KK Partizan (arhiva: 2007/08 - 2014/15)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali meni i dalje najveci utisak ostaje - Pera Bozic kao zamena za Ejsi Loa

Lo ce doci na svoje, to je NBA igrac kojem malo treba prilagodjavanje, Evroliga je totalno drugaciji stil od Amerike...ali sta tek reci za rezervnog pleja Bozica ? Koliko li on dobija para od kluba samo da se naguzi, prenese loptu na polovinu i doda prvom saigracu

Obojeno je bio faul cist kao sunce...Da ponovim: faul Lucica, a nije Lucic uzeo loptu Savanovicu, nego je napravio faul, POSLE kojeg je Savanovic izgubio loptu od nekog drugog igraca..
Lučić je stavio ruku na stomak Savanu, a onda mu je Marko uzeo loptu. Ako je to faul, OK, ali šta je onda sve ono što je Efes izbijao žive lopte iz ruku našim igračima? Onako agresivna odbrana bez kontakta? Blokade Iljasove, promašeno Lučetovo zakucavanje, sve su to bili kontakti i videlo se na usporenom snimku. Zato i kažem, ako se svira svaki kontakt u redu, ali onda svirajte svima. Kriterijum je bio neujednačen na kraju druge i početkom treće četvrtine. Što se Pekovića tiče, skoro svaki kontakt nad njime je bio na ivici faula. Da su sudije svirale ko što su njemu svirale, nad njime bi bio načinjen još veći broj faulova, al to ne zameram sudijama, pošto bi ovi ostali bez jednog centra već na poluvremenu.

A to što znaš zašto se bunimo na sudije, nemoj molim te. Spomenuli smo sudije sporadično, ne kao glavni faktor poraza. Bili smo slabi u trećoj četvrtini i to je to, a ovo treba da bude za nauk jer se moramo nekako prilagoditi suđenju.

Taktiku Partizana kojom se išlo na pobedu si makar u napadu mogao da vidiš u prvom poluvremenu, i to je izgledalo dobro. Sve ostalo je bilo loše. Ja nisam pričao da je Mačvan uigran, nego sam ti rekao da imamo neku taktiku. On naravno nije uigran, a i takav je mnogo bolji od Baneta, a biće i još bolji.

Nisam rekao da si ti pedala (mada možda i jesi pošto očito slabo šta razumeš i slabo ti dopire do mozga), nego sam ti rekao da "odpedalaš", pošto .... ma, džaba ti objašnjavam. :lol:

Ti si video samo da Vlada nema nijednu uigranu akciju. :lol:
Da ti opišem šta si propustio. Sudije su drastično promenile kriterijum, Peković je nadrljao. Četvrti faul je bio kriminal. A nije bila Pekovićeva ruka otvorenim dlanom na Baraćevom struku (novo čuveno pravilo), koji se samo koprcnuo i dobio faul. Aj OK. Međutim, ono što se dešavalo na drugoj strani nije bilo OK. Jedino ako si ti uveren da je Efes odigrao onako agresivnu odbranu bez ikakvih kontakata, dok se nama sviralo svako pipkanje, što je kulminiralo onom oduzetom loptom Savanu i ličnom za Lučeta. Prvo, čemu menjanje kriterijuma na pola utakmice? Drugo, ako se već menja, menja se za sve. Da ne pominjem da sudije očito ne znaju šta je lopta u silaznoj putanji.

Mačvan je igrao koliko je igrao jer pitaj boga šta bi bilo sa Banetom. A igrao je vrlo dobro. Jel treba da ga drži na klupi da bi dokazao da ima ne znam kakve akcije? Ako Partizan nema akcije, kako je uspeo da da Efesu skoro 50p za poluvreme? Čista sreća? Preslabi protivnici, kao tvoj omiljeni argument za uspehe svih trenera koje ti ne voliš? Aj, čoveče, pedala.

Za vecinu stvari si u pravu. Ali.....

Ali izgubili smo najvise zbog nasih slabosti.
Pre svega zbog lose pripreme ove utakmice od strane VJ. Vec sam pisao da je najslabija tacka ovog tima VJ. Jednostavno covek nikad nema plan B, covek koji u napetim situacijama lose reaguje. Veliki treneri u takvim situacijama najbolje i najbrze razmisljaju. A Vlada, kao u 3. cetvrtini veceras, u takvim situacijama bude pogubljen, po pogledu mu vidis da je u panici, nabije ruke u dzepove ili kao veceras gricka nokte. Jednostavno vidis da nema ideju kako da bilo sta promeni. Zbog toga nikad od njega nikad nece biti vrhunski trener, vec ce ostati u granicama proseka.

Da ne pricam o katastrofalnoj gresci i neizvodjenju Pekovica posle 3. licne. I malom detetu je bilo jasno da ce 1. sledeci napad biti pozvan da se proba da se iznudi njegova 4. licna.

O odsustvu bilo kakvog pokusaja da se na bilo koji nacin trgnu igraci, da se izvrsi pritisak na sudije zbog nametanja kriterijuma koji nama apsolutno ne odgovara, ne vredi ni pricati
Mada , taj kriterijum ce nam biti problem celu evroligu, jer je sudijama nalozeno da kaznjavaju svaku odbranu rukama i nogama.

O igracima sta reci. Imali smo 4 igraca koji su proveli u igri ukupno 45 minuta, a da nisu postigli kos. Po meni, samo su 3 igraca zadovoljili. Macvan, Pekovic i Andjusic

O Efesu....stvarno deluju mocno. Sjajno vodjeni od trenera pocetnika, kod koga se u svakom trenutku , u svakoj izmeni vidi ideja sta zeli da uradi. Uz sjajnu odbranu, ovaj tim moze mnogo.

Atmosfera odlicna, ogromna guzva....

Ima jos mnogo da se igra, ali na samom pocetku smo znatno umanjili sanse za top 16. Verovatno da neki skor 5-5 moze da odvede dalje. Znaci protiv Reala, Makabija , Milana ne sme da bude kiksa kuci :think::think::think:. Uz 2 pobede protiv Sarloa.

Poslednja izmena:
Lučić je stavio ruku na stomak Savanu, a onda mu je Marko uzeo loptu. Ako je to faul, OK, ali šta je onda sve ono što je Efes izbijao žive lopte iz ruku našim igračima? Onako agresivna odbrana bez kontakta? Blokade Iljasove, promašeno Lučetovo zakucavanje, sve su to bili kontakti i videlo se na usporenom snimku. Zato i kažem, ako se svira svaki kontakt u redu, ali onda svirajte svima. Kriterijum je bio neujednačen na kraju druge i početkom treće četvrtine. Što se Pekovića tiče, skoro svaki kontakt nad njime je bio na ivici faula. Da su sudije svirale ko što su njemu svirale, nad njime bi bio načinjen još veći broj faulova, al to ne zameram sudijama, pošto bi ovi ostali bez jednog centra već na poluvremenu.

A to što znaš zašto se bunimo na sudije, nemoj molim te. Spomenuli smo sudije sporadično, ne kao glavni faktor poraza. Bili smo slabi u trećoj četvrtini i to je to, a ovo treba da bude za nauk jer se moramo nekako prilagoditi suđenju.

Taktiku Partizana kojom se išlo na pobedu si makar u napadu mogao da vidiš u prvom poluvremenu, i to je izgledalo dobro. Sve ostalo je bilo loše. Ja nisam pričao da je Mačvan uigran, nego sam ti rekao da imamo neku taktiku. On naravno nije uigran, a i takav je mnogo bolji od Baneta, a biće i još bolji.

Nisam rekao da si ti pedala (mada možda i jesi pošto očito slabo šta razumeš i slabo ti dopire do mozga), nego sam ti rekao da "odpedalaš", pošto .... ma, džaba ti objašnjavam. :lol:

Ne mogu svakog trenutka na utakmici da se setim, ali se nekih karakteristicnih veoma dobro secam......Prvo je taj faul Lucica, zatim Lucicevo promaseno zakucavanje je po meni bilo bez faula jer se iz aviona videlo da je odbrambeni igrac stao i podigao ruke a Lucic se rano odrazio......
Takodje, secam se faula sviranog Partizanu kada je Raduljica ispustio loptu prilikom ulaza na kos bez da ga je iko i dotakao.
Takodje se secam i ciste rampe Vujacica, gde je i on a i snimak pokazali da je bilo samo po lopti.......
Secam se i ponovljenog snimka one blokade u kojoj lopta NIJE dotakla tablu pre blokade.
Ali je slika igre Partizana veceras ona kontra 3 na 1 u kojoj Macvan popija bananu od Iljasove i u kojoj Iljasova osvaja loptu.......
Zar posle jedne takve akcije uopste treba stavljati sudije u usta?
Ti mozda nisi mislio ali sam ja svoj prvi komentar o sudjenju napisao tako sto sam odgovorio na konstataciju da su sudije KRALE u Pioniru.....Sto svakako ne moze biti istina.......

Ne mogu svakog trenutka na utakmici da se setim, ali se nekih karakteristicnih veoma dobro secam......Prvo je taj faul Lucica, zatim Lucicevo promaseno zakucavanje je po meni bilo bez faula jer se iz aviona videlo da je odbrambeni igrac stao i podigao ruke a Lucic se rano odrazio......
Takodje, secam se faula sviranog Partizanu kada je Raduljica ispustio loptu prilikom ulaza na kos bez da ga je iko i dotakao.
Takodje se secam i ciste rampe Vujacica, gde je i on a i snimak pokazali da je bilo samo po lopti.......
Secam se i ponovljenog snimka one blokade u kojoj lopta NIJE dotakla tablu pre blokade.
Ali je slika igre Partizana veceras ona kontra 3 na 1 u kojoj Macvan popija bananu od Iljasove i u kojoj Iljasova osvaja loptu.......
Zar posle jedne takve akcije uopste treba stavljati sudije u usta?
Ti mozda nisi mislio ali sam ja svoj prvi komentar o sudjenju napisao tako sto sam odgovorio na konstataciju da su sudije KRALE u Pioniru.....Sto svakako ne moze biti istina.......
Kod promašenog Lučićevog zakucavanja, onaj dole je bio isfintiran i kretao se, ne bih rekao da je stajao. Toliko. Faul nije dobio jer je Luče bio traljav u svemu, al ebga, ako sviramo svaki kontakt, onda ga svirajmo. Ona blokada Čakarevića je posle udarca u tablu, videlo se na drugom usporenom snimku lepo. To što je Mačvan glupavo rešio kontru 3 na 1 ne menja činjenicu da ga je Iljasova udario po ruci pre blokade. Tj nije ga baš udario, al bilo je kontakta. Ja to lično nikad ne bih sudio, više mi se sviđa igra s kontaktom, al ebga, ako sviramo svako pipkanje, svirajmo ga. ;) I slažem se da je rampa Vujačića bila samo po lopti.

Krađe sudija nije bilo, više je to onako... perfidno prckanje. Voleo bih da je bilo bez namere, al ta promena kriterijuma i selektivna primena je malo sumnjiva. Al dobro, ko što rekoh, moraćemo da se prilagodimo, i ne treba se vaditi na to, posebno kad ne prikažeš dobru partiju.

da je bilo fer sudjenje ovo bi izgubili sa nekoliko u neizvesnoj zavrsnici...

potpisivanje pere kapitena i keca ( mog omiljenog igraca ) prosle godine je bila greska, ali, hajde ( mada ni prosle godine to nisam odobravao ) je bio neki cin postovanja njihovih zasluga ( mada, ne radi se to ).

potpisivanje njih dvojice ( uz katica, prioriteta svih prioriteta ) ove godine je cist diletantizam. nema racionalnog objasnjenja za to.

celu proslu godinu provedoh: dajte vj sansu da pokaze sta zna. dobio je sansu, ne zna ( sto rece moj drugar veceras: jel imao partizan najboplji tim prosle godine u regionu ? pa, rekoh, jeste. i, cime se vj hvali? sto je sa najboljim timom uzeo titule ? ).

vlado, sto se mene tice, cao, zavrsili smo, od danas, svaki dan koji provedes na klupi kkk partizan je dan previse ( jedva cekam da sad neki serator pocne da ga brani od mene ).

msm da je i malom detetu jasno, da bi nesrecni boris bakic veceras imao bolji ucinak od lou-a. e, sad, menjanje crnca usred sezone, videli smo koliko nam je srece donelo prosle godine. e, sad, opet, podizanje lou-a k`o sto se kurta dig`o prosle godine, ja ne vidim. ... decko jednostavno nema kvalitet... a opet, kazem ja drugaru: jjbt crnci ( ima ih milion ) u svim klubovima sirom evrope, i svi kidaju, samo ovi nasi neki nesreccnici, a on ce meni ( izgleda mi pametan ovaj drugar ), mile, koliko para toliko i muzike... `ocemo boa za saku dolara ( opet ), e, pa, nece da moze....

i tako...

Poslednja izmena:
Smesan je nedostatkom osnovne kosarkaske inteligencije.....Ako je vec toliko dominantan u napadu, a jeste, zar ne treba on, ili trener bar da mu kazae da nije tragedija ako mu neki protivnicki centar prodje.......Isto je tako glupo igrao i sezonu u NBA.zaletao se na protivnike, skakao i na najmanju fintu.....
Koliko puta je Dule Vujosevic posle slobodnih bacanja izvodio Marica iz igre da bi usao Vranes i odigrao odbranu?
Ponekad samo za po jedan napad.
A Pekovic je veceras PET puta sutirao bacanja, znaci da je NAJMANJE toliko puta mogao da odmori u odbrani a da se Katic tuce pod kosem
........

ovo boldovano se slazem, al to nije do Pekovica
Rasko je mozda trebao da pocne 3/4 :neutral:
Vlade jeste najveci krivac, ali imao je i DV propuste zbog kojih su gubljeni mecevi, pogotovo u prvih 5 godina u drugom mandatu, gresili su i veci
tesko je pobedjivati objektivno bolje od sebe...

ps. Zagreb izgubio 31 razlike od Svaba, tako da nije iznenadjenje da smo ih i mi razbili u ZG

Poslednja izmena:
Ako ovaj crnja namerava ovako da odigra ostatak sezone, neka se komotno vrati odakle je dosao. Skor od 0-10 u grupi cemo ostvariti i sa njim ovakvim i bez njega. :evil:

Koliko dugo smo sinoc stojali na 45 poena... :eek:....najmanje 6-7 minuta....mada se to meni ucinilo kao po utakmice, sunce ti kalajsano. Uzas, uzas...

ovo boldovano se slazem, al to nije do Pekovica
Rasko je mozda trebao da pocne 3/4 :neutral:
Vlade jeste najveci krivac, ali imao je i DV propuste zbog kojih su gubljeni mecevi, pogotovo u prvih 5 godina u drugom mandatu, gresili su i veci
tesko je pobedjivati objektivno bolje od sebe...

ps. Zagreb izgubio 31 razlike od Svaba, tako da nije iznenadjenje da smo ih i mi razbili u ZG

Ja se potpuno slazem da je i Vujosevic imao svojih propusta, i to veoma ozbiljnih, svojevremeno......
Ali je Vujosevic i kad je gresio imao viziju ekipe, imao viziju igre , i NIKADA nije cekao da se nesto samo dogodi......
Uvek je on bio taj koji je povlacio poteze, nekada i pogresne, ali je vremenom naucio....
Kako ce nauciti neko ko samo bespomocno gleda sta se dogadja na parketu?
Neko ko pola tajmauta koji je sam pozvao ne zna sta da kaze saigracima?

leći će sve na mesto, dobar je ovo tim

po meni ovaj Efes je neverovatan, voleo bih da odgledam jednu tekmu CSKA jer kažu da su oni još luđi

gledao sam ih ja u ppobedi u gostima protiv jakog zalgirisa, zver su od ekipe. ali kad cska nije imao jednu od top 4 ekipa u evropi. efes je dosta jaci no sto sam ja mislio, sarapova nije fenseraj, vec odlican igrac, savan kad ne mora da porodi koseve ( kao sto je bio slucaj u repr. ) igra ovako, 20 p. uz procenat 70 %., onaj crnja im je zverka, ma na svakoj poziciji imaju 2 odlicna igraca.

inace ovaj je legenda:

" "Ma ne smeta mi uopšte što su me vređali. Merilo je to što sam dobio aplauz na početku utakmice i to je to. Normalno je kad se utakmica zahukta i prorade emocije da me vređaju. Da neće možda da mi tapšu kad dam koš i viču 'Savane majstore'?", rekao je savanovic. " :rotf:

Poslednja izmena:
gledao sam ih ja u ppobedi u gostima protiv jakog zalgirisa, zver su od ekipe. ali kad cska nije imao jednu od top 4 ekipa u evropi. efes je dosta jaci no sto sam ja mislio, sarapova nije fenseraj, vec odlican igrac, savan kad ne mora da porodi koseve ( kao sto je bio slucaj u repr. ) igra ovako, 20 p. uz procenat 70 %., onaj crnja im je zverka, ma na svakoj poziciji imaju 2 odlicna igraca.

inace ovaj je legenda:

" "Ma ne smeta mi uopšte što su me vređali. Merilo je to što sam dobio aplauz na početku utakmice i to je to. Normalno je kad se utakmica zahukta i prorade emocije da me vređaju. Da neće možda da mi tapšu kad dam koš i viču 'Savane majstore'?", rekao je savanovic. " :rotf:

Savan je kralj, gde njemu da se desi ono protiv Francuza :neutral: posle toga nikako nije mogao da se vrati u ritam :(

" "Ma ne smeta mi uopšte što su me vređali. Merilo je to što sam dobio aplauz na početku utakmice i to je to. Normalno je kad se utakmica zahukta i prorade emocije da me vređaju. Da neće možda da mi tapšu kad dam koš i viču 'Savane majstore'?", rekao je savanovic. "
Ma da,legenda...i nema veze što ste mu skandirali "Savo turčine..."???

Poslednja izmena:
uzecu novi post za jos jedan osvrt na vj.

ono gde me totalno izludeo sinoc je njegova vec poslovicna flegmaticnost i prakticno ne postojanje na terenu.

o flegmaticnosti: ja sam uveren da sam objektivan po pitanju sudjenja ( uvek ), sinoc vecina faulova ( ako ne svi ) svirani nama su bili, pokrali su nas nesudeci iste te kontakte ( ma, kontakte, faulove bre ) kad smo mi napadali. e u takvoj situaciji bi gledali dv kako ganja sudiju sve do efesovog kosa, deca bi naucila ceo jedan nov repertoar najsocnijih psovki, dv bi dobio tehnicku ( ili 2 ) ali bi se publika na vreme razularila i ovi ****** bi batalili sa kradjom.

o izigravanju statue pored aut linije: gledao sam, sad vec matorog cileta duska ivanovica kako vodi tau u gostima, u pobedi protiv fenera. celu utakmicu cile je uz aut liniju prakticno " igrao " odbranu sa ekipom, kretao se k`o da pokriva igraca, trzao, vikao: preuzmi, ne diraj ( to mi ostalo od duleta :D ), fauliraj, nemoj.... bio je tu, uticao je na ekipu sve vreme. gledajte karija veceras, kad bude vodio fmp, kako ce ucestvovati u utakmici. vj utakmice gleda ( duboko zamisljen i ozbiljno zabrinut ). mora se trgne malo bre, pokaze neke znake zivota ( dobro, ne mora bas ruku da polomi :D ).

i tako...

Poslednja izmena:
Ja se potpuno slazem da je i Vujosevic imao svojih propusta, i to veoma ozbiljnih, svojevremeno......
Ali je Vujosevic i kad je gresio imao viziju ekipe, imao viziju igre , i NIKADA nije cekao da se nesto samo dogodi......
Uvek je on bio taj koji je povlacio poteze, nekada i pogresne, ali je vremenom naucio....
Kako ce nauciti neko ko samo bespomocno gleda sta se dogadja na parketu?
Neko ko pola tajmauta koji je sam pozvao ne zna sta da kaze saigracima?

i onda stvar preuzme Pera Bozic, koji kaze "idemo ovo..." i onda kao Vlada nesto doda :( mislim da sam napisao u nekom postu tokom utakmice
***, Dule je znao da zaboravi da trazi tajmaut, ovaj pozove pa ne zna sta da kaze... samo je sad vece prosuto vece, skuplje mleko :(

uzecu novi post za jos jedan osvrt na vj.

ono gde me totalno izludeo sinoc je njegova vec poslovicna flegmaticnost i prakticno ne postojanje na terenu.

o flegmaticnosti: ja sam uveren da sam objektivan po pitanju sudjenja ( uvek ), sinoc vecina faulova ( ako ne svi ) svirani nama su bili, pokrali su nas nesudeci iste te kontakte ( ma, kontakte, faulove bre ) kad smo mi napadali. e u takvoj situaciji bi gledali dv kako ganja sudiju sve do efesovog kosa, deca bi naucila ceo jedan nov repertoar najsocnijih psovki, dv bi dobio tehnicku ( ili 2 ) ali bi se publika na vreme razularila i ovi ****** bi batalili sa kradjom.

o izigravanju statue pored aut linije: gledao sam, sad vec matorog cileta duska ivanovica kako vodi tau u gostima, u pobedi protiv fenera. celu utakmicu cile je uz aut liniju prakticno " igrao " odbranu sa ekipom, kretao se k`o da pokriva igraca, trzao, vikao: preuzmi, ne diraj ( to mi ostalo od duleta :D ), fauliraj, nemoj.... bio je tu, uticao je na ekipu sve vreme. gledajte karija veceras, kad bude vodio fmp, kako ce ucestvovati u utakmici. vj utakmice gleda ( duboko zamisljen i ozbiljno zabrinut ). mora se trgne malo bre, pokaze neke znake zivota ( dobro, ne mora bas ruku da polomi :D ).

i tako...

onda najbolje da dovedemo Lukajica, on bi bacao sakoe i kapute, skakao, pozeleneo od dranja sto na sudije sto na igrace :lol:

"Savane Turcine, napusi se k*rcine"

Potpuno razumljivo da mu se skandiralo ovo i slicno ovome. Onaj zicer protiv Francuza nije nikakvo "radjanje"...dok je ono promasio, sinoc opusteno puni nas. Mnogi to jos nisu zaboravili, j*bi ga...

sta ste se bre uvatili za taj promasaj, desi se jjbg, to nije imalo nikakav uticaj na nas celokupni performans na ep, ali da ne ulazim u to, nisam `teo ni kad je bilo aktuelno. trebao bi mi jedan esej u nekoliko nastavaka, a mrzi me to da pisem ( i nervirao bih se pisuci ). meni ni mijatovic nije postao drzavni neprijatelj br 1 kad je promasio penal onomad. zamrzo sam ga zato sto je vise vremena provodio valjajuci se po travi, no po istoj trceci. hm, fudbal, e tek u to necu da ulazim sa analizom. taj sport je mrtav kod nas i tako se prema njemu i odnosim.

Poslednja izmena:
onda najbolje da dovedemo Lukajica, on bi bacao sakoe i kapute, skakao, pozeleneo od dranja sto na sudije sto na igrace :lol:

ih, lukajica, nemo` si pokvaren :D stalno se plasim da ce psiho na nekoj utakmici se slogira. :mrgreen:

mutavi je resenje, sa sve karavatom preko kragne kosulje... :rotf: on kad bi cusnuo neko crnce u kontri ovaj se ne bi oporavio do kraja sezone, sta mu se desilo... :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back