gost 39034
Elita
- Poruka
- 20.782
Pošto sam prošla sve stepene obrazovanja sem poslednjeg, mogu reći da na moj izbor ima uticaja po malo od svega pomenutog, ali konačnu odluku o tome šta ću čitati donosim samo ja. Naravno da ću uvažiti sugestiju člana porodice ili prijatelja čije mišljenje cenim i poznajem njegov književni ukus, pod uslovom da je sličan mom. Opet, naravno da primam i informacije iz javnih glasila, jer kako bih inače znala šta se dešava kada je izdavaštvo u pitanju. Ali moram priznati da ne jurim za jako reklamiranim knjigama, jer one po pravilu i nisu najbolje. Nisam magistar ni doktor, pa ipak nekako sebe pronađoh i u ovoj kategoriji opredeljenja.
A iz iskustva mogu reći da poslednja kategorija ne čita ništa osim svojih radova i naučne literature, bar ovi koje ja poznajem. Ne stižu ljudi od boemštine.
mislim....
zamisli, ali ja sam doktor nauka, a otvorila sma ovu temu..doduse, kad sam je otvorila, bila sam samo mr....
eto, ne da citamo svasta, vec citamo i vrlo, vrlo bezvezne knjige....
a, na moj izbor literature, i dan danas, uticu sve pobrojane kategorije

Значи, нисам једина која их баш не готиви?
Danas mi je zao zbog toga..I stid me je.
Obecala sam sebi,da cu je procitati,cim ugrabim vremena..Zbog sebe.Znam da ne moram,ali zbog sebe..Sto vise znam-vise vredim...Za cetiri godine u srednoj skoli,procitala sam 51-u knjigu,sto nam je bila lektira..Jedino ovu nisam...