KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas strasno.

Otaljavanje lige se nastavlja. U kakvom nam je stanju sport lepo moze da se vidi na nasem primeru. Imamo tim bez pleja i rezervnog centra, veceras i bez cetvorke, i lagano odradjujemo. Cak ni odbranu ne igramo. Imam utisak da gledam trening. Milenko prolazi kao kroz sir, centri razgrcu, Miha reseta.

Jedino Dalo nikako da pokaze nesto. On mi je totalna enigma, na vise mesta sam procitao da je na treninzima i vise nego dobar. Ako ne moze u KLS da se opusti i odigra stvarno ne znam gde onda moze.

Pogotovo kad imaju dovoljno igraca da ih podele u dve grupe..oni koji igraju i oni koji biju.

Voleo bih sutra samo da vidim nekakvu reakciju, borbu nasih. Ne dopada mi se trenutni odnos prema igri, kao da ih apsolutno ne zanima kako ce se liga zavrsiti, samo da prodje. Ne verujem da cemo pobediti, jaci su, puni samopouzdanja posle osvajanja ABA, ali nadam se da ce nasi pokazati zelju.

To je maslo RTS-a verovatno.

Kolje nas nedostatak odbrane i skoka na centrima, suviše lako uzmu nekoliko lopti i izigraju iz pika. Što se napada tiče, mora Murić da se uključi, loš je.
Bitno je da klinci odigraju dobro iako im nije lako da se nose sa "fe-no-me-nal-nom" odbranom, pošto smo sakati s rotacijom. Dalo i Andrić dali nekoliko dobrih poteza, pa i iako je Dalo trapav na obruču, treba da napada, omogući centru da mu pokupi otpadak, iznudi faul...

Neke stvari ne možemo rešiti, al neke možemo. Kad bi Pavlović bio manja paljevina, mogao bi da istrpi da bude glavna meta, i oslobodio bi dosta prostora Andriću i Marinkoviću. Ovako i oni jedva dišu, a Andriću stvarno malo prostora treba da iskoristi svoju jednu prednost. Tako da, ukoliko se Pavlović prizove sebi nekako, moći ćemo nešto da uradimo, a ako ne, biće isto ovako, borićemo se koliko možemo i to je to. Tri četvrtine nije bilo loše, ali posle onoliko faulova i sa još kraćom klupom se nije moglo izdržati.

Dobro branimo Bobana, al treba paziti sa koje strane se udvaja. U zadnjoj četvrtini je primao lopte sa svoje bolje strane (nije morao da se okreće) i lako delio pasove napolje, tu su nas i prelomili.

Sviđa mi se što Dule ima onu stvar da stavi Vanju na Kalinića, jeste da je ovaj tresao parket s njime žgoljavim i mnogo mlađim, al to mu može samo koristiti da se okuraži.

Kao što rekoh, ne odgovara nam ni ovaj kriterijum, obrni okreni, ali bar se igra normalnija košarka, ovima se sviraju bar dve trećine faulova što ih prave, a ne ona koljačina iz ABA lige na koju su izgleda navikli, sudeći po reakcijama.

- - - - - - - - - -

Ni kum Milija ne pomaže.
Vama pomaže. ;)
Svidelo mi se ono pranje statistike na kraju utakmice.
Kao, na +15 se sviraju Kaliniću koraci i poneki faul.
Ajde. :mrgreen:
A ovaj je dobio faul i širi ruke u fazonu "fala qrcu da ste meni hardenu svirali nešto"

Poslednja izmena od moderatora:
PS: jedan bitan detalj u pristupu... videli ste kako je Muriću sviran faul na prodoru Kalinića, držao mu ruku na kuku, kao nešto ni tamo ni vamo, sudija to vidi i da ovome 2+1. Kad nam sudije sviraju svaki kontakt da bismo bili makar malo ujednačeni sa njima i njihovom džukačkom odbranom, onda moraš zaista napraviti faul - opališ ovoga po ruci pa nek zaradi svoje poene. Odma će se i pristup promeniti u glavama, pa će se i manje širiti i razigravati. Ne može mlako.

Da ne zaboravim, pošto nismo u Đumiću dobili ništa na kraju, odlazak Gagića nas je izyebao samo tako. Mačvan je izgubio nekog da ga odmori i da mu čuva dupe u odbrani, pošto on nema atletiku. Igrač manje, manji set kombinacija, slabiji skok, slabija timska odbrana, gubitak opcije u napadu protiv sporijih centara, i šta sve ne. Bio nam je timski bitan, iako je umeo biti žešća štetočina.

Ko je nagovorio tog tupsona da ode samo zato što je u jednom trenutku sezone imao 10-15min po meču, učinio je vraški dobru stvar. Za naše protivnike.

Gaziantep je poznat kao veliki platiša, posebno ceni one igrače koji nešto ni ne igraju.
Nisam siguran ni da je prebacio onih 75,000e (ove možda i do 100,000e) godišnje što je imao u KKP.

Možda je to menadžer sredio samo kao prolaznu stanicu, pa će sledeće sezone probati da ga uvali nekome.

Koliko god da zaradi, opet ce se na kraju obratiti BAT-u da uzme i ono sto je zaradio igrajuci u Vujosevicevoj prciji.....

Ne bamiraj se.

Mislim, navikli smo mi...ali ipak da ti nije glupo da tako lupetas - fascinantno. Taj Gazientep je evropski kosarkaski velikan, koji osvajao silne trofete, stvorio razne NBA igrace i igrace koji su posle njega zaigrali u PAO-u, CSKA, Barseloni, Realu itd.

Shvatili smo vec za koga navijas. Idi na temu predvidjenu za navijace tog kluba, pa tamo baljezgaj.

Zato što su fascinirani košarkaškim čudom iz Železnika. Osim toga, živi se bolje od kada je Zvezda iz Železnika osvojila titulu, i nema se vremena za mazohističke predstave u vidu košarkaške lige Srbije.

Sad videh da Milosavljević nije igrao ni minut, i sve mi je jasno. Jedno je kad je Gagi na parketu, a drugo kada nije. Ljudi nisu ni svesni koliko će nam nedostajati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back