Ko izdade Krajinu?

Da je na čelu ostao Jovan Rašković danas bi postojala autonomna pokrajina Srba u Hrvatskoj. Međutim, stvar u ruke je preuzela desnica sa Milanom Babićem na čelu koji je odbio sve mirovne pregovore i desilo se to što se desilo. Naravno, glavni dirigent svega je ipak bio Sloba Milošević.

Što se tiče Oluje ona bi bila nemoguća bez američke podrške Hrvatima, i vojno i na svaki drugi način.
Zar ijedna ratna operacija može da prođe bez SAD? Nema šanse.

Poslednja izmena:
Netacno istorijski...

Naprotiv...Milosevic je bukvalno sve ucinio da vas osposobi da ucinite nekakav otpor.

Pre Oluje je bukvalno vijao Krajisnike po Srbiji skupljao vas i vracao nazad i to je bilo nemilosrdno cak je hvatao i one ljude koji Krajinu nisu ni videli,a razlog je samo taj sto su tamo bili rodjeni,cak i takve je skupljao ne bi li vam pomogao.
Oruzja ste imali dovoljno.
Pri odnosu snaga kakav je bio i dužini fronta ni ss jedinice ne bi mogle pružiti nikakav ozbiljan otpor.

Milošević je jednom prilikom pri početku rata rekao Tuđmanu da su Srbi Krajišnici njegovi građani i da radi s njima tj. s nama kako mu je volja. To govori sve o njegovoj stvarnoj želji da 'odbrani' Krajinu.

"Izjava koja se često parafrazira kao: „Srbi u Hrvatskoj su vaši građani, radite s njima što hoćete“ ili slično, nema zvaničnu potvrdu u dokumentima ili transkriptima međunarodnih sastanaka, ali se često pripisuje nekim zapadnim diplomatama, najčešće nemačkom ministru spoljnih poslova Hansu-Dietrichu Genscheru ili američkom diplomati Lawrenceu Eagleburgeru."

Jedan je bio lider Srbije a drugi RS, malo li je. Milošević se poigravao i manipulisao sa Krajinom i Krajišnima kroz čitav rat, a Karadžić nam je tek na kraju zakrkao nož u leđa.
Karadžić vam nije mogao poslati pomoć jer mu je bio potreban svaki borac na frontu kod njega .Milošević nije imao koga da pošalje sem Arkana i njegovu jedinicu ali to je stotinjak ljudi,dvesta,

Da je na čelu ostao Jovan Rašković danas bi postojala autonomna pokrajina Srba u Hrvatskoj. Međutim, stvar u ruke je preuzela desnica sa Milanom Babićem na čelu koji je odbio sve mirovne pregovore i desilo se to što se desilo. Naravno, glavni dirigent svega je ipak bio Sloba Milošević.

Misliš li da bi iko dao Srbima makar nešto dobro koliko je crno ispod nokta? Lično, ne mislim.

Misliš li da bi iko dao Srbima makar nešto dobro koliko je crno ispod nokta? Lično, ne mislim.
Postoji mogućnost da bi. Ali trebalo se pregovarati, svakako, pa videti šta se može a šta ne.

Zbog svih naših odlučnih "ne" tokom mirovnih pregovora imamo danas to što imamo.
Trebalo je učiniti sve da do Oluje ne dođe. Pregovarati, razgovarati, sve, samo da se ne desi ovo stradanje koje je jezivo za svakog normalnog čoveka.

Ко овде није нормалан, питам се?
Србија је издржала 78 дана борбе са највећом силом у историји света а кукавичка крајина није могла један против јадних и бедних усташа. Тешка срамота и љага на српски народ.
Сада оптужујете друге за оно за шта сте ви једини кривци.
Издржали су четири године, у том тренутку били су вишеструко надјачани од многобројнијег непријатеља, техника је била безвриједна јер нису имали муниције за артиљерију, оскудијевали су са горивом, већи дио исправне технике је повучен већ почетком године, итд.

Milošević je jednom prilikom pri početku rata rekao Tuđmanu da su Srbi Krajišnici njegovi građani i da radi s njima tj. s nama kako mu je volja. To govori sve o njegovoj stvarnoj želji da 'odbrani' Krajinu.

Milosevic sta god da je rekao 91 sa dogadjajima iz 95 nema nikakve veze.

Svedocanstvo...Knjiga Gulic Poslednji dani Krajine..Krajina izmedju Bljeska i Oluje neko je tu knjigu okacio tamo na istoriji...

5. Juna 1995
Sastanak kod Martica u kabinetu.

Martic drzi govor i prenosi sta mu je Sloba porucio... da ne ide na ujedinjenje RSK sa RS kao i to da Srbiju i SRJ nece uvuci u rat...ali da nudi pomoc u logistici,finansijama itd.

Dakle Martic prenosi sta mu je Sloba rekao,a onda nastavlja u svom stilu iznosi neke svoje procene itd...

Dakle znao je vrlo dobro i pre Oluje da pomoci nece biti u smislu da ce nekakva VJ doci,jer to nije ni moglo.
Martic je odbio sugestije pa je ipak isao na ujedinjenje RS sa RSK gde epilog znamo da ovi sa bosanske strane kada je trebalo nisu mrdnuli.

Trebalo je učiniti sve da do Oluje ne dođe. Pregovarati, razgovarati, sve, samo da se ne desi ovo stradanje koje je jezivo za svakog normalnog čoveka.
Ja i dalje ne kapiram te krajiske rukovodioce i njihovo ponasanje 1995. Ako je nesrecni Martic znao da Milosevic nece slati nikakvu pomoc u slucaju hrvatskog napada, onda je valjda i sam trebao da zove strance i da ih i na kolenima moli ako treba za bilo kakvu autonomiju, a ne da kao telac ne radi nista (sem sto se javno hvalisao da je gadjao Zagreb raketama sa kasetnim bombama) i da dan pred napad umesto da pozove narod na odsudnu odbranu, on prima neke zamlate Italijane i sa njima pregovara kako ce da se RSK i Italija razgranicuju kada zabari povrate Zadar...
Sto je neko lepo rekao "Kakvi su nas vodili, dobro smo mi jos i prosli".

Ja i dalje ne kapiram te krajiske rukovodioce i njihovo ponasanje 1995. Ako je nesrecni Martic znao da Milosevic nece slati nikakvu pomoc u slucaju hrvatskog napada, onda je valjda i sam trebao da zove strance i da ih i na kolenima moli ako treba za bilo kakvu autonomiju, a ne da kao telac ne radi nista (sem sto se javno hvalisao da je gadjao Zagreb raketama sa kasetnim bombama) i da dan pred napad umesto da pozove narod na odsudnu odbranu, on prima neke zamlate Italijane i sa njima pregovara kako ce da se RSK i Italija razgranicuju kada zabari povrate Zadar...
Sto je neko lepo rekao "Kakvi su nas vodili, dobro smo mi jos i prosli".

Martic je bio pandur, sta si mogao od njega intelektualno ocekivati.

Back