Nora Barnacle
Domaćin
- Poruka
- 4.132
Важе се само романи?
Može i neka novela, drama ili zbirka poezije.
Zapravo, sve sem filozofije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Важе се само романи?

Онда не важе ни биографије:
Ролан: Живот Толстојев
Буњин: Ослобађање Толстоја
Булгаков: Живот Молијера
Екерман: Разговори с Гетеом
Јалом Ирвин: Кад је Ниче плакао
![]()

Сад сам видео да је признато.
Који је велики писац обрадио индијску легенду о Зити и како се зове то дело?
Пролазећи поред хиндуистичког храма богиње Кали, њен муж и пријатељ сврате унутра да се помоле док је она остала да их сачека испред јер, мислим, женама није био дозвољен улаз. Међутим, унутра се нешто застрашујуће деси.

Обратити пажњу на то што им је заменила главе. Нори је, чини ми се, омиљен писац. То је један велики европски писац.

Nori je omiljeni pisac Dobrica Ćosić, al nešto se ne sećam koji je to roman.![]()

Није ти ваљда само Џојс омиљен писац, нисам рекао најомиљенији. Уосталом можда и грешим, у сваком случају један од највећих (барем за мене, неки га и не воле, што не могу да схватим).
Пази, и Рада прати ово! Мислиш да никог нема, а не знаш да те гледа хиљадуоки аргус, модератор, иза тамних наочара.
Мало већа помоћ: исти писац има једну тетралогију, тј. један роман у четири књиге, који је код публике неоправдано запостављен у односу на његове остале велике романе.
Погодак!!!
А новела се зове Замењене главе.
Evo jedno lako od mene: u kom romanu otac ide pešaka na front da odnese sinu čarape i šta vodi sa sobom?
(Stići će prekasno, sinu više ništa neće biti potrebno)
Pogodite iz koje zemlje je ova anegdota:
Ušao deda u pun autobus i niko nije hteo da mu ustupi mesto. Počne on da psuje: Je8em ti drzavu, je8em ti predsednika, je8em ti omladinu, je8em ti studente...
U tom trenutku se okrenu jedna devojka i reče mu: Deda, kad možeš toliko da je8eš mozeš malo i da stojiš!!!