- Poruka
- 235.276
Da, izgleda da je danas poslednji dosta topao dan. Za sutra kažu da će biti osetno hladnije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
26 je da se smrznes.Jedini Kurtović kojeg slušam je Elvis J. Kurtović! Ja volim 18 i bit će 18, nek on štima na 26![]()
26 je sasvim podnošljiva temperatura i ne vidim razlog da bude manja od toga..Jedini Kurtović kojeg slušam je Elvis J. Kurtović! Ja volim 18 i bit će 18, nek on štima na 26![]()
Једини разлог зашто ово раде овако је да не би морали да буше две рупе већ кроз једну протерају и црево за конденз.Zbog odvoda kondenza potrebno je da unutrašnja jedinica bude višlja od spoljašnje i da otvor u zidu bude ispod niži od unutrašnje jedinice.
Реално је јер се ради о топлотној пумпи којој компресовани гас служи само за пренос топлоте. Тих 900 вати је заправо само снага компресора (унутрашњи вентилатор није утицајан по снази), а топлотна енергија се добија кроз укупну површину измењивача, његову ефикасност и то је то. Све остало је шминка.Da, zvuči super, ali je l' realno da 975W zagreje prostoriju od 24 kvadrata? Mislim, kapiram da je to nova tehnologija, ali imam neki fejk/a la norveški radijator koji štedi struju ali od njega nisam videla neku značajnu toplotu... Džaba ti što štedi struju ako to nije pravo grejanje.
Kako to da sa manje od jednog celog kilovata klima može da napravi tu nazivnu toplotu od 12000 BTU?
Осим притиска, битан фактор је и количина гаса која се убацује па тако, за сваку климу постоји предвиђена грамажа гаса, коју искусан мајстор компензује уколико је, рецимо, растојање од унутрашње до спољне јединице веће од уобичајеног.Pritisak freona treba da bude po specifikaciji proizvođača (u našem slučaju 8 bara).
Uh,u potkrovlju je sada najgore.Nemam pojma koja je jacina moje klime.Uzeli smo je pre nkih 8 godina.Moze da greje na minusu i dobro hladi.Leti se negasi jer zivimo u tavanu.Frozini je Italijanska
Da, nije ni blizu kao onima ispod, mada dosta toga zavisi od same konstrukcije krova i izolacije.Uh,u potkrovlju je sada najgore.
Da, nije ni blizu kao onima ispod, mada dosta toga zavisi od same konstrukcije krova i izolacije.
Zdravo, zanima me koja bi Inverter klima bila dobra u cenovnom rangu od 400-500€ za 50m2.Skupe jesu, ali mu odgovaraju kako je napisao. Ima dosta klima koje pouzdano rade a tu su negdje oko 350 do 450 eura sa ugradnjom. Mislim na inverter klime, ne obične.
Nasao sam ovih par klima koje su mi u cenovnom rangu pa me zanima misljenje koja je dobra:Zdravo, zanima me koja bi Inverter klima bila dobra u cenovnom rangu od 400-500€ za 50m2.
Procitao sam sve sto ste pisali, ali Gree u Bergen klime kostaju po 1000€+.
Hvala unapred.
Teško je reći koja je najbolja.. tu su nijanse u pitanju koje nećemo ni primjetiti medju njima. Garantni rok je bitan. što veći, uredjaj je pouzdaniji i kvalitetniji.Nasao sam ovih par klima koje su mi u cenovnom rangu pa me zanima misljenje koja je dobra:
Bergen Comfort Apollo BER12-PBA/H21/I
Bergen Eco Plus Ares 12K
BERGEN COMFORT ARES 12k
Bergen Apollo Q 12K
Sve su slicne, pa ne znam koja je najbolja, ili mozda ima neka bolja od svih.
Hvala.
Znači klimu nije potrebno gasiti ..preko dana?Teško je reći koja je najbolja.. tu su nijanse u pitanju koje nećemo ni primjetiti medju njima. Garantni rok je bitan. što veći, uredjaj je pouzdaniji i kvalitetniji.
Razmisli i o tome da kupiš inverter klimu.
Ako nema potrebe svakako je treba ugasiti.Znači klimu nije potrebno gasiti ..preko dana?
Ja imam dve ali više mi radi ona na potkrovlju jer onda
hladi i dole gde boravimo. Zimi za dogrevanje koristim ovu klimu
koja je dole u dnevnoj sobi.
To što nisam razumeo sam boldovao i obojio,.. ( ili se moja znanja ne slažu sa tim..)Prednosti klima uređaja
- Sa dolaskom vrelih dana se postavlja pitanje koja je to optimalna temperatura klima uređaja kako bi se prijatno osjećali, a ujedno ne ugrožavali zdravlje?
Ljekari u ovom periodu savjetuju česta rashlađivanja, što češće odmore, uzimanje što više tečnosti.
Klima uređaj omogućuje precizno (digitalno) upravljanje temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom- ....
- Čistoća Nema dima, pepela, azbestne prašine kao kod grijanja na čvrsto gorivo. Uređaji posjeduju filtere koji sakupljaju prašinu, obične i elektrostatičke filtere, koji uništavaju razne bakterije, prečišćavaju vazduh od neugodnih mirisa i proizvode ozon.
Klima uređaji isušuju vazduh pa se savjetuje da povremeno provjetrite prostoriju (uređaji tipa split sistem koje koristimo u stanovima i kućama koriste samo unutrašnji vazduh - nema razmjene sa spoljnim čistim vazduhom)
Ako su u podrumu stalno otvorena dva (naspramna) prozora, msm da bi moglo,.. i čak isplativije nego napolju,.. ( dva prozora od bar pola m2)Zanima me da li ta klima moze da se postavi u podrumu,jer ima dosta svezeg vazduha,a da ne mora bas napolju.
"Sa dolaskom vrelih dana se postavlja pitanje koja je to optimalna temperatura klima uređaja kako bi se prijatno osjećali, a ujedno ne ugrožavali zdravlje?"To što nisam razumeo sam boldovao i obojio,.. ( ili se moja znanja ne slažu sa tim..)
Ako dobro servisiramo ovu temu,.. možemo razumeti i korist Toplotne pumpe (isti je princip prenosa toplote),.
Slažem se sa tobom, ali nisam ja to boldovao"Sa dolaskom vrelih dana se postavlja pitanje koja je to optimalna temperatura klima uređaja kako bi se prijatno osjećali, a ujedno ne ugrožavali zdravlje?"
Ponekad je teško dati odgovor na ovo pitanje, jer u suštini svi mi različito reagujemo kako na toplotu tako i na hladnoću.
Dok recimo mladji preferiraju što hladnije, starijim osobama to itekako smeeta.
Nema tu šta da se ne razumije, jednostavno klimu prilagodimo našim potrebama i podešavamo je tako da se ne razbolimo,, dakle kao i u svemu, bez pretjerivanja.
Naime, klima uređaj ( split sistem, menja vazdušnu vlagu, ali se ne može reću da upravlja "količinom relativne vlage"
- Klima uređaj omogućuje precizno (digitalno) upravljanje temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom
7A na klima uređajima može označavati različite stvari, zavisno o proizvođaču i modelu uređaja. Međutim, u većini slučajeva, oznaka 7A označava SEER vrijednost klima uređaja.Zdravo svima,
Klima uređaj TCL 18
Model TAC FMA-18CHSD/XA73I
Klima je nova svega sedam dana. Zadnja dva dana, kada se uključi pojavi se prvo oznaka 7A koja zatreperi tri puta
a zatim e pojavljuje broj stepeni celzijusa i klima počinje da radi normalno.
Da li neko zna šta predstavlja ovaj kod 7A?
Nema ga u uputstvu gdje se nalaze oznake za greške i kvarove.
Hvala unaprijed