KK Crvena Zvezda

Zvezda dobila NBA pojačanje
Sreda, 10. septembar 2008. 12:35

Kao što je i najavio generalni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda Milan Opačić, prvo inostrano pojačanje stiglo je na Mali Kalemegdan.

Narednih godinu dana crveno-beli dres nosiće Amerikanac Andre Ovens, saopšteno je iz kluba.

Nekadašnji igrač NBA tima Juta Džez, a u prošloj sezoni standardni član Indijana Pejsersa, igra na spoljnim pozicijama.

Pre dolaska u najjaču ligu sveta, Ovens (27 godina, 193 cm) igrao je za Univerzitet Indijana, gde je u svojoj poslednjoj koledž sezoni bio jedan od najboljih igrača.

Njega odlikuje odlučna fizička pripremljenost i precizan šut spolja.

Dolazak prvog stranca planiran je za nedelju, kada će se priključiti ekipi, a promocija Andre Ovensa planirana je za početak sledeće nedelje.

10. septembar 2008. | Izvor: B92
Andre Ovens u Crvenoj zvezdi

Bivši igrač Golden Stejta i Indijane Andre Ovens novi je košarkaš Crvene zvezde. Ovu vest za B92, potvrdio je i generalni menadžer crveno-belih Milan Opačić. Andre Ovens je 28-godišnji bek sa solidnim NBA iskustvom. Studirao je na Univerzitetu Indijana, a u NBA je igrao za Jutu, Golden Stejt i Indijana Pejserse.

On će se novom timu sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor priključiti u subotu, a kako saznajemo, osim igračkih kvaliteta, za angažman u Crvenoj zvezdi presudile su i dobre preporuke o njegovom ponašanju van terena.

Super igrao na koledzu,nisu ga draftovali jer je navodno bio nizak za dvojku-trojku,promenio dosta klubova u kojima nije dobio sansu,dobra prangija i dici ce publiku na noge svojim potezima(zakucavanjima),medjutim nisam siguran da moze da se uklopi u Pesicev sistem...

Last Man Standing:

Most NBA fans haven’t heard of Andre Owens. They don’t know that he likes to ride horses and play video games. People don’t know that he claims to be the best Madden and NBA Live player or that he’s really competitive, but they will.

Andre, the 6’4 combo guard from Indianapolis, took a different route to the NBA than most players. Andre led the University of Houston Cougars in scoring his senior year. His outstanding play at Houston matched with his pre-draft workouts led Owens into believing he would be drafted.

“I worked out for about five or six NBA teams. I trained really hard and worked out with NBA guys in NBA systems,” he said. “I ran two miles a day, shot over 1,000 shots a day and ran drills with cones.”

Playing in the Portsmouth Invitational before the draft, Andre walked away being a member of the All-Tournament Team.

All he was trying to do was improve his standing before the draft. “John Lucas told me that I have a lot of energy and I need to channel it. It’s when to use it and not use it. I learned how to use my energy to help my team win,” he said.

Despite being a member of the Portsmouth Invitational All-Tournament team, Owens was not drafted by an NBA team.

Now that Owens is on the Jazz, he hasn’t stopped trying to improve his game. “I’m an energy guy,” he states. “I’m going to use my minutes to the max. I try to bring energy and life to the team. I try to be like Bobby Jackson. A guy that brings defense, gets the team going and makes plays.”

Owens overcame obstacles in his way and now is trying to show others in the local community that they can do the same. “I tell people to never give up, never give up your dream, hard work exceeds that dream,” Owens said. “Always believe in yourself and keep positive people around you. Use what you have.”

“I’m trying to get to the high schools and junior highs and tell them that no matter what happens that they should work hard until they fulfill their dreams.” Owens is living his, playing for the Utah Jazz, living life in the NBA.
- Scott Church

In addition to his on the court talents, Owens claims to be an incredible Madden Football and NBA Live video game player.

The draft gods didn’t look down on Andre and he was left without a contract or a team to play for. “I was devastated; I didn’t know what to do. I told myself that it isn’t over. I had to get in there and outwork people and that’s what I try to do.”

Andre found himself talking with the Jazz. He was invited to play with the Jazz’ summer league Reebok Rocky Mountain Revue team in Salt Lake City where he was the fifth highest scorer on the squad and was arguably the best player without a contract.

The Jazz were so impressed that they invited Owens to training camp. “I was in excellent shape and they were impressed. I was running every day and shooting over 1,000 shots.”

Training camp was a surprise not only for Jazz management but also for fans. In six pre-season games, Owens averaged 8.5 points in a reserve role. He impressed the coaches and management so much that a contract was offered.

“I came in to work out and they came in and told me ‘Congratulations, you’ve made the team.’ I was the 15th man on the team,” he said. “I was just relieved, I was so happy.”

Owens wasted no time before he got on the phone. “I called my mom, brothers, college and high school coaches. If it wasn’t for them, I wouldn’t be where I’m standing now. I wanted to tell them thanks for everything they did for me.”

Ovo je deo intervjua koji sam našao na internetu. Čini mi se da je dobar momak i da je to ono što je jako bitno za stranca. Zato mi se i nije svidjala opcija sa Dženkinsom.
Konačno neka uprava koja zna posao. Svaka čast, ZA SADA! :-)

S grobarima samo kulturno
Svetislav Pešić, trener Zvezde, najavio korektnu saradnju sa Dušanom Vujoševićem

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić očekuje da odnosi sa Partizanom napokon budu civilizovani, a njegova saradnja s kolegom Dušanom Vujoševićem korektna. Popularni Kari smatra da su treneri izuzetno važna karika ka tom putu jer, osim što su stručnjaci na parketu, oni moraju da budu i dobri pedagozi.

- Ne znam šta se dešavalo u prethodnom periodu, ali smatram da odnosi između Partizana i Zvezde moraju biti civilizovani. Dva kluba u budućnosti treba da sednu i razgovaraju o svim problemima. Vodeći ljudi Partizana su moji dobri prijatelji i na privatnom i na poslovnom planu. Ubeđen sam da ćemo odnose brzo normalizovati - rekao je Svetislav Pešić.

Trener Crvene zvezde veruje da je uradio pravu stvar što je preuzeo kormilo kluba sa Malog Kalemegdana.

- Ne kajem se što sam došao u Zvezdu, naprotiv, gledam samo napred. Koncept koji su mi predočili Slobodan Vučićević, Zoran Drakulić i Milan Opačić može da donese rezultate i nadam se da na tom putu neće stati. Tek posle godinu dana možemo ponovo da sednemo i da vidimo šta smo uradili.
Svetislav Pešić smatra da je Crvena zvezda u fazi pravljenja ekipe i sistema za naredne godine.

- Mi i dalje pravimo tim, za razliku Partizana, FMP Železnika i Hemofarma, koji su već stvorili sistem. Nema šta da se lažemo, oni su u ovom trenutku bolji od nas. Ali to ne znači da mi nećemo pokušati da promenimo tu situaciju. Ne obećavam ništa, samo kao što sam već jednom rekao, moramo u ovom projektu da damo i sami sebe - poručio je Pešić.

TADIJI MESEC DANA PAUZE

Trener Crvene zvezde kazao je da Tadija Dragićević ima problema sa povredom kolena i da će najverovatnije odsustvovati mesec dana sa terena.
- Tokom današnjeg dana Tadija će uraditi magnetnu rezonancu, na kojoj će se utvrditi težina povrede. Kako sada stvari stoje, šanse su 90 odsto da će biti odsutan mesec dana sa terena. Osim njega, Boris Bakić je na poslednjem treningu doživeo potres mozga, ali povreda nije ozbiljnije prirode - završio je Pešić.

Zvezda pobedila Uniks, došao i Roberts
Cetvrtak, 18. septembar 2008. 09:30

Renovirana Crvena zvezda pod vodjstvom trenera Svetislava Pešića ostvarila je još jednu pobedu u pripremnom periodu. Crveno beli su u utakmici zatvorenog tipa u Beogradu savladali Ruski Uniks iz Kazanja rezultatom 80:73.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Kešelj sa 18 i Marinović sa 16 poena, dok je Strahinja Dragićević postigao 12, Ovens 9, a Bakuć i Štimac po 8 koševa.

Za Zvezdu nisu igrali kapiten Tadija Dragićević i Elmedin Kikanović koji je sa reprezentacijom BiH.

Utakmici je prisustvovao i drugo zvezdino pojačanje iz Amerike, Lorens Roberts, koji se danas priključuje ekipi Svetislava Pešića.

(Mondo)

E,pazario sam sezonsku. Pa da vidimo šta će biti ove godine.
Uuu, sad cu i ja na fax u Bg, moram i ja uzeti...

Inace, Zvezda izgubila na startu pripremnog turnira u Francuskoj od domacina Gravlena - 71:81. Marinovic sa 20 i Ovens sa 18 poena najefikasniji. Kovac postigao 10, a Strahinja Dragicevic 9. Zbog povrede nisu igrali Keselj i Lorens Roberts...

Zvezda porazom završila turnir u Francuskoj
Nedelja, 21. septembar 2008. 19:14

Košarkaši Crvene zvezde drugim porazom u tri meča zaključili su učešće na pripremnom turniru u Francuskoj.

U poslednjem kolu belgijska Deksija Mons savladala je ekipu Svetislava Pešića sa 83 :71 (17:15, 25:24, 15:8, 26:24).

Amerikanac Andre Ovens sa 12 poena bio je najefikasniji medju crveno-belima. Dvocifreni su bili i Mirko Kovač, odnosno Strahinja Dragićević, koji su nanizali po 10 poena.

Na startu turnira u Francuskoj Zvezda je poražena od domaćina Gravlena, a u drugoj rundi Beogradjani su pobedili holandski Majgajd.

Crveno-beli se u ponedeljak vraćaju u Beograd, a tokom sledeće nedelje trebalo bi da odigraju dve pripremne utakmice sa rimskom Lotomatikom.

(MONDO)

Košarkaški klub Crvena zvezda doveo je i šesto pojačanje uoči sezone velikih očekivanja. Na Mali Kalemegdan stigao je Milan Milošević, bivši košarkaš tuzlanske Slobode Dita.

Reprezentativac BiH dugo je najavljivan kao potencijalno pojačanje, a zvanično postao je posle samo dva treninga pod vođstvom novog trenera Svetislava Pešića. Kari je dao "mig" upravi, da bi krilni košarkaš mogao da pojača konkurenciju u timu i u sredu je Milošević potpisao ugovor sa crveno-belima.

"Milošević je stigao na probu u Crvenu zvezdu juče, ali je zbog povrede kapitena Dragićevića kao i već dokazanog kvaliteta krilnog igrača odlučeno da on odmah potpiše ugovor. Crveno-beli će tako do povratka Dragićevića imati dva izuzetno jaka igrača na poziciji krila, na kojoj je već mladi Marko Kešelj", stoji u saopštenju KK Crvena zvezda.

Milošević ima 23 godine i visok je 204 centimetra.

On će putovati sa ekipom na dve pripremne utakmice u Rimu protiv Lotomatike (petak i subota), a potom, u nedelju, biće i zvanično predstavljen kao i ostatak tima. Javni trening u "Pioniru" zakazan je za 19 časova i tu će svi navijači Zvezde moći da upoznaju nove košarkaše, među kojima su još Vladimir Štimac, Marko Marinović, Andre Ovens, Marko Kešelj i Lorens Roberts.

Do nedelje u klub bi mogla da stignu još dvojica košarkaša: Filip Šepa i Nemanja Aleksandrov. Pregovori sa obojicom su u poodmakloj fazi, s tim da je Šepa u ovom trenutku bliži potpisu.

MONDO

Gledaj ovog,molim te,pravda za Urosa...Sta je pravda u ovom slucaju?2 meseca sa mogucnoscu uslovne posle 15 dana?Ili da uopste ne ide u zatvor?...Zbog takvih kao on nam se i raspada Zvezda...

Ma jok, najbolje bi bilo da panduri puste navijache da ih sibaju i unakazuju, i da navijachima koji su pobili najvishe pandura dodele nacionalne penzije i proglase ih herojima a da pandure koji su podigli ruke da se brane odmah suspenduju i strpaju u zatvor... samo da ostave one koji se nisu branili i bezali od udaraca:think::think:

Back