Ko izdade Krajinu?

a kao što rekoh, zbog takvih nalik nekima ovde, ljudi u Srbiji se ne osećaju prijatno sa vama.
Као што неко рече у поруци 532, Сами су изабрали да тако замишљају и пројектују Србе прекодринце, односно оно што носе то и пројектују, па им сад неко други крив што се не осјећају пријатно.🤔

Dobar video, treba ga staviti u arhivu ******og izdajnika i pobegulje, zajedno sa "ubicemo 100 musa za jednog srba".
A, danas, tj zadnjih 13 godina, toboze cuvajmo mir i prihvatajmo i poklanjajmo sve sto je ostalo odbranjeno . . .
Misliš sve što je Tadić uspešno odbranio?

E10F3F04-D431-4B8D-B85E-1A18335E52CB.jpeg

pricaju hrvatski politicari da je franjo prihvatio..pa sto bi franjo ponizio velike sile kad im se uvlacio u dupe..
Pricaju ljudi svasta...

Kolega, od Tuđmana nisu zahtevali baš ništa što Hrvati ne bi prihvatili bez ikakvih problema.
Sto nisu onda prihvatili? Daj Tudjmanovu izjavu gde jasno i glasno kaze da prihvata?

Ali nije poenta bila u (ne)prihvatanju plana Z4. Poenta je u iskazanom odnosu prema stranom faktoru u kontekstu mog izvornog posta, gde sam napisao:
Pitanje je da li bi, ali svakako ti nece pomoci ako ih sam ne zoves, a prethodno si ih nadmeno odyebao i otresao ko sline kada su dosli da ti donesu predlog za Z4...

Nema šanse da neki to shvate.
Lako je srbovati i imati takav stav u Šumadiji ili Mačvi. Ovde u BiH su nas komšije tri puta klale. Bome i u Vojvodini ili tamo oko Bugarske su svašta radile. O Hrvatskoj da ne pričamo.

Upašću u teoriju zavera da su u stvari pojedini ovde sa ciljem da se što više zamrzimo međusobno ovakvim pisanjem...ja zaista nisam bila nikada u prilici da ovako nešto čujem da govore Srbi iz Srpske o Srbima u Srbiji. Da ne smeš pomenuti greške koje smatram greškama celog srpskog naroda a ne samo pojedinih. Ako pomenem da se ginulo i u Srbiji ali da više nećemo mržnju, odmah mi na nos nabiju Jasenovac i balije. Neka bude da je greška do mene, hibridne Šumadinke, što reče poznati "stručnjak" za krvna zrnca i procenat vlažnosti Novog Zelanda
:mrgreen:
Kao što ti reče nema šanse da neke stvari shvatite. Ni za hiljadu godina. E to je problem.

Hteli smo tuđe.
Hrvati su nas najurili, jer smo se borili jako slabo za tuđe.
Vidi se da smo krivci, jer posle smo se i odrekli priče o srpskoj krajini i danas je više ne guramo kao kosovo.
Pa što smo se odrekli ako smo u pravu bili?
Dakle po našem ponašanju vidi se da smo svesni da smo krivci.
I jednostavno nema tu šta posebno da se priča.
Tuđe?

Pricaju ljudi svasta...

Sto nisu onda prihvatili? Daj Tudjmanovu izjavu gde jasno i glasno kaze da prihvata?

Ali nije poenta bila u (ne)prihvatanju plana Z4. Poenta je u iskazanom odnosu prema stranom faktoru u kontekstu mog izvornog posta, gde sam napisao:
Ono što nazivaš stranim faktorom se svrstalo na drugu stranu mnogo pre nego što je Milošević došao na vlast. Prozapadno raspoloženje dela srpske javnosti nije ostavljalo baš nikakav uticaj na Nemačku, a verovanje nekih da je devedesetih, u sutuaciji kada je Danke Deutschland bila treća privreda na svetu bilo moguće uticati na Ameriku, “samo da nije bilo Miloševića” je retroaktivno opravdavanje ideološki utemeljenih stavova: iz Beograda nije moguće objašnjavati Nemačkoj šta je nemački nacionalni interes.

Ono što nazivaš stranim faktorom se svrstalo na dro uhu stranu mnogo pre nego što je Milošević došao na vlast.
Da se taj strani faktor bas u toj meri bio svrstao protiv Srba, ne bi ni nudili plan Z4. Jednostavno bi rekli da je to unutrasnje pitanje medjunarodno priznate drzave clanice UN...
A predstavnici RSK su imali pravo i da odbiju plan, pa i da urade to sto je Martic uradio. Samo sto su onda morali biti svesni eventualnih posledica i nepovoljnog razvoja dogadjaja i da se za to pripreme, sto oni ocigledno nisu bili u stanju da urade.

Milošević ko bi drugi. Obećao je on krivoustom raku još u Karađorđevu da će mu dati RSK. RSK je bila u rukama ljudi koji su u tog istog Miloševića gledali kao u Boga. Šta god da im je rekao oni su radili. Donet je plan Z4 kojim bi RSK sve rešila. Međutim, priglupi Martić umesto da prihvati, on odlazi u Beograd kod Miloševića i kada se vratio odbio je plan. Posle toga se desilo ono što se desilo. Da je prihvatio plan, Hrvatska bi imala nerešiv problem, a sa druge strane Tuđman bi bio mrtav (i politički i stvarno). Ovako, 2 drugara su ostvarila ono što su htela.

Back