Književni kviz

Онда не важе ни биографије:

Ролан: Живот Толстојев
Буњин: Ослобађање Толстоја
Булгаков: Живот Молијера
Екерман: Разговори с Гетеом
Јалом Ирвин: Кад је Ниче плакао

:(

Пролазећи поред хиндуистичког храма богиње Кали, њен муж и пријатељ сврате унутра да се помоле док је она остала да их сачека испред јер, мислим, женама није био дозвољен улаз. Међутим, унутра се нешто застрашујуће деси.

Пролазећи поред хиндуистичког храма богиње Кали, њен муж и пријатељ сврате унутра да се помоле док је она остала да их сачека испред јер, мислим, женама није био дозвољен улаз. Међутим, унутра се нешто застрашујуће деси.

Ja ti od te Indije znam samo da je Buda umeo u svašta da se pretvara.
Da se ponovo rodim, ne bih znala odgovor na tvoje pitanje. :aha:

Када је видела да дуго не излазе, ушла је у храм и затекла их је са одсеченим главама. Али тамо, у Индији, главе могу и поново да се насаде...

Зита (Сита) у брзини замени главе (sic!), али постало је питање чија је сад жена. Да се дода то да је муж имао лепу главу али јако лоше тало а пријатељ супротно.

Није ти ваљда само Џојс омиљен писац, нисам рекао најомиљенији. Уосталом можда и грешим, у сваком случају један од највећих (барем за мене, неки га и не воле, што не могу да схватим).

Није ти ваљда само Џојс омиљен писац, нисам рекао најомиљенији. Уосталом можда и грешим, у сваком случају један од највећих (барем за мене, неки га и не воле, што не могу да схватим).

Samo Džojs mi je omiljen. Ostale volim.
Deder, da pogađam ako je Evropa: sa eksplicitnim hindu tripovima sam se samo kod Hesea sretala (a on mi i nije baš među omiljenima).
Je l' Rus?

Пази, и Рада прати ово! Мислиш да никог нема, а не знаш да те гледа хиљадуоки аргус, модератор, иза тамних наочара.

Мало већа помоћ: исти писац има једну тетралогију, тј. један роман у четири књиге, који је код публике неоправдано запостављен у односу на његове остале велике романе.

Пази, и Рада прати ово! Мислиш да никог нема, а не знаш да те гледа хиљадуоки аргус, модератор, иза тамних наочара.

Мало већа помоћ: исти писац има једну тетралогију, тј. један роман у четири књиге, који је код публике неоправдано запостављен у односу на његове остале велике романе.

Darel? (mi je isto šućmurast, te nikako veliki pisac)

Схватања се значи разликују, мени је он омиљен као и још неки а Хесе најомиљенији.
Није Дарел, нити је Рус. Наслов који се тражи мислим да спада у новелу, има стотинак страна.

Evo jedno lako od mene: u kom romanu otac ide pešaka na front da odnese sinu čarape i šta vodi sa sobom?
(Stići će prekasno, sinu više ništa neće biti potrebno)

Pomoć: autor je po vokaciji biolog, bio i upravnik jednog univerziteta, učestvovao u oba svetska rata. Njegova je sestra, međutim, poznatija književnica od njega.

A kako ću da se pogledam u ogledalo posle ove video pomoći, živa nisam. Još manje znam kako ću da pogledam u Džojsa ili Homera na polici.

Bože, otkrij mi šta ti je trebao ovaj gnus, a za suštinu života me zabole!

Pogodite iz koje zemlje je ova anegdota:

Ušao deda u pun autobus i niko nije hteo da mu ustupi mesto. Počne on da psuje: Je8em ti drzavu, je8em ti predsednika, je8em ti omladinu, je8em ti studente...
U tom trenutku se okrenu jedna devojka i reče mu: Deda, kad možeš toliko da je8eš mozeš malo i da stojiš!!!

Pogodite iz koje zemlje je ova anegdota:

Ušao deda u pun autobus i niko nije hteo da mu ustupi mesto. Počne on da psuje: Je8em ti drzavu, je8em ti predsednika, je8em ti omladinu, je8em ti studente...
U tom trenutku se okrenu jedna devojka i reče mu: Deda, kad možeš toliko da je8eš mozeš malo i da stojiš!!!

Bangladeš je, mislim, zemlja sa najvećim brojem stanovnika po mvkm. :think:

Pomoć za gornje pitanje: ta sestra, književnica, ovoga na videu 'lebom 'rani, a pezivaju se isto (pisac koga tražimo i njegova sestra, ali je ona poznatija pod pseudonimom sklopljenim od prvih slova njenog imena i prezimena). 'Ajde, ćiriličari, ne brukajte se.

Back