na 10 delova.Pogledajte prilog 1613865Pogledajte prilog 1613866

Ja cu jos o ovome.
A šta ćemo sa drugim plemenima koja su učestvovala u toj diobi? Frizijci recimo. Ili Alani koji su bili saveznici Vandala. Zašto bismo Angle, Saksonce i Jute gledali kao jedno pleme kad su to tri plemena koja su se naselila u istu zemlju?

Gde ti je izvor?
Od 28 si izvadio 10?
La...o si to je to.

11 put:

I to sa izvorom!
Hfala.

Istorija za 6 razred:
https://de.scribd.com/document/684239577/Istorija-6

Germanski narodi koji su podelili zapadno rimsko carstvo na 10 delova.Pogledajte prilog 1613865Pogledajte prilog 1613866

Ja cu jos o ovome.
ne znam odakle si izvadio taj tekst ali nije baš tačan

koliko se ja sećam prodor Huna pokrenuo je seobu Sveba i Vandala...Svebi su naselili severozapad Portugala i Španije a Vandali jug Španije koji se po njima i danas zove Andaluzija...vek ili dva posle toga a dosta po nestanku Huna krenula je ekspanzija Gota iz istočne Evrope i Franaka iz zapadne Germanije na jug, a sa raspadom rimskog carstva šansu da osvoje Britaniju iskoristili su Angli, Sasi i Jiti...
Vizigoti su naselili jug Francuske i dobar deo Španije i uništili su kraljevstvo Sveba i isterali Vandale u severnu Afriku...
Ostrogoti su kratko vladali Italijom i Dalmacijom...brzo su proterani iz Italije i gubi im se svaki trag negde u Dalmaciji...letopis popa Dukljanina tvrdi da su Srbi i Hrvati u stvari Goti...a da to zaista može biti tako zaključujemo po tome što su Ostrogote činila dva plemena Sciri i Heruli...pa se postavlja pitanje da li su Ostrogoti bili Sloveni sa germanskom elitom...Ostrogoti ne mora da znači istočni Goti..naime naša boginja Zorja ili zvezda Danica kod Germana se zove Ostara

Poslednja izmena:
ne znam odakle si izvadio taj tekst ali nije baš tačan

koliko se ja sećam prodor Huna pokrenuo je seobu Sveba i Vandala...Svebi su naselili severozapad Portugala i Španije a Vandali jug Španije koji se po njima i danas zove Andaluzija...vek ili dva posle toga a dosta po nestanku Huna krenula je ekspanzija Gota iz istočne Evrope i Franaka iz zapadne Germanije na jug, a sa raspadom rimskog carstva šansu da osvoje Britaniju iskoristili su Angli, Sasi i Jiti...
Vizigoti su naselili jug Francuske i dobar deo Španije i uništili su kraljevstvo Sveba i isterali Vandale u severnu Afriku...
Ostrogoti su kratko vladali Italijom i Dalmacijom...brzo su proterani iz Italije i gubi im se svaki trag negde u Dalmaciji...letopis popa Dukljanina tvrdi da su Srbi i Hrvati u stvari Goti...a da to zaista može biti tako zaključujemo po tome što su Ostrogote činila dva plemena Sciri i Heruli...pa se postavlja pitanje da li su Ostrogoti bili Sloveni sa germanskom elitom...Ostrogoti ne mora da znači istočni Goti..naime naša boginja Zorja ili zvezda Danica kod Germana se zove Ostara
Istorija za 6 rszred.
Pa na balkanu imamo italijansku, grcku i slavensku genetiku u narodu.

Deset rogova.

Da se zaključiti iz konteksta.

1. Aleksandar Veliki

2. Aleksandar IV

3. Ptolemej I

4. Ptolemej II

5. Ptolemej III

6. Ptolemej IV

7. Ptolemej V

8. Antioh III

9. Selevk IV

10. Antioh, sin Selevka IV

I onda nakon deset rogova dolazi mali rog Antioh IV Epifan. Tri roga koja se isčupavaju pred malim rogom jesu Heliodor, ministar koji je ubio Selevka IV i preuzeo, Selevkov sin Antioh koga je Antioh IV ubio da zacementira vlast i Dimitrije, sin Selevka IV koji je bio legitimni nasljednik trona ali je bio talac u Rimu pa nije mogao osporiti zacarenje Antioha IV.
Da sagledamo sada ovaj tvoj argument gore u sklopu biblijskog teksta pre nego predjem na proveru linka koji si dao.

Uzmimo hipoteticki da je sve ovo gore tacno tako bilo kako gore kazes..
Sto nije jer nisu 11. Vec tridesetak.
Ali zanemarimo to trenutno.

Pogledajmo prvo tekst:

Danilo trazi objasnjenje 4 zveri i 10 roga i mali rog.
I u tim stihovima dobijamo informacije kako sve mora da se odvija inace ne odgovara prirocanstvu.
Danilo 7,19Tada zaželjeh znati istinu o četvrtoj zvijeri, koja se razlikovaše od svijeh
Danilo 7,20I o deset rogova što joj bjehu na glavi, i o drugom koji izraste i tri otpadoše pred njim, o rogu koji imaše oči i usta koja govorahu velike stvari i bijaše po viđenju veći od drugih.

Danilo 7,7Potom vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, četvrta zvijer, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svijeh zvijeri pređašnjih, i imaše deset rogova.
Danilo 7,8Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, a tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.

Prvo se stvaraju ova 10 careva a onda medju njima za vreme njih, za vreme njihovog postojanja i vladavine, ne na kraju desetog.

Vec izmedju tih deset kaze tekst, sto znaci da su oni zivi da postoje, da vladaju kada mali rog koji ce biti veci od svih njih, narasti medju njima.

I da bi on mogao da naraste, cupaju se 3 postojeca roga koja postoje u isto vreme koja su 3 od 10.roga
I ta tri postoje zajedno kada narasta ovaj mali sa ostalih 10 i sa naraslim malim 11.

Ali ocigledno ta 3 od 10 ne dozvoljavaju da ovaj mali naraste da vlada, i bivaju onda iscupana i tada raste mali rog da bude veliki.
Dotle je mali dok se ova 3 ne iscupaju

U tvojim argumentima gore mali rog ne dolazi u sredini tih 10.
U tvom argumentu su oni odavno vec stotinama godina mrtvi svih 10.
Oni ne poznaju malog roga.
Mozda samo deseti?
Dok u prorocanstvu ga svi 10 znaju jer zive sa njime.
I 3 od 10 se cupaju radi njega.

I u tvom primeru se ne cupaju 3 od 10.
Vec se cupaju nova 3.
Dakle cupaju se 3 od 13 ne od 10.

Tako je sav celi tvoj primer i argument totalno pogresan i ne odgovara opisu i ne uklapa se ni 1% u opis prorocanstva.

Osim toga mali rog biva od svih 10 veci kaze tekst.
Dok su ovi 10 pre tvog Antioha Epifana bili svi veci od njega pogotovo Aleksandar.

Tako da je i obaj 1% pre vise.

Argument ti nema veze sa opisom proricanstva, ne ispunjava ni jedan uslov.
Nula.

Samo blef pokusaj da zavaras neupucene.

A mozda sutra stignem da pogledam link koji si dao?

Tako je. Prvu gnusobu je uspostavio Antioh a drugu Rimljani. Hristos govori o toj drugoj.
Ovo ti je skroz netacno.

Prvo si kazao da ne znam istoriju misleci da se gnusoba odnosi na Antioha.

Kada si vido da sam postavio tekst koji nisi ni znao da postoji gde Isus kaze da je gnusoba pustosna Rimska vojska,
odma si promenio plocu.

Pa se odjedared odnosi i na to sto ja kazem, odjedared znam istoriju?
Ali se odnodi i na tvog Epifana iako Isus kaze ne vec na Rim?

A sto su Vaviljonani razorili citav grad i Hram. i odveli sve u ropstvo.
Jerusalim je vise puta bio razaranan.
Epifan se tu ne uklapa jer je on zabranio samo sluzbu nije razorio hram.
Neron recimo posle Epifana.
Zar to sve be bi bila gnusoba?
Ne.

A Isus govori samo o jednoj i prvoj gnusobi i to o Razorenju Jerusalima 70 god od strabe Rimlhana.
I jasno kaze da se Danilova gnusoba odnosi na buducnost ne na proslost kako ti tvrdis.
Ovo cak nisi znao vec si gnusobu prebacio na Epifana iako Isus kaze to je Rim.
Sto znaci da nema nikakve veze sa Epifanom .
Rec je samo o Rimskom razaranju koje je imalo pisledice da se jevreji posle preko 1800 god nisu vratili.
A 1900 god nemaju vise hram, zato je gnusoba koja pustosi

I to licno Isus kaze.
i nema 3 gnusobe to je cista tvoj izmisljotina.
Jer da je tako imali bismo ih mnogo vise od 3.
Jedino sto mozemo da predpostavimo da ce na kraju biti jos jedna gnusoba, jer Isus kada govori o gnusobi govori i o kraju.

Ajde da vidimo ko blefira.

Evo vizije koju je prorok Danilo dobio u 8. glavi:
"3 I podigoh oči svoje i videh, i gle, stajaše kraj vode ovan, koji imaše dva roga, a rogovi behu visoki, ali jedan viši od drugog, i viši naraste posle.
4 Videh ovna gde bode na zapad i na sever i na jug, i nijedna zver ne mogaše mu odoleti, i ne beše nikoga ko bi izbavio od njega, nego činjaše šta hoćaše, i osili.
5 A kad ja motrah, gle, idjaše jarac od zapada povrh sve zemlje, a ne doticaše se zemlje; i taj jarac imaše rog znamenit medju očima svojim.
6 I dodje do ovna koji imaše dva roga, kog videh gde stoji kraj vode, i potrča na nj gnevno silom svojom.
7 I videh ga gde dodje do ovna, i razgnevivši se na nj udari ovna, te mu slomi oba roga i ne beše sile u ovnu da mu odoli, nego ga obori na zemlju i pogazi ga, i ne beše nikoga da izbavi ovna od njega.
8 I jarac posta vrlo velik; a kad osili, slomi se veliki rog, i mesto njega narastoše znamenita četiri roga prema četiri vetra nebeska.
9 I iz jednog od njih izidje jedan rog malen i naraste vrlo velik prema jugu i istoku i prema krasnoj zemlji.
10 I naraste dori do vojske nebeske, i obori na zemlju neke od vojske i od zvezda, i pogazi ih.
11 I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze Mu svagdašnju žrtvu, i sveti stan Njegov obori.
12 I vojska bi dana u otpad od žrtve svagdašnje, i obori istinu na zemlju, i šta činjaše napredovaše mu.
13 Tada čuh jednog sveca gde govoraše; i jedan svetac reče nekome koji govoraše: Dokle će trajati ta utvara za svagdašnju žrtvu i za otpad pustošni da se gazi svetinja i vojska?
14 I reče mi: Do dve hiljade i tri stotine dana i noći; onda će se svetinja očistiti.
"

Dakle Danilo prvo vidi ovna sa dva roga pa jarca sa velikim rogom pa se onda jarcu slomi veliki rog i nastaju četiri roga i onda imamo mali rog.

Evo kako Gavrilo objašnjava:
"20 Ovan što si ga video, koji ima dva roga, to su carevi midski i persijski.
21 A runjavi je jarac car grčki; i veliki rog što mu beše medju očima, to je prvi car.
22 A šta se on slomi, i mesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza tog naroda, ali ne njegovom silom.
23 A na kraju carovanja njihovog, kad bezakonici navrše meru, nastaće car bestidan i lukav.
24 Sila će mu biti jaka, ali ne od njegove jačine, i čudesno će pustošiti, i biće srećan i svršivaće, i gubiće silne i narod sveti.
25 I lukavstvom njegovim napredovaće prevara u njegovoj ruci, i podignuće se u srcu svom, i u miru će pogubiti mnoge, i ustaće na Kneza nad knezovima, ali će se potrti bez ruke.
"

Dakle Gavrilo objašnjava da je ovan sa dva roga carstvo Miđana i Persijaca a jarac sa velikim rogom prvi car grčki nakon toga dolaze četiri grčka carstva to su četiri roga koja su nastala nakon što se veliki rog slomio i onda dolazi "car bestidan i lukav". Taj bestidni i lukavi car je jasno mali rog koji će narasti i pustošiti jevrejske svetinje. Arhanđel Gavrilo jasno kaže da će taj bestidni car doći NA KRAJU CAROVANJA grčkih careva. Ne POSLIJE njih. Ne pola milenijuma poslije već pri kraju perioda vladavine grčkih careva. Ko može biti taj bestidni i lukavi grčki car ako ne Antioh Epifan?

Ovo ti je skroz netacno.

Prvo si kazao da ne znam istoriju misleci da se gnusoba odnosi na Antioha.

Kada si vido da sam postavio tekst koji nisi ni znao da postoji gde Isus kaze da jr gnusoba pustosna Rimska vojska,
odma si promenio plocu.

Pa se odjedared odnosi i na to sto ja kazem ali i na tvog Epifana?
Onako jer ti milo.
Sramota. Fino sam ti postavio citat iz 1 Makavejske KOJA ANTIOHOVO SKRNAVLJENJE HRAMA NAZIVA GNUSOBOM OPUSTOŠENJA. Dakle nisam to ja proizvoljno napisao već tako piše u jevrejskim tekstovima iz tog perioda. Ti su spisi inače neopravdano izbačeni iz protestantskih Biblija a hrišćani su od početka smatrali bogonadahnutim dijelovima Pisma.

Maki mozes li da nam objasnis 10 roga iz Otkrivenja jer su to 10 roga iz Danila.
I Jovan koji zivi nekih 250 god posle grcke ih vidi tek u buducnosti.

I na ovo mi nisi odgovirio:

1 Gde si u Bibliji uzeo deset rogova koja glava?
Nisi sposoban shvatiti da postoji nešto što se zovu praslike. Nisam nikad sporio da prorok Danilo govori i o Antihristu. Mali rog su i Antioh Epifan i Antihrist isto kao što i prorok Jezekilj u isto vrijeme govori i o knezu tirskom i o Satani a Isaija o caru vavilonskom i o Satani.

Otkrivenje direktnije govori o budućim događajima za vrijeme Antihrista i Drugog Hristovog dolaska dok je to kod Danila nejasnije budući da je on pisao u doba SZ kad još nije otkrivena potpuna punoća Božijeg domostroja spasenja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back