neka fala
dodacu nesto stvarno zanimljivo; npr. telefonski imenik...8-)
Mislio sam na dva puta po pet cm Sidnija Šeldona.
Na sta li si ti mislila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
neka fala
dodacu nesto stvarno zanimljivo; npr. telefonski imenik...8-)

Mislio sam na dva puta po pet cm Sidnija Šeldona.
Na sta li si ti mislila![]()

ninani: eto ko bi rekao da cu zaboraviti "Lorens Darel, Aleksandriski kvartet"...hvala
da li si citala njegov Avinjonski kvintet? manje uobliceno i "cisto" delo da kazem, ali bizarnije i sa malo vise evropskog misticizma koliko se secam...

Samo bi hteo da kazem svaka cast!8. hehe "Autostoperski vodic kroz galaksiju" D. Adamsa
sve od Paula Koelja![]()
da ne otvaram novu temu imam jedno pomalo glupo pitanje, ali me nesto kopka: ZASTO CITATE?

da ne otvaram novu temu imam jedno pomalo glupo pitanje, ali me nesto kopka: ZASTO CITATE?
Čtam jer se pitam... ima li odgovora tamo, u svetu koji je samo naizgled ograničen koricama.
Al' nemaaaa.... Svi pisci se uglavnom isto pitaju a daju različite odgovore.
Ne volim knjige uz koje zaspim, ne volim neiskrene knjige, kratke knjige, plitke knjige, lažno-mesijanske, senzacionalističke, šlager&herc knjige ... a volim one koje ne mogu da ispustim iz ruku, niti da izbacim iz glave... one koje mi napumpaju amigdalu i preseku me u grudima, i zbog kojih sebi postavljam nova pitanja.:-)

bolest, glad, potreba?da ne otvaram novu temu imam jedno pomalo glupo pitanje, ali me nesto kopka: ZASTO CITATE?
Zato što nas to beskrajno uzbuđuje.
A ako je bilo mnogo dobro, onda i dugo posle toga kada pomislimo na neke detalje iz pročitanog osećamo prijatnu jezu.
bolest, glad, potreba?
u srecno vreme osnovne i srednje skole sam ubijala knjigu za dan-dva... citam do zore, i samo to radim. posle vise nisam postizala toliko...
meni je knjiga bolja od zivota.
Čtam jer se pitam... ima li odgovora tamo, u svetu koji je samo naizgled ograničen koricama.
Al' nemaaaa.... Svi pisci se uglavnom isto pitaju a daju različite odgovore.
Ne volim knjige uz koje zaspim, ne volim neiskrene knjige, kratke knjige, plitke knjige, lažno-mesijanske, senzacionalističke, šlager&herc knjige ... a volim one koje ne mogu da ispustim iz ruku, niti da izbacim iz glave... one koje mi napumpaju amigdalu i preseku me u grudima, i zbog kojih sebi postavljam nova pitanja.:-)
kad sam bila mlada, u knjigama sam trazila odgovore na sva ona pitanja koja su me neopisivo okupirala:
ko smo? kuda idemo? i zasto? sta je nasa svrha? sta je ljubav? zasto su ljudi zli? zasto je zivot prolazan? oduvek sam bila preterano okupirana unutrasnjim, oduvek sklona depresiji zbog ruznog sveta u kome zivimo, zbog nase slabe, i padu sklone prirode..
dervis i smrt sam citala 5 puta..koliko treba biti nenormalan za tako nesto.. i moja je krivica da sam ono sto sam..ako je krivica..
a sad...na mnogo pitanja sam nasla odgovore, ili sam prestala da se pitam...jednostavno zivim i vise me interesuje kako drugi ljudi misle...jer svako ima svoje odgovore..
i citam jer volim..citam jer se citajuci vracam sebi..citam, jer mi treba duhovni oporavak od svakodnevnice..kad naletim na knjigu koja me zbilja uhvati, obradujem se ko malo dete..nazalost, retko se desi...poslednja je valjda bila muzika i tisina..
citanje je jedna od mojih najvecih ljubavi
Citanje mi je beg od odvratne realnosti.
Kad citam, odlazim daleko, nose me likovi, sa njima sam, delim dobro i zlo... ali zaista.
Kad citam opustim se, uzivam...
Malo mi je teze kada citam na stranom jeziku, ali, sta cu... primorana sam.
Imaš, možda, neku za preporuku?

" Cigo kod frizer(ke)a "...![]()

Primamljiv naslov.
Fala, potražiću u gradskoj biblioteci.![]()

samo ispod tezge...ako treba...![]()

Borčica se saginjati neće... ispod tezge.![]()
...mozhe i stojeci..."primopredaja":rolleyes:samo reci da ti treba...nema saginjanja...
...mozhe i stojeci..."primopredaja":rolleyes:
Bolje je za opuštanje.