klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Razumem da si vrlo povrsna, ne valja ti Selimovic, ne valja ti Rade tj. Arsen Dedic, valjaju ti samo tvoje noci vestica i isprazna zabava.

Pa kakve sve to blage veze ima sa Radetom i stihovima koje peva i kiji su tek onako uzgred spomenuti, da bi bilo plasticnije objasnjeno?

Cenis da je to skriveni smisao te pesme, da pesnik sebe vidi kao sebicnog, senilnog starca?

Vi poneki stvarno ni za kakav razgovor niste i vrlo ste povrsni. A kad vec jeste, sta cete na ozbiljnom temama i sa ozbiljnim ljudima?

picolo
samo zele ti kazu da je okej imati 40 i osjecati se tako
okej je i bit blesav, naravno
al sa 40 vise nisi klinac i nema potrebe da se pravis da jesi
osim ako te to bas ne raduje...pogledati pod blesav
elem, nosis svoje 4 banke i uzivas u tome sto
vise nisi klinac i nemas rezon klinca
sto te konacno vodi glava, a ne hormoni
pa i ako tijelo ne moze vise bas sve sto je moglo
i to je u redu jer vise nit ne mora
mene recimo ne zanima vise da visim po gradu do tri ujutro
ne zanima me ni da s djetetom razmjenjujem odjecu i izigravam joj drugaricu
ja sam mama, ona je dijete
i bice djevojka jednog dana
meni je 40 super
nemam vise u glavi presing za masu stvari i slobodnija
sam generalno

picolo
meni je 40 super
sam generalno

Slobodnija?! Ohho :zper:

picolo

meni je 40 super

sam generalno

Pa cekaj, kako si mama a pises pod muskim nickom? A pitala sam te juce da li si ti Vragana, rekla si da nisi.

U svakom slucaju, ni mene vise ne zanima masa stvari, ali kad kazem "daljine" sigurno da na tako nesto i ne mislim, ali ne vredi objasnjavati kako vidim.

Pa cekaj, kako si mama a pises pod muskim nickom?

U svakom slucaju, ni mene vise ne zanima masa stvari, ali kad kazem "daljine" sigurno da na tako nesto i ne mislim, ali ne vredi objasnjavati kako vidim.

ama picolo pisem sa zmuovog starog naloga
mrzilo me otvarati novi, a prethodni sam ubila
pa rekla sam ti vec : )))

ama picolo pisem sa zmuovog starog naloga
mrzilo me otvarati novi, a prethodni sam ubila
pa rekla sam ti vec : )))

Nisi rekla tako ali nije ni vazno.

U svakom slucaju, svako ima svoj dozivljaj tih godina, ja sam pokusala da iznesem svoj, i ponajmanje mi je bio cilj da se zalim jer za to ni nema razloga, ali za neka zapazanja ima, i njih sam iznela, i to mozda i nema toliko veze samo sa ovom temom.

A sustina je i da time zakljucim, da ne treba praviti bauk od klimaksa (starije zene tvrde da ga cak nisu ni osecale i ne znaju sta je to osim same menopauze), a sve ostalo, kako se kome "zalomi" samo neka "gura" dalje kako zna i ume i veruje u dobro, i toliko.

U svakom slucaju, svako ima svoj dozivljaj tih godina, ja sam pokusala da iznesem svoj, i ponajmanje mi je bio cilj da se zalim jer za to ni nema razloga, ali za neka zapazanja ima, i njih sam iznela, i to mozda i nema toliko veze samo sa ovom temom.

A sustina je i da time zakljucim, da ne treba praviti bauk od klimaksa (starije zene tvrde da ga cak nisu ni osecale i ne znaju sta je to osim same menopauze), a sve ostalo, kako se kome "zalomi" samo neka "gura" dalje kako zna i ume i veruje u dobro, i toliko.

pa sta znam...kako drukcije prodati
sve te proizvode koji olaksavaju tegobe klimaksa? :lol:

inace, starije zene tvrde kojesta
kao i mladje zene
pa da ne bude s klimaksom ko s postporodjajnom depresijom
nije joj nista... : (

Sve starije žene koje sam sretala u životu, od detinjstva, imale su valunge. Samo su one mislile da je zaista vruće u prostoriji, a ne da je samo njima vruće.Nisam nikako mogla da im objasnim da je to samo kod njih, da nema potrebe da pravimo promaju na -20, smrznućemo se mi ostali.z:D

Nisam htela da zvucim kao da se zalim a izgleda je tako ispalo. Pa naravno, sustina i jeste u tome da imam i energije i tog duha jos, nego sto shvatam da nemam ni s kim ni kad da ga realizujem, sto iz objektivnih, finansijskih razloga, sto iz razloga okoline (odavno "skraseni" ljudi koji van porodice ne vide nista i to valjda to tako treba). Ja jos uvek volim da istrazujem daljine, u svakom smislu, ali nemam s kim ni sa cim, a nedostaju mi.

I to je ono o cemu razmisljam, i sto bi rekao Rade Serbedzija u onoj pesmi - ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost tesko pasti. O tome je rec, meni sad ta moja "mladost" tesko pada (mladost duha) jer oko mene kao da su svi "ostarili" (i bukvalno i preneseno).
da da i ja se često setim ovih stihova....

polako hvataj link ka novim ciljnim grupama sa ljudima koji ljube iste ili slične stvari kao i ti...
nije nemoguće naći ih jer ćeš se uz statičnu ekipu ako imaš nesvrt u sebi totalno sparuškati i svenuti

važno je biti stalno u pokretu kao što reče Šer u onom filmu ,opčinjena mesecom, :zaljubljena:

pa sta znam...kako drukcije prodati
sve te proizvode koji olaksavaju tegobe klimaksa? :lol:

inace, starije zene tvrde kojesta
kao i mladje zene
pa da ne bude s klimaksom ko s postporodjajnom depresijom
nije joj nista..
. : (

Pa ne, ali klimaks je kao pubertet, nije bolest i ne treba mu ni toliko pridavati znacaja, kao sto mu danas toliko pridaju.

Sve starije žene koje sam sretala u životu, od detinjstva, imale su valunge. Samo su one mislile da je zaista vruće u prostoriji, a ne da je samo njima vruće.Nisam nikako mogla da im objasnim da je to samo kod njih, da nema potrebe da pravimo promaju na -20, smrznućemo se mi ostali.z:D

Pa sad zavisi koje starije zene, mislila sam na bake, mozda i zato sto su vise radjale, ali to je samo neka moja teorija o svemu tome sto se samiih tih fizioloskih stvari tice.

da da i ja se često setim ovih stihova....

polako hvataj link ka novim ciljnim grupama sa ljudima koji ljube iste ili slične stvari kao i ti...
nije nemoguće naći ih jer ćeš se uz statičnu ekipu ako imaš nesvrt u sebi totalno sparuškati i svenuti

važno je biti stalno u pokretu kao što reče Šer u onom filmu ,opčinjena mesecom, :zaljubljena:

:tick: Upravo to, i to su izmedju ostalog te "daljine" koje sam spomenula, novi ljudi, novi vidici, nova mesta, nove prilike, sve, samo monotonija i rutina ne. :ortakinje::zpozdrav:

Poslednja izmena:
Razumem da si vrlo povrsna, ne valja ti Selimovic, ne valja ti Rade tj. Arsen Dedic, valjaju ti samo tvoje noci vestica i isprazna zabava.

Pa kakve sve to blage veze ima sa Radetom i stihovima koje peva i kiji su tek onako uzgred spomenuti, da bi bilo plasticnije objasnjeno?

Cenis da je to skriveni smisao te pesme, da pesnik sebe vidi kao sebicnog, senilnog starca?

Vi poneki stvarno ni za kakav razgovor niste i vrlo ste povrsni. A kad vec jeste, sta cete na ozbiljnom temama i sa ozbiljnim ljudima?

Leleee....ja odrasla na radetu i arsenu,noc vestica nikad slavila nisam...al bih tebi tako svadljivoj svakako rekla,pu pu sotono,is od mene...
I ja nadjem da se nadovezujem na svakoga
Nije ni cudo da oko sebe imam mali krug ljudi,sva se najezim od ovih sto ti na svaku izgovorenu skacu trazeci sta si tacno mislio,pa ti i dusu okrenu naopacke ko dzepove

Meni je pa bez veze negirati da te klimaks izmeni skroz. Umanji libido, utiša sve u tebi, samo što su promene postepene i u tebi, pa prorade mehanizmi odbrane da sve to prođe manje bolno... Kod mene će biti preuranjen, pa još mu se manje radujem i gledam na njega kao na... preranu smrt. z:hm:
Treba čovek da se sa godinama prestroji, ne može da izigrava večito dete, niti da ima iste ideale, želje i potrebe kao kad je bio klinac. Tako je klimaks valjda i mala pomoć u svemu tome, mada prinudna. :mrgreen:

Ja opet dobila. 13- og, pa jutros.
I da ne pridajem važnost?
Eh... ustvari, ni ginekolozi ustvari nemaju pojma, moja majka (71) mi kaže da prosto prestanem o tome pričati i tačka, neću umreti od "toga".
Ona nije uopšte ni prošla kroz to, ili jeste ali je mislila da je vrućina samo njoj, kao što neko reče.

Pozdrav svima :heart:

Meni je pa bez veze negirati da te klimaks izmeni skroz. Umanji libido, utiša sve u tebi, samo što su promene postepene i u tebi, pa prorade mehanizmi odbrane da sve to prođe manje bolno... Kod mene će biti preuranjen, pa još mu se manje radujem i gledam na njega kao na... preranu smrt. z:hm:
Treba čovek da se sa godinama prestroji, ne može da izigrava večito dete, niti da ima iste ideale, želje i potrebe kao kad je bio klinac. Tako je klimaks valjda i mala pomoć u svemu tome, mada prinudna. :mrgreen:

Sve zavisi kakve si menstruacije imala, ako su bile bolne, ili preobilne, kratkih ciklusa...ako si bila radno nesposobna u tih par dana, naravno da su ti značajno remetile život. Pa se onda oseti olakšanje kada ih više nema. iImaš novu vrstu slobode, nema šta da ti remeti planove, napokon možeš nešto da zakažeš i da si sigurna da ćeš moći i da odeš.

Šta je par valunga dnevno u odnosu na to? Tako da nije svima isto, kako ni u plodnom periodu, tako ni u menopauzi.

Meni ta činjenica da je prošao period plodnosti nije neki psihički lom u životu, ne osećam se ništa manje ženom, ne smeta mi što ima mlađih, bila sam sasvim svesna toga i do sada.

Pričala mi jedna poznanica da je njoj sve to teško palo, kasno je rodila i ćerka joj je dobila prvu menstuaciju kada je ona ušla u menopauzu.Baš se videlo na njoj da je potresena, šokirana...:confused:

- - - - - - - - - -

da al ovako je ko pečat neki, onako te možda nešto cimne s vremena na vreme

Misliš imaš sertifikat da si matora? z:D

Back