Klub vecitih apsolvenata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodo apsolventi ( damama se ne obracam, mada znam da ce Gigule procitati :lol: , ko njoj sta moze... ), NEMOJTE ici na to " civilno " ! Ovo vam preporucujem iz dva razloga : drugo, moj klinac, student, sad sluzi civilku, kao nocni cuvar, neke ustanove, sav je bunovan, sludjen, ne dobija ni kintu, i tako 13 meseci, a jedina beneficija mu je sto JEDE kuci ! A da je otisao " pod pusku ", em je krace, em bi upoznao ljude iz drugih krajeva, drugacije socijalne, obrazovne itd. strukture, naucio bi ponesto, sto mu, ne daj Boze ( nikad se ne zna ! ), moze zatrebati, disciplina nije ostra, vikendi, otsustva itd. cine da vreme proleti ( + imati " druga " iz vojske,eeeee, nije ni to mala stvar ! ). A, prvo, je moje iskustvo, jer sam pre cetvrt veka, 15 meseci, sluzio u marincima ( i to desantnim, ekvivalent Yenki " navy seal's " ), krv propisao na obuci od 12 meseci, a od 91. bio presrecan zbog toga, jer sam se iz svih proteklih s*anja, vratio u jednom komadu ( doduse, tu i tamo malo " okrznut " ), a da sam " eskivirao " veliko je pitanje, koji bi telesni organ imao u paru ! ( soluciju " preko grane ", nisam razmatrao, yebi ga, ONO je bila moja zemlja, kao sto je vama OVO, vasa ! ). Bez ljutnje, sto sam zabazao, u vas atar, i jos delio VELIKE savete ( NIKAKVA pomoc ! ) pozzz... :D

Civilno je prava stvar, nije imao srece (veze) pa je zaglavio kao nocni cuvar. Mada i to nije lose, ima slobodan dan. Sto se tice ratovanja neka hvala. Nemam zelju i nisam "patriota". Cak i ako dodje do toga necu se odazvati, pa valjda me drzava, kao fakultetski obrazovanog (nadam se da cu i zavrsiti Fakultet), moze iskoristiti na bolji nacin od 8-9 meseci gluvarenja i ispiranja mozga, presipanja iz supljeg u prazno. Drug iz vojske, ja bi to pre nazvao razumevanje u nesreci, sapacenici.
Najbolja kombinacija je, ne racunajuci da se na neki nacin oslobodis, civilna u nekoj Univerzitetskoj ustanovi, koja bi se svela na odlazak 1 nedeljno na par sati, ali potrbna je dobra veza.
Tako da radije bez puske, ali nikad se ne zna. Tesko je izdrzavati se 13 meseci, bez prihoda, bez posla tako da mozda i ja ugrabim pusku.

Ahem... ahem... ovako, sto se tice civilstva, kao sto gospodin podpredsednik ovog kluba kaze, nije tako kao sto nas eto neki plase jer su imali direktno ili indirektno lose iskustvo. Ja sam dodeljen jednoj ustanovi gde me znaju svi i vec su mi rekli da ne moram da dolazim cesto. U principu, red je da im svratim na kaficu i tako to, da ih podrzim u radu na moralan nacin. Doduse, i to mi je cimanje, ali s obzirom da ih znam i posto su se potrudili oko mene - gde mi je dusa :lol:
Tako da ja civilstvo svakom preporucujem, i iz tog razloga sto sam se raspitivao kako je ljudima. 99% njih kazu super, tako da je sve jasno, barem sto se mene i mojih ortaka tice.

Kad je rec o ovom forumu, rasprave o nekim drugim pitanjima su bas pohvalne. Dosta smo ovde utvrdjivali koliko je divno biti veciti apsolvent. Vreme je da se bavimo i drugim stvarima :lol:

Pozdrav dobronamernim fakultetskim zabusantima. 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back