Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle posle grckog carstva a ne iz Grckog kako ti kazes, vec kada ono zavrsi:
Danilo 8,23A na pošljedak carovanja njihova, kad bezakonici navrše mjeru, nastaće car bestidan i lukav.
Opet iskrivljujes reci?

A to sto naglasavas bestdni, da li to odredjuje koje je nacije ili sta?😆
A u cemu je njegova bestidnost mozes li to da nam obrazlozis?
Sta radi?
Bogumili mu stvaraju nervozu

Tko je to pustošnik i što je to "grozota pustoši na vrhu Hrama" koja se događa u polovici 70. sedmice, dakle, u vrijeme prestanka žrtve i prinosa?

Zbog zornijeg praćenja evo nekoliko citata koji će nam trebati:

Dn 9,25-27: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ 'Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem' pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica, a onda šezdeset i dvije sedmice, i bit će opet sagrađeni trg i opkop, i to u teško vrijeme. A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika."

Dn 11,29-31: U određeno vrijeme opet će krenuti protiv Juga, ali sada neće biti kao prvi put. Kitimski će brodovi navaliti na njega, i on će se uplašiti. Vratit će se, bjesnjeti protiv svetoga Saveza i opet će se sporazumjeti s onima koji napustiše sveti Savez. Čete će njegove doći i oskvrnuti svetište-tvrđu, dokinut' svagdašnju žrtvu i ondje postaviti grozotu pustoši.

Pogledajte tko će sklapati savez s mnogima (s onima koji napustiše sveti Savez), tko će oskvrnuti Svetište, tko će dokinuti svagdašnju žrtvu i tko će postaviti grozotu pustoši u Hramu. Sve to čini isti „Pustošnik“ – sklapa savez s mnogima, oskvrnjuje Svetište, dokida svagdašnju žrtvu i postavlja grozotu pustoši. Što dakle učiniše Adventisti? U „Pustošniku“ prepoznaše Isusa. Sve grozote Pustošnika pripisaše Isusu. Oni će to, naravno, nijekati, ali ako iz ovog Danijelova teksta Isusu pripisaše „sklapanje saveza s mnogima“ i „dokidanje prinošenja žrtve“, onda Isusu pripisaše i „oskvrnuće Svetišta“ i „postavljanje grozote pustoši“, jer vidjesmo da sve to čini jedan isti Pustošnik.

Treba priznati da ova zamjena Isusa i Pustošnika, točnije, identifikacija Isusa kao Pustošnika, ne pripada originalno Adventistima sedmog dana. Adventisti sedmog dana, pa tako i današnji ASD, naprosto je baštine još iz mileritskog pokreta preko svojih pionira – Ellen White, James-a White-a, Bates-a i drugih. Ovakvo tumačenje Danijela originalno pripada Miller-u , koji je onda na temelju baš ovakvog tumačenja i izvodio svoju računicu kojom je došao do 22.10.1844. (Yom Kippur).

Dakle, nije ovo obični adventistički biser, ovo je njihov bogohulni biser, Isus im je Pustošnik!?!?!? Nazdravlje!

Tko je to pustošnik i što je to "grozota pustoši na vrhu Hrama" koja se događa u polovici 70. sedmice, dakle, u vrijeme prestanka žrtve i prinosa?

Dn 9,25-27: Znaj i razumij: Od časa kad izađe riječ 'Neka se vrate i neka opet sagrade Jeruzalem' pa do Kneza Pomazanika: sedam sedmica, a onda šezdeset i dvije sedmice, i bit će opet sagrađeni trg i opkop, i to u teško vrijeme. A poslije šezdeset i dvije sedmice bit će Pomazanik pogubljen, ali ne za sebe. Narod jednog kneza koji će doći razorit će Grad i Svetište: svršetak im je u propasti, a do svršetka rat i određena pustošenja. I sklopit će savez s mnogima za jednu sedmicu: a u polovici sedmice prestat će žrtva i prinos: na vrhu Hrama bit će grozota pustoši sve do svršetka, dok se određeno pustošenje ne obori na pustošnika."

Dn 11,29-31: U određeno vrijeme opet će krenuti protiv Juga, ali sada neće biti kao prvi put. Kitimski će brodovi navaliti na njega, i on će se uplašiti. Vratit će se, bjesnjeti protiv svetoga Saveza i opet će se sporazumjeti s onima koji napustiše sveti Savez. Čete će njegove doći i oskvrnuti svetište-tvrđu, dokinut' svagdašnju žrtvu i ondje postaviti grozotu pustoši.

Pogledajte tko će sklapati savez s mnogima (s onima koji napustiše sveti Savez), tko će oskvrnuti Svetište, tko će dokinuti svagdašnju žrtvu i tko će postaviti grozotu pustoši u Hramu. Sve to čini isti „Pustošnik“ – sklapa savez s mnogima, oskvrnjuje Svetište, dokida svagdašnju žrtvu i postavlja grozotu pustoši. Što dakle učiniše Adventisti? U „Pustošniku“ prepoznaše Isusa. Sve grozote Pustošnika pripisaše Isusu. Oni će to, naravno, nijekati, ali ako iz ovog Danijelova teksta Isusu pripisaše „sklapanje saveza s mnogima“ i „dokidanje prinošenja žrtve“, onda Isusu pripisaše i „oskvrnuće Svetišta“ i „postavljanje grozote pustoši“, jer vidjesmo da sve to čini jedan isti Pustošnik.

Treba priznati da ova zamjena Isusa i Pustošnika, točnije, identifikacija Isusa kao Pustošnika, ne pripada originalno Adventistima sedmog dana. Adventisti sedmog dana, pa tako i današnji ASD, naprosto je baštine još iz mileritskog pokreta preko svojih pionira – Ellen White, James-a White-a, Bates-a i drugih. Ovakvo tumačenje Danijela originalno pripada Miller-u , koji je onda na temelju baš ovakvog tumačenja i izvodio svoju računicu kojom je došao do 22.10.1844. (Yom Kippur).

Dakle, nije ovo obični adventistički biser, ovo je njihov bogohulni biser, Isus im je Pustošnik!?!?!? Nazdravlje!
Isus je Abandon to je točno.
Ocito ima znanje koje vi nemate.

Bogumili mu stvaraju nervozu
Na zalost velicao je istrebljenje i pogublljenje Srba Bogumila
A sebe ocigledno smatra velikim Srbiendom nacionalistom?

Jer da crkva nije prekinula da vlada, iako be svojom voljom, danas jos bäne bi bila ni jedna verska zajednica a kamoli neki ateista...

On bi i ove danasnje uklonio ali mu neda Srkularizam.
Odvojebost crkve i drtave.
Ceka kada ti opet bude.

Poslednja izmena:
Na zalost velicao je istrebljenje i pogublljenje Srba Bogumila
A sebe ocigledno smatra velikim Srbiendom nacionalistom?

Jer da crkva nije prekinula da vlada, iako be svojom voljom, danas jos bäne bi bila ni jedna verska zajednica a kamoli neki ateista...

On bi i ove danasnje uklonio ali mu neda Srkularizam.
Odvojebost crkve i drtave.
Ceka kada ti opet bude.
Nirvanu Saraj ce dosegnuti

Dakle posle grckog carstva a ne iz Grckog kako ti kazes, vec kada ono zavrsi:
Danilo 8,23A na pošljedak carovanja njihova, kad bezakonici navrše mjeru, nastaće car bestidan i lukav.
Opet iskrivljujes reci?

A to sto naglasavas bestdni, da li to odredjuje koje je nacije ili sta?😆
A u cemu je njegova bestidnost mozes li to da nam obrazlozis?
Sta radi?
Pri kraju vladavine, ne poslije.

Tako adventisti ne uce kako ti govoris be tacno.

Pustosnik je Rimska vojska.
To ti sam Isus kaze u Luki a nije Isus.

Osnove ne poznajes i vec ti je objasnjeno ni tada be razumes?

Evo:
Da pogledamo sta Isus kaze o gnusobi koja pustosi.

Isus:
Matej 24,15 Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije):

U Luki nam tacno kaze sta je gnusoba pustosna ili mrzost koja pustosi.

Iszs:
Luka 21,20 A kad vidite da Jerusalim opkoli vojska onda znajte da se približilo vrijeme da opusti.

Gnusoba pustosna je sila koja unistava.
Koja je 70 god unistila Jerusalim i hram spalila do temelja.
Preko milion jevreja pobijeno ostali proterani.
U tom slucaju Rimska vojska.

Isus ih je opomenuo da beze kada vide da vojska opkoli Jerusalim.
Onda se vojska odjedared povukla.
Samo su hriscani pobegli jevreji nisu hteli.
Kasnije je ponovo dosla vojska i sve opustosila.
Prezivele jevreje proterali.
Tek su se jevreji vratili u 19 veku posle toga.
1800 god kasnije.

To sto ti nameces adventistima to nije tacno kako smo videli.

Kao sto si ih lazno optuzivao da su pogresili 82 god a onda si pljuvao i na kraju smanjio na 2.

Ne znas ni sta pricas ni sta postavljas
Na moja pitanja ne odgovaras samo bezis.

Poslednja izmena:
Deseti KOJI JE VLADAO JUDEJOM. Ne deseti iz dinastije Selevkida. Nemoj ti samo o lažima pričati.
Tu sam te cekao!!!

Cetvrti put nisi odgovorio na ova pitanja:

1 Gde si u Bibliji uzeo deset koja glava?

2. Gde kaze Biblijski tekst da ce mali rog biti deseti vladar Judeje?

3. Ja sam tebi dao celu tabelu Vladara Seleukida pre i posle.
Dakle daj celu Sa izvorom.
Daj ti nama tu od Judeje, zasto ju do sada nisi dao??
I to sa izvorom!
Hfala.

Ajde da analiziramo na hebrejskom. Vukov prevod je dosta neprecizan tu.
Lako ce mo mi to da analiziramo vec prvo ti odgovori na pitanha
A to je onda zadnje.
Pre toga su bila ova pitanja.

1 Gde si u Bibliji uzeo deset, koja glava?

I to sa izvorom!
Ili kazi nemam izmislio sam?

Lako ce mo mi to da analiziramo vec prvo ti odgovori na pitanha
A to je onda zadnje.
Pre toga su bila ova pitanja.

1 Gde si u Bibliji uzeo deset, koja glava?

I to sa izvorom!
Ili kazi nemam izmislio sam?
Deset rogova.

Da se zaključiti iz konteksta.

1. Aleksandar Veliki

2. Aleksandar IV

3. Ptolemej I

4. Ptolemej II

5. Ptolemej III

6. Ptolemej IV

7. Ptolemej V

8. Antioh III

9. Selevk IV

10. Antioh, sin Selevka IV

I onda nakon deset rogova dolazi mali rog Antioh IV Epifan. Tri roga koja se isčupavaju pred malim rogom jesu Heliodor, ministar koji je ubio Selevka IV i preuzeo, Selevkov sin Antioh koga je Antioh IV ubio da zacementira vlast i Dimitrije, sin Selevka IV koji je bio legitimni nasljednik trona ali je bio talac u Rimu pa nije mogao osporiti zacarenje Antioha IV.

Tako adventisti ne uce kako ti govoris be tacno.

Pustosnik je Rimska vojska.
To ti sam Isus kaze u Luki a nije Isus.

Osnove ne poznajes i vec ti je objasnjeno ni tada be razumes?

Evo:

Isus:
Matej 24,15 Kad dakle ugledate mrzost opušćenja, o kojoj govori prorok Danilo, gdje stoji na mjestu svetome (koji čita da razumije):

Iszs:
Luka 21,20 A kad vidite da Jerusalim opkoli vojska onda znajte da se približilo vrijeme da opusti.

Gnusoba pustosna je sila koja unistava.
Koja je 70 god unistila Jerusalim i hram spalila do temelja.
Preko milion jevreja pobijeno ostali proterani.
U tom slucaju Rimska vojska.

Isus ih je opomenuo da beze kada vide da vojska opkoli Jerusalim.
Onda se vojska odjedared povukla.
Samo su hriscani pobegli jevreji nisu hteli.
Kasnije je ponovo dosla vojska i sve opustosila.
Prezivele jevreje proterali.
Tek su se jevreji vratili u 19 veku posle toga.
1800 god kasnije.

To sto ti nameces adventistima to nije tacno kako smo videli.

Kao sto si ih lazno optuzivao da su pogresili 82 god a onda si pljuvao i na kraju smanjio na 2.

Ne znas ni sta pricas ni sta postavljas
Na moja pitanja ne odgovaras samo bezis.
Ne poznaješ istoriju po običaju. Da, gnusobu opustošenja su uspostavili i Rimljani 70. godine i uspostaviće je i Antihrist. Ali ko je prvi uspostavio u Jerusalimu gnusobu opustošenja? Antioh IV Epifan.

"54. I petnaestoga dana Hasaleva,[9] godine sto četrdeset pete,[10] podigoše gnusobu opustošenja nad Žrtvenikom, i u gradovima Judinim unaokolo podigoše oltare (idolima).*" (1 Makavejska 1:54).

Pominjanje gnusobe opustošenja samo pojačava tvrdnju da se radi o Antiohu IV.

Deset rogova.

1. Aleksandar Veliki

2. Aleksandar IV

3. Ptolemej I

4. Ptolemej II

5. Ptolemej III

6. Ptolemej IV

7. Ptolemej V

8. Antioh III

9. Selevk IV

I onda nakon deset rogova dolazi mali rog Antioh IV Epifan. Tri roga koja se isčupavaju pred malim rogom jesu Heliodor, ministar koji je ubio Selevka IV i preuzeo, Selevkov sin Antioh koga je Antioh IV ubio da zacementira vlast i Dimitrije, sin Selevka IV koji je bio legitimni nasljednik trona ali je bio talac u Rimu pa nije mogao osporiti zacarenje Antioha IV.
Izvor?

Vladari pre i posle.

Kako sada Epifan 11?

Rekao si 10.

Bez izvora ovo nema nikakvog znacenja.
Kako znamo da su oni bili vladari Judeje?

Posle Epifana ima jos vladara.
Prorocanstvo kaze 10

Ne mizes id recimo 20 vladara da iscupas 10.

I kazes evo ih.

Da bi prorocanstvo bilo tacno mora ukupno da budu 10.

Ali posto nisi dsmao izvore garant si opet muljao.

A o vladsrima Judeje ni reci?

Poslednja izmena:
Ne poznaješ istoriju po običaju. Da, gnusobu opustošenja su uspostavili i Rimljani 70. godine i uspostaviće je i Antihrist. Ali ko je prvi uspostavio u Jerusalimu gnusobu opustošenja? Antioh IV Epifan.

"54. I petnaestoga dana Hasaleva,[9] godine sto četrdeset pete,[10] podigoše gnusobu opustošenja nad Žrtvenikom, i u gradovima Judinim unaokolo podigoše oltare (idolima).*" (1 Makavejska 1:54).

Pominjanje gnusobe opustošenja samo pojačava tvrdnju da se radi o Antiohu IV.
Nisam ja kazao sta je gnusoba vec Isus
Samo sam njega citirao.

Kao sto si kazao da Bog ne zna Danilovo prorocanstbo tako sada kazes Iszs be zna sra je gnusoba.

Vec ti znas?

Evo:

Isus:

Iszs:

Nisam ja kazao sta je gnusoba vec Isus
Samo sam njega citirao.

Kao sto si kazao da Bog ne zna Danilovo prorocanstbo tako sada kazes Iszs be zna sra je gnusoba.

Vec ti znas?

Evo:

Isus:

Iszs:
Tako je. Prvu gnusobu je uspostavio Antioh a drugu Rimljani. Hristos govori o toj drugoj.

Tako je. Prvu gnusobu je uspostavio Antioh a drugu Rimljani. Hristos govori o toj drugoj.
Pa videli smo da se Antioh ne uklapa jer je rec o dvadesetak vladara ne 10.
Ti si postavio samo 10 od svih kako bi lazno predstavio.

Nisi dao jos dokaze za Antioha.
7 put.

U navodnom dokazu bez izvora ispade 11 ne 10.
Uklapas i muljas kako ti de svidja.

A pogotovo Antioh ne ispunjava 1150 dana.
Ma nista ne ispunjava

Poslednja izmena:
( Antioh) Deseti KOJI JE VLADAO JUDEJOM. Ne deseti iz dinastije Selevkida. Nemoj ti samo o lažima pričati.
Ovde ti je prvo DESETI a navodni dokaz bez izvora mu je JEDANAESTI.
Kazao sam da su u laganje kratke noge
Deset rogova.
Toliko muljanja i laganja samo da bi prevario publiku da bi izgledalo kao dao je dokaz?
Ja nisam ateistu vidio da ni priblizno ovoliko muti i la ..ze

Pa videli smo da se Antioh ne uklapa jer je rec o dvadesetak vladara ne 10.
Ti di postavio samo 10 od svih kako bi lszno predstavio.
Dobro pa ti nisi postavio samo 10 plemena koja su učestvovala u padu Rima.

Nisi dao jos dokaze za Antioha.
7 put.
U navodnom dokazu bez izvora ispade 11 ne 10.
Uklapas i muljas kako ti de svidja.

A pogotovo Antioh ne ispunjava 1150 dana.
Ma nista ne ispunjava
Sve sam nabrojao. Ti zatvataš oči.

Ovde ti je prvo DESETI a navodni dokaz bez izvora mu je JEDANAESTI.
Kazao sam da su u laganje kratke noge

Toliko muljanja i laganja samo da bi prevario publiku da bi izgledalo kao dao je dokaz?
Ja nisam ateistu vidio da ni priblizno ovoliko muti i la ..ze
Da, pogriješio sam u pažljivom čitanju Danila koji govori da mali rog dolazi poslije deset rogova tj. deset careva. Moja greška.

Dobro pa ti nisi postavio samo 10 plemena koja su učestvovala u padu Rima.

Sve sam nabrojao. Ti zatvataš oči.
Postavio sam 10.
I opet cu cim stignem ovih dana.

Postavio sam i da je Epifan sedmi.
Sa izvorom a ne 10.
Jer Epifan nije deo starog grckog carstva vec Seleukida.
Ne mogu da se zbrajaju bave i zabe.

Ne mozes da stavis 10 bez objasnjenja i izvora.

Onda gde su ti 4 Aleksandrova generala njih si potpuno izostavio jer dolaze pre Epifana?
Zato sto nikada ne bi mogao da uklopis 10

Onda si kazao da su 10 sada po najnovihem 11?

Nisi dao nikakve dokaze vec samo jos vise protivurecnosti.

Deset rogova.
1. Aleksandar Veliki
2. Aleksandar IV
3. Ptolemej I
4. Ptolemej II
5. Ptolemej III
6. Ptolemej IV
7. Ptolemej V
8. Antioh III
9. Selevk IV

11. I onda nakon deset rogova dolazi mali rog Antioh IV Epifan

Pogledajmo:

A ovih 7 pre Epifaba nisi dao nigde?

Znaci 7 ne upises i ispadnu 10?
Inace bi Epifan ispsmao 18 ti.

A 4 Aleksandrova generala jos?
Onda bi Epifan ispao 22?

Ovakvu prevaru od religoznog coveka i kaze jos pravislacac, nisam nikada jos vidio?

Evo ih tih 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back