KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hau jes no :) илити како да не, :) Искулирајте мало, није проблем за ситне правописне грешке, ал да овде уме понеко да лупи, уме, ал боже мој...

Sta je zamro ovaj topik!? Ajmo Zvezda Sampion! Bio sam na utakmici protiv Sirokog i sve sam zadovoljniji. Pero maestro se vraca u formu i to stravicno bitno. Gurovic je najbolji samo sto mu je neophodna zamena, a doveli smo ovog nekog Vucurovica koji ne znam kakav je. Stiven napreduje, Vuk odlican (cudo nevidjeno), Tomas relativno stabilan ali nikakav spektakl. Kovac iz sjaja do ocaja, ali cini mi se da su mu greske posledica nesigurnosti, a da ima znanje. Popovic nema oci ni za koga drugog, on kad primi loptu u napadu to je kraj njenom dodavanju jer ovaj ide na kos. Ali realno covek ima odlicnu ledjnu tehniku. Misanovica ja volim, iako nije neki spektakl mislim da je dobra zamena, a da uz vecu masu moze da bude ozbiljan igrac. Tadiji nedostaje samopouzdanje i za to krivim Sakotu. Decko na momente pokaze zasto je bio najbolji strelac finala evropskg prvenstva za mlade ove godine, ali moze mnogo vise i mislim da ima potencijal da nam bude druga opcija u napadu samo kad bi ga Sakota isforsirao i istrpeo kao mladog igraca i kao sto je to Svinja radio sa Tripkom, Perovicem i mnogim drugim pa su im postali uzdanice. Pozz

Пионир.
Елем, изгледа смо добили плеја:

Bivši košarkaš Memfisa i Majamija Antonio Burks novi je plejmejker Crvene zvezde, saznaje B92.
26-godišnji Burks koji je i bio prvi izbor crveno-belih posle odlaska Vrbice Stefanova, posle napuštanja Memfisa potpisao je negarantovani ugovor sa Majamijem.
Za tim sa Floride i aktuelnog šampina NBA lige je odigrao nekoliko utakmica u pripremnom periodu, ali je njegov angažman u toj ekipi zavisio i od brzine oporavka Džejsona Vilijamsa, koji će se po svemu sudeći vratiti na parket ranije nego što su to očekivali doktori «Hita».
U NBA ligu Burks je došao je 2004. godine kao 36. pik na draftu (izabrala ga ekipa Orlanda), ali je ubrzo prosleđen Memfisu za koji je odigrao 80 utakmica za sezonu i po.
Burks je u NBA ušao sa koledža Memfis gde je postao tek četvrti igrač u istoriji tog Univerziteta koji je postigao više od 1000 poena, 450 asistencija i 170 ukradenih lopti.
Plej visok 183 cm i težak 89 kilograma je bio proglašen i za najboljeg igrača svoje konferencije, a prva odlika su mu odličan pregled igre i asistencije.

Стигло појачање:

Nikola Vučurović krilni košarkaš iz Nikšića potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom. Vučurović je među crveno-bele stigao da pojača spoljnu liniju.

„Drago mi je što sam došao u Crvenu zvezdu, klub o kome imam izuzetno visoko mišljenje. Zahvalio bih se stručnom štabu i Upravi na pruženoj prilici i mogu samo da obećam da ću na svakoj utakmici i na svakom treningu pružati maksimum“, rekao je Vučurović.

Vučurović ima 26 godina i u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Vojvodinu, Ibon, Lovćen, Ergonom, francuski Klermonferan i nemački Keln, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu državnog prvaka.

Novi član Crvene zvezde visok je 200 centimetara i igra na poziciji krila. Prošao je sve mlađe selekcije Jugoslavije, a najzapaženiji nastup imao je 2002. godine na Global Games u Dalasu. Vučurović će u Zvezdi nositi dres sa brojem „14“.

Док је онај амер ухапшен у америци због неког ситног прекршаја, мислим брза вожња...

Pa mislim stvarno! Mnogo jos ima da se radi. Ali mislim da ste svi videli ono sto ja od pocetka sezone propovedam, a to je da je Dragicevic posle Gurovica nas najbolji igrac i da ce on biti nas X faktor ove sezone. Verovatno ce biti jos oscilacija ali takodje se mora uzeti u obzir da mu danas nije isao sut. Pozdrav

Ma da bre Dragicevic je bolji i od Gurovica. Trofeji se osvajaju jakom odbranom (u ovom slucaju treba dodati jednog centra od 210 i 130kg), dok nam to ne bude zastitni znak, nema nista od ovog tima. Koliko puta smo ostavili zadrane same na sutu za 3 poena? Tu smo izgubili tekmu, a Tadija je danas bio odlican, ali videcemo kad bude igrao protiv jacih centara. Ja i dalje mislim da je suvise mlak. Ali ako me neko zabrinjava to je Pero, zaista ne znam sta je sa njim. Vuk danas ocajan, Stiven, Pop i Tomas solidni. Pozz

Tadija definitivno nije razbijac ali ima super kretnju, zna da se postavi, a zna i da sutne iako ga to danas nije islo. U svakom slucaju mislim da je vise nego adekvatna zamena za Raicevica. Jos kad mu poraste samopouzdanje pa krene u kontinuitetu da igra ovako bice super. Pero je protiv Sirokog bio onaj stari i onda se opet sad vratio u neku dekoncentraciju. Ali neka nek gubimo mi do januara, a onda uigrani da pokidamo. Isto mislim da nam fali jedan centar razbijac, ali je takodje bitno da konacno iamamo centra koji zna da igra 1 na 1 sto od onog crnca sto je sa Penom igrao (O-nesto nes mogu da se setim kako se zove) nismo imali. Ja sam optimista. Pozz

Pobeda
Iako su u Solunu na premijeri u ULEB kupu ove sezone nastupali bez najboljeg pojedinca meča u Zadru, Tadije Dragićevića, košarkaši Crvene zvezde uspeli su da u prvom kolu grupe D zabeleže pobedu nad domaćim PAOK-om rezultatom 78:68 (21:17, 22:18, 20:19, 15:14).

Crveno-belima trebalo je tek nekoliko minuta da se zagreju u Grčkoj, ali su već u drugom delu prve četvrtine, zahvaljujući seriji 10:2, stigli do prednosti od četiri poena, koju do kraja meča nisu ispustili.

"Dirigent" Zvezdinog orkestra bio je Milan Gurović, koji je protivničkim navijačima na uvredljive parole odgovorio najjačim oružjem - fantastičnom partijom!

Upravo je krilni igrač crveno-belima u drugoj četvrtini sa tri "trojke" dao zamajac, a veoma dobro ispratio ga je Igor Milošević, što je beogradskom timu omogućilo da na odmor ode sa prvom osetnijom prednošću – 43:35.

U istom ritmu ekipa Dragana Šakote nastavila je i u drugom poluvremenu – Gurović je sjajno nosio igru svog tima, koji je u 29. minutu uspeo da stigne do vodjstva od 14 razlike (63:49).

Ipak, u poslednjoj deonici crveno-beli su posustali. Voema loša realizacija (čak sedam minuta nisu postigli koš iz igre), crveno-bele, na sreću, nije skupo koštala, budući da domaći tim nije iskoristio smušenu igru rivala.

Grčki tim je u tim trenucima zabeležio seriju promašaja i bezidejnih akcija, tako da su crveno-beli u poslednjih tri minuta upisali devet važnih poena za premijerni trijumf na evropskoj sceni ove sezone.

Crvena zvezda će takmičenje u ULEB kupu nastaviti narednog utorka, kada u Beogradu dočekuje Uniks iz Kazanja.

CRVENA ZVEZDA: Milošević 4, Marković 2, Popović 10 (4 as), Popadić, Kovač, Tomas 13 (6 sk), Mišanović 4, Vučurović, Gurović 34 (šut za tri 6/10), Radivojević 4 (4 sk), Antić 7 (11 sk).

www.kk-crvenazvezda.net

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Antonio Burks : Volim pritisak!

Novi plejmejker Crvene zvezde Antonio Burks (26 godina, 183 centimetra) stigao je u Beograd i u ekskluzivnom razgovoru za MONDO poručio da sa nestrpljenjem čeka debi u dresu svog novog tima.

On je posle dve sezone provedene sa Memfis Grizlisima probao da se nametne treneru NBA šampiona Majami Hita, ali mu Pet Rajli po završetku trening kampa ipak nije ponudio dugoročnu saradnju - na zadovoljstvo Dragana Šakote i crveno-belih.

"Imao sam dobre ponude još dva-tri tima iz Evrope, ali sam se u dogovoru sa menadžerom opredelio za Zvezdu. Bili smo u kontaktu skoro mesec dana, čekali su me sve vreme dok sam bio u Majamiju i shvatio sam da me zaista žele. To mi mnogo znači", rekao nam je Burks u prostorijama Zvezde na Malom Kalemegdanu.

Bukvalno ceo život - od rodjenja, preko srednje škole i koledža do NBA lige živeo je u Memfisu. Krivo mu je što je morao da napusti omiljeni grad, ali to doživljava kao sastavni deo posla kojim se bavi.

"Nema nikakvih prepreka da ovde pokažem sve što znam. Čuo sam da je Srbija košarkaška zemlja, da Zvezda učestvuje u nekoliko takmičenja i da nema nevažnih utakmica, da uvek mora da se igra punom snagom. Odgovara mi ekipa koja uvek ide na pobedu jer ne volim da gubim", kaže Burks.

Na pitanje da li bi radije bio rezerva u NBA timu ili član prve petorke u ekipi poput Zvezde, bez trunke dileme bira drugu varijantu.

"Hoću da budem lider. Uvek sam voleo pritisak i odgovornost za rezultate tima. Nema ništa od sedenja na klupi, prava stvar je izaći na teren i boriti se za pobedu".

Kao debitant u Grizlisima imao je podršku tadašnjeg trenera Hjubija Brauna, kojeg je "mnogo voleo", ali su mu naredne godine kod Majka Fratela kola krenula nizbrdo. U konkurenciji iskusnih Dejmona Studemajera, Bobija Džeksona i kasnije Čakija Etkinsa nije imao puno prostora da se iskaže, a Fratela smatra "nekorektnim". Zašto?

"Vodio je politiku nezameranja veteranima. Odgovornost za poraze uvek je prebacivao na nas, mladje. Mislim da u svlačionici nije bio iskren".

Burks za sebe kaže da je pravi plejmejker, a kao najveći kvalitet ističe igru u odbrani. Odgovara mu košarka koja se igra u visokom ritmu. Uzori su mu Džejson Kid i Stiv Neš.

"Igram jaku odbranu, mogu da ispratim svakog protivnika. Prošle sezone sam skoro ceo meč čuvao Alena Ajversona, što smatram najtežim mogućim zadatkom. Ponosan sam što mi je dao samo 18 poena. U napadu radim za tim, mogu da poentiram, ali više volim da razigravam. Hoću da moji saigrači budu srećni", ističe Burks.

Od Srba iz NBA lige najviše ceni Stojakovića i Radmanovića, dok za Miličića kaže da "polako dolazi na svoje". O evropskoj klupskoj košarci ne zna praktično ništa, zapravo, samo ono što mu je preko telefona preneo nekadašnji klupski drug Andre Emet, sada član Lijetuvos Ritasa.

Burks je u Beograd doveo devojku Kristal, a očekuje da mu uskoro stigne još članova porodice, pre svih kćerka i sin, koji se takodje zove Antonio.

Velika strast su mu automobili. U dvorištu njegove kuće u Memfisu parkiran je "rejndž rover", a kada bude imao dovoljno novca - kupiće "rols rojs fantoma"!

www.mtsmondo.com

Back