DedaStojan
Veoma poznat
- Poruka
- 12.678
Tko god nije Antisemit on je Antikrist po pravoslavcima tako im tata Velimirovic u gene utkao.
Najvece razocarenje je pravoslavlje.
Najvece razocarenje je pravoslavlje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja ne znam da li je ludje ovo tvoje ili samo provociras kao ovaj dedaStojanDefinitivno je antihrist tu, deluje. Čuo sam priču da su klonirali, zna se ko, tadašnjeg kandidata sa antihrista s kraja V, početka VI veka.
Otkrivenje 13,4 | I pokloniše se zvijeri govoreći: ko je kao zvijer? i ko može ratovati s njom? |
Otkrivenje 13,8 | I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nijesu zapisana u životnoj knjizi jagnjeta, koje je zaklano od postanja svijeta. |
Otkrivenje 13,17 | Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zvijeri, ili broj imena njezina. |
13. јуна 2024. Ватикан даје предлоге за Папство за све цркве
Пут ка јединству.
Pogledajte prilog 1567736
Папска тврдња да влада целом црквом као монарх је главна препрека хришћанском јединству. Ватикан је сада изнео предлоге за ново разумевање и другачије вршење папске функције.
Након тога, папу би у будућности могле прихватити и друге хришћанске цркве као почасни поглавар.
Предлоге су изнели куријални кардинал Курт Кох, задужен за екуменизам, и генерални секретар Светског бискупског синода, кардинал Марио Греч, у четвртак у Риму.
Резултат вишедеценијског теолошког дијалога
Оријентације сакупљене под насловом „Бискуп Рима“ резултат су вишедеценијских теолошких дијалога које су различите хришћанске цркве водиле одвојено са Католичком црквом.
Документ, који је одобрио папа Фрања, предлаже неколико коренитих промена за Католичку цркву. Ново схватање и другачије вршење папског примата требало би да „допринесу обнављању хришћанског јединства“.
Прва промена се тиче новог читања учења Првог ватиканског сабора. Ово је 1870. године прогласило догматску непогрешивост поглавара цркве. Такође је прогласио папу за врховног законодавца и судију читаве хришћанске цркве.
Црква као заједница
Како наводи лист, тада донете одлуке сада би требало да се интегришу у новију теологију, која цркву више не види као монархију, већ као заједницу. Поред тога, требало би да буду прилагођени „данашњем културном и екуменском контексту“.
Затим, документ позива на јасно раздвајање између различитих области одговорности римског бискупа. Да би то учинио, морао је видљивије да врши своју локалну епископију у Риму.
Мора се онда разјаснити у којој мери он, као „патријарх Запада“, може да буде на истом нивоу са црквама Истока по појединим питањима, док би по другим имао „првенство јединства у заједници западне и источне цркве“.
Размишљајте о ауторитету националних и регионалних бискупских конференција
Трећи предлог се тиче устава Католичке цркве. Интерно, ово мора наставити да се креће ка „синодалности“, односно заједничким консултацијама и доношењу одлука. То укључује размишљање о ауторитету националних и регионалних бискупских конференција и питање које ће оне у будућности заузимати у мрежи Католичког светског синода и Римске курије.
Коначно, текст предлаже стварање новог глобалног нивоа консултација са редовним састанцима црквених поглавара из различитих деноминација. Циљ је продубити постојећу заједницу међу њима и учинити је видљивијом спољном свету.
Предлози будуће екуменске улоге папе
У раду се налазе и сугестије за будућу екуменску улогу папе. У будућности би требало да буде у могућности да сазива и председава вишеденоминационим саветима. Могао је да преузме и улогу посредника у случају дисциплинских или наставних сукоба.
његових разматрања била је одбрана модерних филозофских система који одбацују хришћанство. То је резултирало два догматска устава. У једном је дефинисана догма о папиној непогрешивости, у другом се изражавала католичка вера у односу на разум. У припреми за сабор, епископима су послата питања. Пристигло је 500 одговора.
https://www.domradio.de/artikel/vatikan-macht-vorschlaege-fuer-ein-papstamt-fuer-alle-kirchen
----------------------------------------------------------
Drugim recima, nije sija nego vrat, postepeno neosetljivo kuvanje zabe.
To jest, ne moras da postanes katolik.
Budi ti sto jesi sada.
Ali samo me priznaj kao vrhovnog.
Ostaju tvoji vrhovni poglavari tvoje crkve, zajednice, ali ja malo strcim iznad.
To sto cu ja u praksi da strcim skroz, tada je vec kasno.
Krajnji ishod je:
Otkrivenje 13,4 I pokloniše se zvijeri govoreći: ko je kao zvijer? i ko može ratovati s njom? Otkrivenje 13,8 I pokloniše joj se svi koji žive na zemlji kojima imena nijesu zapisana u životnoj knjizi jagnjeta, koje je zaklano od postanja svijeta.
Ne provociram. Ne pričam gluposti. Najozbiljnije.ja ne znam da li je ludje ovo tvoje ili samo provociras kao ovaj dedaStojan
znaci antihrist je ovaj iz mog potpisa, pisac laznog otkrivenja, mrtav odavno, nema kloniranja, pa nemoj da se glupiras, a da zlo i laz pritiska to je ocigledno, mnogi ste vec podlegli cim ovakve gluposti nudite, one su dokaz da ste podlegli, ej klonirali nekog iz 5 veka? to je cak glupo i za teorije zavera, gde se vecina samo sprda, ali je pokazatalj da su mnogi zarobljeni u lazi
O cemu ti pricas?Nemate vi zapadni protestanti sta da brinete. Vi ste saborni NATO paktu i franacksom carstvu. Ovo se cak ne tice ni grcke ni rumunske ni bugarske crkve niti bilo koje crkve koja je saborna franackom carsvu.
Ovo se tice crkvi koje nisu saborne franackom carstvu i NATO paktu, kako da se one osabore.
I tu lezi sustina AntiHrista iz otkrovenja. Oni su lazne mesije. Anti mesijanci.
Moja crkva nije tu clanica.
Moja crkva nije tamo clan ali tvoja sveta i presveta jeste...Jeste, vasa crkva je protestantska i saborna franackom Caru.
Otkrivenje 18,3 | I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njezine. |
Otkrivenje 18,7 | Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svojemu: sjedim kao carica, i nijesam udovica, i žalosti neću vidjeti. |
Otkrivenje 18,8 | Za to će u jedan dan doći zla njezina: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi. |
Otkrivenje 18,9 | I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i bjesniše, kad vide dim gorenja njezina, |
Otkrivenje 18,10 | Izdaleka stojeći od straha muka njezinijeh i govoreći: jaoh! jaoh! grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj! |
Otkrivenje 18,11 | I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihovijeh tovara niko više ne kupuje; |
Sta ti imas s Papom?Zaboravio sam i ovo.
Otkrivenje 18,3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njezine.
Otkrivenje 18,7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svojemu: sjedim kao carica, i nijesam udovica, i žalosti neću vidjeti. Otkrivenje 18,8 Za to će u jedan dan doći zla njezina: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi. Otkrivenje 18,9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i bjesniše, kad vide dim gorenja njezina, Otkrivenje 18,10 Izdaleka stojeći od straha muka njezinijeh i govoreći: jaoh! jaoh! grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj! Otkrivenje 18,11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihovijeh tovara niko više ne kupuje;
Papa kaze da ne moze vestacka inteligencija bez etickog nadglednika.
A to se podrazumeva da je on.
Nije on slucajno tamo
Pogledajte prilog 1568588
Pogledajte prilog 1568585Папа Фрања сусрео се, између осталих, са украјинским председником Володимиром Зеленским на самиту Г7 у петак.
Папа Фрања на Г7: obavio Неколико билатералних разговора
Пре и после свог говора на самиту Г7, папа Фрања се састао са разним високим личностима ради билатералних разговора. Почело је са председницом Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалином Георгијевом. Уследио је украјински председник Владимир Зеленскиј. Централна тема самита Г7 је помоћ Украјини. Франсис се такође састао са француским председником Емануелом Макроном и канадским премијером - све пре него што је одржао говор.
Папа упозорава на Г7. Након тога, Фрања је наставио билатералне разговоре и прво се састао са председником Кеније Вилијамом Самоеи Рутоом, а потом и са бразилским председником Лулом да Силвом. Служба за штампу Ватикана дала је информације о састанцима, не наводећи даље детаље. Фрањо се састао са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом на још једном билатералном разговору. Како је саопштио Ватикан, папа је у 20.32 завршио билатерални састанак са америчким председником Џозефом Бајденом. Сједињене Државе тренутно улажу интензивне напоре да посредују у блискоисточном сукобу. Папа је потом хеликоптером одлетео назад у Ватикан - око сат времена касније него што је првобитно планирано.
Служба за штампу Ватикана саопштила је у петак нешто пре 20 часова да је Фрањо на маргинама самита разменио мишљења са индијским председником Модијем. У Индији је партија премијера Нарендре Модија управо победила на изборима, иако уз велике губитке.
Posmatraj Papu i citaj Otkrivenje..Sta ti imas s Papom?
Koja oholost
Nije niti ce ikada biti sam od sebe.Чекај @Glasnik. , ти стварно мислиш да је папа толико данас моћан да стави све под своје скуте??
Чекај @Glasnik. , ти стварно мислиш да је папа толико данас моћан да стави све под своје скуте??
Otkrivenje 17,8 | Zvijer koju si vidio bješe i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nijesu u knjigu života od postanja svijeta, kad vidi zvijer koja bješe, i nije, i doći će opet. |
https://biblija.serbianforum.info/t241-sedam-careva-i-osmi-jedan-od-sedmorice-17-glava-otkrivenjeЧекај @Glasnik. , ти стварно мислиш да је папа толико данас моћан да стави све под своје скуте??
Danilo 8,23 | A na pošljedak carovanja njihova, kad bezakonici navrše mjeru, nastaće car bestidan i lukav. |
Ne govorim ja o coveku vec sistemu.Папа једва ногама хода сирома, а ти мислиш да је у стању да завлада светом.
Прво,много је матор за то.
Друго, Ватикан се више ни за шта не пита.
И треће, Америка је глобална сила преко које ће Даџал покушати да успостави своју власт!
Масонско -ционистичка мафија, какав папа, какви бакрачи...
Папски систем је пуко. Рекох ти их ког система долази непомјаник. И то у пар речи, не треба ми пола странице да објасним.Me govorim ja o coveku vec sistemu.
Onda ti o politici poima nemas.Папски систем је пуко. Рекох ти их ког система долази непомјаник. И то у пар речи, не треба ми пола странице да објасним.