Klijenti iz pakla

Mislim slobodno vi pisite kako vam klijent ne placa i potcenjuje vas, ali advokatura je podredila sud sebi, pa to kosta....postene advokate.
Kada pocnete da pisete o advokatima medju sobom, advokatima iz pakla, onda mozda imate neka prava da pisete o klijentima ( kojima je posvecen pdf, a i ova tema)
Ta tema već postoji. Nije tajna da ima bitangi u svim profesijama. Ovde polemišemo o klijentima.

Paralelni svet koji nije dostupan drugim ljudima, pa advokat ne razume, nije svestan da je pruzanje usluge klijentu ono sto mu treba, a ne zvaka koja kosta. Pisanje gluposti, koje kostaju.,
Dodjes u sud i sudija kaze ( ono sto nije po zakonu, ali se na tome zaradjuje) da klijent mora da ima pecat advokata da bi podneo dopis, da bi sebi napisao ovlascenje treba mu notar....kriminal suda na kome zaradjuju " pravni strucnjaci" .....

A znate kako advokati placaju strucne usluge? "Tebi je to cas posla, pa cu ti zavrsiti nesto kada ti zatreba" " vodim te na pice u kafanu zavrsi mi to"

Nisam vam pricao o advokatu samcu kome sam placao cajnim kobasicama i pivom?
Tako tri meseca, a onda kaze da mu je predmet komplikovan.

Šta znači ako je dobio 10 godina umesto 3 ? Ne znam o kakvom plaćanju razlike pričaš. Ne presuđuje advokat, već sud. Potpuno je druga stvar ako advokat klijentu obeća ishod spora. Svaki ozbiljan čovek treba da zna da niko ne može da garantuje ishod spora.
Apsolutno je netačno da moraš da imaš pečat advokata, Zakon izričito dozvoljava da se stranke same zastupaju, kao i da ih zastupaju članovi porodice. Ali onda dolazi do problema jer stranka prosto ne zna pravila postupka, pa podnese neuredan podnesak, podnese tužbu nenadležnom sudu itd. itd.
Eto i dokaza, ne treba ti ovlašćenje da bi sam sebe zastupao.

Poslednja izmena:
Pricamo o paralelnim svetovima gde advokat glumi strucnjaka u realnom svetu i ne zanima ga interes klijenta, ali ocekuje da klijent postuje isti taj realni njegov svet i plati uslugu posteno....koliko tu ima mozga sami smislite.

Došao mi je čovek koji je želeo razvod. Kada je počeo razgovor o honoraru, čovek se frapirao kada je čuo koliko košta ( predložio sam rad za 50 % od tarife). Kaže, 2 podneska su moja cela plata, ja ću ipak da ostanem u lošem braku. A možda da se zastupa sam ili da promeni posao. Ko mene bilo gde pita kolika su mi primanja kada želim nešto da kupim. Naručim ručak u restoranu, konobar donese račun, a ja kažem "ali ja radim za minimalac". Verujem da se deca tako ne ponašaju.

Došao mi je čovek koji je želeo razvod. Kada je počeo razgovor o honoraru, čovek se frapirao kada je čuo koliko košta ( predložio sam rad za 50 % od tarife). Kaže, 2 podneska su moja cela plata, ja ću ipak da ostanem u lošem braku. A možda da se zastupa sam ili da promeni posao. Ko mene bilo gde pita kolika su mi primanja kada želim nešto da kupim. Naručim ručak u restoranu, konobar donese račun, a ja kažem "ali ja radim za minimalac". Verujem da se deca tako ne ponašaju.
Naravno nisi se setio da ga uputis na pravnu pomoc u opstini.....a da razvodis one koji imaju sta da dele i moraju da plate advokata.

Naravno da nisi, jer kada je usao tebe nije zanimao njegov problem, nego tvoj rucak od 100e u nekom uglednom restoranu gde ce da te vide neke face i neke ribe. Paralelni svet za koji nisi, jer ni to ne mozes da postignes, kao ni da zastupas klijenta.

Svi oni odu u pravnu pomoć i tamo ih otkače. Jednom mi je stranka i donela podnesak koji su mu tamo napravili.
Tužbeni zahtev je glasio, "tužilac traži isplati, tužilac traži troškove"... Drugim rečima, niko ne želi tamo da se bavi tuđim problemima, ničemu da se posveti. Ja pitam, pa zašto vam tamo nisu pomogli, stranka kaže, pa poslali me kod vas.

Svi oni odu u pravnu pomoć i tamo ih otkače. Jednom mi je stranka i donela podnesak koji su mu tamo napravili.
Tužbeni zahtev je glasio, "tužilac traži isplati, tužilac traži troškove"... Drugim rečima, niko ne želi tamo da se bavi tuđim problemima, ničemu da se posveti. Ja pitam, pa zašto vam tamo nisu pomogli, stranka kaže, pa poslali me kod vas.
Jasno, tebi je to normalno?

Pa znas li ti ortak, koliko jacih ljudi ima od tebe i mene u pocepanim cipelama, jacih i strucno i uticajno, a i materijalno?koji ce u svakoj seljackoj kafani za 200evra da nadje trojicu da nas polome na sred ulice i da nema sanse da neko to dokaze?

Još da svi vi znate kolike troškove poreza i zakupa imaju posebno mlađi advokati, koliko adv. pripravnici rade danonoćno za mala ili nikakva primanja...
Ali ne, vi vidite nekakve ulaštene cipele i mašne.
Ne znam samo gde.
Većina kolega je trezvena i skromna.

Još da svi vi znate kolike troškove poreza i zakupa imaju posebno mlađi advokati, koliko adv. pripravnici rade danonoćno za mala ili nikakva primanja...
Ali ne, vi vidite nekakve ulaštene cipele i mašne.
Ne znam samo gde.
Većina kolega je trezvena i skromna.
A znas kolika je plata tvojih klijenata? Sto ne radite negde gde je takva tarifa moguca? Znas li koliko advokata radi u srbiji? Samo probaj da saberes koliko njima treba plata za troskove i bice ti jasno da toliko para nema u srbiji.
A mladi? Pa kako mislis da maldi advokati prezive, kada je devedesetih pola sudija preslo u advokate i rade isto kao kada su bili sudije, mladi advokat moze da krivi klijenta, ali klijent ce pre da uzme nekog iskusnog sudiju koji ce da mu obeca i ostvari njegove zahteve. Sta ce mladi davokat da uradi, da obeca, da manipulise i uzima pare?

Primer iz prakse: čovek zove u 21h da pita ima li šta novo u predmetu. Dobije objašnjenje.
Ponovo zove izjutra u 10h da pita šta ima novo u predmetu.
Izvršni postupak u toku, dužnik bez imovine...i čovek (poverilac) zove i po tri puta dnevno da pita šta ima novo.

Pitanje za kolege: imate li odvojen službeni i privatni telefon, kako to regulišete? Ili imate ustanovljen jasan vremenski opseg kada vas mogu dobiti na telefon?

Back