KK Crvena Zvezda

vest i fenomenalan komentar :lol:

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=23&nav_id=399924

Sramota je to za jedan klub koji je podario jugoslovenskoj i srpskoj kosarci jednog Ticu, Alekica, Lepojevica, Nedica, Sljivancanina, neke od najzabavnijih Harlemovaca u cijim je egzibicijama nasa javnost imala prilike da uziva, pa bih naveo jos i Lisicu, Popovica, zasto ne i Ilica, maestralnog Avodzobija, plejadu izvrsnih Amerikanaca, posebno onog koji je dosao zorom da bi ga uvece na ulicama susretali dobronamerni Beogradjani kako trazi aerodrom, ako se ne varam bio je tu i Pistoljevic, jos neki kauboji, trenera kakvih ti dusa zeli, pa ta taktika da se brzim izmenama trenera dovedu u nedoumicu protivnicki igraci, pa onaj sto je toliko voleo klub da je poneo koseve kao uspomenu na dane provedene na sljaci Kalemegdana...Tuzan je dan svanuo za sport u Srbiji...

:lol: :lol: :lol: :lol:

vest i fenomenalan komentar :lol:

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2009&mm=12&dd=23&nav_id=399924

Sramota je to za jedan klub koji je podario jugoslovenskoj i srpskoj kosarci jednog Ticu, Alekica, Lepojevica, Nedica, Sljivancanina, neke od najzabavnijih Harlemovaca u cijim je egzibicijama nasa javnost imala prilike da uziva, pa bih naveo jos i Lisicu, Popovica, zasto ne i Ilica, maestralnog Avodzobija, plejadu izvrsnih Amerikanaca, posebno onog koji je dosao zorom da bi ga uvece na ulicama susretali dobronamerni Beogradjani kako trazi aerodrom, ako se ne varam bio je tu i Pistoljevic, jos neki kauboji, trenera kakvih ti dusa zeli, pa ta taktika da se brzim izmenama trenera dovedu u nedoumicu protivnicki igraci, pa onaj sto je toliko voleo klub da je poneo koseve kao uspomenu na dane provedene na sljaci Kalemegdana...Tuzan je dan svanuo za sport u Srbiji...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kolege zvezdaši, izvinite, ali...

:rotf: :rotf: :rotf: :rotf: :rotf:

Nažalost, svaki entuzijasta koji je ostajao u zvezdi (Rakoč je idealan primer, a sada Tadija i Kešelj) izgubio je dragoceno vreme za razvoj i unazadio karijeru. Sreća da je bilo mnogo više onih koji su pobegli na vreme

Aleksandar Trifunović:"Imamo potencijal"

Gužva, veliki broj kamera i pripadnika "sedme sile" u nedelju bio je prisutan na Malom Kalemegdanu. Razlog je promocija Aleksandra Trifunovića, novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde. Trifunović koji je, kao igrač, sa crveno-belima osvajao trofeje 1993. i 1994. godine, i koji je osim Crvene zvezde kao trener vodio Evroligaše Lijetuvos Ritas, Panionios i Spartak (SP), nije krio zadovoljstvo zbog povratka "u svoj klub":

"Ne bih želeo da ovu promociju pretvorimo u analizu onoga što je bilo. Situacija je takva-kakva je, ali ja kao neko ko 100 odsto pripada Zvezdi prihvatio sam ovu ulogu. Inicijalna kapisla za preuzimanje tima je potencijal koju ovi momci poseduju. Taj potencijal može biti izražen isključivo uz dobar rad. Igramo u dva takmičenja, u kojima smo na različitim pozicijama. Iluzorno je pričati o ambicijama Zvezde, a ja imam ogromnu želju da radim u narednih šest meseci. Da je lako ne bih bio ovde. Pripadnost o kojoj sam pričao izražava se kada je najteže. Ono što je za većinu balast, za mene je motiv. Posao bez presije me ne bi motivisao dovoljno", rekao je u prvom obraćanju medijima Aleksandar Trifunović

Novi trener kluba sa Malog Kalemegdana govorio je i eventualnim pojačanjima i da li će mladi igrači dobiti šansu.

"Pričali smo o mogućim pojačanjima, ali tek u narednim danima moći ću da imam jasniju sliku. Moja želja je da provedem izvesno vreme sa timom, ali u slučaju pojačanja moraću da se prilagodim situaciji na tržištu i u klubu. Lako je sada reći treba nam plej ili petica. Kada je reč o mladim igračima, šansa ne može da se dobije gratis. Dobiće je sigurno, ali će morati i da rade", zaključio je Trifunović.

Obavljenim poslom bio je zadovoljan i Generalni menadžer Milan Opačić:

"Doveli smo jednog od najperspektivnijih mladih trenera i čoveka koji je bio prvi pik u našem izboru. Ciljevi su ostali isti, dolaskom Aleksandra Trifunovića oni se nisu promenili. Ne gladamo u prošlost, okrenuti smo budućnosti. Ugovor je potpisan do juna 2011. godine sa idejom da se saradnja nastavi", rekao je Generalni menadžer Milan Opačić.

Ispred Izvršnog odbora medijima se obratio Klod Kolaro:

Izvršni odbor je jednoglasno stao iza odluke da Trifunović bude trener. U prethodna tri dana imali smo veoma konstruktivne razgovore i verujem da će se ta konstruktivnost nastaviti i na terenu", izjavio je Kolaro

Prvi ispit Aleksandar Trifunović imaće u 2010. godini, tačnije 5. januara kada Crvena zvezda gostuje Dinamu u Moskvi.

Dinamo Moskva - C.Zvezda 86:88

***Zvezda jača od ruske zime***
Nije bilo lako Aleksandru Trifunoviću na još jednom debiju na klupi Crvene zvezde. Dinamo je želeo da se pobedom oprosti od Evrokupa pred svojim navijačima, bio je silno motivisan ali to nije bilo dovoljno da se sruši crveno-bela četa. Na kraju, velika pobeda 88:86 (19:25, 27:22, 21:22, 21:17). Tako su naši momci upisali i četvrtu pobedu u grupi F i mirno čekaju Beneton 12. januara. Jedina mrlja na ovu utakmicu je povreda Vuka Radivojevića koji je napustio parket nakon duela sa Savrasenkom. U pitanju je, po svemu sudeći, rame, ali tek nakon povratka u Beograd znaće se koliko je povreda ozbiljna.

Petorka Tejlor, Radivojević, Kešelj, Dragićević i Kikanović dosta nervozno ušla je u meč. Domaćin je brzo došao do prednosti od sedam poena (9:2), i ona je konstantno rasla. U uvodnim minutima odlično su funkcionisali Bikov i Savrasenko. Ulazak Vladimira Štimca trgnuo je crveno-bele, Nemanja Bjelica dao je sigurnost u skoku, pa je najveća prednost Dinama (19:9, 7. minut) brzo počela da se topi.

Tim Aleksandra Trifunovića odlično je zaigrao u drugoj četvrtini. Serijom 8:0 (trojke Videnova i Tejlora, poeni Štimca), crveno-beli dolaze do prvog vođstva (27:25). Od tada pa do kraja poluvremena ni jedna ekipa nije imala osetniju prednost, igralo se u pojedinim momentima poen za poen, pa se na odmor otišlo sa 47:46 za Dinamo. U prvih 20 minuta odličnu partiju je pružio Vladimir Štimac koji je za nešto manje od 7 minuta ubacio 10 poena i imao 2 ukradene lopte. Nemanja Bjelica je uz 5 poena uhvatio 7 lopti i upisao i 3 asistencije, dok je Tejlor imao dodavanje manje i 10 pogodaka na kontu. Odličan je bio i Marko Kešelj sa 9 poena (3/5 za tri). Zvezda je imala skok više (17;16), uz polovičan uspeh sa penala (5/10).

U trećoj četvrtini zaigrali su naši momci na željenom nivou. Bikov i Šved jesu pogađali ali još jedna serija od 8:0 u 28. minutu dovela je crveno-bele na 64:58. Najviše zahvaljujući slobodnim bacanjima Rusi se vraćaju iodlaze na poslednji odmor sa 69:67.

Tri trojke domaćina i dobra serija u uvodnim minutima poslednje četvrine ponovo su podigli Dinamo na plus 5 (74:69). Stević, Dragićević, Tejlor i Bjelica brzo vraćaju rezultatsku ravnoteću pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Ključni pogodak za konačnih 88:86 postigao je brilijantni Oliver Stević a nedugo zatim Bakić krade loptu Domaniju.

Oliver Stević je bio najkorisniji igrač gostiju (indeks 21). Zvezdina radilica ubacila je 11 poena (5/7 za dva), imao je i 10 skokova uz 2 asistencije. Majk Tejlor bio je najefikasniji sa 22 poena, dok je i Nemanja Bjelica imao "dabl-dabl" učinak- 12 poena, 11 skokova. Tadija Dragićević je takođe ubacio 12 poena, Štimac je dao poen manje, kao i Marko Kešelj.

Crvena zvezda je dominirala u skoku- 35:28, a imponuje broj uhvaćenih lopti u napadu- 19. Crveno-beli su imali i 5 asistencija više (18:13), a da su slobodna bacanja izvodili preciznije verovatno ne bi bilo neizvesnog finiša (8/15).

Crvena zvezda: Kešelj 11, Kikanović 1, Tejlor 22 (4 as), Nedović, Stević 11 (10 sk), Radivojević, S. Dragićević, T. Dragićević 12, Videnov 6 (3 as), Štimac 11, Bakić 2, Bjelica 12 (11 sk, 3 as)

To i mene raduje ali ne znam kada će se više izdignuti iz odela velikog talenta i biti ključ Zvezde i jedan od budućih nosioca igre u reprezentaciji...potencijal ima kao retko koji košarkaš ali od toga ne može večito da se živi u svetu sporta.

ma Beneton je slabiji za klasu, njih je Orlean mlatio ko volove u barazu za EL
uspeh je plasman dalje (mada se to ocekivalo) na dominantan nacin, skoro da licite na nas :D
tu su jos Uniks, Pamesa i Huventud ozbiljne ekipe, tako da uz dobar raspored vi idete medju 4 sa njima

Back