Ko hoće u EU? Tamo se plaća porez na sve!!

Slozio sam se sa tobom da je plata dva puta veca ali nisam rekao da su troskovi zivota u Zagrebu veci nego u Berlinu. Krov nad glavom te kosta najmanje dva puta vise u Berlinu nego u ZG, sve usluge (tipa frizer, majstor u kuci, automehanicar, stomatolog, prostitutke...) te kostaju vise, skuplja je elektricna energija u Berlinu nego u ZG, jeftiniji je alokohol i duvan u ZG nego u Berlinu itd itd. Napisao sam, da su mozda cene hrane u berlinskom Lidlu na rasprodajama nize nego u Lidlu u Hrvatskoj (to ces morati da proveris sa forumaskim expertom mariom, strucnjakom za Lidl) ali nije nemacka pijaca jeftinija od zagrebacke, pogotovo ako imas "svog" seljaka iz Slavonije koji ti u ZG dobavlja meso/sir/zimnicu po cenama na crno.

Uostalom, uvek se bolje zivelo u D nego u CRO/SFRJ, zato je bio odliv arbajtera sa Balkana u D a ne obrnuto. Nisu svi ti koji su otisli sa Balkana budale a ti koji cucis na Romaniji genije, nije ti to palo na pamet? Pa je narod iz Hrvatske ipak odlucio da udje u tu EU i ucini zivot boljim u Hrvatskoj i bar da mogucnost buducim generacijama hrvatskih drzavljana da zive u drzavi sa vecim standardom nego danas.

Ukratko, ako kukas zbog sljivovice i poreza na nju onda ipak lose zivis i moras nesto da menjas u svom zivotu.
Autogol: Zašto onda Hrvati masovno JOŠ UVEK beže na zapad ako im je med i mleko u CRO??? :rotf: Zatim, gastrabajterski život je bio težak! Ako si hteo tamo da ZARADIŠ, živeo si kao rob.. spavao u 'vojničkim' spavaonicama, jadni sanitarni uslovi, žderao konzerve itd.. Nikakav luksuz....Kao što danas žive mnogi stranci koji dolaze crnčiti na Balkan....

хоћеш да причамо о странкама у власти тамо хоће и СНС и СПС а да причамо о опозцији тамо хоће ССП, ПСГ, ЗЛФ, ДС и Народни покрет Србије дакле поршка у друштву мања од 50% али у Скупштини 95% станака то заступа такорећи и све на позицији и све у опозицији па ви верујте у "демократију" :mrgreen: номинално за чланство није Нови ДСС и Покрет за обнову Краљевине Србије као и обе фракције Ми Глас из Народа али то је номинално сви остали су за ЕУ а многи и за НАТО чланство.
A ulazak u EU će da oporavi i izgradi opoziciju, uvede red i disciplinu među strankama, građane naterati da MASOVNO izlaze na izbore, a ne samo STABILNA biračka baza vladajuće stranke i sendvičari??? Itd :rotf: :rotf: LUPETAŠ kao maksim po diviziji....

Evo još jedna stvar. 1m kvadratni stana u Zagrebu je ispod 3000€, a u Berlinu skoro 6300€
Ne kupuju ljudi svaki dan stan! daj ti nama cene standardne, prosečne košare u CRO i Nemačkoj.....
Za početak ću samo da ti navedem paralele CRO i Srbije: U Srbiji seljak dobije 0,20 evra za kilu pšenice.... a u Hrvatskoj (već 30 godina:rotf:) samo 0,155 evra!! :rotf::rotf:A ti sada gledaj koliko hleba za kili pšenice može da kupi srpski, akoliko hrvatski seljak... itd....

VLADA USVOJILA ZAKLJUČAK O OTKUPU PŠENICE RODA 2025. GODINE: Otkupna cena pšenice iznosiće 23 dinara po kilogramu, uz dodatak poreza na dodatu vrednost (PDV)

https://sib.net.hr/vijesti/regija/1245515/blizi-se-zetva-psenice-cijena-kao-prije-30-godina/

Autogol: Zašto onda Hrvati masovno JOŠ UVEK beže na zapad ako im je med i mleko u CRO??? :rotf: Zatim, gastrabajterski život je bio težak! Ako si hteo tamo da ZARADIŠ, živeo si kao rob.. spavao u 'vojničkim' spavaonicama, jadni sanitarni uslovi, žderao konzerve itd.. Nikakav luksuz....Kao što danas žive mnogi stranci koji dolaze crnčiti na Balkan....
Pa izgleda da se Hrvati počinju sve više vraćati u Hrvatsku. Naravno ne svi, ali čini se da se trend polako preokreće. U Hrvatskoj stanje je bolje nego prije, ali izgleda da se u Njemačkoj stanje osjetno pogoršava.
https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-...2-godina-znate-li-sto-se-tamo-dogada-3076768/

Ne kupuju ljudi svaki dan stan! daj ti nama cene standardne, prosečne košare u CRO i Nemačkoj.....
Za početak ću samo da ti navedem paralele CRO i Srbije: U Srbiji seljak dobije 0,20 evra za kilu pšenice.... a u Hrvatskoj (već 30 godina:rotf:) samo 0,155 evra!! :rotf::rotf:A ti sada gledaj koliko hleba za kili pšenice može da kupi srpski, akoliko hrvatski seljak... itd....

VLADA USVOJILA ZAKLJUČAK O OTKUPU PŠENICE RODA 2025. GODINE: Otkupna cena pšenice iznosiće 23 dinara po kilogramu, uz dodatak poreza na dodatu vrednost (PDV)

https://sib.net.hr/vijesti/regija/1245515/blizi-se-zetva-psenice-cijena-kao-prije-30-godina/
Pa može, daj cijene režija, nekakve košare sa osnovnim namirnicama, cijene goriva i plaće u Hrvatskoj i Srbiji pa da usporedimo

Već plaćam porez na taj voćnjak!! I onda još moram da platim porez i na ono što mi pokriva taj porez??? Koji će mi ku*ac ta imovina ako imam samo gubitke, a crnčim kao konj?? :rotf: :rotf: PS. Porez kod njih plaćaš i ako pečeš rakiju i samo za sebe....
E vidi, to ti se zove država, ne birtija kod Joce gdje ti točiš džabe jer "svi smo naši".
Kad već plaćaš porez, možeš mirno piti, znaš da ti je rakija legalna. A ako ti je to previše, imaš i opciju samostalna republika Šljivistan, bez poreza, bez puteva, bez struje, ali s beskrajnom slobodom i jednim kotlom po glavi stanovnika.

Pa da, samo da se nadovežem na ovo sa stanovima. Ispada da je otprilike jednako ili povoljne doći do stana stanovniku Zagreba nego Berlina. A i režije u Berlinu su vjerojatno osjetno skuplje nego u Zagrebu.

Postoji nesto sto se zove "igra velikih cifara". Po toj "igri" neko ko mesecno ima vecu cifru na raspolaganju (recimo 3500 eura) moze da sebi vise priusti odnosno da mu vise ostane u odnosu na nekog ko ima duplo manje (1750 eura) cak iako je sve skuplje.
Na duplo vecoj lovi na mesec dana ali i na troskovima zivota koji sem u slucaju nekretnina nisu u svemu 2x veci, nego u nekim stvarima i isti ili priblizni ( recimo hrana u Lidlu, mario ce to da nam potvrdi) moze da ti ostane nesto veci novac u shteku.

Pa tako, glavni turisti na Jadranu su upravo Nemci, obala vrvi od njih (sem u DU gde je mozda vise Amerikanaca i Kineza) a ne od domacih hrvatskih turista. na stranu sto Nemacka ima 20 puta vise stanovnika ( vecina Nemaca na letovanje ipak ide u Spaniju, Italiju ili Francusku) ali za obicnog Hrvata je preskupo na Jadranu te ugostitelji imaju posebne cene za strane a posebne za domace turiste (meni su pre 2 godine naplatili 20% manje u nekom restoranu u Trstenu pored DU jer su mislili da sam domaci, primenio sam svoj AlanFord govor). Znaci da tolika brojnost Nemaca samo na Jadranu govori da njima ipak bolje ide nego hrvatskim gradjanima i da im vise ostaje te mogu priustiti sebi letovanje na skupljim lokacijama u "lijepoj njihovoj". Ovo je jos jedan dokaz pored standardnog da Hrvati idu u Svabiju na rad i zivot a ne obrnuto, jos jedan dokaz da je u D ipak bolje.

Beze zato sto ce na Zapadu ( A, D, DK, F, UK, S...) uvek biti bolje nego na Balkanu jer je tamo koncentrisanije bogatstvo, veci zivotni standard, ima mnogo vise radnih mesta, bolji zivotni uslovi ukupno. No, ulazak u EU je u Hrvatskoj (i ostalim novim clanicama te udruge - kako spikam hrvatski, a?) doneo napredak, bolje zivotne uslove i porast drustvenog bogatstva u odnosu na ono sto su imali pre 15-20 godina, i to je vidljivo na svakom koraku.
Naravno, da ljudi idu za boljim, pa ako postoji sansa da negde drugde bolje zive odlaze tamo. Nije samo tako na Balkanu, tako je i u zapadnoj Evropi pa tako mozes naleteti na gomile Engleza, Iraca, Nemaca, Skandinavaca po Kanadi, Australiji i USA - svi ti ljudi su se preselili zato sto su nesto dobili u tim prekookeanskim drzavama iako su njihove originalne drzave bogate u odnosu na ostatak sveta.

Takav "dozivljaj" gastarbajterskog zivota je na onom "bio" u tvojoj recenici. Ali takav nije vec decenijama, 40-50 godina najmanje, pogotovo sto se na iseljenje ne odlucuju samo oni koji ce na baustelu ili u kaminsku kabinu, ima tu dosta zanatlija, inzenjera, lekara... seli se svako ko moze da dobije nesto bolje napolju a ima dovoljno herca i znanja da to i uradi.

Imaš mali voćnjak, ubereš plodove, ispečeš par litara rakije za 'VLASTITE' potrebe, nekih 50 litara godišnje!? Može, ali plati HARAČ! :rotf: Pa su pre 10-ak godina imali organizovani lov na vlasnike kotlova za pečenje rakije. Cilj je bio EVIDENCIJA svih vlasnika i naplata toga harača!! :rotf::rotf:https://carina.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Trosarine/Propisi/Alkohol i alkoholna pića//UPUTA ZA FIZIČKE OSOBE - PROIZVOĐAČE JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA ZA VLASTITE POTREBE 2019.pdf

Zatim, idemo sa nadogradnjom EU pravila u novokomponovanim EU vukohebinama,:rotf: pa ovih dana imaju LOV na neregistrovane uzgajivače svinja, goveda i ovaca. Kao, navodno, takvi su doprineli širenju afričke svinjske kuge, bedrenice i plavog jezika jer se ne pridržavaju pravila, zakona o registrovanju proizvođača!!:rotf: A najbolje je da neki kao Domovinski Pokret optužuju SRBE da su oni uvalili sve te bolesti kao specijalni hibridni rat protiv Hrvatske!! :rotf::rotf::rotf:
Iz EU mogu reci-fu*k EU!

Kod Bosanaca postoji i tradicija pecenja mekane brlje od kukuruza, bosanski burbon.
Za 50l sljivovice 40 gradi jake treba ti oko 700kg sljive, odnosno postoji nepisano pravilo da od jednog prosecnog stabla mozes dobiti oko 1,0-1,2l te rakije. Znaci treba ti vocnjak od 40-50 stabala, sto nije poprilican vocnjak kao sto neko navodi.
( iskustvo sa placa na Fruskoj govori iz mene , imam kuci nenaceto burence od 10l 20 god stare sljivke, sve ostalo je odavno otislo, sto podeljeno sto upotrebljeno ali to burence se cuva :D )

Za 50l sljivovice 40 gradi jake treba ti oko 700kg sljive, odnosno postoji nepisano pravilo da od jednog prosecnog stabla mozes dobiti oko 1,0-1,2l te rakije. Znaci treba ti vocnjak od 40-50 stabala, sto nije poprilican vocnjak kao sto neko navodi.
( iskustvo sa placa na Fruskoj govori iz mene , imam kuci nenaceto burence od 10l 20 god stare sljivke, sve ostalo je odavno otislo, sto podeljeno sto upotrebljeno ali to burence se cuva :D )
Svaka čast! Kod mene to ne bi preživelo ni 20 dana!! :rotf::rotf:

Svaka čast! Kod mene to ne bi preživelo ni 20 dana!! :rotf::rotf:
Pa u tom godini je bilo 40-50 litara recimo, godinama pre i posle toga slicno... to je zadnji put da sam sedeo za kazanom sa ocem i monasima iz obliznjeg manastira, posle sam otisao i nakon par godina taj je vocnjak zapusten, otac je ostario a brat nije bio zainteresovan - on je gradsko dete do srzi.

Imaš mali voćnjak, ubereš plodove, ispečeš par litara rakije za 'VLASTITE' potrebe, nekih 50 litara godišnje!? Može, ali plati HARAČ! :rotf: Pa su pre 10-ak godina imali organizovani lov na vlasnike kotlova za pečenje rakije. Cilj je bio EVIDENCIJA svih vlasnika i naplata toga harača!! :rotf::rotf:https://carina.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti/Trosarine/Propisi/Alkohol i alkoholna pića//UPUTA ZA FIZIČKE OSOBE - PROIZVOĐAČE JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA ZA VLASTITE POTREBE 2019.pdf

Zatim, idemo sa nadogradnjom EU pravila u novokomponovanim EU vukohebinama,:rotf: pa ovih dana imaju LOV na neregistrovane uzgajivače svinja, goveda i ovaca. Kao, navodno, takvi su doprineli širenju afričke svinjske kuge, bedrenice i plavog jezika jer se ne pridržavaju pravila, zakona o registrovanju proizvođača!!:rotf: A najbolje je da neki kao Domovinski Pokret optužuju SRBE da su oni uvalili sve te bolesti kao specijalni hibridni rat protiv Hrvatske!! :rotf::rotf::rotf:
Normalno, zašto ne bi plaćao porez?
Zašto plaćam policiju ako meni lično ne treba? Vojsku? Zašto plaćam školstvo? Zašto plaćam socijalnu pomoć onima koji nemaju? Vatrogasce? Sigurne kuće za žene žrtve nasilja? Domove za nezbrinutu djecu?

Predlažem da odseliš u pećinu, udaraj tamo po rakijama kakve god poželiš.

Normalno, zašto ne bi plaćao porez?
Zašto plaćam policiju ako meni lično ne treba? Vojsku? Zašto plaćam školstvo? Zašto plaćam socijalnu pomoć onima koji nemaju? Vatrogasce? Sigurne kuće za žene žrtve nasilja? Domove za nezbrinutu djecu?

Predlažem da odseliš u pećinu, udaraj tamo po rakijama kakve god poželiš.
Pa već plaćam porez na taj voćnjak. I onda platim đubrivo, razne insekticide, pesticide, berače šljiva, kupovinu kotla, ambalaže, goriva, lanac prodaje.. Pa gde mi je nekakva zarada!!?? I tako dolazimo do onoga što uništava poljoprivredu u EU članici, Hrvatskoj: Ništa se NE Isplati Proizvoditi! Pa imaju UVOZ svega....

Samo neko ko je nesposoban i retardiran u 2025 godini moze teziti clanstvu u EU.

Momenat za to je bio 1990 kad su Zlobo i Franjo odbili vec donesenu odluku o prijemu SFRJ u EU.
Izbeci rat i napraviti ekonomski napredak u tih 25 godina izmedju 1990-2015 mozemo reci da bi bio pravi pogodak.

Danas samo glup covek ili placenik neke NVO moze da zastupa takav cilj.

Postoji nesto sto se zove "igra velikih cifara". Po toj "igri" neko ko mesecno ima vecu cifru na raspolaganju (recimo 3500 eura) moze da sebi vise priusti odnosno da mu vise ostane u odnosu na nekog ko ima duplo manje (1750 eura) cak iako je sve skuplje.
Na duplo vecoj lovi na mesec dana ali i na troskovima zivota koji sem u slucaju nekretnina nisu u svemu 2x veci, nego u nekim stvarima i isti ili priblizni ( recimo hrana u Lidlu, mario ce to da nam potvrdi) moze da ti ostane nesto veci novac u shteku.

Pa tako, glavni turisti na Jadranu su upravo Nemci, obala vrvi od njih (sem u DU gde je mozda vise Amerikanaca i Kineza) a ne od domacih hrvatskih turista. na stranu sto Nemacka ima 20 puta vise stanovnika ( vecina Nemaca na letovanje ipak ide u Spaniju, Italiju ili Francusku) ali za obicnog Hrvata je preskupo na Jadranu te ugostitelji imaju posebne cene za strane a posebne za domace turiste (meni su pre 2 godine naplatili 20% manje u nekom restoranu u Trstenu pored DU jer su mislili da sam domaci, primenio sam svoj AlanFord govor). Znaci da tolika brojnost Nemaca samo na Jadranu govori da njima ipak bolje ide nego hrvatskim gradjanima i da im vise ostaje te mogu priustiti sebi letovanje na skupljim lokacijama u "lijepoj njihovoj". Ovo je jos jedan dokaz pored standardnog da Hrvati idu u Svabiju na rad i zivot a ne obrnuto, jos jedan dokaz da je u D ipak bolje.
Naravno da je u Njemačkoj bolje i uvijek će biti bolje. Ali kažem, meni je dosta da ja (građani Hrvatske) mogu živjeti normalno od svog rada. Znači da mogu pokrivati sve svoje troškove i nešto staviti i na stranu.

Back