]Aha, znaci ja sam mogao da se dogovorim sa onim drugim koji ima ime koje je slicno onom koje ja zelim,[/B] i sigurno bi dozvolili u APR.Eno sve bi trcali da nam dozvole.
Koga bre briga sta su se Covic i Mirko Pavlovic dogovorili... Zakon je zakon, i on treba da se postuje, dakle, da se ne stvara zabuna kod drugih ljudi da se radi o jednoj te istoj stvari.
Ovde se radi o svesnoj manipulaciji kako bi se jedan subjekat zamrz'o a drugi bio predstavljen kao isti on. Samo u zemlji Srbiji...
Uzgred, mislim da bi trebao da pocnes da koristis veci font.![]()
TAKO JE.
Mogao si da dogovoris, ako bi ti on dozvolio, i da sastavite validan ugovor koji ce to ozvaniciti....
Samo je "problem" sto ti on to nikada nece dozvoliti, izuzev ako ima mozga koliko i ti, pa se "nadjete" negde........
I to nema veze sa zakonom o privrednim subjektima, jer zakon DOZOVLJAVA da se ime razlikuje smao u jendom slovu(zakon kaze da ime mora da bude drugacije, a drugacije je i kad promenis jendo slovo).
To je pitanje zakona o intelekualnoj svojini, jer registracijom privrednog subjekta ti na neki nacin zasticujes ime tog subjekta, na teritoriji gde si ga registrovao.
Naravno, ti opet lupetas, apsolutno ne poznajuci ni osnovne postulate poslovanja, a ni na kosarci se ne proslavljas.
Sto ne pokusas da registrujes recimo "ABIDAS" ili NIIKE firmu?
Probaj da registrujes, pa ces videti.......
Ali, ako doneses ugovor od NIKE ili ADIDASA da ti oni to dozvoljavaju, i uslovima pod kojima ti dozvoljavaju, i ako oni vec nemaju pod tim i imenom nesto u APR,neces imati problem da se registrujes pod njihovim imenom.
Eno sve bi trcali da nam dozvole.