KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, samo jos jedan primer za koga se stvaraju igraci.
Svi vam crnci po Makedoniji i Hrvatskoj zavrsise.

И дај Боже увек да играју свако за "своју" земљу !
А за Србију - Срби !
А капитену све најбоље у животу и каријери !
И да додамо и ово:
...Američki košarkaš Tarens Kinsi, koji je proletos napustio Partizan, čestitao je ekipi crno-belih na osvajanju 13. uzastopne šampionske titule u Superligi.
Kinsi je na Instagramu postavio fotografiju igrača Partizana koji u hali „Pionir” proslavljaju osvajanje titule, a uz to je napisao: „Ovako izgledaju šampioni”. ...

Poslednja izmena:
DLVGBLT.png

Jel se to ovaj sprda s nama? :lol:

Kakva je legenda ovaj Žo. Svestan je da je prebrzo otišao i bez pravog pozdrava, pa nam ga je upriličio, i to kakav. Čovek za ponos, veliko srce.

Spasio je zivu glavu od crne gubitaske rupe, i presrecan je zbog toga. Ono, nije kao da ceo zivot moze da prihvata da igra za Partizan za dzabe, mora covek od necega da zivi.

Poslednja izmena od moderatora:

Nisam još pogledao, ali čitam da je rekao da ne očekuje ništa od EL, nismo finansijski interesantni, a i Panteri imaju prednost zbog prvog mesta na tabeli.
Ja lično nisam ni za kvalifikacije - ili čisto igranje EL na poklon ili zaslužen EC.

Dule očekuje da će pre Bertans nego Bogdan ostati, a Gagiju će biti ponuđen novi ugovor. Od Daloa se mnogo očekuje...

Ni ja što su vas poslali tamo, ako ćemo iskreno. :mrgreen: Al to za vas je bilo prema očekivanju i po pravilima.

Ne znam jel sve ozvaničeno kao što je ovaj Pick objavio, al' verujem da će biti tako. Nema iznenađenja, osim što nama nisu ni dali kvalifikacije - no, ljudi se očito boje da ne dobiju 3 predstavnika odavde. Jasna poruka ABA ligi šta nas čeka kao region.
Kvalifikacije su po meni nešto što bih poželeo samo neprijatelju: idu odmah posle reprezentacija, nema vremena za uigravanje, zahteva rano formiranje tima i preran ulazak u formu, timovi iz kvalifikacija uvek propadnu u prvoj fazi, i sl. Jedino da se igralo u BG, jer bismo tad imali mnogo bolje šanse, sve ostalo bi nas moglo dodatno izlomiti.

Što se Evrokupa tiče, pošto je izvesno da ćemo rasprodati skoro sve najbitnije, bilo bi dobro da ga igramo i koristimo za budženje koeficijenta i rast nove neiskusne ekipe, al ne bih se začudio da odustanemo od njega. To je takmičenje koje može da igra svako iole relevantan kad poželi, a mnogi i odustaju od njega jer im se ne isplati.

Više nema smisla da zadržavamo Bogdana, Pavlovića, Bertansa, Vestermana... Evrokup nije ono što im treba, nek napreduju dalje. Nekog kao Kinzi nećemo dovesti bez EL, bićemo manji mamac za nove igrače nego pre, ali verujem da će se nalaziti mladi i sirovi igrači željni "davljenja" kod Duleta.

Pre 2 sezone smo sa smešno neiskusnim i premladim timom uzeli ABA ligu, vreme je za još jednu takvu misiju. Ove sezone smo jednostavno propustili previše toga, a imali smo dobre prilike i momente. Početak sezone, kada nismo uspeli da napravimo solidan roster, je presudio po meni. Ostali smo na krpljenju, usledile su povrede, i na kraju nije ispalo dovoljno dobro da se prođe u finale ABA. Blokada kluba preko leta, propuštanje normalnog prelaznog roka zbog toga, sumnjiva transfer-politika i pojedine greške u selekciji, Dule ako ostaje, a očito je da ostaje, mora popraviti obavezno te stvari koje su do nas.

Poslednja izmena:
Pa bolji roster bi nam lakše amortizovao te povrede. Sumnjivu transfer politiku si i ti kritikovao. Ne sećam se ko se sve slagao sa time a ko ne, ali od početka sezone smo bili kratki za neke igrače (uvek je tako, al to bude samo jedan).
Nadam se da će sledeći olimpijski ciklus trajati 4 godine, jer je ova generacija, najavljivana sa epskim preterivanjem od Duleta kao "talentovanija od Divčeve", trajala svega 2. :( A nije da nije bilo talenata, al' ebiga. Neki nisu "porasli", neki se povredili, i ode sve u guzicu. Da je ostala cela, imali bismo TOP8 ove sezone.

Inače, Evrokup se vraća na manji broj učesnika, što je dobro, kvalitet vs kvantitet, a valjda uvode i "regionalizaciju" pa možda neće biti onih mučnih putovanja do Sibira.

Ako cemo da pravimo novu mladu ekipu iz korena EC i nije tako losa opcija, ipak je to jace takmicenje od ABA, a nije prejako pa da klinci sluze za nabijanje kos razlike. Dule je i vise nego sposoban da stvori dobru ekipu sa skromnim budzetom, ali mora da se fokusira na teren, sto znaci da Danilovic mora da se probudi jer ga nema nigde. Vreme je za neka nova cuda...

Nismo mi ni sa onim klincima pre 2 godine bili za nabijanje koš-razlike u EL, već se borili do zadnje sekunde u Bambergu za prolaz. Ali za jedan nov, mlad i neiskusan sastav EC je isto solidan, iako je EL ona prava stvar za nas. Dule mora da se popravi u odnosu na ovu sezonu, al' da se razumemo, taj se nikad neće baviti samo terenom - kad vidi na radaru nekog protivničkog političkog funkcionera ili bizMismena, pali mu se lampica. :mrgreen: Bio on iz Zvezde, Hemofarma ili FMP-a.

Kad smo već kod političara, Dule je sinoć na koktel doveo Branka Ružića, a ja se samo nadam da je to samo zbog prijateljstva, valjda nam neće dovlačiti u klub te mufljuze. Jeste on oduvek bio lud, al baš da totalno pošandrca pod stare dane...

Poslednja izmena:
Jel Levski pozvan u ABA ligu, a sad je dobio i kvalifikacije? Au. Onda moram sebe da ispravim, to što smo ostali bez kvalifikacija nije usmereno na ABA nego na nas. Nismo im dovoljno transparentni? Žele po svaku cenu da odmore Makabi, Real, Barsu, CSKA i ostale velikane od nas bar jednu sezonu? :mrgreen: ili i za to treba lobirati, što mi nikad nismo umeli.

Ako cemo da pravimo novu mladu ekipu iz korena EC i nije tako losa opcija, ipak je to jace takmicenje od ABA, a nije prejako pa da klinci sluze za nabijanje kos razlike. Dule je i vise nego sposoban da stvori dobru ekipu sa skromnim budzetom, ali mora da se fokusira na teren, sto znaci da Danilovic mora da se probudi jer ga nema nigde. Vreme je za neka nova cuda...

Слажем се,ДВ са својим именом може да привуче младе,добре кошаркаше и као што кажеш да се више концетрише на терен.Спонзор(и) би морали да се нађу без обзира
што не играмо ЕЛ,узгред ми смо кубурили са новцем и кад смо играли ЕЛ
Не знам зашто не би играли ЕК,па ту се може играти сасвим солидна кошарка.Можда и оборимо рекорд Арене;)

Stvarno je smesno sto su i ove Bugare poslali u kvalifikacije. Negde sam video da se spominje i neki poljski Turov!? Ovi iz Uleba ko da su poslednja beda pa im trebaju pare od ovakvih ekipa, a to sto ce se igrati u praznim dvoranama, u drzavama gde se kosarka ne prati uopste koga briga. Nek stave F4 ponovo u London...

A sto se tice rekorda Arene, ne treba nam ako ce na prvoj sledecoj utakmici da dodje saka ljudi zato sto utakmicu nismo izreklamirali do maksimuma ;) nadam se da nece opasti previse gledanost sledece godine zbog verovatno slabije ekipe nego sto smo navikli i neigranja EL

Da, jest da nam kvalifikacije osim ako nisu u BG ništa ne znače dobro, al pokazaše kako nas cene.

Šta da radimo, očito da nismo lobirali, i organizaciono smo jadni. Eno Čovara se hvali kako je to njegov organizacijski uspeh, iako su to mesto zaslužili po redosledu u ABA, koja je i lobirala za njih, kao i verovatno on sam. Organizacije juniorskih evroliga, čašćavanje Evrokupom na račun Kragujevca, a dok mi vodimo "sportske prijatelje" iz Cibone na večeru, on vodi Đordija. :mrgreen:

Sve takve bitke smo izduvali, bili verni FIBA-i dok je ULEB pravio svoju pijačarsku imitaciju "slobodnog tržišta" i "profita" u košarci, izduvali smo jer smo bili verni domaćem takmičenju dok nas nisu uterali u ABA zbog prohodnosti ka ULEB-u, gubili smo bitke od Prokoma za A licencu, ULEB je menjao pravila da ne bismo bili u prvom šeširu posle F4, gubili smo bitke za trogodišnje bodovanje za A licencu, sad i ovo. Naša partizanština radi samo na parketu, a za zelenim stolom ne znači ništa. Iza Levskog iz Sofije izgleda stoji Lukoil, tako da je jasno zašto su tako "zanimljivi".

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back