Kafić Knjiški moljci XXXII - Zavedimo red...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
elem ja kafu već pijem, a za ostale, izvolte
Korpa-deli-kafa-domaca-2.jpg

u jednom kafiću u Subptici, služe ovakvo kafu i mnogo mi je bilo slatko da je pijem tako...
To je tipičan turski set sa džezvom, fildžanima i rahatlukom

To je tipičan turski set sa džezvom, fildžanima i rahatlukom
U nekim bosanskim kafanama obavezno dođe i cigareta, uz kocku i rahatlokumom. A nije neobično ovakvu kafu naručiti "jednu sudva", tako sam pila u studentsko kokuzno doba, jednu kafu podijeliš sa nekim, jedna "sudva" dva fin(l)džana. Tako piju i penzioneri uz komentar: visok mi pritisak :)

E fazon, ako pijete ovakvu kafu u nekoj od kafana na Baščaršiji, nemojte slučajno popiti vodu koju dobijete uz kafu nakon što popijete kafu. To je uvreda! Voda se pije prije kafe da se operu usta i pripreme za čarobni napitak-kafu. Ako popijete kafu pa to vodom sperete gledaće vas mrko poprijeko!
:lol:
ali, istina je da se i inače preporučuje da se voda pije pre kafe, jer kafa dehidrura, pa da se unapred pripremi organizam.

E fazon, ako pijete ovakvu kafu u nekoj od kafana na Baščaršiji, nemojte slučajno popiti vodu koju dobijete uz kafu nakon što popijete kafu. To je uvreda! Voda se pije prije kafe da se operu usta i pripreme za čarobni napitak-kafu. Ako popijete kafu pa to vodom sperete gledaće vas mrko poprijeko!
A voda je uz kafu neophodna jer se od kafe piša i dehidrira te treba piti uz nju vodu
Ili neposredno pre ili posle,svejwdno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back