Knjige za tinejdžere

Ljudi, meze te li mi preporuciti neku dobru knjigu? Skoro sve koje ste vi nabrojali sam procitala par puta. Nabolje su Princezin dnevnik(umirala sam od smeha dok sam je citala) :rotf:, Harry Potter(prelepa knjiga, J. K. Rowling, svaka cast!) Hajduk, Dnevnik Andrijana Mola, itd. :D

Neku... dobru ...knjigu.
Nije bilo teško, u čemu je fora?

Šalim se. Pročitaj "U potrazi za Aljaskom", nju nudim svim tinejdžerima. Objavila je Laguna.
Zatim knjige o Hajduku Gradimira Stojkovića kojih ima u svakoj biblioteci.
Ako si sačuvala dete u sebi, pročitaj "Gospodara lopova". Knjiga govori upravo o tome.

S obzirom da sam u tim godinama, biram knjige, u koje sam sigurna da su dobre, jer je covek bogat onoliko koliko je procitao knjiga. Ahahah, uglavnom, uzivam da citam, pa evo neke preporuke od mene:)
Just Listen (samo slusaj) - Sara Desen. Ostavila jak utisak na mene, i preporucujem svima da je procitaju, jer je zaista poucna. U nekim delovima sam plakala.
Klika( The Qlique) - od Lizi Harison - Uvodi nas u zivot tinejdzera, zivot bogatih, razmazenih devojaka, i pokazuje nam da niko nije isti, i daje nam neko dodatno iskustvo kako da se ponesemo u nekim situacijama. Stvarno, stvarno dobra knjiga, svima preporucujem. Ima dosta delova, ja sam procitala 4 dela. :D
- Devojke- zaboravila sam pisca, uglavnom, ima 4 dela. "Zaljubljene devojke". "Devojke ostaju do kasno". "Devojke pod pritiskom", "Uplakane devojke" - Uvodi nas u surov svet tinejdzera, i kako da ostanemo svoje. Svima preporucujem.
- Tracara - Sesili fon Zigesar- sta reci :D
- Boze, da li si tu? Ja sam, Margaret- Pojacava nase iskustvo, mnogo lepa prica o devojci koja postaje tinejdzerka. -od Dzudi Blum.
- Zauvek - od Dzudi Blum - rasplakala sam se, dok sam je citala. Savrseno.
- Samo da smo zajedno- od Dzudi Blum - prica o drugaricama. Mnogo dobra knjiga.
i ima jos dosta. uglavnom ne mogu da kazem koja je bolja, ili da ih ocenim, jer uglavnom biram dobre knjige, i daaa. knjiga koja ostavlja utisak je ocito - Sjaj zvezda sa plafona- zaboravila sam pisca. U prici se radi o devojci i njenom drustvenom zivotu, problemima tinejdzera, i prihvatanje smrti njene majke.

A i sama pisem pricu. Pozelite srecu da jednog dana... je objavim.
Pozdravi :)

Moje omiljene su bile: "Severna svetlost", "Cudotvorni noz" i "Cilibarski durbin" od Filipa Pulmana, kao i "Deca lampe- Tajna faraona Ehnatona" i "Deca lampe- Kraljevska kobra iz Katmandua" od Filipa Kera. Sada sam videla da postoje jos dva dela- "Deca lampe- Plavi dzin od Vavilona" i "Deca lampe- Dan dzinova ratnika", ali nisam imala prilike da ih procitam. Jos jedna dobra i veoma duhovita knjiga koju sam skoro procitala, u svojoj 20oj godini bila je "Ovo je najstrasniji dan u mom zivotu" od Jasminke Petrovic. :)

Što se mog spiska tiče.. prilično ej dugačak, ali evo onih koje sam nedavno pročitala, i bila naprosto ODUŠELJENA!!!
- Tračara- Sesili fon Zigesar
- Momo- Michael Ende
- Kako su rasli blizanci- Milutin Đuričković
- Princezini dnevnici ( Svi, ali posebno 2 i 3)- Meg Kabot
- Narnija (Možda se neće dopasti svim tinejdžerima, ali je meni fantastična) -K.S. Luis
- Hodati, trčati, leteti- Sabrina Rondineli
I ocena za sve je 5+++
A za nešto malo mlađe, preporučujem knjige o čarobnoj zemlji Oz.
I moj je savet, da vam je bolje da čitate, nego da provodite sate ispred računara, jer je bolje da sami osmislite likove i uživate u njima :):cool:

Back