Knjiga koju ste najviše puta čitali

• Začetnik teme Začetnik teme Hesse
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bracu Karamazove sam citala dva puta, i opet bih mogla da joj se vratim...zatim "Idiot"...takodje i "Proces", jer, prvi put u srednjoj skoli kad sam citala, nije mi bas bilo sve jasno...e posle sam malo sazrela :) inace, po meni su Karamazovi nesto najbolje sto sam ikada citala! Karj romana je dirljiv.

i da.. roman "Ljubavnik" od Margaret Diras nije los...tu mi je takodje kraj romana the best!

Kao klinac sam nebrojeno puta pročitao knjige za decu od Branka Ćopića ("Magareće godine" omiljena),
pa onda serial o Vinetuu od Karl Maja, a u zrelije doba "Kontak" od Karl Sagana i mnogo, mnogo, mnogo puta "Sidartu" od Hesea. Zanimljivo da je najstarije ljudsko književno delo "Ep o Gilgamešu" ponovo privuklo moju pažnju , po ko zna koji put, jednostavno tu je sve napisano.

Poslednja izmena:
Pionirska trilogija, Magarece godine, Glava u klancu noge na vrancu od Copica, od Mir-Jam- Samac u braku i U slovenackim gorama i Svake noci Josephine od Susan. Ne ponosim se bas odabirom, ali tada mi nisu bile dostupne biblioteke, pa sam citala ono sto bi se zateklo u kuci. Bilo mi je vazno da se nesto cita :) A u poslednje vreme se vracam na neke knjige koje smo imali za lektiru u srednjoj, a ostavile su utisak na mene. Među njima bih istakla Proljeće Ivana Galeba (a u planu je i Vreme čuda od Pekica, samo da mi padne u ruke) :)

Back