Kinu napala nova pošast: Pojavila se bubonska KUGA

Господине, вама је екстремно лако подвалити глупости које ви покушавате да подвалите мени. Ради се о КВАЛИТЕТУ хране. Знаш када американац путем неког програма дође у Србију да нам продаје "знање" о узгоју воћа и каже: Они су барем 20 година испред нас, када дођете овде пробајте брескве, то је овде као слаткиш, то има укус , то је слатко."
Kada si vec spomenuo breskve,samo da te obavestim da se u `organskoj`Srbiji breskve danas prskaju 20+puta....
Potrazi negde ako si u prilici vinogradarsku breskvu iz nekog starog vinograda koji je zapusten i probaj tu breskvu i onda uporedi sa onom sa pijace pa ces da uocis razliku...

Onaj iz pekare je u istoj kategoriji kao i hamburger.
E sada ako nadjes pravu zenu koja zna da razvlaci kore i dobar sir sa Golije,to je vec druga prica....
IMG_20200706_095622.jpg

live

Kada si vec spomenuo breskve,samo da te obavestim da se u `organskoj`Srbiji breskve danas prskaju 20+puta....
Potrazi negde ako si u prilici vinogradarsku breskvu iz nekog starog vinograda koji je zapusten i probaj tu breskvu i onda uporedi sa onom sa pijace pa ces da uocis razliku...
Ми данас имамо увознички лоби који уништава домаћу пољопривреду. Ја не купујем воће или поврће било где. Људи у мањим градовима се хране боље од људи у Бг и НС. Пију бољу воду. Па ти види где нас води евопеизација и за шта се залажеш.

Ми данас имамо увознички лоби који уништава домаћу пољопривреду. Ја не купујем воће или поврће било где. Људи у мањим градовима се хране боље од људи у Бг и НС. Пију бољу воду. Па ти види где нас води евопеизација и за шта се залажеш.
Srbin unistava Srbina i za to okrivljujes Evropsku uniju......?

Onda si jela neko sklj kvaliteta. Za bolje treba vise platiti.

Tako je i kod nas u marketima. Postaje sve sklj i uvozno.
Naravno.
Kod nas je dozovljeno da se uvozi GMO. Ne vidim da se iko buni u Srbiji.

Da bi jeo nesto pristojno u USA moras da pljunes 35-40 $ za normalnu veceru na primer.

Kod nas ipak mozes da jedes finu kuvanu hranu za mnogo manje novca.

Srbin unistava Srbina i za to okrivljujes Evropsku uniju......?
Да, има међу нама олоша као и у сваком народу. Олош би сопствену мајку продао у робље, олош би сопственог брата убио за јутро земље. Олош би издао свој народ за шаку сребрењака. И за мање, за тапшање по рамену од стране другог олоша,.

Naravno.

Da bi jeo nesto pristojno u USA moras da pljunes 35-40 $ za normalnu veceru na primer.

Sto je sasvim normalno s obzirom na prosecnu platu Amerikanca i Srbina.

Naravno.

Kolika je prosecna plata u USA.....?
Odlazak u restoran je luksuz,tako da ni ne treba da bude dostupan svakakvoj boraniji....

Zar nije u USA obavezno da GMO hrana bude istaknuta tj. da ima deklaraciju gde pise GMO?
Sta ti mislis da kad udjes u restoran , konobar ce da ti kaze: "Izvolite vase sveze genetski modifikovano belo meso".

Postoje neki zakoni da pise ali ko to jos cita.

Ono sto vristi sa proizvoda je kad je NON GMO ili ORGANIC.
GLUTEN FREE i slicno.

Mada sa svim tim natpisima treba biti oprezan.

Sta ti mislis da kad udjes u restoran , konobar ce da ti kaze: "Izvolite vase sveze genetski modifikovano belo meso".

Postoje neki zakoni da pise ali ko to jos cita.

Ono sto vristi sa proizvoda je kad je NON GMO ili ORGANIC.
GLUTEN FREE i slicno.

Mada sa svim tim natpisima treba biti oprezan.

Ne u restoranu nego u marketima. Da li ima jasna oznaka ili nema, to me interesuje a mrzi da googlam.

Kod nas je aflatoksin resen tako sto je ministar povecao granicu i to je to. Prosto neverovatno.

Kad sam ja rekla da je luksuz ici u restoran u SAD? Prosecan Amer moze da jede organsku i non-gmo hranu.

Ali opet kad bi stalno kupovao sve non-gmo/organsko sigurno je da bi budzet osetio.
Organska je i ovde skupa.
Mada i ova prskana nije mnogo jeftinija,godina je losa,npr.jabuke su 200 dinara/kg...
Doslo zadnje vreme moram da kupujem jabuke na kilogram...

Pazi, ja bih radije jeo GMO sa FDA pecatom nego pio neispravnu vodu u Vojvodini i jeo nekakve zamrznute argentinske crkotine iz Matijevica i slicno.

Sustina je da ja mislim atreba da izbegavamo sve sto rade Ameri u ishrani.

Interesantno je kako u Americi koja prednjaci u mnogim oblastima zdravlje postaje sve gore. Sve su deblji, sve su bolesniji. Svi su alergicni na nesto, imaju mnogo dece sa posebnim potrebama, u svetskom vrhu su sa autizmom, imaju mnogo zavisnika......Jednostavno nacija koja se samounistava.

A sto je najgore mi idemo tim putem. Nismo mnogo bolji.

Back