Ko i zašto u Srbiji ulepšava sliku o Rusiji više nego što to čini ona sama?!

Koliko je meni poznato ,privredni rast u Belgiji je bio 1,5%,a za sledecu godinu prognoziraju 3%...a za Rusiju ,jos nigde nisam uspeo procitati ,kako je bilo za ovu godinu i sta se predvidja za sledecu...

I šta bi sa onim kreditom najavljenim još 20. oktobra u Beogradu. Majčica Rusija, a ne dade još ni kintu?!

I koliko smo do sada dobili sredstava od EU i SAD? Pa eto, oni su nam naklonjeniji od ''majčice Rusije'' (koja je često i rusima maćeha, o srbima da ne govorimo).

I šta bi sa onim kreditom najavljenim još 20. oktobra u Beogradu. Majčica Rusija, a ne dade još ni kintu?!

I koliko smo do sada dobili sredstava od EU i SAD? Pa eto, oni su nam naklonjeniji od ''majčice Rusije (koja je često i rusima maćeha, o srbima da ne govorimo).

A bilo je ovde postova" Dolazi Medved i daje nam milijardu" :mrgreen:............
to su ti o kojima govori tema

Upravo sam nasa nesto na nemackom ,ali to je nezanimljivo..da vidim ima li sta na srpskom...evo nadjoh ovo..

„Privredni rast Rusije u 2009. nula do dva odsto“
19. januar 2009. | 13:33

Izvor: Tanjug

Ruski privredni rast bi ove godine mogao da uspori na nula do dva odsto, usled globalne finansijske i ekonomske krize, izjavio je danas ruski vicepremijer i ministar finansija Aleksej Kudrin.

"Lani je ruski privredni rast iznosio šest odsto. Ove godine očekujemo pozitivne brojke, ali na nivou od nula do dva odsto", rekao je on na otvaranju Azijskog finansijskog foruma u Hongkongu.

Kudrin je ocenio da je nova prognoza rasta privrede posledica procene stanja svetske privrede i tražnje ruskih izvoznih proizvoda, prenela je agencija Itar-Tas.

i ovo...

Šuvalov predviđa nulti privredni rast u Rusiji
04. februar 2009. | 14:29

Izvor: Tanjug

Grad: Moskva

Prvi zamenik ruskog premijera Igor Šuvalov izjavio je da će njegova zemlja ove godine ostvariti nulti privredni rast, ili čak niži od toga, dok će se broj nezaposlenih uvećati za milion.

Učestvujući u radu ekonomskog foruma Rusija 2009, Šuvalov je rekao da je privreda njegove zemlje, usled potresa na globalnoj ekonomskoj sceni, "izgubila privlačnost" i da menadžeri u ruskoj privredi sada rade "ono što je potrebno".

Ruska privreda je, prema rečima Šuvalova, poslednjih godina bila veoma zavisna od izvoza strateški važnih sirovina, pre svega nafte, prirodnog gasa i metala, čije cene su sada znatno opale u odnosu na raniji rekordan nivo.

Vlada će, kako je najavio Šuvalov, izdvojiti ove godine 43,7 milijardi rubalja (oko 1,25 milijardi dolara) da bi sprovela mere usmerene na ublažavanje posledica rasta nezaposlenosti.

Poslednja izmena:
A bilo je ovde postova" Dolazi Medved i daje nam milijardu" :mrgreen:............
to su ti o kojima govori tema

Stvarno, kad je to ''medved'' dao milijardu? (čega?) Ako je uopšte dao.

I šta je to prema oni maleckih nekoliko milijardi dolara koje smo dobili od EU i SAD? I to stvarno, a ne samo na rečima kao kao što čini ''medved''.

Bratko ,niko normalan u ovoj drzavi ne mrzi Ruse,a i zasto bi,ali mnogima ,medju kojima je i moja malenkost,smeta to preterivanje u vezi svega sto se tice Rusije....predpostavljam da je i autora ovog clanka to navelo da napise ovaj tekst u PRESS-u..uostalom, covek ima besprekornu biografiju i profesionalnu i privatnu..evo je:

MILAN JOVANOVIĆ, direktor Foruma za bezbednost i demokratiju i novinar.

Autor clanka naravno nigde nije dokazao ko i kako to radi. Voleo bih i da ti to dokazes.
U protivnom, dok tako nesto ne uradite, zao mi je za mene ste rusofobi.
Jer nijedan drugi motiv za odbranu onako plitkog i degutantnog teksta ne vidim. Navodjenje nekog cv-a je sasvim irelevantno u ovom slucaju, jer doticni ne pise naucni rad, nego kolumnu u novinama.

P.S. Na sajtu organizacije ciji je doticni autor direktor, na naslovnoj strani vidljivo je istaknut link za preuzimanje dokumenta pod nazivom Prirucnik za Nato. Tako eto i jedan mali dodatak cv-u gospodina.

iako i sami mozemo primetiti da svaka zemlja na ovom svetu gleda samo svoj interes i .................,nego se sve svodi na interes.

ali mi kao drzava i narod trebamo gledati samo svoj interes..............

Ja sam ti objasnio na diskusima nesto o "interesu" ali ybg ovo je bolje mesto za manipulacije ljudima........nekima je lakse uterati u.........

To i gledamo kada idemo ka Rusiji :ok:

Danas sam gledao isecke iz govora predsednika Medvedeva i moram reci,svaka mu cast,to je bio izuzetno objektivna ocena o trenutnom stanju u kojem se nalazi ta ogromna i nama prijateljska zemlja.::klap::klap:klap:

Kako napisa moj virtuelni prijatelj Vuja,nisam stvarno nikakav rusofob,bas naprotiv,imam puno dobrih drugara Rusa (bas sam pre par sati bio zajedno sa jednim na fitnesu),ali samo pokusavam da realno gledam na stvari oko sebe i na svet koji me-nas okruzuje.

Jos jednom bravo za Medvedeva i iskrene reci,koje i nama Srbima trebaju mnogo toga da znace....:ok:

Ovo bas odgovara uz ovu moju temu:http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_category=78&nav_id=392260

Medvedev za modernizaciju Rusije

12. novembar 2009. | 15:27 | Izvor: B92
Moskva -- Rusija mora da se modernizuje, prevaziđe zavisnost od izvoza sirovina i da razvija moderne tehnologije, rekao je ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Govor Dmitrija Medvedeva (Beta)
Rusija je teže pogođena globalnom krizom nego druge zemlje, ali ipak mora da bude zemlja otvorene privrede i slobodnih i odgovornih ljudi, kazao je Medvedev u redovnom godišnjem govoru o stanju nacije. Rusija je država svetskog značaja, ali njen status ne može večno da se održava dostignućima iz prošlosti, kaže Dmitrij Medvedev.

Kompleksi za eksploataciju nafte i gasa, nukelrano oružje, masovno opismenjavanje i nfrastruktura dostignuća su iz doba Sovjetskog saveza koja i danas donose prihode i nacionalnu sigurnost Rusiji, ali osnovni principi sovjetskog društva i privrede odavno su prevaziđeni, smatra on.

“Iako to do danas održava našu zemlju na površini, to sve ipak sve brže zastareva. Zastareva i u moralnom i u fizičkom smislu. Došlo je vreme da mi, i buduća pokolenja ruskog naroda, podignemo Rusiju na novi viši nivo razvoja civilizaicije”, izjavio je Medvedev.

U prošlom veku, agrarna, nerazvijena država uzdigla se u jednu od najuticajnijih zemalja sveta i bila lider u osvajanju novih tehnologija, kazao je ruski predsednik.

Ali, Sovjetski savez je istovremeno bio totalitarno društvo koje je izgubilo bitku u postindustrijskom svetu.

Rusiji je preko potrebna modernizacija zasnovana na vrednostima i institucijama demokratije.

“Umesto primitivne ekonomije zasnovane na proizvodnji sirovina, napravićemo pametnu ekonomiju koja će proizvoditi jedinstvena znanja, nove stvari i tehnologije, koje su od koristi ljudima”, kazao je Medvedev.

“Umesto arhaičnog društva u kome vođe razmišljaju i donose odluke za sve, postaćemo društvo pametnih, slobodnih i odgovornih ljudi”, rekao je on.

Razmišljanja i reakcije koje se zasnivaju na nostaligiji za prošlošću i predrasudama nisu rešenje.

Treba stvarati savremenu Rusiju, okrenutu budućnosti, jer će samo tako ona imati dostojnu poziciju u svetu, zaključio je Medvedev.

Poslednja izmena:

Back