Knjiga koju biste mogli čitati celog života

Dolazim jednom prilikom u biblioteku, zatrazio par knjiga, nisu imali, a onda sam pokusao da se prisetim gore navedenog dela.
Pitam ih: "Jel' imate nesto od Markesa." Bibliotekarka krene da navodi jedno 5-6 dela. Kazem ja: "Dacete mi onda..tih 100 godina samoce." Pocne ona da se smeje i kaze: "A kako ces, hoces da ti dam svih 100 godina, il' hoces da ti prvo dam 50 pa...":rumenko::mrgreen:

А ја кад сам био у школи уђем у књижару да купим лектиру и кажем "дајте ми 'Ивкову славу'", а овај ме пита: "Ко је то написао?"

Кажем "Стеван Сремац".

А он: Човече, питам те КАКО СЕ ЗОВЕ. (Он је укапирао да Сремац није презиме него да је из Срема).

А иначе, књига за сва времена, "Сирано де Бержерак".

Orlovi rano lete- Baranko Copic
Prvi put sam je procitala pre 12 godina, i od tada sam je procitala bar 20 puta, i citacu je ponovo
ko zna koliko jos puta- nikad mi je nije dosta.
En MekKafri- sve njeno sto mi je palo u ruke procitala sam najmanje cetiri puta (posebno serijale
Pern, Cristal singer, Freedom, Tower & Hiwe- koje sam procila po 7-8 puta).
Zatim tu su - Robin Hud, Beli Ocnjak, Lesi se vraca kuci, Zenon Kosidovski- Kad je Sunce bilo Bog, i Lisipovi konji i druge price, pesme Jovana Ducica...
Ovo su samo moje omiljene knjige na koje se vracam, kad nemam nista drugo da citam.

PS: sta vam je ta opsesija sa malim princem? :dontunderstand: Knjiga me je smorila kad
sam je citala...(mada, ukusi se razlikuju, i vidim da je dosta vas voli, sto znaci da ne moze
da bude losa knjiga, ali ja prosto ne mogu da je smislim :confused:) :)

Back