KK Crvena Zvezda

@tsartsaris
Izvinjavam se zbog greske za koga navijas...:) Mada mi ni bubamara nije pomogla(sta cu kada je crvena)...:D

Tako je u svakom poslu...uvijek moras da napredujes...:ok:

Slazemo se da bi bio greska...

Po bubamari.....bi npr. Milan bio moj izbor......

Slazem se sa tobom,ako KKCZ hoce da napravi nesto od ovog tima i igraca koje ima ( a ima tu dosta dobrog materijala za oblikovanje) mora da nadje vrhunskog trenera.

E sad da li takvog ima slobodnog i da li taj hoce u Zvezdu...........

Znam sigurno da Djurovic,Sretenovic,Antonic.......sigurno nisu vrhunski...

Aco Petrovic.....mozda....

Petrović izvršio prvu prozivku

Uz složno i gromko "ZVEZDA", crveno-beli su pozdravili novog trenera. Ritam pred sezonu polako se pojačava, pa i pored toga što je tek stigao, Petrović ima ekipu koja je dobro odradila uvodni deo priprema sa Dragoljubom Vidačićem. Najteže, ipak, tek predstoji. U jakom ritmu zvezdaši su odradili dva sata sa novim trenerom, upoznali ga, a i pored toga što su još uvek u "civilu" popodnevni rad u Pioniru pratili su i rekovalescenti Kešelj I Bjelica uz Dragićevića koji je već na terenu. Prvo iskušenje za Petrovića sledi već u subotu, kada Zvezda gostuje u Pirotu. Ako se po jutru dan poznaje...

imgsize.php

Opačić: Novi trener ali i novi ljudi u upravi

Aco Petrović i zvanično je promovisan u novog trenera Crvene zvezde, a generalni menadžer Milan Opačić je angažovanjem šefa struke najavio i novu upravu kluba i izlazak iz krize.

Opačić je izjavio da je kasno uveče u sredu, kada je konačno rešeno pitanje trenera, dogovorena i buduća struktura u rukovodstvu kluba.

"Imali smo vrlo kvalitetan sastanak na kome su, pored čelnika kluba, bili i predstavnici Sportskog društva Crvena zvezda i neki ljudi iz privrednog života... Dogovoreno je da ubuduće Zvezda ima predsednika i četiri potpredsednika koje će izabrati Skupština kluba, koja će biti održana za deset dana", naveo je Opačić.

Generalni menadžer Zvezde je istakao da je u načelu dogovoreno ko bi preuzeo funkcije predsednika i potpredsednika, ali nije navodio imena.

On je nagovestio da bi mesto potpredsednika zaduženog za košarkaška pitanja trebalo da preuzme proslavljeni trener Božidar Maljković, kao i da će dosadašnji predsednik u ostavci Slobodan Vučićević ostati u klubu.

imgsize.php

Vuk i Filip na Kališu

imgsize.php

Tačno kako je dogovoreno, u 13 časova, Vuk Radivojević iz jednog a Filip Videnov iz drugog pravca stigli su na Mali Kalemegdan. I koliko je predstavljanje košarkaša koji je već četiri sezone nosio zvezdin dres bila poznata stvar, toliko je dolazak Filipa Videnova predstavljalo iznenađenje za novinare i navijače. Videnov će biti najstariji igrač ove sezone u crveno-belom dresu (rođen 1980. godine), a problem sa komunikacijom neće imati jer se prisutnima obratio na srpskom jeziku:

"Srećan sam što sam stigao u Crvenu zvezdu, jer dobro se zna o kakvom klubu se radi. Nadam se da ćemo pružiti dobre partije ove sezone i da ćemo se pitati za trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupamo. Znam od ranije trenera Petrovića, i sa pravom se nadam dobroj sezoni. Kako vreme bude odmicalo bićemo sve bolji", rekao je bugarski reprezentativac.

Vuk Radivojević vratio se kući. I pored toga što sa večinom igrača nije igrao, već se na turniru u Pirotu videlo kakvo je pojačanje stiglo na Mali Kalemegdan.

"Drago mi je što sam ponovo među svojima i što Zvezda ne zaboravlja svoje igrače. Nema još mnogo vremena do početka sezone, uigravamo se u hodu. Sa timom treniram od početka priprema, radi se o talentovanoj ekipi. Kada stignu novi igrači i kada se oporavimo od povreda imaćemo tim za najviše domete", rekao je Vuk Radivojević.

Generalni menadžer Milan Opačić najavio je dolazak Morisa Bejllija do kraja nedelje.

"Moris Bejli je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i čekamo detalje oko njegovog puta. Postojala je opcija da ide pravo na turnir u Istanbul, ali smo odustali od toga. Očekujemo ga u narednih nekoliko dana u Beogradu. Na poziciji centra suzili smo izbor na nekoliko igrača. Nadam se da će do povratka tima iz Turske i ta pozicija biti popunjena", izjavio je Milan Opačić.

Generalni menadžer najavio je i da će posle sastanka Upravnog odbora u četvrtak biti poznat termin održavanja Skupštine kluba.

Pozdrav svima. Nije me bilo dugo jer se nista nije desavalo ali blizi se pocetak sezone, klub se pokrenuo, pa da i ja ostavim koji komentar. Pesic je otisao i poludeo sam zbog toga, jednostavno i Mesinu da su doveli ne bi mi bio gotivan ko Kari. Covek je uspeo nemoguce, da od Stivena napravi igraca, da Tadija skace i ima po blokadu na svakoj tekmi, da ekipa odigra musku odbranu, egal sa Partizanom, da konferencije budu zanimljivije od utakmica, otkrio je Bjelicu, itd itd, bezbroj pozitivnih stvari je uneo u klub, hvala mu na svemu. E sad, Aco Petrovic, da je dobar trener jeste, da je iskusan jeste, ali da li ima kvaliteta da ekipu odvede do nekih trofeja, nisam bas siguran. Ali dobro, Dudi je bio pomocni pa se nadam da je pokupio nesto od njega. Danas je stgao i Moris Bejli, plej, bio u Olimpiji, Rusiji, ali za mene je iskreno totalna nepoznanica. Po nekim pricama, nesto izmedju Burksa i Kuka. Videnov, iskusan suter, radio je vec sa Petrovicem kao i Bejli, na prvim utakmicama solidan ucinak. Od njega se mnogo ocekuje ali mislim da ce s njim biti problem motivacija, tj borbenost za Zvezdi dres. Bugarin ***, sumnjiv mi je. Vuk Radivojevic, znam da ga mnogi osporavaju, mozda su i u pravu, ali to je moj ljubimac i strasno sam se obradovao kad sam video da dolazi, pokrivace pleja sa Bejlijem i Nedovicem i to je vrlo dobro popunjeno. Na dvojci Videnov i Bakic, ako zatreba Bjelica i Vuk, takodje sasvim ok. Krila su Keselj, Bjelica i Radosavljevic ( Minja ce na pozajmicu), veliki potencijal skoncentrisan na trojci ali fali iskustvo. Pod kosem Tadija, Stmac, Elmedin, Stevic i stranac najverovatnije, ako bude neki teskas bice ovo dosta jaka ekipa, tako da dosta zavisi od tog najavljenog pojacanja, videcemo, za sada uopste nije lose.

Zvezda sklapa sasvim dobar tim. Mada me Bejli nesto nije odusevio u Olimpiji,ali su oni tada bili u raspadu ,tako da je pitanje koliko je mogao da pokaze sve sto zna....
Aca Petrovic je odlican trener koji je kod nas dosta potcenjen....ali da li ce to biti dosta da skinu Partizan sa trona...:think::think:

Sad za stranca na centru........Zvezda vec ima 4 stranca (Videnov,Bakic,Bejli,Kikanovic) . A koliko znam ni Kikanovic ni Bakic nemaju srpski pasos ( za igrace iz BiH je to moguce,ali za one iz CG ne,jer izmedju Srbije i CG ne postoji sporazum o dvojnom drzavljanstvu).....

Dejvis ili Roberts za Zvezdinu visinu

part-cz-finale012214120090512171335.jpg

Crvena zvezda u narednih nekoliko dana rešava pitanje centra, a poznati su i kandidati za mesto u reketu. Prvi pik je Pol Dejvis doskorašnji član La Klipersa, a kao moguće rešenje pominje se i povratak Lorena Robertsa na Mali Kalemegdan.

part-czCrveno-beli su gotovo kompletirali tim za narednu sezonu, a prema najavama Milana Opačića početkom naredne nedelje biće poznato i poslednje pojačanje. Zvezda traži rešenje na poziciji pet, a glavni kandidat za to mesto je 25-ogodišnji Amerikanaca sa NBA iskustvom Pol Dejvis.

Dejvis je prošlu sezonu odigrao u La Klipersima i na 27 mečeva imao je prosej od 4 poena i dve uhvaćene lopte. U Kliperse je stigao 2006. godine kao 34. pik na Draftu, a studirao je na Mičigen Stejtu.

U poslednjoj sezoni na univerzitetu beležio je 17.5 poena i 9.1 skok po meču, a u seniorskoj konkurenciji bio je jedan od najboljih skakača NKAA lige. Visok je 211 cmm i veoma je snažana, tako da bi dobrodšao timu Ace Petrovića.

Ako se Dejvis ne odluči za dolazaka na Mali Kalemegdan, postoji mogućnost da crveno-beli dres ponovo obuče Lorens Roberts. Odlični centar ostavio je dobar utisak u prošloj sezoni, a da nije bilo povrede sigurno da bi i njegov statistički učinak bio impozantniji.

Skupština: Novi UO i promena statuta

Na redovnoj sednici Skupštine KK Crvena zvezda, naš klub dobio je novu upravu a promene je pretrpeo i statut.
Naime, skupština je odlučila da upravni odbor kluba od sada broji 25 članova, predsednik UO-a biće i predsednik KK-a, a isto telo bira i Izvršni odbor (7 članova) koje će biti operativno telo kluba.

Crvena zvezda dobiće i četiri potpredsednika, a Skupština nije konstatovala ostavku Slobodana Vučićevića. Usvojen je finansijski i izveštaj o radu kluba u periodu između dva zasedanja.

Novi Upravni odbor zasedaće u narednih desetak dana, a do izbora predsednika, ovim telom rukovodiće najstariji član.

Novi članovi UO-a su: Zoran Drakulić, Slobodan Vučićević, Božidar Maljković, Klod Kolarov, Toplica Spasojević, Bojan Radun, Vladimir Kostić, Dragan Tarlać, Zoran Jakovljević, Dragan Nikolić, Mitar Jović, Vladan Simeunović, Ivan Tasovac, Zoran Živković, Branislav Grujić, Goran Trivan, Branko Kovačević, Đorđo Antelj, Nenad Šarenac, Bratislav Đorđević, Ranko Žeravica, Igor Isailović, Nebojša Ćirić, Ljiljana Popović i Nada Marković.

Skupština KK Crvena zvezda održana je u svečanoj sali Beogradske filharmonije.

Ja vam upadam u diskusiju,ali,moram......PO mom misljenju,prvi covek koji bi trebao da ide iz tima je Boris Bakic,stvarno je uzasno los! NE moze da probije,nema sut,odraz....ma nacisto je slab.....a igrom slucaja sam sam informisan da zvezda ima prilicno dobar mladi tim koji je prosle god.igrao I B ligu,i ne vidim razlog,za sto ne bi neko,osim Nedovica koji je vec tu,bio povucen u 1.tim!;)

Back