Клопастичарница

znam jedan sa ruckom ali nije primeren...
Отишао Перица код друга и сели да ручају. Почеше да се моле а Перица у чуду.
Пита га друг : што се чудиш, зар се ви код куће ме помолите пре јела?
Перица : ма нее, наша мама добро кува!
:lol:
Е тако моја деца увек кажу, једите не молимо се, наша мама одлично кува 🥰

Отишао Перица код друга и сели да ручају. Почеше да се моле а Перица у чуду.
Пита га друг : што се чудиш, зар се ви код куће ме помолите пре јела?
Перица : ма нее, наша мама добро кува!
Е тако моја деца увек кажу, једите не молимо се, наша мама одлично кува 🥰
pa sto ne rece da Perica ide u skolu u Americi? :rotf:

Нисам вам сликала ал данас сам кувала оно Све што нађеш стави у шерпу.
Мало меса и сво могуће поврће, од лука (оба) целера, шаргарепе...броколи, карфиол, боранија, паприка, грашак, чак и мало шећерца и наравно кромпир. Свега једнако, укрчкано а чорбасто.
Са фетом - топ. И без хлеба, молим!

И да, спомињао Рифке маслине грчке...

Screenshot_20251108_190553_Gallery.jpg

А турске? :zper:

Нисам вам сликала ал данас сам кувала оно Све што нађеш стави у шерпу.
Мало меса и сво могуће поврће, од лука (оба) целера, шаргарепе...броколи, карфиол, боранија, паприка, грашак, чак и мало шећерца и наравно кромпир. Свега једнако, укрчкано а чорбасто.
Са фетом - топ. И без хлеба, молим!
Prva liga!

da - cuveni recept 'sve u kuci' - ta klopa je najbolja - kreativna i uvek razlicita.

uz ovo idu pricice.

1.
Imam jednog drugara Maltezanina koji je stanovao sa nekim mojim drugarima (ono delimo stan), I tako malo malo pozove nas on nas na pizzu, odma ide zurka, donesemo pice, i pomazemo da se pravi - ispece 2-3 tepsije iz rerne - mi se naravno razvalimo. I tako u jednoj takvoj seansi ja ga pitam zasto on nas zove na pizzu, a on kaze: znas ja imam politiku da svakog meseca ocistim frizider i zamrzivac - i onda pravim pizzu, kupim gotovo testo kod (xxxyyy) i stavim sve sto ima i lepo pokrijem debelo mozzarelom i ispecem. Ne mogu sve da pojedem sam :) A vi se do sada niste zalili (a mi notorno gladni pojeli bi slonovske usi sa masnim cebetom)

2.
Drugar iz BGD je dugo ziveo u Keniji, tamo su mu deca odrasla, on je imao drugi pristup - kaze kad nam ostane tako po malo svacega necega bilo da je spremljeno pa ostalo, ili se spremi na licu mesta - predlozim: ocemo danas 'meze'? I svi odusevljeni - meze je uvek razlicito i zanimljivo!

tolicno drugovi i drugarice, dame i gospodo - klopisticarke i klopisticari (ovo je sad uloga clanova u ovoj temi)

Back