KK Crvena Zvezda

]Aha, znaci ja sam mogao da se dogovorim sa onim drugim koji ima ime koje je slicno onom koje ja zelim,[/B] i sigurno bi dozvolili u APR. :hahaha: Eno sve bi trcali da nam dozvole.

Koga bre briga sta su se Covic i Mirko Pavlovic dogovorili... Zakon je zakon, i on treba da se postuje, dakle, da se ne stvara zabuna kod drugih ljudi da se radi o jednoj te istoj stvari.

Ovde se radi o svesnoj manipulaciji kako bi se jedan subjekat zamrz'o a drugi bio predstavljen kao isti on. Samo u zemlji Srbiji...

Uzgred, mislim da bi trebao da pocnes da koristis veci font. :mrgreen:

TAKO JE.
Mogao si da dogovoris, ako bi ti on dozvolio, i da sastavite validan ugovor koji ce to ozvaniciti....
Samo je "problem" sto ti on to nikada nece dozvoliti, izuzev ako ima mozga koliko i ti, pa se "nadjete" negde........
I to nema veze sa zakonom o privrednim subjektima, jer zakon DOZOVLJAVA da se ime razlikuje smao u jendom slovu(zakon kaze da ime mora da bude drugacije, a drugacije je i kad promenis jendo slovo).
To je pitanje zakona o intelekualnoj svojini, jer registracijom privrednog subjekta ti na neki nacin zasticujes ime tog subjekta, na teritoriji gde si ga registrovao.

Naravno, ti opet lupetas, apsolutno ne poznajuci ni osnovne postulate poslovanja, a ni na kosarci se ne proslavljas.
Sto ne pokusas da registrujes recimo "ABIDAS" ili NIIKE firmu?
Probaj da registrujes, pa ces videti.......
Ali, ako doneses ugovor od NIKE ili ADIDASA da ti oni to dozvoljavaju, i uslovima pod kojima ti dozvoljavaju, i ako oni vec nemaju pod tim i imenom nesto u APR,neces imati problem da se registrujes pod njihovim imenom.

Sto se fonta tice, nazalost moj posao je vezan za racunar, a moj rad za racunarom za monitor 15 inca(zato sto tako mora po defaultu).
Godine takvog rada su dovele do toga da boldovana slov ajasno vidim, a za ova druga skiljim.
Eto, to je razlog.

Moram da dodam....Tvoja prica o manipulaciji, i to SVESNOJ manipulaciji.:hahaha:
Ja ne razumem kakva je to manipulacija u pitanju, kada je javno i jasno objavljen ugovor izmedju ta dva privredna subjekta, kada je "originalna' Zvezda svoj ugovor o restruktuiranju objavila na net-u i po stampi.
Manipulacija je sto se zovu slicno?
Pa naravno da ce se zvati slicno, jer je drugi privredni subjekat i osnovan da pomogne prvom.
Naranvo da ce se zvati slicno u cilju ocuvanja mnogo miliona evra vrednog brenda.

Koga oni time obmanjuju?
Nepismene kao sto si ti?
Mozda si tu u pravu.

Ti stlano sebi dajes autogolove.
Ja taman pomislim kako se ne moze lupiti veca glupost, a ti odmah nadmasis samog sebe.

Poslednja izmena:
Ne, ovo nema veze sa intelektualnom svojinom, zato sto ne postoji nacin da npr. moj "AD studio" (moji inicijali) ugrozava na bilo koji nacin postojeci "MAD studio" (ocito brendiranje na osnovu reci na engleskom koja je mozda ima skriveno znacenje u vidu necijih imena).

Radi se o granici koja je postavljena da ne bi bilo zabune medju svima. I korisnicima i firmama i potrosacima i administraciji, na kraju krajeva.

To sto su se Covic i Pavlovic dogovorili da naprave svesnu zabunu medju potrosacima i drugim subjektima varanjem da je jedan klub drugi ne bi trebalo da interesuje drzavu.

PS> Naravno da vazi ono za NOKE ABIDAS itd. Ali fora je sto se ne radi o tome.

I naravno, mogao bi da budes u pravu samo bi mi trebao pruziti dokaz da je to pravilo u upotrebi zbog intelektualne svojine, posto se ne bi reklo da je tako na osnovu prakse.

Poslednja izmena:
Ja ne razumem kakva je to manipulacija u pitanju, kada je javno i jasno objavljen ugovor izmedju ta dva privredna subjekta, kada je "originalna' Zvezda svoj ugovor o restruktuiranju objavila na net-u i po stampi.

Nijedan medij nije objavio UPPR, bar ne u neko dogledno vreme od kako je stupio na snagu. Isto tako ni zvanicni sajt kluba to nije imao, bar u neko dogledno vreme. Mozda ni sad nemaju.

UPPR se trazio po netu kao retka knjiga, na kraju sam ga video tako sto je neko okacio na dropbox.

Svesno se manipulise neinformisanima, koji pocnu da size kad im kazes da je FMP uzeo ime Zvezde... Proklinje se Tegeltija i zli Vujosevic, da bi posle 4 godine sami poceli da pricate o tome.

Naravno da se manipulisalo.

Ma jok, ne radi se o tome.............Cini ti se, voli on tebe..........:hahaha:
Ti dodjes da registrujes agenciju sa istom sifrom delatnosti kojoj se ime razlikuje u jendom slovu?
Ko ce ti to dozvoliti?
Niko ne svetu..........
Ali, rekoh ti ja vec, ako ti vlasnik te druge agencije napismeno dozvoli da to otvoris, moci ces da je otvoris..........
Eto, smes da polozis neku opkladu da sma ja u pravu?
Naravno, bezveze sam pitao........Ti se neravno ne kladis, mada opet sigurno znas, rekao ti roditelj tvog prijatelja............:per:

Poslednja izmena od moderatora:
Uopste nije ista sifra delatnosti, cak nije ni ista delatnost u pitanju.
Sto se intelektualne svojine tice, celina koja cini moj naziv su moji inicijali, a celina koja cini njihov naziv je engleska rec, tu nema osnova za tako nesto. Kod NIKE i NIIKE ili NIKE SHOP je jasno da se radi o jednoj celini "NIKE" gde se jedno slovo ili cela rec koristi da svesno dovede u zabludu. Dok su AD i MAD i SAD i RAD razlicite celine koje nemaju intelektualne veze medju sobom osim sto su im dva slova ista.

Dakle, tesko da se radi o intelektualnoj svojini, vec sam rekao o cemu bi trebalo da se radi. Nisu to samo privredni subjekti medju sobom, vec celokupna privreda, i potrosaci i drugi koji posluju a nemaju veze s time. Bar bi tako trebalo biti u normalnoj drzavi.

Samo je ovde normalno da neko od NIKE napravi NOKE, od jednog subjekta uz sufiks registruje isti brend, i onda pljuje druge zato sto su to raskrinkali i javno pricaju o tome.

Evo sta kaze zvanicni sajt Crvene zvezde, na kom ne mogu naci UPPR:

U avgustu 2011. godine Crvena zvezda je potpisala tehnički sporazum sa FMP-om, a od tada crveno-beli iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate.

Svesno dovodjenje u zabludu da se radi o Crvenoj zvezdi, a ne FMP-u koji je promenio ime.

Kad pruzis neki dokaz za tvoje tvrdnje, nastavicemo pricu, dotad pozdrav i srecno u kladionici. ;) Zaradi nesto, da se osetis vrednim...

- - - - - - - - - -

Pa ja ti malopre pruzio dokaz...........

http://www.malaprivreda.rs/pregled-delatnosti/527-nike-shop-loznica

Covek je registrovao RADNJU sa imenom NIKE SHOP.
Sta mislis da su mu dozvolili bez ugovora sa NIKE distributerom, zastupnikom?
J.b.g nema u opusu Vujosevicevih knjiga neki drugi dokaz, na zalost.

Ne dokaz za to, to ni ne sporim, vec dokaz da APR odbija na osnovu intelektualne svojine, a ne zato sto zeli da razgranici neke stvari.

Znas da ja ne cenim njega kao toliko kvalitetnog igraca kao vi, tako da se kod mene radi o stilu igre iz kog po meni potice njegov najveci kvalitet, mislim na borbenost, trud, pokrivanje rupa, lomljenje kontrama i blokadama.

Malo koji Amer moze to da pruzi, iako na papiru moze biti kvalitetniji igrac.

NEBOJSA COVIC : - Prošli smo težak period, da vas podsetim da je 2011. godine bio minus od 15 miliona evra. Napravili smo UPPR, sproveli ga i mislim da je taj UPPR lektura za sve klubove koji su u problemima. Da li će to drugi primeniti ili će ih sujeta sprečiti, to je njihov problem, ali ga ne bi trebalo blatiti.

Jaka Blažič napustio Zvezdu i otišao u Bešiktaš

Slovenački reprezentativac odlazi iz crveno-belog tima godinu dana pre isteka ugovora, tako da će klub svakako dobiti novac na ime obeštećenja

Posle famoznih 650,000$ za Marjanovica (free agent) za koje niko nije nista objasnio, sledi novi spin, obestecenje za igraca koji je imao 2+1 i kojeg klub vise ne zeli.

Pa, bar pola miliona za slovenackog asa i reprezentativca, ruka ruci. Drmaju se zestoki milioni na transferima... :mrgreen:

http://www.mozzartsport.com/vesti/j...rsku-jer-ponuda-besiktasa-i-ne-postoji/114621

Objasnjenje: Zalizani busi Raskovica, istisnuo ga je iz vaseg kluba i ima punu saradnju sa Covicem. Njih dvojica se namecu kao najvazniji ljudi u srpskoj kosarci.

Covek bez blama ide i diluje hokejasa iako je on igrac Raskovica.

nebojsa-covic-misko-raznatovic.jpg

Ovaj ce da izvrsi samoubistvo na nasoj stranici....

- - - - - - - - - -

Posle famoznih 650,000$ za Marjanovica (free agent) za koje niko nije nista objasnio, sledi novi spin, obestecenje za igraca koji je imao 2+1 i kojeg klub vise ne zeli.

Pa, bar pola miliona za slovenackog asa i reprezentativca, ruka ruci. Drmaju se zestoki milioni na transferima... :mrgreen:

Ukrao Covic novac od San Antonija...najverovatnije. :roll:

Tempiramo formu ovaj put za top16 nadam se. Prosle godine je to nekako neplanski radjeno i na pocetku sezone smo brzo dosli do vrhunca, oborili rekorde u aba ligi a kasnije tokom sezone se mucili. Ipak smo izgurali nekako na suvi kvalitet al valjalo bi malo takticki ispravnije i pametnije uci u ovu sezonu.

67:65 protiv Kluza (strucnjak za rimsku istoriju imperator Brenus ce vam objasniti gde je to).

Skorcijanitis i Ljudina po 11p, Rebic 10, Jovic 9, ostali po malo.

Ha,ha... pa ti ništa ne znaš. Ni o čemu.
Ajde ne brukaj se više, kakav crni imperator. Bren je bio Gal( Kelt) i borio se protiv Rima. Zamalo ga je i uništio.
Sumnjam da znaš legendu o tome kako su guske spasile Rim...
Vidim, pratiš nas pomno i pažljivo.

- - - - - - - - - -

Tempiramo formu ovaj put za top16 nadam se. Prosle godine je to nekako neplanski radjeno i na pocetku sezone smo brzo dosli do vrhunca, oborili rekorde u aba ligi a kasnije tokom sezone se mucili. Ipak smo izgurali nekako na suvi kvalitet al valjalo bi malo takticki ispravnije i pametnije uci u ovu sezonu.

Polako. Tek smo počeli.

Ajoj, koga briga za tvoje Rimljane i Asteriksa i Obeliksa, i za tvoju sitnu oazu koja ti sluzi da se napravis malo pametan.

Ove sezone nema potrebe za marketinskim trikovima poput dovodjenja najzvucnijih pojacanja odmah u junu/julu, plejmejker ce da se ceka jos jedno 2 nedelje, a po prvi put se glavni igraci nisu odbacivali nego pustani jer su morali (jedino se Blazic odbacuje kao visak).

Radonjic sve i da je hteo ne moze da ziherasi i od pocetka napreze, a imace prilike da se dokaze u "regular season" fazi, jer se Himki pojacao, a Bajern mozda hoce (trenutno jure KC Riversa, npr). Postoji verovatnoca da ce grupa biti utegnutija nego prosle sezone, i postojace zaista bitne utakmice za prolaz dalje, a one se moraju dobiti na znanje, ukoliko je ekipa planirano na nizem stepenu forme.

Back