Pazi, deca imaju dupla izdanja.
Svi smo takvi bili.
Tacnije, ja sam takav bio. Kada izadjem iz kuce sam bio zlocko, dok sam u kuci bio sam divan sin. Moji samnom nisu imali problema ni u pubertetu. Odlicno sam krio svoje nestasluke van kuce.
Ali sam imao liberalniji odgoj od sredine u kojoj sam rastao.
Kada sam sa 16 godina spomenuo sverc cigareta, dobio sam odgovor da to nije OK, ali moji su znali da su to te godine, kako moje tako i u Srbiji, i da nema potrebe mnogo se natezati. Dobio sam novac u zajam da krenem sa tim. Nije to bilo toliko ozbiljno, ako se i 10 maraka dnevno zaradilo a stajalo se na ulici 2h, sa drustvom uz zezanje.
Sa benzinom je bio malo ozbiljniji posao, sa vise love, ali tu su se moji umesali i prekinuli ga.
Kada sams a 22 poceo da mastam o zapadu, da pljujem Srbiju, moji rekose nemoj, nijetamo tako lepo. Ali ja hocu.
Postupili pravilno.
Idi
Otisao, video, sada mi niko ne moze prosipati fore.
Ni ovi nasi odavde sa pricom kako su svi nasi na zapadu cistaci WC. Niti ovi nasi sa zapada kako je tamo divno i krasno.
Kupovinu ispita ne mogu da opravdam
Ali sam isao linijom manjeg otpora. Recimo za kupovinu ispita majka nije znala. Znao sam da ona nikada ne bi dala blagoslov. Otac k’o otac…
Prvo rekao “A sto ne naucis ***** mu mamu?” Kada bih mu objasnio da me medjjunarodno pravo apsolutno ne zanima, da mi ence trebati u zivotu…ucutao bi se…nikada ne bi rekao da hoce ili nece to da uradi…ali bih prilikom ispita znao da je stvar sredjena. Pitanja bila smesna, odgovori jos smesniji a osmica upisana.
Da se toga stidim?
Pa ne ponosim se. Ali se ni ne stidim. Moja dobra poznanica u ovom trenutku placa 1.500 eura godisnje po godini…da bi zavrsila fax. Trenutno je na trecoj godini, prve 2 je dala i dalje je mrzi. Sada placa 1.500 eura i ne ide na predavanja i dobice prelazne ocene. Resila da tako dodje do diplome. To je OK, ali nije OK sto ona to od svakoga krije. I od mene krije, iako zna da mi je sve regla. Sada ton e spominje. Pokusava i od sebe da sakrije…valjda.
Vidis, to ne razumem. Stoj iza Onega sto si uradio/sto radis.
Ja se ne stidim nicega sto sam u zivotu uradio. Nisam bas na sve ponosan…ali j.b.g.
Isao sam na utakmice, tukao se…to je bio deo mojih tinejdz godina.
Treba sada da upadnem u hiteriju kao cela Srbija kada su navijaci u pitanju i da negiram da sam nekada bio deo toga?
Treba da pricam kako sam na suvu inteligenciju prosao fax?
Ne, to je baso no sto me uzasno nervira
Isao sam drugom logikom, sve sam hteo sam da vidim, sam da se uverim…a kada to hoces ne mozes da stignes i da naucis i da izadles i da odes na utakmicu i da odes preko da zivis…
I ne stidim se da kazem da su mi moji bezbedili barem 80% trenutnog standarda.
Treba da se foliram kako sam sve sam, sa svojih 10 prstiju stekao?
Niti mi to nesto znaci, niti me imponuje kada to neko za sebe kaze...
Ljudi pokusavaju da zabroave gde smo se rodili, gde smo odrastali i gde se sada nalazimo
Svi mi glume neku skandinavsku kulturu…sve suv Francuz na forumu...
Zayeb’te te price