KK Crvena Zvezda 2006/2007

• Začetnik teme Začetnik teme Tokan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovde je Bog rekao laku noć.Zapamtite dobro:Još od vremena slavnih finala sa Draženovom Cibonom koje je samo Ranko Žeravica mogao da izgubi,razbijeni su temelji KK"Crvena zvezda" i jedan od najvećih razbijača je bio upravo Žeravica.Sve ovo kasnije,što se Zvezdi dešavalo,da joj najbolji klinci beže glavom bez obzira je samo logična posledica Rankovog dubokog oranja u jedinom srpskom klubu koji je imao mesta u evropskom vrhu.Ovom diskusijom ne želim da umanjim evedentne uspehe grobara,ali činjenica je da im je Žeravica dosta pročistio stazu. :mad:Tomas,Vrbica,,Skoonie Pen,itd,su bili apsolutno nepotrebni da su sačuvani Aleksić,Bratić,Radmanović..Ma,ne mogu da se nerviram više.Pokazala je MOJA Zvezda kakva je u slučaju pokojnog Bobana Jankovića.Nije to Zvezda uz koju sam zavoleo i igrao basket i hvalio se Ducijem i Mokom i Nikolićem, i Bobanom Jankovićem.Pozdrav forumu,sada mi je malo lakše.

Zvezdin problem seze od vremena Zeravice..ali i od pre...chuvena generacija 70-tih....Kapicic,Slavnic,Simonovic,Vucinic,Rakocevic.....je poslednja zvezdina "velika"generacija...a chak ni oni skoro nishta nisu osvojili u odnosu na kvalitet koji su imali....previshe individualizma pa su posle toga uvek pravili timove bez zvezda...sa 10-12 solidnh boraca koji opet nishta nikad nisu napravili....tako je bilo i 80-tih za Avdijom,Radovicem,Karadzicem,Dabicem,Ilicem......Partizan je uvek radio pametnije,formirao tim oko mladih perspektivnih igracha(druga je pricha shto nam je sada kosharka mrtva i ovi partizanovi "talenti"ce ostati samo na tome,ali opet Partizan je uspeshniji).Zvezda nema taj sistem,uopshte ne dovode mlade igrache nego kao Cibona svake godine "krpe"novih 12 polu prosechnih matorih igracha sa po nekim mladjim(s tim shto Cibona to mnogo bolje radi jer za razliku od Zvezde ima i nekih rezultata u Evropi).Zmago je krenuo dobro na pocheku shto se igracha tiche..bar u principu.....dovedeni su tada mladi i nepoznati Vitkovac,Radivojevic,Bjelica,Nesovic,Bogdanovic....(bez obzira na diskutabilan kvaliteet u tom pravcu se trebalo ici)..ali posle je Zmago usrao motku....deo najurio,deo upropastio i na kraju i sam otishao.A o mladim igrachima koje je zvezda najurila moze knjiga da se napishe....prosto neverovatno..sve shto je kasnije valjaljo u odr.trenutku svoje karijere je najureno iz zvezde...-kontinuitet nesposobnog rukovodstva.

68Charger440+6:
Kad ce vise Aleksandrov da se oporavi?

Ili ce on biti slucaj kao i Sasa Obradovic: doci u Zvezdu, ne odigrati ijednu utakmicu, primati platu, i onda kad se oporavi - otici?

Паузира још око 2 месеца колико сам чуо, таман док се тај спор реши, надам се у Звездину корист.

Stefanov: "Kraj karijere..."

politika

Košarkaš Crvene zvezde Vrbica Stefanov, koji je u ponedeljak otputovao u Skoplje zbog privatnih razloga, izjavio je beogradskim sportskim dnevnicima da je njegova profesionalna karijera najverovatnije završena, ali i da je za njegov odlazak najmanje kriv njegov, kako sada stvari stoje poslednji klub – Crvena zvezda!

"U Zvezdi sam imao sjajan tretman i moj odlazak nema veze sa beogradskim klubom. Učinio bih isto da sam u nekom drugom klubu. Imao sam sjajan tretman na Malom Kalemegdanu, ali zbog privatnih problema koji su mi odvlačili pažnju ne mogu da se koncentrišem na košarku. Objasnio sam predsedniku kluba Mirku Petroviću i treneru Draganu Šakoti o čemu se radi i mislim da su me razumeli. Nisam čovek koji želi da gazi reč i najverovatnije, da ne kažem sigurno, ovo je kraj moje karijere", izjavio je Stefanov.

Kako saznaje "Sport", Stefanov je pre nekoliko godina kupio plac u Skoplju u koji je uložio veći deo novca zaradjenog od košarke. Tada su mu iz makedonskog državnog vrha obećali pomoć, ali od toga nije bilo ništa.

"Posao koji sam započeo pre nekoliko godina i u koji sam uložio gotovo sve što sam imao i zaradio u poslednjih 7 godina, možda će da propadne.Postoji i mogućnost da bankrotiram. Igrao sam i za reprezentaciju tokom leta, očekujući da će mi država pomoći oko mojih poteškoća. Imam i velikih problema u porodici, sve mi se nagomilalo,morao sam da dodjem u Skoplje, jer to niko ne može da reši osim mene.Trenutno nisam u stanju da odgovorim igračkom pozivu i stvarno nema potrebe da se ovaj moj potez povezuje sa Zvezdom", poručio je makedonski reprezentativac.

Kakav neodgovoran covek...
Lose se pise..

Победа Звезде уз лошу игру. Гуровић опет најбољи, Милошевић солидан, остали ништа посебно. Треба нам плеј под хитно, Томас ништа посебно...

Meni je zbunjujuca Tadijina igra. Ja od decka mnogo ocekujem i iskreno se nadam da je ovo samo ulazak u formu jer smo bez njega pretanki pod kosem. Ne svidja mi se takodje ova igra gde Gurovic zabija po 35 poena svaku tekmu, a prvi sledeci 6. To nije dobro za ekipu. A imamo dobre strelce. Valjda je ovo samo start ali ja sam iskreno jako razocaran:(

Stefanov ne bi mogao da pruza maximum zbog navedenih problema i samim tim to bi mnogo uticalo na njegovu i igru ekipe. Prema tome dobro je sto je otisao, trebao je i shabana Markovica da povede sa sobom. Milosevic je sinoc imao 6 asistencija sto je dosta dobro i zasluzuje vecu minutazu. Imam osecaj da ce umesto Vrbice na kalis ponovo Dzi Henderson, to mozda i ne bi bilo tako lose, jer poznaje sistem a i navijaci ga vole. E sad pitanje za sve vas, kakav je ucinak centarske linije? Lepo sam vam govorio da smo ocajni u reketu, titulu mozemo samo da sanjamo, Drobnjak i P-P ce oduvati ove nase trubace na celu sa Popovicem. Sto se tice Tadije, on ce cele sezone igrati u ovom ritmu (od 3 do 6 poena), mene vise brine Pero Antic koji jedini zna nesto od centara ali je sezonu poceo vrlo vrlo lose. Tomas je posle Gurovica nas najbolji igrac, pogledajte njegovu statistiku malo bolje (asistencije, osvojene lote, skokovi...). Sve u svemu sezona je tek pocela, mozda i valjda se nesto promeni na bolje. A da, kapiten je zakon!!! Pozz svima

I pored toga sto sam razocaran ovakvom igrom na startu mislim da si se Pau zaleteo sa zakljuccima. Mora se uzeti u obzir da su lose forme i da je ovo daleko od njihove prave forme. Tu pre svega mislim na Tadiju, Antica, Popovica koji ipak mogu vise od onoga sto su pruzili na pocetku sezone. Uostalom Tadija je u prvih par pripremnih postigao po 20 poena, ali je u poslednjih pao na 5 tako da je to samo nastavak zamora i ocekujem da on uskoro dokaze da je prva cetvorka ekipe. Popovic je u Hemofarmu neretko postizao 30+ poena, a za Peru svi znam od prosle sezone. Takodje mislim da je Markovic zahvalan igrac i da kad ga pusti grc moze da bude kvalitetna zamena. Tako da nisam pesimistican ali definitivno i pored svega toga bez iskusnog pleja sve pada u vodu. Uz to moramo uzeti u obzir povredu Kovaca koji je isto igrac koji moze da promeni ritam. Ono sto je jako bitno je da su grobari mnogo izgubili u reketu odlaskom Suputa i Milojevica i da iako kvalitetni igraci Kecman i Drobnjak nisu takvi razbijaci koji ce da nam kao prethodna dvojca razbiju reket. Plus je nama otisao Dragojlovic- covek koji je automatskih 7 defanzivnih skokova manje i promaja u reketu. A Henderson nije los ali sa ovakvom postavom nama treba plej koji cini druge igrace boljim (Stefanov :cry: ), a ne igrac za kos i sopstvenu statistiku i igrac ogromnih oscilacija. Pozz

Врбица је ужасан губитак. Звучи препотентно...али по мени један од најбољих плејева Европе...што би се рекло old fashion плеј...
Екипом на почетку сезоне сам био задовољан задовољан, знам отприлике шта играчи могу (осим позиције плеја која је једина шупља...а била је плитка и са Врбицом...мислим на клупу). Томас разочарење. Дати још мало шансу...ако не ваља шутнути на време...

A da uzmemo Kamingsa? Po meni bio bi idealno resenje, nije mnogo skup, vrlo iskusan, odlican u odbrani, ne forsira previse sut ali kad je gusto preuzima odgovornost... Prvom timu prikljuceni Popadic i Krasnic, mislim da je bolje da su uzeli Dejana Kovacevica, decko je razbijao na turniru u Spaniji. Vozdra

Pau:
Kamings je raskinuo ugovor nakon bruke sa cibosima jer se navodno ne uklapa u sistem. Milosevic se povredio i ostao u Bg-u, tako da ce plej nadam se biti Vuk a Markovic njegova alternativa.

Ako желиш добро Звезди, Вук никако не би требао да игра, поготову не на плеју. Решење се мора тражити путем неког трансвера, а не експлоатацијом ионако слабог играчког кадра.

Back