Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vezbanje suta nije samo broj ponavljanja, jeste jedan deo treninga ali ako ne znate kako se trenira , da li pravilno sutirate loptu , kao i pozicije suta, dinamika treninga taj broj ponavljanja vam moze biti i kontraproduktivan, Jer ako vi pogresno sutirate 1000 puta to vam samo moze biti lose za sut....
Zato se vezba tehnika suta, da se dovede do savrsenstva, a kladim se da niko od vas ne sutira pravilno, mozda imate pokret suta koji lici na pravilan ali kod suta zavisi dosta stvari i polozaj ruke pri izbacivanju lopte i uskladjenost suta i skoka i jos milion stvari.....
Tek kada se uvezba ceo pokret pri sutu i dinamika tela onda se pristupa automatizaciji pokreta i misicnog pamcenja( kao sto rece Zvercina) jer ce onda tek misici "pamtiti" pravilan sut koji posle treba da udje u rutinu!!
Broj ponavljanja koji je dovoljan za odrzanje suterske forme je individualan, licno znam jednog momka, koji recimo ne sutira 6meseci i onda dodje na teren sutne 20-tak lopti i posle toga ne promasuje, da li igrac ga cuvao maksimalno ili ne, sa bilo koje pozicije, sa 6,7,8 metara sve mu je jedno, jednom prilikom sam ga gledao kad je sutirao 30-30 trojke sa levom rukom-sta reci, ali on ima pravilan sut i dovoljno uvezban sut a i "genetski" je takav, dok kod recimo neki drugi treba ima mnogo ponavljanja da bi odrzao sutersku formu.
Drazen Petrovic je svojevremeno trenirao sut a i kondiciju tako sto ga je Moka Slavnic(ako se dobro secam) ostavljao uvece da trenira po mraku u sali i dolazio ujutru po njega kada ovaj zavrsi trening!
Tako je radio i MJ i jos igraca, i kad se pogleda gde su dogurali sve je jasno...............

P.S
Zvercina ako sam negde pogresio, ispravi me sa svoje strucne strane

Zvercina, ne znam ko si, a i ne zanima me, samo vidim po tvojim postovima da se mnogo guras na sve strane i samo nesto kritikujes, mrzelo me da citam vise od 2 tvoje strane postova, pa ako si neko i nesto, mozda bih i provalila o kome jerec. Ali, da odgovorim na tvoje pametovanje o tome o cemu ja pojma nemam. Nema potrebe da ja ucim napamet k`o neki, da bih se pravila pametna. Kosarka je moj zivot, i od nje vec dugi niz godina zivim, a i to je jedna od retkih stvari koje znam, ali zaista znam da "radim" i sve tvoje teoretisanje i pametovanje nije ni deo onoga sto se na terenu i pod kosevima nauci. Jedna od tih stvari je da je -Air Stefan- lupio sad i ti se nisi nasao kompetentnim i dovoljno strucnim da mu objasnis da 200 manje ili vise nije isto, i da mu, takodje, objasnis i zasto. Jedno je besposlenom klinji da trckara po terenima, hvala i sutira lopte, gubi vreme i snagu svaki dan, pa kad dodje na zvanicni trening od pretreniranosti ne da ne moze da sutne pravilno, nego ne moze da sutne nikako. Takvi kao ti su me u Srbiji i sje*ali, sve trener do trenera, svaka im iz usta zlatna...kad su se misici navikli, poceli zglobovi da pucketaju, bole, zezaju...mozda ne pocnu u 17-oj ili 18-oj, ali u 20 i nekoj se svakako oseti sta jeste a sta nije suvisno. Ti na ovoj temi ne rece nista konkretno, ali si se nasao kompetentnim da demantujes mene. Vise je i Mmaxi rekao, opet kazem, ne znam ni ko je on, ali bar se nije trudio da demantuje bilo koga. Odgovorno tvrdim da je bolje odsutirati i 100 pravih, pravilnih suteva, nego 500-1000, od kojih ce najvise 100 biti pravilno, a ostalo samo dangubljenje jer se trudis da stignes do sto vece brojke, a ne da sto pravilnije radis. Eh, sad mi padose na pamet reci Pedje Petrovica u jednom nasem razgovoru sa Nellom Mehinovic kad je rekao "decaci se danas kur*e da rade i po nekoliko hiljada trbusnjaka, al` bez rezultata, a ne znaju da je nama i 50 na korak od iznemoglosti". Ko razume shvatice, a tebi savetujem da malo stisas strasti, ne vidim da se i po cemu razlikujes od 90% nasih kosarkasih trenera, koji mogu samo da uniste igraca/icu i fizicki i psihicki.

Deksterka,ti bas ocrni ljude..OK,mozda su malo preterali sa brojkama ali da si u pravu - jesi....
Vidis - ja kad sam trenirao,imao sam obicaj da sutiram svako leto po 3 nedelje po 700 suteva sa 4 do 7 metara.Kako sam dosao do te brojke,ne pitaj,ne znam ni ja.Tu bih nekako stekao bazu i onda tokom sezone ne bih sutirao vise od 100,150 lopti dnevno i...? Bilo mi je sasvim dovoljno! Sut je bio bas kako treba,a ja sam se onda bazirao na druge stvari-tehniku,koja je meni kao pleju bila najbitnija.
Takoda momci-ne znam gde je Deksterka igrala-mozda je bas igrala protiv nekog mog kluba u Prvoj ligi,ali je istina da ne treba da preterujete sa sutom.Niko vam naravno ne brani da sutirate besomucno,ali treba vezbati i demarkiranje i ulazak u sut,koji su cesto bitniji od samog izbacaja-jer ako si sam sve je naravno mnoooooooogo lakse! :D :D :D
Sto se tice automatizacije i broja ponavljanja..Brojka je 10 000...Ali to sve mora postepeno....Nista na brzinu,jer bi to bilo kao preskakanje razreda ;)

dexterka
nemoj zvercinu da prozivas, jer njegove namere su krajnje i iskljucivo dobronamerne i pomaze nam svima ovde sa svojim strucnim komentarima i trebali bi svi da slusamo njegove savete....

Sto se tice ove recenice:
Vise je i Mmaxi rekao, opet kazem, ne znam ni ko je on, ali bar se nije trudio da demantuje bilo koga

Ja sam rekao bukvalno sve najvaznije

Samo cu reci, pogledajte danasnje sutere i nekadasnje sutere, suteri od pre 10, 20 , 30 godina neuporedivo bolji nego ovi sadasnji. Da li su treneri problem, hmmmmmm, NE, treneri su isti i sad i pre10 i 20 godina bili a sta je sa igracima, eeeee , to je pitanje, danas u reprezentaciji( ne samo tu nego i u klubovima) imamo naziv "suter", sta bi to trebalo da znaci, da postoji igrac koji ce sa velikom preciznocu davati koseve i time pomagatai ekipi. A zato taj suter, em sto pojma nema da sutira( bar kod nas), em sto ne zna ni loptu da drzi, a kamoli neka odbrana i slicno.
Sve dok u nasoj kosarci budu igrali tatini i mamini sinovi,dok "talenti evrope i sveta" budu igrali za nasu reprezentaciju i klubove, nista vise necemo moci ni da ocekujemo!

Pogledajte samo nase jkosarkase, sve sami ektomorfi i endomorfi, nijedan atleta( cast pojedincima), nekad se kosarka igrala glavom a sada parama!!!!!!!!!!

Evo dexterka da odgovorim na tvoj post, ako se moze nazvati postom, posto u njemu nije receno nista pametno i korisno.
Citam ponovo tvoje postove na ovoj temi, i tek sad vidim da ti zapravo ne znas sta hoces da kazes,
u svom prvom postu kazes da je 500-1000 suteva dnevno cista ludost, ja sam te pitao zasto, jer sam ocekivao da cu
mozda nauciti nesto novo, cuti nesto pametno. E sad jedan od tvojih glavnih aduta zasto ne treba sutirati toliko jeste "Smoris se na kvadrat"
(po terminologiji se vidi da si bas neki strucnjak), a onda u svom poslednjem postu kazes "Kosarka je moj zivot", pa cekaj kako je to kosarka
tvoj zivot ako se ti smoris od sutiranja ocas posla (i to na KVADRAT, kako bi ti rekla)!
Pazi sad, evo tvoje recenice "cisto sumnjam da ces imati snage i osecaja da sutnes na kraju sedmice na utakmici,
ako svaki dan odsutiras 500-1000"... pa da li ti znas kako se trenira snaga, i stice osecaj! Po tebi treba da se sedi kuci,
i izadjes s vremena na vreme na kos i sutne koja lopta i da si vecito odmoran. Pa cilj treninga i jeste da te zamori,
da bi se telo adaptiralo na sve vece i vece napore, i na taj nacin povecala snaga i izdrzljivost, i stekle bolje fizicke a
samim tim i suterske sposobnosti. A da ne pricam, da se proces automatizacije slozenih kretanja (rekoh namerno
slozenih kretanja, da bi neuki razumeli, iako moze biti terminoloska greska) dostize tek nakon 100 000 ponavljanja, i naravno,
ukoliko se prave kratke vremenske pauze zapoceti proces automatizacije veoma brzo pada, tako da tvoja teorija od
300 suteva dnevno pada u vodu, ili doticna osoba nikad nece imati dobar sut, odnosno nikad nece
dostici "automatizovano lokomotorno kretanje" u ovom slucaju prilikom sutiranja.
Tebi se ne dopada sto samo kritikujem? Bar ti koja se hvalis da si uhvatila Boga za bradu u toj kosarci, bi trebala da
znas koliko je kritika bitna! Osim toga, ja u svojim postovima napisem uglavnom neke cinjenice oko toga kako i sta treba raditi,
ali ih osobe poput tebe ne vide! A oni koji vide, imaju napretka, neverujes?, pitaj Mmaxi-ja koliko je pomerio liniju sa koje
moze da zakuca, i za koj vremenski period. Dok su ostali na temi o skocnosti, samo pricali, ti Zvercina kritikujes, samo
kritikujes (isto si i ti rekla citajuci prve dve strane mojih postova, a prve postove koliko se secam bas sam u toj temi i pisao),
nista konkretno nisi napisao , a bilo je pojedinaca koji su radili i imali znacajan napredak.
Da nastavimo dalje sa tvojim postom, pazi sad, u svom postu indirektno delis trenere na teoreticare i prakticare, i mene stavljas
u grupu sa teoreticarima... sad nebitno je da li tu pripadam ili ne, ali pametnice kako drugacije reci nesto na forumu
(gde se podaci ostavljaju u pisanoj formi) nego u vidu teksta (ili po tebi u vidu teoretisanja), zato pametnice nemoj trositi
vreme samo da bi me ispljuvala nego ako umes napisi nesto pametno i demantuj me. Jer koliko vidim glavni demant, zasto ne sutirati
500-1000 lopti dnevno bio je "Smoris se na kvadrat", a sad i vidim zasto delis trenere na teoreticare i prakticare,
zato sto je tvoje teoretsko znanje ravno nuli pa onda samo umes da kazes "a ti si teoreticar, vi teoreticari
pojma nemate ili sl." jer ne umes dati pametan odgovor.
O tome da li cu i da li necu odgovoriti na neciji post, odlucujem ja (ovo se odnosi na deo, u kome me prozivas zasto nisam
odgovorio -Air Stefan- na post) tako da nemoj pokusavati da se istaknes time sto ces samo da me ispljujes, i da nabijes mali
milion redova u postu cistim pljuvanjem po nekome, i da pri tome nista pametno ne kazes, nego ako si toliko bistra i pametna
kao sto umisljas da jesi, onda tako nesto pokusaj da napises ili prepises.
Kakvi kao ja su te to sjebali? Ej pa da li si ti normalna? To sto ti nisi uspela ovde u kosarci, nego si morala da
odes da igras u Linhenstajnu, ili da odes u USA, gde ima milion niskorazrednih koledza, pa da nam ovde prosipas pamet u
smislu "ej ljudi, ja igram u inostranstvu", za to ti vala sigurno ja nisam kriv. Ko ti moze biti kriv sto si ti dnevno sutirala po
300lopti, a ostali (ili bolje receno ostale devojke) po 500, 700 pa i 1000lopti, pa su ostale devojke jednostavno bile bolje na
treningu, i bolje na utakmicama. I onda si bila prinudjena da odes, i sad mi ti krivi.
Te rece Pedje Petrovica izgleda da niko ne razume! Posto mi je stiglo nekoliko priatnih poruka, u kojima me pitaju da im prevedem to,
ali znam da ce tvoj odgovor sada biti "pa smoris se nakon 50-og trbusnjaka".
Elem cudo ti nisu pale na pamet reci Drazena Petrovica koji je dnevno sutirao oko 1500 lopti (cini mi se 1700lopti, ali ne mogu
tacno da se setim).
I poslednja recenica u postu, ti je ala "osveta strebera". Ponovo iskaljujes bes na meni, jer nisi umela da odgovoris pametnije na moje pitanje
nego si napisala "Smoris se na kvadrat", i jer si sutirala po 300lopti dnevno, i nisi bila dovoljno dobra da zaigras kosarku ovde
nego si morala da pobegnes van.
Pozdrav za tebe, i vredno treniraj (samo nemoj da se smoris nakon 50-og trbusnjaka).

@Srlesrle
Po cemu, i u cemu je to dexterka u pravu? Daj reci da saznam i ja nesto novo. Dokle si ti dogurao u kosarci (gde si igrao i u koju ligu) kad je 100-150 suteva bilo dovoljno?

Osim toga proces automatiacije pokreta je na +10 000, a kretanja je na +100 000, malo je teze napraviti razliku izmedju pokreta i kretanja, ali ona ipak postoji.

Znam momka koji trenutno igra prvu ligu CG... Nije neshto, ali je super za njegovih 18 godina. On je jedno 3 meseca redovno dolazio na kosh i svaki dan shutirao po 500 trojki, od kojih je posle nekoliko treninga(mesec dana 500 trojki skoro svaki dan) davao nekih 60%(oko 300 pogodjenih)... Sada chovek ne moze da promasji trojku, znachi shut mu je poprilichno solidan...
Ova tema je postavljena prije jedno mesec dana, za to vreme ja sam shut popravio i ako budem redovno shutirao oko 500 shuteva(4 do 5 dana u sedmici) i trudio se da ih pravilno izvedem za jedno 6 meseci bi to mogao da bude solidan shut...
Ovo shto je dexterka rekla, ako se puno radi(previshe) necesh moci da budesh uspeshan na treningu... Pa i necesh biti uspeshan, ako se premorish, ali to nije nishta strashno... Jer kad zavrshish sav trening i usavrshish shut naviknucesh se na taj umor, tako da ga vishe nece vrshiti uticaj na tebe...
To dodje isto kao kad se preforsirash na trchanju i onda dodjesh na trening pa ne mozesh da trchish, ali to ce trajati svega nekoliko treninga, dok se noge ne naviknu na toliki toliki napor, shto slichno dodje kao i sa shutom...

Zvercina:
@Srlesrle
Po cemu, i u cemu je to dexterka u pravu? Daj reci da saznam i ja nesto novo. Dokle si ti dogurao u kosarci (gde si igrao i u koju ligu) kad je 100-150 suteva bilo dovoljno?

Osim toga proces automatiacije pokreta je na +10 000, a kretanja je na +100 000, malo je teze napraviti razliku izmedju pokreta i kretanja, ali ona ipak postoji.

Zasto se odmah ljutis,nije mi jasno? :D :D :D
Kao igrac nisam igrao dalje od Druge srpske-pre desetak godina.Kao trener-Prva liga i Druga liga.
Prof.dr Pavle Rubin je u svojoj knjizi Kosarka naveo da je Prof.Paranosic dosao do cifre od 10 000 ponavljanja pokreta da bi se uslo u rutinu i vise za slozenije pokrete.Ne znam odakle ti cifra od 100 000,mada nista nije nemoguce-jos ako to neko radi preko volje i ne razmislja o pokretu,moze biti stvarno velika cifra ;)
Kazem da je cifra od 150,200 suteva sasvim dovoljna dnevno da se radi na osnovu mog iskustva sa USA trenerima-poslednje sad u Trevizu na NBA prep kampu.PA znaju valjda oni svoj posao...
No,ima jedna stvar koja stvarno bode oci i po kojim se moze reci da ste u pravu-raniji suteri su bili mnogo bolji od ovih sada-a radili su po ceo dan(sto bi se reklo po 1 000 suteva dnevno).Medjutim,zaboravili ste cinjenicu da su to radili u pionirskim,kadetskim i juniorskim danima.Poneko i u prvih par godina karijere,ali to je to.Udjes u proces i posle ti stvarno vise i ne treba od 150 suteva dnevno.
Drazen Petrovic je,da ispravim,sutirao pre skole 500 suteva,ali i vezbao dribling.Je**s pleja bez tehnike....
Predrag Danilovic je u prvih par godina karijere sutirao po 300 ubacaja nakon treninga-ali svaka je morala da udje bez koske!Posle ne,to znam.

Kazem,na osnovu iskustva od ljudi koji su na ipak mnogo visim pozicijama od mene znam za ove stvari za sut.Isto tako,ko moze da sutira bas svaki dan po 1 000 suteva,a da pritom ide sam po loptu,taj nista drugo nece stici da radi,a to nikako nije pametno.Bice covek koji ce samo znati da sutne i nista vise.JA licno,vise volim manji broj suteva,ali da budu situacione prilike kao na utakmici.Koliko puta ce neko na mecu moci da stane i da se namesti za sut kao kad je sam na kosu?Mozda par puta na celom mecu.

Ne volim da se svadjam ni sa kim na Forumu,mislim da ovo i nije svadja,ali da lepo razmenimo misljenja i iskustva-to je dobro. :D :D :D

Kazem,na osnovu iskustva od ljudi koji su na ipak mnogo visim pozicijama od mene znam za ove stvari za sut.Isto tako,ko moze da sutira bas svaki dan po 1 000 suteva,a da pritom ide sam po loptu,taj nista drugo nece stici da radi,a to nikako nije pametno.Bice covek koji ce samo znati da sutne i nista vise.
Kako to mislish da ce biti chovek koji ce znati samo da shutne:???: On kada usavrshi shut sa tim redovnim treningom od 1000 shuteva dnevno moze slobodno i da spusti broj shuteva (na 150/200 shuteva) samo radi odrzavanja forme shuta...(neznam da li sam se pravilmno izrazio kad sam rekao forme)... Znachi on ce da kazemo takvim treningom za jedno pola ili cetvrtinu godine dana napraviti jedan solidan shut, tako da ce imati dosta vremena da vezba i tehniku i sve ostalo...
A i da je tako kao shto kazesh igrach i pored tog shutiranja ce imati trening na kome ce sigurno vezbati tehniku i ostale stvari... Nikako nece biti igrach koji ce moci samo da shutne, nego ce biti igrach koji ce moci da shutne bolje od onih drugih...
Ps: Ako bash nemate nikoga da vam dodaje loptu vezbajte shut shutirajuci loptu od zid... Lopta se odbija od zida i vraca vam se u ruke tako da ima skoro isti efekat kao kad shutirate na kosh... :)

-Air Stefan-:
Ps: Ako bash nemate nikoga da vam dodaje loptu vezbajte shut shutirajuci loptu od zid... Lopta se odbija od zida i vraca vam se u ruke tako da ima skoro isti efekat kao kad shutirate na kosh... :)
Ovo ti je poooootpuno nelogichno... Tako cjesh da ojachash zglob, i MOZDA da dobijesh malo osjecjaja... ALI ti bre treba da imash preciznost, ako ti lopta udari u zid ona cje se vratiti, ma pod kojim ga ti uglom budesh pogodio ;)

Ovo ti je poooootpuno nelogichno... Tako cjesh da ojachash zglob, i MOZDA da dobijesh malo osjecjaja... ALI ti bre treba da imash preciznost, ako ti lopta udari u zid ona cje se vratiti, ma pod kojim ga ti uglom budesh pogodio
Mislim da svako ima neki vizuelni prikaz kosha(obrucha)... Znachi ti odprilike odredish gde ti se nalazi kosh, i onda mozesh lako da naslutish kad si ubacio loptu, a kad ne...
Tako je vezbam kad nemam koga da mi dodaje...:)
Uostalom, sachekajmo Zvercinu, pa da vidimo shta on misli o tome... Ipak je on najiskusniji... ;)

E ljudi jel moze neko da mi posalje AA 3 ?? Cujem da je dobar...
Visok sam 175 , a mogu da zakucam , jer imam solidan odraz... Naravno ne mogu da se obesim , zbog znage. Hteo bih malo da ga unapredim , jer cujem da je vidno posle programa... Moj drug je visok 200cm , i jedva moze da zakuca , tako da on nema i neki odraz. Njemu bi dobro doslo...
Ako neko moze da mi posalje bio bih mu zahvalan...

aleix@sezampro.yu

HVALA !!!!!!

Srlesrle
Pominjes ovde da su inu radili u mladjim kategorijama neke osnovne stvari u kosarci, a zasto se to sada ne radi , treneri su manje vise isti?
Kako su igraci od pre 30godina bili neuoporedivo precizniji od ovih danasnjih, tada nisi imao pojedince nego gomile i gomile ljudi koji bukvalno nemogu da promase, a danas se prica o "talentima SVETA i Evrope" koji ne znaju ni kako se lopta pravilno prenosi u kontri.
Solman, ivo daneu, plecas, mirza, rato tvrdic, josip djerdja( da ne pominjem ove poznatije) sve kosarkaski genije do genija, bukvalno nije bilo pozicije odakle nisu molgi da daju kos ali nekad su pripreme sportista bila na neuporedivo visem nivou od ovog danas.
Ali nekad se kosarka igrala srcem, do maksimalnih dometa, i onda su se videli rezultati.
Sto se tice 150-200 suteva dnevno, za profesionalnu igru to je svakako premalo, sto se tice vezbanja NBA igraca, oni imaju sasvim individualni pristup svemu, jednom prilikom je Darko Milicic pitao Lerija Brauna zasto on ne igra za prvu petorku kada svaki dan odredjuje dva treninga i trudi se na njima, i Leri kaze , dodji sutra ujutru nesto malo ranije na trening i videces. Kad ono ujutru rano sat vremena pred trening ulazi ekipa u salu kad ono Geri Pejton vezba sut celu noc!
Sto se tice Drazena Petrovica, kad je bio u skoli ne znam kako je trenirao ali kada se "pripremao za svetski vrh" sutirao je vrlo cesto po celu vezbao sut i kondiciju( u isto vreme) i to sve pod dirigentskom palicom Moke Slavnica, a vi izbrojte koliko moze za noc puta da sutne. Ali Drazen je imao srce i sve je cinio da postane jedan od najboljih kosarkasa na svetu sto je skoro i postao, ali ipak nije mogao na sam vrh( Jordan....);
Pominjes neke vise poziciono ljude od tebe i slicne i o njihovom nacinu treniranja suta, GDE su rezultati, nadjite mi jednog dobrog sutera naseg ili evropskog (cast velikim izuzecima kao sto je Dirk Novicki-koji je pravi primer kakav jedan suter treba da bude)....

-Air Stefan-

Sto se tice tog momka iz CG, ako je on sutirao 300-500 onda on nije neki suter, sto se tice toga "nemoze da promasi" prvo si napisao da nemoze da promasi a onda da mu je solidan sut ---gde je tu logika.
Pravi suter se ne pokazuje time da li ce da da 1000 od 1000 na treningu nego u igri, na utakmici, pred protivnikom, pred tremom........
Jedno je kad ti sutnes 100 , pa dok se namestis , pa dok promenis poziciju, pa opet sa iste pozicije, to nisu realni uslovi.....
Vrhunski suteri (mislim na sam vrh) sutiraju na treninzima skoro isljucivo sa 7-8 metara trojke, a kad dodje na utakmicu da 10 trojki bez promasaja, ili mu opste nije problem da ubaci neki fade'd'way preko 3 igraca sa 7 metara...
Pominjao sam jednog mog dobrog drugara, koji sutira iz koje hocete pozicije, bilo kojom brzinom, bez obzira da li je igrac ispred njega ili ne u precniku do 7-8 m(do kosa) u igri sa procentom uvek ali uvek vecim od 85% a cesto i preko 90-95%..... Ali on je sad vec malo omatorio, zbog "tatinih i maminih sinova" nije mogao da igra..............,
Sto se tice tvoje vezbe odbijanja o zid loptom, mogu ti reci samo da ti je vezba izuzetno katastrofalna, ta vezba je krajnje nerealna i ni blizu pravim uslovima suta.

Svi bi vi da vezbate sut a nemate ni neka osnovna znanja u sutu , kladim se niko ne zna od vas pravilan skok sut da izvede, koji je u vreme danasnnje preterane jurnjave neophodan.

Sto se tice tog momka iz CG, ako je on sutirao 300-500 onda on nije neki suter, sto se tice toga "nemoze da promasi" prvo si napisao da nemoze da promasi a onda da mu je solidan sut ---gde je tu logika.
Pravi suter se ne pokazuje time da li ce da da 1000 od 1000 na treningu nego u igri, na utakmici, pred protivnikom, pred tremom........
Jedno je kad ti sutnes 100 , pa dok se namestis , pa dok promenis poziciju, pa opet sa iste pozicije, to nisu realni uslovi.....
Vrhunski suteri (mislim na sam vrh) sutiraju na treninzima skoro isljucivo sa 7-8 metara trojke, a kad dodje na utakmicu da 10 trojki bez promasaja, ili mu opste nije problem da ubaci neki fade'd'way preko 3 igraca sa 7 metara...
Pominjao sam jednog mog dobrog drugara, koji sutira iz koje hocete pozicije, bilo kojom brzinom, bez obzira da li je igrac ispred njega ili ne u precniku do 7-8 m(do kosa) u igri sa procentom uvek ali uvek vecim od 85% a cesto i preko 90-95%..... Ali on je sad vec malo omatorio, zbog "tatinih i maminih sinova" nije mogao da igra..............,
Sto se tice tvoje vezbe odbijanja o zid loptom, mogu ti reci samo da ti je vezba izuzetno katastrofalna, ta vezba je krajnje nerealna i ni blizu pravim uslovima suta.

Svi bi vi da vezbate sut a nemate ni neka osnovna znanja u sutu , kladim se niko ne zna od vas pravilan skok sut da izvede, koji je u vreme danasnnje preterane jurnjave neophodan.
Znash da mi mladji chesto kazemo za solidan, dobar shut kao da ne moze da promashi...(priznajem da sam pogreshio).
Taj momak o kojem vam pricham je ovaj: http://www.eurobasket.com/player.asp?Cntry=MNT&PlayerID=112081...
Ima stvarno dobar shut, znachi zna da pogodi i iz igre skoro sa svih pozicija manje vishe jednako...
Kako si opisao ovog tvog druga, rekao bi da ima shut slichan njemu... 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back