Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehe,kolko sam lose skakao pre 2-3 nedelje,tako sad lako skacem,pored ove povrede hvatim obruc ko iz sale.. :)) ,nego ,poceli treninzi,jel se radi? :))
Mislis da cu,ne daj Boze,pauzirati malo sto se tice fizickih aktivnosti,buduci da jedva hodam ,a kamoli trcim...svi mi govore da odmorim nedelju dana ,ali ja jos vise sad radim. Poz svima! :)

Dosta stvari je ovdje napisano koje nisu mnogo bitne, sto se tice odraza air alert mislim da kao samostalan program moze samo da pomogne onima koji inace imaju slab odraz, jer se ne dobija na misicnoj masi. Uostalom ja sam prije godinu i po imao odraz 70-75cm, sad 1-1.05m, nisam jos napunio 18, treniram samostalno kod kuce, poceo sam od danas trenirat skok u vis pa da vidim kako ce ici. Kod kuce sam radio svaki 3 dan po 3h, pocevsi istezanjem cjelokpunog tijela, zatim laganim trcanjem 5 min, a onda testiranjem odraza ( na kosarkaskoj tabli), nakon toga bi zakucavao nekih 30min, te ispred kuce preskakao prepone max. visine koju sam u stanju da preskocim, sad je 1.64m, mogao bih jos, medjutim losa tehnika prilikom prelaska nogu preko prepone... Zatim bih krenuo na cucnjeve (jednonozne, s obzirom da nemam dovoljno kilaze za dvonozni), prvo do kraja bih se spustao sa 90% max. a zatim bih stavio stolicu malu na okju bi zastao 1 sec pa explodirao prema gore sa max. tezinom na ledjima ( sad 32.5 kg na 18cm stolici ). Zatim bih vjezbu zvanu lunge na engleskom nesto ko iskorak sa max tezinom. zatim dizanje nogu za trbusnjake 3 seta maximum , dizanje na prstima na jednoj nozi (rec 60kg), zatim guranje tezina preponskim misicima, tacnije stopalom ali noga je ravna, i bukvalno se napreze samo predji preponski misic. isto tako guranje samo kvadricepsom, isto to i sa butinama samo u suprotnom smjeru, za kraj bih malo mobilnost odradio i istegao se. I danas kad sam otisao na prvi trening imao sam testiranje na 100m 30m 60m, a posto nisam trcao mozda 3godine na brze pruge, nisam bio los ali nista posebno, trener je primjetio da vise idem uvisinu nego sto idem naprijed. Tako da trebam na tome poraditi.

Ono sto me zanima jeste kako je moguce da jedan dan sa celim prstima hvatam obruc ,dok drugi dan ga jedva pipnem.Jedan dan mi tehnika skoka perfektna,drugi dan ne znam sa koje strane da se zaletim i skocim. Jel moguce da se ovo samo meni desava?!
Nisi jedini -.- npr. meni zavisi od spavanja,kad spavam lose jedva podignem nogu,al kad lepo,normalno spavam,da mi ne utrnu misici (jako retko) onda skacem ko budala...Verovatno ce se naci neko da prica da to nema veze sa spavanjem (bla,bla,bla...)~ovim samo iznosim moj zakljucak :D

Nisi jedini -.- npr. meni zavisi od spavanja,kad spavam lose jedva podignem nogu,al kad lepo,normalno spavam,da mi ne utrnu misici (jako retko) onda skacem ko budala...Verovatno ce se naci neko da prica da to nema veze sa spavanjem (bla,bla,bla...)~ovim samo iznosim moj zakljucak :D

Verovatno da i meni zavisi od spavanja,buduci da ja najvise spavam 7 sati preko noci,najvise...

Pozdrav, ima mnogo stranica nisam mogao sve da citam. Pa da pitam nekog sa iskustvom ko je uradio ceo program, koliko vam se povecao odraz.
Ja sad skacem 71,72 cm max, visok sam 198 u patikama kad dignem ruku 259 a kad skocim dohvatim 330 iz zaleta, iz nadskoka slabije. Udario sam 11 od 15 nedelja AA3 i to nekompletnih, sa preskakanjem treninga, ponekad preskocim celu nedelju pa radim sledecu i pored toga drasticno mi se povecao odraz i brzina. Sta mislite jel moguce za belca da skoci 90-95 cm.

Citao sam diskusiju o ovom programu Air Canada i o AA3 za koji je Zvercina rekao da ne valja, napisano jos 2007.
Ja imam godinu dana narednih da radim i radicu sve sto treba da nabacim odraz do 90,95 cm jer mi je to prioritet. Da li moze neko ko zna i ko se razume dobronamerno da mi savetuje i da mi kaze sta da radim da ostvarim taj cilj. Bio bih vam zahvalan do neba :)

Stefan Holm, jedan od najboljih skakaca u istoriji... mislim da mu je rekord 240cm.
DzonGoti, i dalje ostajem pri svemu onome sto sam pricao 2007e godine... taj tip, sa kojim sam tada ulazio u raspravu mmaxi, je bio prilicno skocan, cak dosta natprosecno... ali sa treningom koji je propagirao, nije napredovao... jednostavno islo je na genetiku... kad me je poslusao, i poceo da primenjuje ono sto mu govorim... i odraz je rastao, upravo sam ga pitao, pre neki dan je bio na kosu, i probao da udari glavom u obruc fali mu nekih 3-5cm... ali ne vezba nekih godinu dana sigurno... ono sto ja znam (sto sam gledao) je da je isao nosem na obruc... ako ne bude lenj, bilo bi lepo da postavi neke snimke sad kad ne trenira... da vidite da se moze napredovati... dakle od te 2007, pa 2010... je uspeo da digne da mu oci idu iznad obruca...
naravno, ovo je dosta individualno, ima osoba koje jednostavno nikad ni mrezicu nece dohvatiti... ali da se moze uticati pravilnim radom, moze se...

Jel naplacujes treninge ili kako? Ja nisam iz Beograda pa tako nisam u mogucnosti da treniram sa tobom, posto nisam bas razumeo sta si hteo da kazes ovim postom. Ja imam solidan odskok, zbog duge ruke kucam i iz nadskoka i sa dve ruke a naravno najjace sa jednom i to dosta dobro izgleda sa odrazom od 73 cm, a msm da imam predispozicija da napredujem sto se toga tice jos mnogo. Sa odrazom od 95 ko zna gde su granice tako da ako mozes pomozi, necu te zaboraviti kad odem u Azovmas iz Rusije haha :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back