hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.252
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas postoji kult mladosti, pa se mnogi guraju tamo gde im više nije mesto.
Ima žena koje prerano uđu u menopauzu, i shvatam da im je to šok. Ali ako se to desi posle pedeste ne shvatam kako ih može iznenaditi i razočarati.
Sve zavisi kakve si menstruacije imala, ako su bile bolne, ili preobilne, kratkih ciklusa...ako si bila radno nesposobna u tih par dana, naravno da su ti značajno remetile život. Pa se onda oseti olakšanje kada ih više nema. iImaš novu vrstu slobode, nema šta da ti remeti planove, napokon možeš nešto da zakažeš i da si sigurna da ćeš moći i da odeš.
Šta je par valunga dnevno u odnosu na to? Tako da nije svima isto, kako ni u plodnom periodu, tako ni u menopauzi.
ima i da se mladi guraju gde im još možda nije mesto ili ih guraju
nisam za izbacivanje starijih
- - - - - - - - - -
pa zar nije sredina 40tih
Neki prosek je valjda oko pedeste.
Nagutala sam se tableta za bolove do prvog porođaja, i opet mi nije dovoljno dobra trampa. Nije klimaks samo valung.
meni nije ništa od svega ponuđenog dobro
možda je bilo bolje da sam se rodila ko muško.
otkopčaš šlic , piškiš, zakopčaš šlic.
to je sve.
a mi žene sačuvaj bože koliko smo komplikovane.
otkud znam biću matora za koju godinu
- - - - - - - - - -
valjda se to godinama gasi al plodnost se gubi sredinom 40tih?
Ni njihova kriza srednjih godina nije za potcenjivanje.
Samo kad vidiš kad u filmovima glumci koji imaji bezmalo 100 godina glume i dalje face u koje se zaljubljuju dvadesetogodišnjakinje vidiš da se i njima temelji tresu.
Mislim da žena u klimaksu od npr. 60 godina nije u ništa lošijem stanju od muškarca istih godina.
Sa klimaksom ide i staranje, i sve prateće pojave. Ali svako stara, pa i muškarci koji nemaju menstruaciju i klimaks.Starale smo i između 40-e i 50-e.
Imaš i klimaks u tridesetim godinama, najranije zabeležen mislim u 16. Kad je u 60 onda ništa, važi ta priča o starenju...
Ima klimaks i svojih prednosti.
To je rana menopauza, retko se dešava, i svakako je neočekivano. Ona moja poznanica sa druge teme, je živela skoro do sredine devedesetih godina,može se reći do duboke starosti, a imala je ranu menopauzu, pre četrdesete. Tako da nije ni to pravilo da će znatno skratiti život, ili umanjiti kvalitet života.
- - - - - - - - - -
Ionako ne može da se bira, rodili smo se i jednom ćemo umreti. Sve ima svoj tok, suludo je misliti da će nas taj protok vremena da zaobiđe.