Ko izdade Krajinu?

Krajinu su izdali Krajisnici. Krajisnici nisu dovoljno voljeli svoju Krajinu nego su se uzdali u stanove na Novom Beogradu. Slicno kao Kosovari sami su za svoju sudbinu krivi. Jer ko je mogao Sredoja da otjera iz Gline i Ogulina, ako on to nije zelio? Jer ako nije do njega zasto nisu te neprijateljske sile otjerale i Milojka sa Glasinca, Pala i Kalinovika? Nisu, jer je Milojko rekao meni ne treba stan na Novom Beogradu, meni su dovoljne gusle i moja suma i moja njiva i sljiva.

Ne seri.

Krajinu su izdali Krajisnici. Krajisnici nisu dovoljno voljeli svoju Krajinu nego su se uzdali u stanove na Novom Beogradu. Slicno kao Kosovari sami su za svoju sudbinu krivi. Jer ko je mogao Sredoja da otjera iz Gline i Ogulina, ako on to nije zelio? Jer ako nije do njega zasto nisu te neprijateljske sile otjerale i Milojka sa Glasinca, Pala i Kalinovika? Nisu, jer je Milojko rekao meni ne treba stan na Novom Beogradu, meni su dovoljne gusle i moja suma i moja njiva i sljiva.
Milojka iz Kalinovika nije napala HV,sad bi i on imo stan u Novom Beogradu.
Alijina vojska je bila preslaba za Milojka zato sad može guslat.

Gledajmo realno: Srbi u Hrvatskoj, naročito u Krajini, su bili većinom ruralno stanovništvo i slabo obrazovano i lako je podleglo propagandi Radio-televizije Beograd, Službi državne bezbednosti i KOS-a. Srbi su većinom prvo glasali za SDP. Tek kasnije je isplivao SDS pod uticajem Beograda.
A ni Hrvati nisu bili cveće. Odreda su se Srbima delili otkazi. Bilo je i dosta isterivanja iz stanova, bacanja bombi u kuće i ubistava. Problem je što je u Hrvatskoj postojao kontinuitet državnih službi - delovala je policija i svi organi vlasti. Znači, to nije smelo da se dešava.

Gledajmo realno: Srbi u Hrvatskoj, naročito u Krajini, su bili većinom ruralno stanovništvo i slabo obrazovano i lako je podleglo propagandi Radio-televizije Beograd, Službi državne bezbednosti i KOS-a. Srbi su većinom prvo glasali za SDP. Tek kasnije je isplivao SDS pod uticajem Beograda.
A ni Hrvati nisu bili cveće. Odreda su se Srbima delili otkazi. Bilo je i dosta isterivanja iz stanova, bacanja bombi u kuće i ubistava. Problem je što je u Hrvatskoj postojao kontinuitet državnih službi - delovala je policija i svi organi vlasti. Znači, to nije smelo da se dešava.
Budimo realni, u životu postoje pogrešne priče...
I mi Srbi smo se u pogledu Hrvata kao nacija zapetljali u jednu pogrešnu priču u kojoj sudeluje cela srpska nacija...

Većina Srba laprda da nisu postojali hrvatski kraljevi, da su Hrvati zapravo Srbi, itd...
Nema laži koju mi nismo izmislili i svesno raširili kako bi izbrisali Hrvate i oteli njihov teritorij...
U to je upetljana većina Srba, a politika mora da nas sluša...
Mi podsvesno želimo Šešelje kao naglasnije u društvu i umivene velikosrbe poput Vučića da nas vode...

Realno, mi smo u paklu...

Budimo realni, u životu postoje pogrešne priče...
I mi Srbi smo se u pogledu Hrvata kao nacija zapetljali u jednu pogrešnu priču u kojoj sudeluje cela srpska nacija...

Većina Srba laprda da nisu postojali hrvatski kraljevi, da su Hrvati zapravo Srbi, itd...
Nema laži koju mi nismo izmislili i svesno raširili kako bi izbrisali Hrvate i oteli njihov teritorij...
U to je upetljana većina Srba, a politika mora da nas sluša...
Mi podsvesno želimo Šešelje kao naglasnije u društvu i umivene velikosrbe poput Vučića da nas vode...

Realno, mi smo u paklu...
Srbiji treba mudro i pošteno rukovodstvo koje će da ispravi rezultate propagande koja je vladala u prethodnim decenijama u svim pogledima. Onda se može krenuti nanovo. Tako umno ojačana Srbija bi se i ekonomski uzdigla. A sa jakom Srbijom i ove sada revizionističke priče u Hrvatskoj kojima se pokušava oprati ustaški režim i NDH bi teže prolazile. Na ustaštvu i četništvu se ne može graditi svetla budućnost. Treba negovati tekovine antifašizma, ali i razgraničiti antifašizam i Komunističku partiju kojoj je to bila prilika da dođe na vlast. Znači, partizane treba poštovati.

Vojna parada u Zagrebu
Primećeni neprirodno široki tenkovi na ulicama

Snimka zaslona 2025-08-04 014935.png

Dobili oruzje od JNA i osjecali se jaki, jos ih tipovi kao Vucic i Seselj napalili da im niko nista ne moze i eto belaja.

Srbiji treba mudro i pošteno rukovodstvo koja će da ispravi rezultate propagande koja je vladala u prethodnim decenijama u svim pogledima. Onda se može krenuti nanovo. Tako umno ojačana Srbija bi se i ekonomski uzdigla. četništvu se ne može graditi svetla budućnost. Treba njegovati tekovine antifašizma, ali je razgraničiti antifašizam i Komunističku partiju.
To je neodvojivo
Sad bi neki zazidavanje zivih ljudi u okna rudnika revizionisticki razdvojili od pocinitelja? Nemoguće.
U Hr su tz.antifašisti uzurpirali riječ antifašizam i pravdali sve ono kako se tz.antifašizam po njima obracunao sa vojnim i klasnim neprijateljima
Dok je nacističkoj Njemackoj Američki antifašizam donijeo višetranačje,demokraciju Hrvatskoj je nametnuta YU ,diktaturu i kult ličnisti uz strašne zločine.
Zato su današnji Hrvati okrenuti Domovindkom Ratu?....pa jer je donijeo demokraciju i istinsku neovosnost Hr.
Mi ne možemo biti antifašisti po komunistickom narativu...jer nam saveznici Hitler i Staljin ne znače ništa...komunisti su se borili za YU a ne za Hr. ....mi smo
Protufasisti,Protunacisti i Protukomunisti...odnosno Antitotalitaristi....svi koji misle drugačije široko im polje.

Poslednja izmena:
Problem je što u Beogradu to niko ne pominje. Narod je neobavešten. Isto kao što je za reketiranje Banskih dvora u Zagrebu tj. pokušaj ubistva predsednika Hrvatske Franje Tuđmana širena priča da je to hrvatska nameštaljka, a nije bila.
Franjo Tuđman je bio tvorac rata u HR, on je otvoreno govorio o tome. Kamo sreće da je ta nakaza likvidirana na početku rata, jer bi onda tako možda rat stao. Ubistvo Tuđmana bi bilo pozitivna stvar kao eventualno ubistvo Hitlerai ili Pavelića.

Da Tuđman u njegovi bliski saradnici nisu želili rat, ne bi ga ni bilo.
Tu ima donekle istine. Da Tuđman i HDZ nisu išli prekim putem do nezavisnosti, da su pričekali koju godinu, Hrvatska bi ionako postala država. Jer je Jugoslavija ionako bila neodrživa tvorevina i stvorena bez da se pitalo sve narode šta misle o tome. Čuo sam priče, naravno da treba imati dokaze, da je Tuđman nekoliko decenija pre raspada Jugoslavije planirao podelu BiH, a to nikako ne bi moglo proći bez rata, a Franjo Tuđman nije bio glup čovek da to ne zna. Postoje i priča da je ratom sa Srbima hteo da pomiri sinove i unuke hrvatskih partizana i ustaša, ali za to treba imati dokaze.

Tu ima donekle istine. Da Tuđman i HDZ nisu išli prekim putem do nezavisnosti, da su pričekali koju godinu, Hrvatska bi ionako postala država. Jer je Jugoslavija ionako bila neodrživa tvorevina i stvorena bez da se pitalo sve narode šta misle o tome. Čuo sam priče, naravno da treba imati dokaze, da je Tuđman nekoliko decenija pre raspada Jugoslavije planirao podelu BiH, a to nikako ne bi moglo proći bez rata, a Franjo Tuđman nije bio glup čovek da to ne zna. Postoje i priča da je ratom sa Srbima hteo da pomiri sinove i unuke hrvatskih partizana i ustaša, ali za to treba imati dokaze.
Tuđman je godinama prije rata bio opsjednut etnički čistom Hrvatskom. Govorio je da Srbe treba svesti na ispod 3% itd. Hrvatsku bez Srba ili sa Srbima samo u tragovima je mogao dobiti samo ratom pod uslovom da ga dobije. Za njega i ljude oko njega je Hrvatska bez Srba bio čak bitniji cilj nego nezavisna Hrvatska.

Back