Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Shvatila sam i zapravo se i ja tako osecam, mnogo godina mladje nego sto inace imam jer mi je duh takav, ali i red je da se u ovim godinama covek malo preispita a postoji i nesto sto se zove sramota (narocito za neke godine).
Niti se mogu, niti zelim uporedjivati sa mladjima, jednostavno ponesto vise ne prilici kao stalan oblik ponasanja, drugo je kad je povremeno u nekom sasvim bliskom drustvu i okruzenju.
Moj lekar je odlican i pristojan covek, nemam razloga da ga menjam.
“Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje. Tada se u svakome gase nemiri, da bi postao jak navikom i stečenom sigurnošću u nemoći što dolazi. A ja tek činim što je trebalo učiniti davno, u bujnom cvjetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri, a sve zablude korisne koliko i istine. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se ničega ne boji, pa ni sebe.”
...pa tako nekako i ja.
lele...picolo pa ti imas sto godina?![]()
sramota je nekoga uvrediti,nesto ukrasti...a nema veze koliko imas godina i dal nosis helanke na cvetove
https://fs1.****************/images/181224/x55i4u77.jpg
A ti bese...Draganin momak?
Nije sramota nekoga uvrediti ako je zasluzio tj. tebe uvredio.
Mislila sam zapravo da nije prikladno, sad, to je rategljiv pojam, ali obicno se zna sta je prikladno sta nije u nekom srednjem sloju drustva (mnogo bogati i mnogo siromasni ne mare za to).
Pa jeste, na jedan cudan nacin oslikano kako je sve moguce a nit' se racunas u mlade, nit' u stare, na to sam mislila.
![]()
nope
ja sam picolo
tvoja omiljena forumashica <3
ps ni slutila nisam da si cetrdesetogodisnja bakica
pises vrlo...vrlo...mladjahno...i sve to
O, pa tek mi je sad jasno da si ti Dragana tj. Vragana i da se iza ovog nicka kriju dvoje, u svakom slucaju, da bakica sam mnogo veca nego sto mislis, imas nesto protiv?
A i ako imas briga me.
Znam ko si, ti si Vraganin prijaterlj, nesto kao Gruban, Sizif, takav neki nick si imao sa 5 slova, na vrh mi je jezika ali nije ni vazno.
Pa ostarilo se kao sto vidis. Uostalom, bolje i sa 100 godina ali sa duhom, nego sa 90 ali bez duha i tako ceo zivot bez duha.
Pa dobro sad,jel bar pikolo musko,ili zensko![]()
A ti bese...Draganin momak?
Nije sramota nekoga uvrediti ako je zasluzio tj. tebe uvredio.
Mislila sam zapravo da nije prikladno, sad, to je rategljiv pojam, ali obicno se zna sta je prikladno sta nije u nekom srednjem sloju drustva (mnogo bogati i mnogo siromasni ne mare za to).
Pa jeste, na jedan cudan nacin oslikano kako je sve moguce a nit' se racunas u mlade, nit' u stare, na to sam mislila.
![]()
joj picolo
ostarilo se, ali ne i opametnilo izgleda![]()
vjecita djevojcica <3
picolo leone
oo oo
ahahahha
meni fakat nije jasno da je picolo
ufatio klimaks i to na suvo...sta ti je zivot
1. Šta ćeš, ovde na forumu mora da se kaže superprecizno šta se misli, jer se svi hvataju za "dlaku u jajetu"
2.što rekla moja drugarica: "Nit' baba, nit' devojka" haha
Nisam htela da zvucim kao da se zalim a izgleda je tako ispalo. Pa naravno, sustina i jeste u tome da imam i energije i tog duha jos, nego sto shvatam da nemam ni s kim ni kad da ga realizujem, sto iz objektivnih, finansijskih razloga, sto iz razloga okoline (odavno "skraseni" ljudi koji van porodice ne vide nista i to valjda to tako treba). Ja jos uvek volim da istrazujem daljine, u svakom smislu, ali nemam s kim ni sa cim, a nedostaju mi.
I to je ono o cemu razmisljam, i sto bi rekao Rade Serbedzija u onoj pesmi - ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostrite, i ta ce mi mladost tesko pasti. O tome je rec, meni sad ta moja "mladost" tesko pada (mladost duha) jer oko mene kao da su svi "ostarili" (i bukvalno i preneseno).
Ovo me podsetilo
Kaze neka devojka,imam u komsiluku baku od osamdeset godina,nekad joj odem do prodavnice,pa sednen s njom da popijem kafu i tako ona meni jednom,ko ce meni pomoci jednom kad ti umres
Ovo me podsetilo
Kaze neka devojka,imam u komsiluku baku od osamdeset godina,nekad joj odem do prodavnice,pa sednen s njom da popijem kafu i tako ona meni jednom,ko ce meni pomoci jednom kad ti umres
- - - - - - - - - -
Imala sam jednu poznanicu, starija žena, oko 80. Ona je u svojoj glavi imala najviše 40, tako je sebe i videla.
Pa ne, mislim da nisi dobro shvatila jer tu se radi o nekom (starackom) sebicluku. Ja sam oduvek ovakva, niti trazim niti se oslanjam ni uzdam u tudju pomoc ni sada, samo govorim o tom jednom statusu u preseku odredjenih godina a apropo onoga sto je rekao Mesa Selimovic i kako ja to slicno dozivljavam i osecam.
- - - - - - - - - -
A kako ti sebe vidis?
Kao mnogo pametnu?
Nisam imala nameru nikoga da uvredim, pišem o tome kakva je bila ta žena. Nisam tebi poslala poruku između redova. Zašto is tako osetljiva?
- - - - - - - - - -
Da pojasnim, ova žena od 80 je mislila da ima 40, i da tako i izgleda. Pa je za sebe gledala muškarce od 40. Umelo je to da bude prilično tragikomično.
baba verka?![]()
A ne,nisam napravila paralelu sa tobom,vec sa radetom.ako me razumes?
Nisam imala nameru nikoga da uvredim, pišem o tome kakva je bila ta žena. Nisam tebi poslala poruku između redova. Zašto is tako osetljiva?
- - - - - - - - - -
Da pojasnim, ova žena od 80 je mislila da ima 40, i da tako i izgleda. Pa je za sebe gledala muškarce od 40. Umelo je to da bude prilično tragikomično.