klimaks

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@mina68 a jeste, počelo je već ono da rani/kasni, nekad dobijem nedelju dana ranije, nekad kasnije
A isto i dužina trajanja, 2 dana ono krv, ali se otegne ono braon na 9- 12 dana...

@smokva - ja nisam nikadimala takve emocije, ni u pubertetu
Inače, ZNAM da bih trebala da radim te analize, ali nisam ih radila (očigledno čim se raspitujem po internetu)
Možda ću zvučati k'o pećinska žena, ali meni je ginekološki pregled nekako ponižavajući, ne pada mi na pamet da idem ali to sad nije tema.

Hvala vam obema :heart:

Predklimaks, perimenopauza... Kad hormoni počnu da brljave i ne rade kako treba. Može potrajati nekoliko godina pre klimaksa. Ako je to... Treba uraditi hormone.

Ako jeste preuranjena perimenopauza onda mora naročiti oprez zbog osteoporoze i ostalih bolesti od kojih su nas hormoni štitili. To deluje sad daleko, ali je iza ugla i vrlo je opasno, nimalo simpatično i treba se javiti lekaru. I jesti obavezno puno zeleniša, kažu i himalajsku so... Ne možeš izbeći posledice koje su mnogo teže od tog banalnog ginekološkog pregleda, skupi petlju i pravac kod lekara.

Predklimaks, perimenopauza... Kad hormoni počnu da brljave i ne rade kako treba. Može potrajati nekoliko godina pre klimaksa. Ako je to... Treba uraditi hormone.

Ako jeste preuranjena perimenopauza onda mora naročiti oprez zbog osteoporoze i ostalih bolesti od kojih su nas hormoni štitili. To deluje sad daleko, ali je iza ugla i vrlo je opasno, nimalo simpatično i treba se javiti lekaru. I jesti obavezno puno zeleniša, kažu i himalajsku so... Ne možeš izbeći posledice koje su mnogo teže od tog banalnog ginekološkog pregleda, skupi petlju i pravac kod lekara.

Bravo.

@ tema

Iako sam isla kod lekara, jos uvek nije ustanovljen "klimaks", vec neko preklimaktericno stanje ma sta to znacilo.

A znaci da sam imala valunge toplote oko godinu dana, sami su prestali iako sam uzimala neke hormone na prirodnoj bazi kao i caj od maticnjaka. Tako je to nestalo.

Menzis vec neko vreme unazad poceo da bude neuredan i naujednacen, ali ni to nije strasno osim sto moram kod sebe uvek da imam, ma gde da krenem, "rekvizite" za svaki slucaj ako krene iznenada.

To je ujedno zivotni period koji predstavlja neko raskrsce i "sabiranje utisaka" i to je ono sto je meni manje vise glavno u svemu ovome, da ne kazem, zbunjujuce. Sto bi rekao Mesa Selimovic :

Četrdeset mi je godina, ružno doba: čovjek je još mlad da bi imao želja a već star da ih ostvaruje. Tada se u svakome gase nemiri, da bi postao jak navikom i stečenom sigurnošću u nemoći što dolazi. A ja tek činim što je trebalo učiniti davno, u bujnom cvjetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri, a sve zablude korisne koliko i istine. Šteta što nemam deset godina više pa bi me starost čuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se ničega ne boji, pa ni sebe.”

...pa tako nekako i ja.

Poslednja izmena:
ma kakve su to price ... kakav bre mesa selimovic,kakvo svodjenje racuna,kakva raskrsca...zivi bre svaki dan isto kao da ti je dvadeset,disi,gledaj oko sebe,uzivaj u sebi,ljudima oko sebe,prirodi,dogadjajima....luduj! ko te pita koliko imas godina.i gde to pise da treba da se svode racuni?to ako si postigla bas nesto veliko,pa da malo tapses sebe po ramenu,ono bravo ja,al realno,cemu sve to?
evo jos uvek se smejem,cetrdeset mi je godina ,ruzno doba...
ja bre imam 53,nit sam vise lepa,nit uzbrdo brza,al deset majmuna u meni skace i smislja cime ce se danas zabaviti...
hocu da kazem,samo opusteno

Kad hormoni počnu da brljave i ne rade kako treba doktor prepisuje sex dva puta dnevno na 12 sati
terapija mora da traje šest meseci

zatim se napravi pauza od dve nedelje.

a onda još jedna terapijska kura od šest meseci.

i tako teraš do smrta :rotf:

Bravo.

@ tema

Iako sam isla kod lekara, jos uvek nije ustanovljen "klimaks", vec neko preklimaktericno stanje ma sta to znacilo.

A znaci da sam imala valunge toplote oko godinu dana, sami su prestali iako sam uzimala neke hormone na prirodnoj bazi kao i caj od maticnjaka. Tako je to nestalo.

Menzis vec neko vreme unazad poceo da bude neuredan i naujednacen, ali ni to nije strasno osim sto moram kod sebe uvek da imam, ma gde da krenem, "rekvizite" za svaki slucaj ako krene iznenada.

.

Sestro slatka promeni lekara. Evo poslaću ti broj telefona od ovog mog što prepisuje istu terapiju svim ženama pa da vidiš izlaze iz ordinacije sa osmehom.

ma kakve su to price ... kakav bre mesa selimovic,kakvo svodjenje racuna,kakva raskrsca...zivi bre svaki dan isto kao da ti je dvadeset,disi,gledaj oko sebe,uzivaj u sebi,ljudima oko sebe,prirodi,dogadjajima....luduj! ko te pita koliko imas godina.i gde to pise da treba da se svode racuni?to ako si postigla bas nesto veliko,pa da malo tapses sebe po ramenu,ono bravo ja,al realno,cemu sve to?
ja bre imam 53,nit sam vise lepa,nit uzbrdo brza,al deset majmuna u meni skace i smislja cime ce se danas zabaviti...

Браво, Смоки...рачуне своде они који су већ једном ногом на путу до вечносги, а другом на леду...

i nista ti ne fali
osim seksa, nista :lol:
Браво, Смоки...рачуне своде они који су већ једном ногом на путу до вечносги, а другом на леду...

pa dobro,svi smo mi jednom nogom tamo,drugom vamo,al neko je tome sklon,analizama,filozofiranju,svodjenju racuna,a neki bas i nismo.mi volimo da nakrivimo sesir i dignemo noge na sto...

:lol:
02.jpg

- - - - - - - - - -

meni se više sviđa sex od slatkiša.

hahaha ma zašto ti voziš veleslalom da te pita čovek.
jel oćeš da te klimaks i valunzi ne satru psihički?

eto ti rekoh šta prepiusuju stari znalci :lol:
ako si udata lako je
ako nisi još je lakše.

end of d stori

Shvatila sam i zapravo se i ja tako osecam, mnogo godina mladje nego sto inace imam jer mi je duh takav, ali i red je da se u ovim godinama covek malo preispita a postoji i nesto sto se zove sramota (narocito za neke godine).

Niti se mogu, niti zelim uporedjivati sa mladjima, jednostavno ponesto vise ne prilici kao stalan oblik ponasanja, drugo je kad je povremeno u nekom sasvim bliskom drustvu i okruzenju.

Sestro slatka promeni lekara. Evo poslaću ti broj telefona od ovog mog što prepisuje istu terapiju svim ženama pa da vidiš izlaze iz ordinacije sa osmehom.

Moj lekar je odlican i pristojan covek, nemam razloga da ga menjam.

Back