Knjiga na koju ste uzalud potrošili vreme

Nijedna knjiga nije utrošeno vreme (bar ja tako mislim). I one "loše" (u zavisnosti od svačijeg ukusa) bi trebalo čitati, kako bi se znalo da li nam takve knjige odgovaraju ili mnogo bitnije da li nam takav stil pisanja odgovara ili ne. Evo, npr. uzmimo Paolo Koelja. Pročitala sam par njegovih knjiga (Alhemičar, Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala, 11 minuta). Po mom mišljenju to su limunadice, nalik ljubavnim romanima, nešto veoma daleko od lepe umetnosti. Pa, ipak, da bih zaključila da je šund, trebalo je to pročitati i doći do takvog zaključka. Sada znam da tog pisca neću čitati bez neke preke potrebe.

Sve u svemu, trudim se da izbegavam tzv. bestselere.

Vidim da je poslednji komentar (od AliMwk) dosta glupo osmišljen. Na ovaj ili onaj način iz knjige se mora naučiti nešto. Ako već ništa ne uviđaš iz Ane Karenjine (koja je inače bolji svedok toga vremena u Rusiji od istorije), onda si bar naučio da te ničemu nije naučila. I to je neka vrsta saznanja. Znači, komentar ti je kontradiktoran.

Vidim da spominjete knjige kao što su Dama sa bisernom minđušom i Parfem. Priznajem da fabule ovih knjiga ne zadivljuju, kao ni način pisanja.Ali, eto, iz prve knjige možemo saznati ko je naslikao Devojku sa bisernom minđušom (Jan Vermeer). Meni je bilo interesantno da saznam kako su se u to vreme spravljale boje za slikanje i kako se je pravio parfem. To su bile informacije koje sam sa uživanjem upijala.

Tako da, opet ponavljam, iz svake se knjige može nešto naučiti.

:super::super::super::super::super::klap::klap::klap::klap::klap:

:bye:

1400079179.01.LZZZZZZZ.jpg

Uhh, predvidljive li knjige...predvidjena za siroke narodne mase i uzimanje para.
Jedina pozitivna stvar je to...sto su je citali i oni koji su citati zaboravili:D

За мене, богами, постоје књиге за које сматрам да је било узалудно читати их. Поготово оне тинејџерске, као "О, Боже, да ли си ту, ја сам Маргарет", или "Хари Потер", "Нина и тајна осме ноте"... "Хари Потер и камен мудрости" сам прочитала до десете стране, након тога остале делове нисам ни покушавала. А "Нина и тајне осме ноте" нисам могла ни да почнем.

"Srpski psiho" AAAAHHHHH!!!!
E to je stvarno, ali stvarno, losa knjiga. Ljudi moji, ja znam da izdavaci masno lazu kad na zadnjoj strani knjige daju izvode iz kritika i pregleda koji se ticu doticne knjige, ali sto su me ovde zeznuli... U stvari je i sam naslov podmukla navlaka, lici na "Americki psiho" koji je napisao Bret Iston Elis i koji je dobra knjiga. Malo ti se uzburka stomak, ali dobro napisana. I ti se onda nalozis ko mlad majmun kada vidis slican naslov. Kad ono...da ne psujem.
A sto je najgore, ne samo da sam knjigu procitala, vec sam je i kupila.:dash:

"Srpski psiho" AAAAHHHHH!!!!
E to je stvarno, ali stvarno, losa knjiga. Ljudi moji, ja znam da izdavaci masno lazu kad na zadnjoj strani knjige daju izvode iz kritika i pregleda koji se ticu doticne knjige, ali sto su me ovde zeznuli... U stvari je i sam naslov podmukla navlaka, lici na "Americki psiho" koji je napisao Bret Iston Elis i koji je dobra knjiga. Malo ti se uzburka stomak, ali dobro napisana. I ti se onda nalozis ko mlad majmun kada vidis slican naslov. Kad ono...da ne psujem.
A sto je najgore, ne samo da sam knjigu procitala, vec sam je i kupila.:dash:

slazhem se za ovo...psiholoshki profil ubice dodushe nije loshe uradjen,ali sve u svemu,ne svidja mi se...
onda ide "Ples sitnih demona","Da Vinchijev kod"-posle nje nisam imala zhelju da prochitam bilo shta od Dena Brauna..ne vidim nishta originalno u toj knjizi...te stvari su bile poznate od ranije,samo se on najvishe "omastio" kad ih je sakupio i kad se digla tolika buka i halabuka oko najprosechnije knjige.

Sve od Prusta,lik nije normalan,definitivno,zatim sve od Den Brauna,ima ih jos ali ne mogu da se setim......ali ipak mislim da ne postoji losa knjiga,mislim da se dele na zanimljive i dosadne,a losa ne postoji.I zakljucio sam da su najbolje knjige one koje sami slucajno nadjemo,sve te price `bestseler`,neke fensi recenzije,to treba izbegavati,barem ja tako mislim.

Sve od Prusta,lik nije normalan,definitivno,zatim sve od Den Brauna,ima ih jos ali ne mogu da se setim......ali ipak mislim da ne postoji losa knjiga,mislim da se dele na zanimljive i dosadne,a losa ne postoji.I zakljucio sam da su najbolje knjige one koje sami slucajno nadjemo,sve te price `bestseler`,neke fensi recenzije,to treba izbegavati,barem ja tako mislim.

Ti si baš trošio vreme čitajući SVE od, po tebi, loših pisaca. Zar nisi mogao da proceniš posle prve, eventualno druge knjige koji ti pisci ne pašu?

Back