No Respect
Iskusan
- Poruka
 - 5.368

Samo za panterske paljevine... http://www.mondo.rs/s293998/Sport/Kosarka/Odblokirani_Partizanovi_racuni.html
Samo opomena.Tako se kreće ka stečaju

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo za panterske paljevine... http://www.mondo.rs/s293998/Sport/Kosarka/Odblokirani_Partizanovi_racuni.html

Pusti dušebrižnike koji duguju desetine miliona a glavna tema je taj naš milion koji je porez na pare koje smo ZARADILI. Oni takve dugove ne mogu da naprave.

Zar je uopste vazno da li su ili nisu blokirani racuni?
Dug prema drzavi je preko milion evra, plus privatni dugovi
Da li ce neko blokirati racun ili nece mnogo je manji problem.
Ti bi kao pro-amerikanac i pro-tržištarac trebao samo da se cinično nasmeješ dugu u vidu poreza državi za transfer igrača, mesto što pričaš o likvidacijama.Meni generalno nije jasna ta organizacija sporta gde su neplaceni dugovi nesto normalno. Kao da su sportski klubovi drzave, pa mogu da se zaduzuju do besvesti. I nije mi jasno kako neko moze da se raduje sportskim uspesima, kada iza toga stoji jedan veliki ponor u vidu duga. Meni je normalno da ljudi podmire svoje dugove, pa makar bili i 4567-i po rezultatima, to mi je i postenije, i moralnije, i vrednije, i normalnije.
Ti bi kao pro-amerikanac i pro-tržištarac trebao samo da se cinično nasmeješ dugu u vidu poreza državi za transfer igrača, mesto što pričaš o likvidacijama.
A to što ne razumeš da ljudi gledaju sport radi sporta kao igre, kao igrača i njihovih poteza, uspeha, neuspeha, rasta, itd, a ne radi plaćanja računa, šta da se radi. Naravno da ću da se radujem sportskom uspehu tima za koji navijam, i naravno da nas sve brine što klub nema para da podmiri neke stvari. Ali ta priča daleko prevazilazi (ne)sposobnost uprave (koje sigurno ima u određenoj meri) i tiče se i društva i politike i države i stanja u istoj, pa i celokupnom stanju u evropskoj košarci.
A u vezi radosti, evo jedan klip kao rekapitulacija najboljih momenata u finalima. Da se gleda šta su ovi momci postali u međuvremenu:
. Inace, najveci deo dugova srpskih (a i evropskih) klubova nisu dugovi za poreze. Da je tako, ne bi ni prijavljivali taj porez već bi ga tajili. Porez KK Partizan je prijavljen što znači da su računali da ga plate, ali ne mogu jer nemaju para, sasvim očito.Aha, a sada srpski klubovi u stvari ispadaju liberalni ekonomisti, pa oni to zbog ideala ne rade![]()
Uspesi traju 12 godina neprekidno, da je tim rezultat šopinga i osvojene su jedna-dve titule pa da imamo razloga da sumnjamo u njih.I nije mi jasno kako neko moze da se raduje sportskim uspesima, kada iza toga stoji jedan veliki ponor u vidu duga.
Da je tako, ne bi ni prijavljivali taj porez već bi ga tajili. Porez KK Partizan je prijavljen što znači da su računali da ga plate, ali ne mogu jer nemaju para, sasvim očito.
Ti imaš svoje afinitete, pa udri, u NBA nemaš "nacionalne klubove", imaš franšize, nema evropskog navijanja, sve lepo kako ti odgovara. A to što si ideološki naklonjen privatnom kapitalu a ne nacionalnom, ne daje ti za pravo da pričaš za jedne da su paraziti - gde imaš kapitalizam (liberalan ili podržavljen ili kombinacija ta dva), sve se na kraju svodi na parazitiranje preko ljudi i društva, njihovih izgrađenih afiniteta i oblikovanja istih, ako ne već preko otvorenog iskorišćavanja istih.
A što se suštine tiče, evropski klubovi i navijanje su mnogo stariji od komercijalizacije sporta, TV prava, Najki, milionskih plata za igrače, i baziraju se na nekim drugim stvarima. Naravno da ti ovde neće proći ideja o likvidaciji Partizana, Zvezde, Barselone ili Bajerna.
Za tebe već sve znamo, upravu podržava 99.x% navijača i nema razloga da ih menjamo, to priželjkuju protivnici.
Kole znam preko 100 Partizanovca i svi su ponosni na KK i njegovu upravu. Ako računamo tebe u Partizanovca (vrlo upitno) onda je to opet preko 99%.
Kole znam preko 100 Partizanovca i svi su ponosni na KK i njegovu upravu. Ako računamo tebe u Partizanovca (vrlo upitno) onda je to opet preko 99%.
To što država ne ume da nađe korist od jednog stalnog evroligaša kao što je Partizan, koji je u stanju da privuče i strane medije, turiste i igrače, koji je jedan od retkih klubova u Evropi koji je u stanju da konstantno formira igrače i proda ih čak i u NBA, to je već neka druga priča, i to ne znači da neko treba da likvidira taj klub jer u njemu nema nekog čuda od ekonomiste koji će da održi taj klub iznad vode u hroničnoj besparici i neuređenom finansijskom sistemu. Da država daje čiste pare klubovima nije jedino što može da radi, konstruktivan predlog je i davanje poreskih olakšica firmama koje sponzorišu klubove, što već postoji u Turskoj, Rusiji, i što je Vujošević pričao, ali nebitno, ionako se njemu samo čitaju sa usana psovke i "pretnje smrću".
Ti, vidim, pucaš svuda po široj evropskoj priči, ja ću se ovde držati samo Partizana, jer me jedino to i interesuje. Inače bi me baš bilo briga da pričam o finansijama i ostalom.
PS: A postojanje evropskih klubova i organizovanog navijanja je bitno zato što je to tradicija i neće se lako iskoreniti. Nije sve u stvaranju profita. Ljudi imaju svoje klubove zato što im je to razonoda, vole vikendom otići na stadion, u halu, imati svoj klub i neku zamenu za osećaj pripadnosti i zajedništva, sve to ide uz moderno društvo. Zato imaju omiljene bendove, omiljeni žanr, itd. Umetnost i religija su "neprofitne" stvari pa postoje. Mada će se verovatno jednog dana i to do kraja iskoreniti, al ajde. Ne znači da svi moramo da razmišljamo na tržištarski način.
Zato što svakom trebaju plaćeni računi i klopa na stolu.Ako nije sve u stvaranju profita, zasto oni koji rade u klubovima rade za pare?
Zato što svakom trebaju plaćeni računi i klopa na stolu.