KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko iz vlasti je ucinio da dug prave, ugasene zvezde, NESTANE a bio je svega 16 000 000€, skoro ceo PUF, kako rece Covke, jos samo 337 ili bese 370 000€, ali tek za 3 godine, ko od pantera hoce da pogadja zasto je ostavio tu sicu tek za 3 godine da vrati? :)
Eh da, i FK-u je Covke od zimus do sad smanjio dug za 12 000 000€, OTKUD bre kad ste i nekoliko zaostalih plata dali i licencu platili i... !?

Pusti dušebrižnike koji duguju desetine miliona a glavna tema je taj naš milion koji je porez na pare koje smo ZARADILI. Oni takve dugove ne mogu da naprave.

Ja ne dugujem desetine miliona evra.........
Duzan sam jedno 200 evra, a potrazujem preko 5 000, ali tesko se naplacuje.:whistling::whistling::whistling:

Meni JESTE glavna tema ovde, kako je moguce da KK Partizan duguje toliko, a da niko iz rukovodstva cak ne bude ni smenjen a kamoli procesuiran?

Zar je uopste vazno da li su ili nisu blokirani racuni?
Dug prema drzavi je preko milion evra, plus privatni dugovi
Da li ce neko blokirati racun ili nece mnogo je manji problem.

Meni generalno nije jasna ta organizacija sporta gde su neplaceni dugovi nesto normalno. Kao da su sportski klubovi drzave, pa mogu da se zaduzuju do besvesti. I nije mi jasno kako neko moze da se raduje sportskim uspesima, kada iza toga stoji jedan veliki ponor u vidu duga. Meni je normalno da ljudi podmire svoje dugove, pa makar bili i 4567-i po rezultatima, to mi je i postenije, i moralnije, i vrednije, i normalnije.

Meni generalno nije jasna ta organizacija sporta gde su neplaceni dugovi nesto normalno. Kao da su sportski klubovi drzave, pa mogu da se zaduzuju do besvesti. I nije mi jasno kako neko moze da se raduje sportskim uspesima, kada iza toga stoji jedan veliki ponor u vidu duga. Meni je normalno da ljudi podmire svoje dugove, pa makar bili i 4567-i po rezultatima, to mi je i postenije, i moralnije, i vrednije, i normalnije.
Ti bi kao pro-amerikanac i pro-tržištarac trebao samo da se cinično nasmeješ dugu u vidu poreza državi za transfer igrača, mesto što pričaš o likvidacijama.
A to što ne razumeš da ljudi gledaju sport radi sporta kao igre, kao igrača i njihovih poteza, uspeha, neuspeha, rasta, itd, a ne radi plaćanja računa, šta da se radi. Naravno da ću da se radujem sportskom uspehu tima za koji navijam, i naravno da nas sve brine što klub nema para da podmiri neke stvari. Ali ta priča daleko prevazilazi (ne)sposobnost uprave (koje sigurno ima u određenoj meri) i tiče se i društva i politike i države i stanja u istoj, pa i celokupnom stanju u evropskoj košarci.

A u vezi radosti, evo jedan klip kao rekapitulacija najboljih momenata u finalima. Da se gleda šta su ovi momci postali u međuvremenu:

Ti bi kao pro-amerikanac i pro-tržištarac trebao samo da se cinično nasmeješ dugu u vidu poreza državi za transfer igrača, mesto što pričaš o likvidacijama.
A to što ne razumeš da ljudi gledaju sport radi sporta kao igre, kao igrača i njihovih poteza, uspeha, neuspeha, rasta, itd, a ne radi plaćanja računa, šta da se radi. Naravno da ću da se radujem sportskom uspehu tima za koji navijam, i naravno da nas sve brine što klub nema para da podmiri neke stvari. Ali ta priča daleko prevazilazi (ne)sposobnost uprave (koje sigurno ima u određenoj meri) i tiče se i društva i politike i države i stanja u istoj, pa i celokupnom stanju u evropskoj košarci.

A u vezi radosti, evo jedan klip kao rekapitulacija najboljih momenata u finalima. Da se gleda šta su ovi momci postali u međuvremenu:

Aha, a sada srpski klubovi u stvari ispadaju liberalni ekonomisti, pa oni to zbog ideala ne rade :lol:. Inace, najveci deo dugova srpskih (a i evropskih) klubova nisu dugovi za poreze.

Ja ni priblizno ne mogu da se radujem uspesima nekih tamo evropskih parazita, koji parazitiraju na racun drustva vec decenijama, jer su 'nacionalne institucije'. Igru gledam zbog igre, i onda mogu da navijam za nekog cija mi se igra vise svidja, sto se menja iz meseca u mesec. Ali to mi i nije neka poenta navijanja. Poenta navijanja je to sto vi radite, emotivno se vezete za jedan klub, pa navijate za njega bez obzira na igru i rezultate. Ja da se na taj nacin povezujem sa nekim tamo parazitom, ne mogu. To bi mi bilo kao kada bi se emotivno povezivao sa salterusom Micom koja radi u PIO fondu, i navijao za nju. U stilu: 'To Mico, razbucaj to resenje za invalidsku penziju, nece ovaj lazni invalid da krade ovu napacenu drzavu'. Ne mogu, ja kada vidim nase klubove, u mozgu mi je faca lekara, profesora, radnika u drzavnoj i opstinskoj upravi, ili u nekom javnom preduzecu. Taj stav da tu sama sposobnost uprava klubova i nije nesto odlucujuce, jer su to mnogo dublji kulturoloski problemi je tacno, zato i ja kada pljujem po sportu, ne pljujem samo uprave, jer su one zaista sustinski nebitne u celoj prici, obicni izvodjaci radova. Sad, ja bih voleo da na celo klubova dodju stecajni upravnici, i jedino takav oblik uprave bi mogao da uradi nesto drugacije, ali to nece nikada da se desi.

Poslednja izmena:
Aha, a sada srpski klubovi u stvari ispadaju liberalni ekonomisti, pa oni to zbog ideala ne rade :lol:
Da je tako, ne bi ni prijavljivali taj porez već bi ga tajili. Porez KK Partizan je prijavljen što znači da su računali da ga plate, ali ne mogu jer nemaju para, sasvim očito.

Ti imaš svoje afinitete, pa udri, u NBA nemaš "nacionalne klubove", imaš franšize, nema evropskog navijanja, sve lepo kako ti odgovara. A to što si ideološki naklonjen privatnom kapitalu a ne nacionalnom, ne daje ti za pravo da pričaš za jedne da su paraziti - gde imaš kapitalizam (liberalan ili podržavljen ili kombinacija ta dva), sve se na kraju svodi na parazitiranje preko ljudi i društva, njihovih izgrađenih afiniteta i oblikovanja istih, ako ne već preko otvorenog iskorišćavanja istih.

A što se suštine tiče, evropski klubovi i navijanje su mnogo stariji od komercijalizacije sporta, TV prava, Najki, milionskih plata za igrače, i baziraju se na nekim drugim stvarima. Naravno da ti ovde neće proći ideja o likvidaciji Partizana, Zvezde, Barselone ili Bajerna.

Da je tako, ne bi ni prijavljivali taj porez već bi ga tajili. Porez KK Partizan je prijavljen što znači da su računali da ga plate, ali ne mogu jer nemaju para, sasvim očito.

Ti imaš svoje afinitete, pa udri, u NBA nemaš "nacionalne klubove", imaš franšize, nema evropskog navijanja, sve lepo kako ti odgovara. A to što si ideološki naklonjen privatnom kapitalu a ne nacionalnom, ne daje ti za pravo da pričaš za jedne da su paraziti - gde imaš kapitalizam (liberalan ili podržavljen ili kombinacija ta dva), sve se na kraju svodi na parazitiranje preko ljudi i društva, njihovih izgrađenih afiniteta i oblikovanja istih, ako ne već preko otvorenog iskorišćavanja istih.

A što se suštine tiče, evropski klubovi i navijanje su mnogo stariji od komercijalizacije sporta, TV prava, Najki, milionskih plata za igrače, i baziraju se na nekim drugim stvarima. Naravno da ti ovde neće proći ideja o likvidaciji Partizana, Zvezde, Barselone ili Bajerna.

Uopste ne mislim konkretno na KK Partizan.

Sto se tice toga ko je parazit, da li onaj ko je privatnik, ili onaj ko dobija pare na lepe oci jer radi za drzavu, necu vise na ovoj temi.

Evropski klubovi i navijanje jesu stariji od profesionalizacije sporta, ali ne vidima zasto je to bitno za bilo sta. Danas evropski klubovi zaposljavaju profesionalce. Znaci ne ljude koji volontiraju i staziraju, nego ljude koji dobijaju oooogromne pare za to sto rade. Znaci, za rad evropskih klubova su potrebne oooogromne pare, koje ovi ne mogu da zarade samo svojom delatnoscu, kroz prodaju ulaznica, suvenira, TV prava i ostalih stvari, nego moraju da vuku za rukav drzavu. I to je bolesno. Ili neka postanu volonterska drustva, ili neka smanje plate svojim radnicima, ili neka izadju na trziste i zarade te pare. Ne kazem ja da im drzava ne pomaze, i u americi privatne klubove pomazu gradovi kroz izgradnju stadiona, jer imaju obostranu korist od roga, posto ce klub da pospesi i ekonomiju samog grada. Ali samo kroz to. Nemas primere kao kod nas da neko vuce za rukav politicara, koji trci u Elektrodistribuciju da im naredi da ne seku struju lokalnom klubu koji im duguje do guse, jer su to 'lokalne i nacionalne institucije'. Razumeo bih cak i da drzava ima neke koristi od tog ulaganja u Zvezdu ili Partizan, ali ona ima samo i iskljucivo stete od toga. Niti jedan deo ekonomije se ne poveca kada oni finansiraju Zvezdu i Partizan. Pitanje je i da li se poveca proizvodnja semenki.

Poslednja izmena:
To što država ne ume da nađe korist od jednog stalnog evroligaša kao što je Partizan, koji je u stanju da privuče i strane medije, turiste i igrače, koji je jedan od retkih klubova u Evropi koji je u stanju da konstantno formira igrače i proda ih čak i u NBA, to je već neka druga priča, i to ne znači da neko treba da likvidira taj klub jer u njemu nema nekog čuda od ekonomiste koji će da održi taj klub iznad vode u hroničnoj besparici i neuređenom finansijskom sistemu. Da država daje čiste pare klubovima nije jedino što može da radi, konstruktivan predlog je i davanje poreskih olakšica firmama koje sponzorišu klubove, što već postoji u Turskoj, Rusiji, i što je Vujošević pričao, ali nebitno, ionako se njemu samo čitaju sa usana psovke i "pretnje smrću".

Ti, vidim, pucaš svuda po široj evropskoj priči, ja ću se ovde držati samo Partizana, jer me jedino to i interesuje. Inače bi me baš bilo briga da pričam o finansijama i ostalom.

PS: A postojanje evropskih klubova i organizovanog navijanja je bitno zato što je to tradicija i neće se lako iskoreniti. Nije sve u stvaranju profita. Ljudi imaju svoje klubove zato što im je to razonoda, vole vikendom otići na stadion, u halu, imati svoj klub i neku zamenu za osećaj pripadnosti i zajedništva, sve to ide uz moderno društvo. Zato imaju omiljene bendove, omiljeni žanr, itd. Umetnost i religija su "neprofitne" stvari pa postoje. Mada će se verovatno jednog dana i to do kraja iskoreniti, al ajde. Ne znači da svi moramo da razmišljamo na tržištarski način.

Poslednja izmena:
Za tebe već sve znamo, upravu podržava 99.x% navijača i nema razloga da ih menjamo, to priželjkuju protivnici.

99%
Ne bih rekao da je i blizu toga.
Samo sto nam nece biti bas omoguceno da to saznamo.....
Nece dati celnici......

Da ne pricam kako ti hoces nekoga da ubedis(ne verujem da mozes cak ni samog sebe) da 99% navijaca Partizana podrzava klub koji krsi zakon neplacanjem obaveza prema drzavi?
To ti hoces da kazes?

Kole znam preko 100 Partizanovca i svi su ponosni na KK i njegovu upravu. Ako računamo tebe u Partizanovca (vrlo upitno) onda je to opet preko 99%.

Kosta je navijač FMP-a. Samo totalno lud čovek može da poveruje da je kosta navijač Partizana. Halid, Brena i nerespektujući mogu da mu pozavide kako pljuje po Partizanu i upravi. Kosta bi bio najsrećniji da smo mi organizovani kao oni. Ali to se nikada neće desiti.

To što država ne ume da nađe korist od jednog stalnog evroligaša kao što je Partizan, koji je u stanju da privuče i strane medije, turiste i igrače, koji je jedan od retkih klubova u Evropi koji je u stanju da konstantno formira igrače i proda ih čak i u NBA, to je već neka druga priča, i to ne znači da neko treba da likvidira taj klub jer u njemu nema nekog čuda od ekonomiste koji će da održi taj klub iznad vode u hroničnoj besparici i neuređenom finansijskom sistemu. Da država daje čiste pare klubovima nije jedino što može da radi, konstruktivan predlog je i davanje poreskih olakšica firmama koje sponzorišu klubove, što već postoji u Turskoj, Rusiji, i što je Vujošević pričao, ali nebitno, ionako se njemu samo čitaju sa usana psovke i "pretnje smrću".

Ti, vidim, pucaš svuda po široj evropskoj priči, ja ću se ovde držati samo Partizana, jer me jedino to i interesuje. Inače bi me baš bilo briga da pričam o finansijama i ostalom.

PS: A postojanje evropskih klubova i organizovanog navijanja je bitno zato što je to tradicija i neće se lako iskoreniti. Nije sve u stvaranju profita. Ljudi imaju svoje klubove zato što im je to razonoda, vole vikendom otići na stadion, u halu, imati svoj klub i neku zamenu za osećaj pripadnosti i zajedništva, sve to ide uz moderno društvo. Zato imaju omiljene bendove, omiljeni žanr, itd. Umetnost i religija su "neprofitne" stvari pa postoje. Mada će se verovatno jednog dana i to do kraja iskoreniti, al ajde. Ne znači da svi moramo da razmišljamo na tržištarski način.

Ako nije sve u stvaranju profita, zasto oni koji rade u klubovima rade za pare? Neka volontiraju i mirna Backa. To sto Evropljani vole svoje klubove, a na njih trose u proseku 10 puta manje nego Ameri, je isto posebna prica. Ali bitno je da se Ameri zezaju sto jedu kokice i hot-dogove na utakmicama, kokice i hot dogove koje finansiraju klub koji vole. Ovde je bitno da kupis jedan sal u 10 godina, i dobijes besplatno ulaznicu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back