Klijenti iz pakla

На страну што су бракоразводне парнице рутинска ствар, па то може сваки адвокат да ти исто уради.

Ту не треба експерт.

Poštujem tuđe mišljenje, ali nisi u pravu. Tj, delimično. Kažeš obavljen posao. U redu. Ali kod advokata, posao je obavljen recimo i kad se izvrši uvid u predmet. Kada se da mišljenje o predmetu. Vreme košta. Svuda na zapadu, naplaćuje se čim uđeš u kancelariju, naplaćuje se razgovor, kao kod psihijatra. Zašto bi bilo ko čitao nečiji predmet za džabe. Advokatov rad košta i kad stranka izgubi postupak. Kontrola ugovora koji je radio drugi advokat ili sama stranka, takođe se naplaćuje. Ljudi to vole da banalizuju, pa kažu naplatili su mi gledanje u papir ili kako je jedan moj komšija nedavno rekao, platio je kod beležnika taksu od 30 i nešto hiljada za pečat ( usvari u pitanju je bilo vođenje ostavinskog postupak ). Dakle, ogromno nerazumevanje postoji između advokata i klijenata, pre svega zbog neshvatanja suštine advokatske profesije.

А какве везе има то што си била студент права са бракоразводном парницом? Студенти права, реално, не знају ништа о праву, осим мало теорије.

Често у бракоразводним парницама странкама и не треба адвокат. Осим да им држи стра' . И ту се може без адвоката. Али добро, била си млада и глупа па ти је требала подршка у непознатој ситуацији. Ипак ти је то био први развод.

Ima veze sa tim da sam, kada sam već angažovala advokata, poštovala sam njegov rad i nisam se kreveljila kada je trebalo da platim naknadu. Na primer.

ili hajde da maknemo pitanje advokature po strani.
Recimo da smo svi neobrazovani osnovci.
Zašto bi bilo koji osnovac trošio vreme na bavljenje problemom drugog osnovca? Ko mu je on? Šta mu je on?
Treba imati i malko logike, pa shvatiti da ljudi ne vise na čiviluku. Niti njihovo vreme, resursi, a o obrazovanju da ne pričam.

Иначе, замислимо некога коме треба шишање на нулу.

То може сваки фризер исто да уради.

Ту не треба никаква техника ни знање фризера.

Обичан фризер ће узети 300 динара за ту услугу.

Мики Пањковић ће узети 2 000 за ту услугу, јер је врхунски фризер.

Ко се шиша код Микија Пањковића на нулу, тај је много погрешио.

Jedan moj kolega ima običaj da kaže - u Srbiji su svi lekari, pravnici i fudbalski selektori. Svi sve znaju :zcepanje:

Да, и само лекари и адвокати мисле да поседују свети грал знања, само њима намењен, па да не смемо сами да се лечимо од посекотине, осипа или прехладе.

Smete, smete.
A onda sami snosite posledice vašeg uradka. I nisam cinična kada kažem da na to apsolutno imate pravo.

Kao i u slučaju lekara. Svako može da se leči kod kuće. To je njegova stvar. Može i da ode da živi u šumu i da jede korenje.

Kome je potrebna pravna pomoć, a nema novca, postoje službe besplatne pravne pomoći.

Ali, ko želi da dobije uslugu od advokata, ma koliko smatrao da je mizerna, bespotrebna (ovakva ili onakva), ako je ne plati, naprosto neće je dobiti. I to je to.

Да, и само лекари и адвокати мисле да поседују свети грал знања, само њима намењен, па да не смемо сами да се лечимо од посекотине, осипа или прехладе.
Upravo o tome i pričamo. Ali ne možeš da odeš kod privatnog lekara i da ti on samo pogleda posekotine ili da te leči, makar to bila i prehlada, a da ne platiš.

Upravo o tome i pričamo. Ali ne možeš da odeš kod privatnog lekara i da ti on samo pogleda posekotine ili da te leči, makar to bila i prehlada, a da ne platiš.

Ти идеш због посекотине, осипа или прехладе код лекара?

Ја не.

Ја код лекара идем само за озбиљне здравствене проблеме, а једноставне здравствене проблеме решавам сам.

Тако и једноставна правна питања свако може сам да реши, као што ја сам решим једноставне здравствене проблеме.

Ne idem ni ja. Hoću da kažem, imam izbor da li ću se sam lečiti, ali ne mogu očekivati da ako odem kod lekara u njegovu ordinaciju, da me ne košta, šta god da je u pitanju, i kašalj. Ko može sam da reši jednostavna pravna pitanja, neka, odlično, nemam ništa protiv, ali verovao ili ne, ( brat mi radi u beležničkoj kancelariji ) pola ljudi koji dolaze ne znaju ni da se potpišu, a kamoli da sastave izjavu od par rečenica.

Poslednja izmena:
Teško je objasniti nekolegama, po pravilu su to stranke koje idu od vrata do vrata.

Oво је иначе најглупљи могући аргумент у расправи овде на Крстарици који се често користи.

Као кад бисмо рекли да на теми о Ковиду само лекари треба да пишу, јер, ето, ко је неколега, он не може да пише о ситуацији у здравству и о епидемији.

Бесмислена дисквалификација саговорника према занимању или образовању, тј. према личним карактеристикама (које ми међусобно на форуму и не знамо, јер куцамо анонимно).

U poresku upravu može da se ode u određeno vreme, i na određenom mestu (šalter, npr.).
Tako postoje određena pravila i kod advokata.
Zakaže se termin, ako već ne postoji fiksno kada se primaju stranke.
I u privatnoj klinici se zakaže konsultacija. Svuda postoje pravila.

Ko se s vrata strči "samo da pita nešto", isto će da prođe kao neko ko se strči preko reda u Euromediku, samo da pita nešto nefrologa koji je u sred pregleda drugog pacijenta.

Pristojnost i poštovanje.

Problem je što ljudi, ako npr. proučavaš spise ili hitno radiš podnesak, i prekinu te - to i ne vide kao prekidanje... To njima nije posao.

"Молим вас, сачекајте, тренутно сам у великом послу. Можете сачекати или доћи касније", уместо "банула ми странка".

Smete, smete.
A onda sami snosite posledice vašeg uradka. I nisam cinična kada kažem da na to apsolutno imate pravo.

Kao i u slučaju lekara. Svako može da se leči kod kuće. To je njegova stvar. Može i da ode da živi u šumu i da jede korenje.

Kome je potrebna pravna pomoć, a nema novca, postoje službe besplatne pravne pomoći.

Ali, ko želi da dobije uslugu od advokata, ma koliko smatrao da je mizerna, bespotrebna (ovakva ili onakva), ako je ne plati, naprosto neće je dobiti. I to je to.

Твој коментар нисам ни видео.

ДАкле, ти идеш код лекара кад добијеш посекотину, осип или прехладу?

Твој коментар нисам ни видео.

ДАкле, ти идеш код лекара кад добијеш посекотину, осип или прехладу?

Lepo ti je gore kolega odgovorio.
Ako me zabrine posekotina, i odem kod lekara, opet moram da platim pregled, bez obzira što je moje medicinsko laičko mišljenje "da je to SAMO posekotina".

Kolege su tolerantne.
Ja ne bih te "samo" klijente ni pustila da uđu u office. Imaju besplatnu pravnu pomoć, a ne kod mene da pokušavaju da izvuku nešto za dž, a još na način da pljuju moj rad. Pa sve da im se creva vuku u odlasku.

I da, moj šef uradi pro bono kad je hitno, ozbiljno i kada neko stvarno nema da plati.
Iz mog iskustva, vaćaroši su po pravilu bili solventniji od mene.
Ko jedan ex komšija...hteo da mu analiziram tonu papira, da ne plati advokata, jer skuplja za more.

Vi, takvi ljudi, blage veze nemate ni šta je moralno, ni šta je pristojno.

Back