Knjiga koju ste najviše puta čitali

• Začetnik teme Začetnik teme Hesse
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nateraj je da te privuce. Zalepi Karmen Elektru na koricu.

Salim se, procitaj je, cisto onako. A i svidece ti se. Ja da sam dobila neku knjigu kakva god da je procitala bih je. Nego kakve vam knjige delise, je l meke il s tvrdim povezom i na sta lice? Sramota je kakve su knjige delili dosad, meni su gotovo redovno urucivali paperback, a naslov je smece, takodje.

@topik
Golo lice. /blam

Salim se, procitaj je, cisto onako. A i svidece ti se. Ja da sam dobila neku knjigu kakva god da je procitala bih je. Nego kakve vam knjige delise, je l meke il s tvrdim povezom i na sta lice? Sramota je kakve su knjige delili dosad, meni su gotovo redovno urucivali paperback, a naslov je smece, takodje.

@topik
Golo lice. /blam

:hahaha: Pa ne znam, ja nisam knjigoljubac, mada se trudim da postanem ali stvarno, ni Agatu ne bih poceo da citam da se nisam nekako naterao . Ne znam, nekako shvatih da mi zovit prolazi vrlo bezveze ne uradim nista korisno . I reko aj da se posvetim malo knjigama . Pocecu da citam najvece romane, samo se strpite :lol:

Pa procitacu je valjda . I prosle godine sam dobio Momu kapora i onaj njegov Anglos ili kako vec :lol: to sam poceo i batalio, smaracina zesca :lol:

Naravno da su samo korice od recikliranog kartona, puka sirotinja . mislim poklonu se ne gleda u zube ali ono je katastrofa sta su nam uvalili :confused: kazem ja, stvarno je bruka .

Ne znam koliko puta sam procitala Hamleta i Kralja Lira.

Sekspira citam, gledam predstave..jednostavno ga obozavam. To se vec granici sa fascinacijom.

Veliki sam ljubitelj svega britanskog,volim njihove pesnike Bajrona, Selija, Kitsa. Uopste volim njihovu kulturu i hiljadu puta zazalim sto mi Srbi nismo takvi.. tradicionalisti, egocentricno svesni sebe , a podozrivi i netrpeljivi prema drugima.Retko ko ih voli, ni ja ih ne volim, ali sam opcinjena njima.

Ne znam koliko puta sam procitala Hamleta i Kralja Lira.

Sekspira citam, gledam predstave..jednostavno ga obozavam. To se vec granici sa fascinacijom.

Veliki sam ljubitelj svega britanskog,volim njihove pesnike Bajrona, Selija, Kitsa. Uopste volim njihovu kulturu i hiljadu puta zazalim sto mi Srbi nismo takvi.. tradicionalisti, egocentricno svesni sebe , a podozrivi i netrpeljivi prema drugima.Retko ko ih voli, ni ja ih ne volim, ali sam opcinjena njima.
Тачно.
Ја се њима, на известан начин, иако их не волим - дивим.

Branislava Nušića čitam ceo život, valjda od osnovne škole..i svaki put mu se divim na neki nov način i otkrivam ponešto novo što ranije nisam uočavala. Pročitala sam ceo komplet, preporučujem ''Analfabetu'' -uvek me nasmeje ali i postanem svesna da se ni posle 100 godina nije mnogo toga promenilo u državi Srbiji!
Herman Hese, po mom mišljenju (svakako nestručnom) treba da se čita više puta (opet napominjem- ako ste laici u ovoj oblasti poput mene)..kako zbog uživanja u njegovoj genijalnosti tako i zbog boljeg shvatanja suštine njegove misli. Prva knjiga mi je bila Stepski vuk, pa Sidarta, pa Narcis i Zlatousti, pa Demijan..Umetnost dokolice, Pod točkom..... Pe sve po 2 puta sem U.dokolice. Da bi se mogao čitati neophodna su predznanja iz filozofije, umetnosti, religije, književnosti..ali naravno čitanjem Hesea mi ta znanja nadograđujemo i usmeravamo ka određenim sadržajima. Hese nas oplemenjuje i obogaćuje..a jedan od mojih utisaka je bio koliko sam mali čovek naspram takvih umova poput njegovog. I stoga knjige tipa S.Šeldon, T.Ševalije nikada neče zauzeti mesto u mojoj biblioteci..iako bih njih pročitala za daleko manje vremena i uz manje napora..možda bi mi na časak bile i veoma zanimljive, ipak se opredeljujem za napor u savladavanju. Pa, ko zna, možda nekad i dođem do suštine. Još sam mlada! :) A za opuštanje uvek ima dobrih književnika koji pišu na pametan i razumljiv(većini) način.
npr.Izraelski satiričar Efraim Kišon(ali da se ne predozirate kao ja, posle mi je sve bilo slično..ali prvih 5 knjiga mi je bilo super)-čovek je (bio) jako simpatičan i pametan. Knjiga ''Kita boli more'' ili ''Kod kuće je najgore''su ok, njih sam nekoliko puta čitala da me oraspolože kad sam tužna.

@topik
Golo lice. /blam

Meni su dali Covek i zena od Tonija Parsona,a inace u osnovnoj sam tri puta uzastopno svake godine dobijala Izabrane pesme od Zaka Prevera:confused:

Ljudi, ja sam stalno u frci da necu stici da procitam sve te razne knjige koje bih citala, a opet htela bih da procitam i neke koje sam vec citala.
Tako sam stalno u raskoraku izmedju zelja i realnih mogucnosti.

Ali dok sam bila dete nisam imala pristup knjigama kao kasnije, pa sam u tom periodu mnoge citala po vise puta:
- Hajdi
- Nevidljivi ujak
- Druzina Pere...
- Druzina Sinji...
- Tom Sojer
- Hajduci pa
- Prohujalo sa vihorom
- Necista krv

A kasnije ne vise od 2X:

- Tvrdjava (mozda najomiljenija)
- Dervis i smrt
- Na Drini cuprija