Ni ja što su vas poslali tamo, ako ćemo iskreno.

Al to za vas je bilo prema očekivanju i po pravilima.
Ne znam jel sve ozvaničeno kao što je ovaj Pick objavio, al' verujem da će biti tako. Nema iznenađenja, osim što nama nisu ni dali kvalifikacije - no, ljudi se očito boje da ne dobiju 3 predstavnika odavde. Jasna poruka ABA ligi šta nas čeka kao region.
Kvalifikacije su po meni nešto što bih poželeo samo neprijatelju: idu odmah posle reprezentacija, nema vremena za uigravanje, zahteva rano formiranje tima i preran ulazak u formu, timovi iz kvalifikacija uvek propadnu u prvoj fazi, i sl. Jedino da se igralo u BG, jer bismo tad imali mnogo bolje šanse, sve ostalo bi nas moglo dodatno izlomiti.
Što se Evrokupa tiče, pošto je izvesno da ćemo rasprodati skoro sve najbitnije, bilo bi dobro da ga igramo i koristimo za budženje koeficijenta i rast nove neiskusne ekipe, al ne bih se začudio da odustanemo od njega. To je takmičenje koje može da igra svako iole relevantan kad poželi, a mnogi i odustaju od njega jer im se ne isplati.
Više nema smisla da zadržavamo Bogdana, Pavlovića, Bertansa, Vestermana... Evrokup nije ono što im treba, nek napreduju dalje. Nekog kao Kinzi nećemo dovesti bez EL, bićemo manji mamac za nove igrače nego pre, ali verujem da će se nalaziti mladi i sirovi igrači željni "davljenja" kod Duleta.
Pre 2 sezone smo sa smešno neiskusnim i premladim timom uzeli ABA ligu, vreme je za još jednu takvu misiju. Ove sezone smo jednostavno propustili previše toga, a imali smo dobre prilike i momente. Početak sezone, kada nismo uspeli da napravimo solidan roster, je presudio po meni. Ostali smo na krpljenju, usledile su povrede, i na kraju nije ispalo dovoljno dobro da se prođe u finale ABA. Blokada kluba preko leta, propuštanje normalnog prelaznog roka zbog toga, sumnjiva transfer-politika i pojedine greške u selekciji, Dule ako ostaje, a očito je da ostaje, mora popraviti obavezno te stvari koje su do nas.