Ja bas mislim da se pravoslavlje unistilo, pogledajte koliko je to nadmeno , koliko slepo za sve osim za sebe...
To puca od vikanja ja sam pravoslavac, a ili nista ili da im progledas kroz prste pa nadjes nesto malo od pravoslavlja...
Ja se toliko uzasavam tih njihovih samoetiketiranja, , a tek ja necu da nikog takvog etiketiram, , ovo pisem vise sa namerom da se sklone od javnog prikaza svi koji su pravi pravoslavci da ih ne uprljaju i zanesu ovi sto se najglasnije prozivaju pravoslavcima...jer ne moze to na dobro izaci , imam iskustva u suzivotu sa svim pravoslavcima i onim koji su etikete, i onima koji su nevidljivi ali ih osetis, cim stanes pored njih i oni osete tebe...
Ne nosis krstic oko vrata, niti ides u crkvu niti na pricesca kao da ispunjavas raspored olaksanja koje ti je lekar prepisao....i to sam cak video , ista osoba uvodi red za ovo i red za ono...
Ali ostavimo to samo kao nivo praktikovanja religije, nek bude samo to , mada ja mislim da nije samo to ....nek ostane da mislim da nije samo to...
Od toliko pravoslavaca koji su skloni etiketiranju tj samoetiketiranju mozda sam video njih 5 od svih tih poseta manastirima i crkvama , a da nisu clanovi manastira, to ne brojim...
Od tih 5 koji su razliciti , svi su bili pravoslavci i pre nego sto su poceli da obilaze manastire, nego ih bolest naterala dapocnu da redovno obilaze manastire, a iskren da budem nije im pomoglo...na zalost...ja bih voleo da jeste, ali nije...
I jos jedna stvar, desava se, da od dobrog pravoslavca nekako dete ne bude dobar pravoslavac , nego nekako umesto ponizan postane submisivan, sto nije isto i nije uopste dobro , eto to sam primetio.... ali sam primetio da onda sledeca generacija mogu da postanu dobri pravoslavci....mozda cak i bolji , tj vide greske, saberu 2 i 2 , izbegnu submisivnost a nekako dodju blize poniznosti...
I svestenici , ne svi , ali neki pametniji posebni , odmah primete posebne ljude...i postuju ih...cak ce javno i reci , da je jaca vera nekog ko nije svesteno lice od njihove......to postoji kod nekih ljudi , postoji i kod Grka malo vise nego kod Srba danas, ali meni je drago jedna stvar, a to je , za razliku od vecine Srba sa kojima moje procene kakvi su ljudi i njihove procene nikako da se poklope, iako mogu da kazem da nisu losi po inteligenciji , ali nekako po procenama ljudi su naopaki , to nije slucaj kod ovih sto imaju nos za posebne pravoslavce...
Desilo mi se greskom mi posiljka iz Kine ode na slicnu adresu na Banovo Brdo i tamo bude svestenik na toj adresi , malo su neverovatne okolnosti koje brzo uspotave takvu komunikaciju...