KK Crvena Zvezda

Izveštačeno-potplaćena SNS masa:
Screenshot-15.png

Ne bih vas menjao ni za 3 života :heart::heart::heart::heart::heart:
Screenshot-13.png

Real symphony :cool:

456409644_904343161726922_7827545486987832589_n.jpg

"Mogu da ponovim tu rečenicu, ali ću te ovaj put poštedeti, to su nasumični činovi ljubaznosti. Znam da si majstor manipulisanja i naviknut lažov. Ali nemoj da lažeš o meni i ja neću govoriti istinu o tebi"

Olimpijakos: ''Vratili se Srbi!'' - ''Delije'' ne odustaju: ''Pogledajte, Petrušev nije srećan tamo!''​

''Srbi su se vratili'', poručili su iz Olimpijakosa na mreži ''X'', uz kraći video snimak, sa kog je deo navijača Crvene zvezde zaključio i da Petrušev ''ne deluje kao srećan čovek'' u dresu crveno-belih iz Pireja, dok traju Zvezdini pokušaji da ga vrati u svoje redove...

Vučeviću Zvezda prva na pameti posle NBA​

Crnogorski internacionalac Nikola Vučević naveo je u intervjuu za "B92" da namerava da po završetku NBA karijere zaigra za Crvenu zvezdu, te da mu je namera da ostane u SAD još bar četiri godine.

"Voleo bih da što duže igram u NBA. To je najbolja liga, sa najboljim igračima i uslovima. U ovom trenutku ne razmišljam o povratku u Evropu. Ako do toga ikada dođe, Crvena zvezda bi bila glavni favorit, ali mnoge stvari bi morale da se postave na svoje mesto", naveo je Vučević.

Vučević je igrao samo jednu sezonu u Evropi pre nego što je prešao u NBA. Predstavljao je Budućnost iz Podgorice u Evrokupu 2011/12, tokom lokauta.

Pohvalio je i rad Crvene zvezde tokom prelaznog roka, rekavši da je prvak AdmiralBet ABA lige izgradio još bolji tim u odnosu na prethodnu sezonu.

"Veliki sam navijač Crvene zvezde. Pratim i Crvenu zvezdu i Partizan, i dosta gledam Evroligu. Što se tiče Crvene zvezde, imali su sjajnu sezonu. Uspeli su da osvoje sve trofeje. Njihov nastup u Evroligi nije ispunio očekivanja, ali to je u redu", kaže Vučević i dodaje:

"Mislim da je ovogodišnja ekipa bolja, i bolje je sastavljena. Voleo bih, kao navijač, naravno, da ponovo osvoje sve te trofeje i da imaju bolji rezultat u Evroligi. Mislim da bi to značilo mnogo i podići percepciju na još viši nivo

Partizan je napravio dobar tim. Napravili su mnogo promena pošto prošle sezone nisu postigli željene rezultate. Potrebno je vreme da se stvari spoje. Očekujem da bude dobra sezona i da oba kluba imaju bolje rezultate u eliti, čak i da se takmiče za mesto među osam najboljih“,
nastavio je Vučević.

Vučeviću je ostalo još dve godine ugovora sa Bulsima, tokom kojih bi trebalo da zaradi 41,5 miliona dolara. U nedavnom razgovoru sa medijima tokom oproštajne utakmice Gorana Dragića u Sloveniji, 33-godišnjak je priznao da namerava da igra u NBA ligi još najmanje četiri godine.

"Svestan sam da sam u NBA već 13 godina, da kraj nije tako daleko. Ne verujem da ću igrati još 13 godina, ali imam još dve godine sa Čikagom, a voleo bih da igram još dve posle toga. Mislim da mogu da igram na visokom nivou toliko dugo, a onda, videću“, dodao je on.

https://sportske.net/vest/kosarka/vucevicu-zvezda-prva-na-pameti-posle-nba-528515

Sferopulos: "Prerano je da ocenjujemo, trudili smo se da budemo dobri"​

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos zadovoljan je posle pobede na ekipom Jahorine u prvom pripremnom duelu pred start nove sezone.

Šampion Srbije i AdmiralBet ABA lige juče je ubedljivo trijumfovao na Palama rezultatom 94:53, uz dobre role novajlija Kodija Milera-Mekintajera i Ajzee Kenana.

Sferopulos se zahvalio na ogormnoj podršci koju su crveno-beli imali na Palama i prokomentarisao je prvi meč.

"Bilo je veoma važno da što smo igrali utakmicu pred našim navijačima na Palama. Bilo im je zanimljivo što mogu da gledaju tim uživo. Veoma smo srećni što smo bili ovde, da smo im pružili zadovoljstvo da gledaju sve igrače koje vole. Ovo je bila prva utakmica u predsezoni, lepa prilika da presečemo seriju teških treninga. Prvi meč za sve da počnu da igraju zajedno. Prerano je da ocenjujemo, ali generalno smo se trudili da budemo dobri. Igrali smo u odbrani kako smo želeli i iskoristili priliku da trčimo po terenu. Veoma sam zadovoljan za prvu utakmicu, iako nije nešto iz čega treba izvlačiti zaključke. Želimo da budemo spremni za prvi zvanični meč“, rekao je grčki stručnjak.

https://sportske.net/vest/kosarka/s...njujemo-trudili-smo-se-da-budemo-dobri-528521

Доласком Петрушева на позајмицу Звезда је претрпана на унутрашњим позицијама. Позицију 5 ће покривати Митровић, Боломбој и Плавшић, Филип Петрушев иако је и он по вопкацији центар, претходне сезоне у Олимпијакису и на олимпијади је играо готово искључиво поз. 4, и то више него добро.
Вјерујем да ће и у Звезди играти искључиво или више ту позицију, ту ће дијелити минутажу са Мајком Даумом, вјерујем да ће Филип бити прва опција а Американац бек-ап "четворка". Уз то и Дејан Давидовац и Никола Калинић могу квалитетно покрити и дефанзивно и офензивно и спољну и унутра+њу позицију, и "тројку" и "четворку", тако да Звезда на унутрашњим позицијама има ширину и рјешења у случају повреде.неког играча.
Заправво сада остаје да се ријеши судбина Далибора Илића, састав се испрофилисао, са овако попуњеном поз. 4, Далибор може очекивати да добије тек сваки трећи, четврти меч у АБА по неколико минута. Од тога нити има вајде Звезда нити је очекивати да Далибор са таквом улогом оствари неки напредак, напротив води у стагнацију.
Опција је да га Звезда проследи у свој развојни тим ФМП, али и у ФМП-у су попунили ту позицију довођењем Данила Тасића, Бојана Томашевића и младог и веома занимљивог Алексе Станојевића.
Вјерујем да ће ту морати наћи неко рјешење, имати играча у саставу чисто само да се води да је на списку није добра опција

Back