Književni kviz

Ako se on zove Hans, a rođak mu se zove Joahim. Hans se zaljubljuje u Klavdiju. Koje delo je u pitanju?

Da se dogovorimo: pošto ne umem da
Mundzu.gif
ne pitaj me Francuze, Irce i Nemce. Naročito ne genijalne poput ovog.
Udri tamo po Amerikama, tu pojma nemam :D

Znam, naravno, da ovaj kviz nije samo moj, al' kad već nikog nema, a talentovan si da pogodiš u pisce koje volim, rekoh da te upozorim.

Poslednja izmena:
Evo ovako:

Jedan dečak kroz prozor posmatra kako se devojka i njena partnerka spremaju za materijalizaciju svoje strasti (uh, al' sam ga ueufemizirala), ali počinju raspravu oko fotografije pokojnog oca jedne od njih (koja je na poličici pored kreveta). Taj je otac, zapravo, precrko od srama što mu je kćer tako slobodnih shvatanja, a bio je kompozitor čija je jedna melodija bila inicijalna kapisla za ljubav, a potom i brak između jednog vrsnog poznavaoca umetnosti i jedne dostupnije (recimo to tako) gospođice.

Ko je pomenuti dečak?

Pomoć
music_girl.gif

A ja jesam? Hvala ti što misliš da sam Metuzalem i to lud.
Ako si studirao književnost i provukao se bez ovoga, klanjam ti se.
Francuska književnost i preko ovoga ni mrvicu pomoći nećeš dobiti :tiganj:

Nora, jedan ispit iz književnosti ima npr. 15 kombinacija po 3 pitanja. :)
Dovoljno je da znaš tu jednu koju izvučeš.
Jedino mož' da bude "U potrazi za izgubljenim vremenom" jer sam to ostavio po strani, tj. tu kombginaciju nisu bio spremao jer je obimna ko 4 obične. :)

Nora, jedan ispit iz književnosti ima npr. 15 kombinacija po 3 pitanja. :)
Dovoljno je da znaš tu jednu koju izvučeš.
Jedino mož' da bude "U potrazi za izgubljenim vremenom" jer sam to ostavio po strani, tj. tu kombginaciju nisu bio spremao jer je obimna ko 4 obične. :)

Bravo! Dečak je Prust, a ova scena je, ako se dobro sećam, u prvom delu, U Svanovom kraju.
Nikad nisam imala prilike da izvlačim pitanja (kod mene je drugi princip bio), a i da jesam, garant bih izvlačila isključivo ona koja nisam spremala.
Nemoj da propustiš Prusta. Ja sam oduševljena bila (još me drži, zimus sam ga čitala).
Jesi li baš svetsku završio ili neku od onih grupa koje se završavaju sa "i književnost"? Nikad nisam uspela da pohvatam čega sve tu ima među onim 01 - 99 (ili koliko već).

Sve mi se nekako činilo da istovremeno postoje "srpski jezik i književnost" i "srpska književnost i jezik" u čemu ne vidim baš mnogo smisla.

Bravo! Dečak je Prust, a ova scena je, ako se dobro sećam, u prvom delu, U Svanovom kraju.
Nikad nisam imala prilike da izvlačim pitanja (kod mene je drugi princip bio), a i da jesam, garant bih izvlačila isključivo ona koja nisam spremala.
Nemoj da propustiš Prusta. Ja sam oduševljena bila (još me drži, zimus sam ga čitala).
Jesi li baš svetsku završio ili neku od onih grupa koje se završavaju sa "i književnost"? Nikad nisam uspela da pohvatam čega sve tu ima među onim 01 - 99 (ili koliko već).

Sve mi se nekako činilo da istovremeno postoje "srpski jezik i književnost" i "srpska književnost i jezik" u čemu ne vidim baš mnogo smisla.

Svetsku, tj. opštu sa teorijom, 08. :)
Postoje i ove dve grupe koje si navela, razlika je što u jednoj imaju više ispita vezanih za jezik, a u drugoj više vezanih za književnost. :)
Pitaj dalje ako te ne mrzi. :)

Back