Knjige za MOBILNI

troter39

Početnik
Poruka
9
Ja veoma često putujem pa čitam knjige na mobilnom. Voleo bi da mi neko objasni gde da skinem knjige sa interneta u txt formatu i ubacim u mobilni. Znam sad ćete reći da skinem pdf fajl pa da ga snimim kao text, ali to kod mene mobilni neće da pročita, nego samo ako skinem sa interneta kao txt fajl. Da li je u pitanju moj adobe reader ili nešto ne valja ne znam, ali bi voleo da mi neko da link tipa 300 naj knjiga u txt formatu ili nešto slično!
unapred hvala!:cool:

Imaš temu elektronske knjige na kojoj ćeš naći razne linkove, mada je većina u pdf ili specijaliziranom epub formatu. Kad već čitač u elektronskoj formi, mnogo bolje od mobilnog je čitati sa nekog e-book readera. Ima ih raznih, mada ne znam kakva je kod nas ponuda. Ima i o njima tema na ovom podforumu.
E, da, ako čitaš na engleskom, i ako su ti OK starije knjige, potraži Project Gutenberg, oni sve knjige daju i u txt formatu.

Mislim da ti resenje mora biti konverzija iz pdf u txt format, samo je pitanje da li ti je konverzija izvedena kako treba... Imas dosta softvera na netu koji mogu raditi to, dosta i sa default nazivom pdf to txt converter i slicno, a odlican pdf citac koji uvek koristim umesto Adobe-a koji si pomenuo je Foxit Reader, koji takodje moze sacuvati pdf u txt formatu, jedino nisam siguran kako "izvozi" znakove za novi red, probaj pa ces videti..
Takodje, ne znam koji citac koristis na telefonu, ali ako koristis Symbian najbolji citac je po meni QReader, pored pregleda u landscape/portait orijentaciji, podesavanja velicine fonta, kao i podesavanje boja, sto omogucava podesavanje belih slova na crnoj pozadini zarad stednje baterije, i jos trista cuda, al eto to su po meni najbitnije opcije..

Postoji sansa da ti moj post nece biti uopste koristan, u kom slucaju se izvinjavam :lol:

Back